30 Απρ 2016

Ο Βαρτζόπουλος ξέρει κάτι παραπάνω...

Λέτε;
Λέτε , να ξαναζήσουμε το αλήστου μνήμης θέρος του 2015; Λέτε , ο κ Τσίπρας αντιλαμβανόμενος τι θα εσήμαινε η αποδοχή της πλήρους άρσεως κάθε εννοίας εθνικής κυριαρχίας, που συνεπάγεται η ύπαρξη ενός μηχανισμού διαπιστώσεως δημοσιονομικών αποκλίσεων και διορθώσεως των εκτός κάθε εθνικού ελέγχου, να  το " μπουμπουνίξει" ; 
Όχι , προσωπικά τουλάχιστον, δεν το πιστεύω.
Ο κ Τσίπρας αποκλείεται , να πάει σε εκλογές ή δημοψήφισμα. Διότι γνωρίζει, ότι θα χάσει και τα δύο. Εάν προκηρυχθούν οιεσδήποτε διαδικασίες, είναι ηλίου φαεινότερον, ότι θα επαναλειφθεί το 1989. Όλοι, εκτός των φανατικών του , θα ψηφίζουν φανατικά, να φύγει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει Πρωθυπουργός. 
Ο κ Τσίπρας θέλει , να παραμείνει στην εξουσία πάση θυσία. Χρειάζεται χρόνο, ώστε , συνθλίβοντας την μεσαία τάξη, να δημιουργήσει την εντύπωση μαρξιστικής συνέπειας και εξυπηρέτησης των αδυνάμων ( μέχρις της χρεωκοπίας βέβαια ),  που  εξασφαλίζει το σύνηθες ελληνικό φιλοκομμουνιστικό ακροατήριο του 20-25% διευρυνόμενο κατά περίπτωση . Θέλει , να επιτύχει αυτό, που παλαιότερα προσπάθησε στην Ιταλία, ο εισηγητής της εννοίας του Ευρωκομμουνισμού Enrico Berlinguer  και προσπαθεί τώρα  επίσης  στην Ισπανία ο   Pablo Iglesias συμπράττοντας με την κομμουνιστική "Ενωμένη Αριστερά".
Άλλωστε οι δανειστές εντός 2-3 εβδομάδων θα βάλλουν νερό στο κρασί τους.
Ο,τι έγινε , έγινε διότι χρειάζονταν τις εντυπώσεις . Το Ταμείο , για να δείξει, ότι δεν πτοείται από τις υποκλοπές, η δε κα Merkel για να αποδείξει , ότι η υπόκλισή της στον Ερντογάν στην υπόθεση της διώξεως του  κωμικού Böhmermann, δεν σημαίνει , ότι έχασε ολωσδιόλου τον έλεγχο. Εν ευθέτω χρόνω θα αποδεχθούν αμφότεροι την υπογραφή μιας τροποποιήσεως του μνημονίου ( ειδικής συμφωνίας ή κάπως έτσι θα το πούν ) ,  που θα προβλέπει αυτά , που πρέπει, να προβλέπει και δεν θα χρειάζεται ψήφιση από την Βουλή , ή θα ψηφισθεί κάποια στιγμή στα πλαίσια μιας τροποποιήσεως του " Μεσοπροθέσμου".
Έχουν ακόμη την εντύπωση ( τρομάρα τους),  ότι ο Τσίπρας τους εξυπηρετεί . Γνωρίζουν βέβαια , ότι οι αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών δεν πρόκειται, να έχουν - ούτε κατά διάνοια - την απαιτουμένη απόδοση. Θα τον αφήσουν λοιπόν , να εκπνεύσει από χρηματοδοτική ασφυξία μακρόσυρτα και επώδυνα. 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη