6 Οκτ 2015

Αυτό είναι το πιο μεγάλο και πιο περίεργο όνομα περιοχής που ακούσαμε ποτέ

Για να δούμε πόσοι μπορείτε να το πείτε...

Το Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch προφέρεται κάπως έτσι: Χλανβαϊρπουχγκουινγκιλγκογκερικουιρντρομπουιλχλαντισίλιογκογκογκοχ και εν συντομία Χλανβαϊρπουχγκουίνγκιλ.

Είναι κωμόπολη στη νήσο ¶νγκλεσι της βόρειας Ουαλίας, έχει 3.040 κατοίκους, εξ ων το 76% μιλούν άπταιστα την ουαλική γλώσσα.

Η κωμόπολη έγινε γνωστή και δέχεται κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι φωτογραφίζονται πλάι στις πινακίδες του σιδηροδρομικού της σταθμού, χάρη στο μακροσκελές της όνομα!

Τι στο καλό μπορεί να σημαίνει αυτό το τεράστιο όνομα; Η Εκκλησία της Αγίας Μαρίας (Llanfair) σε ένα κοίλωμα (pwll) με λευκές φουντουκιές (gwyngyll) κοντά (goger) στην περιστρεφόμενη δίνη (ychwyrndrobwll) της εκκλησίας του Αγίου Τισίλιο (llantysilio) με την κόκκινη σπηλιά ([a]g ogo goch).

Είναι, πάντως, ένα αναγνωρισμένο τοπωνύμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα από τα πλέον μακροσκελή παγκοσμίως, αφού έχει 58 γράμματα (51 στην ουαλική γλώσσα, η οποία προσμετρά ως ένα γράμμα τα συμπλέγματα ch και ll).

Το πρώτο πιο μακροσκελές όνομα είναι το Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu, στη Νέα Ζηλανδία.

Πάντως, ένας θαρραλέος μετεωρολόγος το είπε στον αέρα ολόσωστα!


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη