1 Σεπ 2015

Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;


Η κυριαρχία του VMRO-DPMNE στα κλασικά μέσα, όπως η τηλεόραση και έντυπος τύπος αλλά και η ευρεία κάλυψη στο Διαδίκτυο,  εξασφάλισαν τη νίκη αυτού του ακροδεξιού κόμματος αλλά και τη
μετέπειτα δικτατορία του σε όλες τις μορφές διακυβέρνησης.
 Δεδομένου ότι, ως αποτέλεσμα της σειράς των πρόσφατων διαπραγματεύσεων που γίνεται από δυτικούς διπλωμάτες που διαμένουν στην ΠΓΔΜ, ο Γκρουέφσκι συμφώνησε σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Απρίλιο του 2016, ο ίδιος, όπως και οι κομμουνιστές προκάτοχοί του πριν από το 1991, είναι σχεδόν παρόντες μόνιμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθημερινά και συνήθως αναφέρονται στα γεγονότα μεγάλων έργων υποδομής για τη χώρα.


Αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση των πιο μικρών δαπανών για μικρές βελτιώσεις σε αυτοκινητόδρομους για παράδειγμα. 
Με αυτό τον τρόπο ο Γκρουέφσκι χτίζει μια εικόνα του "πετυχημένου", ο οποίος, περιβάλλεται με ειδήσεις στις οποίες αναφέρονται ότι τα έργα χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση και θυμίζει σε όλους ότι το "SDSM (σοσιαλδημοκράτες, στην αντιπολίτευση) δεν έκαναν τίποτα, όταν κατείχαν την εξουσία. 
Μια είδηση, η οποία είναι σήμερα (Τρίτη) στο επίκεντρο όλων των μέσων ενημέρωσης είναι ότι η εταιρεία (MPM), η οποία ελέγχει όλες τις εφημερίδες στην ΠΓΔΜ (εκτός από μία) αποφάσισε να επιβάλει 10-30% περικοπή στους μισθούς των δημοσιογράφων. 
Αυτό είναι πιθανόν, μια προσπάθεια για να τους κρατήσει  πιστούς κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης εκστρατείας για τις εκλογές του Απριλίου του 2016.


Η MPM, την οποία ελέγχουν τουρκικά και γερμανικά συμφέροντα και τα οποία θέλουν να επικρατήσουν οι φασίστες του Γκρουέφσκι, ελέγχει τα κύρια έντυπα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ. 
Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι θα μειώσει τους μισθούς των δημοσιογράφων κατά 10-30% (ο αρχικός μισθός τους είναι περίπου 400-500 ευρώ), αλλά με μια δεύτερη ματιά, με το μέτρο αυτό,  η ευέλικτη μείωση επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του συντάκτη ως τιμωρητικό μέτρο εναντίον των δημοσιογράφων που θα τολμούν να επικρίνουν, ακόμα και με τον πιο ήπιο τρόπο, τον Νίκολα Γκρουέφσκι!
Όλα για τον ένα  Πρωθυπουργό, που κλήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα "να είναι ο αιώνιος και αθάνατος ποιμένας του λαού του» όπως τον απεκάλεσε η δημόσια τηλεόραση , MRT!
(ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ; ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΤΕΛΙΚΑ;)


Αυτή η κυριαρχία του φασίστα Γκρουέφσκι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η δημιουργία ΜΙΑΣ «προσωπολατρείας», του διασφαλίζει την πιθανότητα να είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στις εκλογές του Απριλίου 2016!
Η εικόνα του Γκρουέφσκι ως «πατριωτικού μεταρρυθμιστή» («πατριωτισμός» που στην ουσία ταυτίζεται με τον "Anti-Ελληνισμό " από την άνοδό του το 2006 στην εξουσία) κάνει τη νίκη του να φαίνεται ως εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας!

(Βίντεο από τις ειδήσεις στα Σκόπια, 01-IX-2015)


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη