1 Σεπ 2015

Τι χρειάζεται για να ενταχθείς στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους! Διαβάστε ολόκληρη τη διαδικασία!

Al Monitor Πέμπτη 6.8.2015Του Wissam Abdallah
Το να φωνάξεις “Αλλαχού Άκμπαρ” (“Ο Θ_ός είναι μεγάλος”) δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση που πρέπει να πληροί κάποιος μουτζαχίντ (μαχητής) για να ενταχθεί στις
τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Υποβάλλεται σε συστηματική πληροφόρηση βασισμένη σε βιβλία, δημοσιεύσεις και φετβάδες και σε στρατιωτική εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει σωματική εξάσκηση και εκπαίδευση στη χρήση διαφόρων ειδών όπλων. Μετά από αυτά και έπειτα από το στάδιο ανάθεσης μιας αποστολής, ο μουτζαχίντ θα τοποθετηθεί στην κατάλληλη θέση για να υπηρετήσει το ΙΚ.
Από τη στιγμή που ο μουτζαχίντ φτάνει σε κάποια πόλη της Συρίας, την επόμενη μέρα πηγαίνει για 12 ημέρες σε ένα στρατόπεδο της Σαρία. Ένα από αυτά τα στρατόπεδα είναι το αλ-Ακίρσι, έξω από τη Ράκκα, όπου ο μαχητής παρακολουθεί μαθήματα και διαλέξεις για ισλαμικά ζητήματα, από την οπτική γωνία του ΙΚ, και για τις θεμελιώδεις δοξασίες της ισλαμικής πίστης, της οποίας η εικόνα και η πραγματικότητα έχουν αμαυρωθεί από μουσουλμάνους και πρώην θρησκευτικούς σεΐχηδες.
Βιβλία και ειδικές εκδόσεις που υπηρετούν αυτή την ιδεολογική κατεύθυνση διανέμονται από το ΙΚ. Οι εκδόσεις, που έφτασαν στα χέρια μας από την περιοχή Ασ-Σαρίφ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ, δείχνουν να αποτελούνται από σειρές βιβλίων, δημοσιεύσεων και διαλέξεων, οι οποίες βασίζονται κυρίως στις ιδέες του Ιμπν Ταϊμίγια και του ουαχαμπίτη σεΐχη Μοχάμεντ Αμπντέλ Ουάχαμπ.
Σε μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων, παρατίθενται, εκτός από τις συνοπτικές εκδόσεις της ιδεολογίας που φέρουν στο τέλος τους την υπογραφή του Αμπού Μπιλάλ αλ-Χαρμπί, η Ισλαμική Πίστη (Αλ-Ακίντα αλ-Ουασιτίγια), οι Κανόνες της Ερμηνείας (Ουσούλ ατ Ταφσίρ), οι Αρχές της Νομικής Επιστήμης (Ουσούλ αλ-Φικχ) καθώς και τα Ονόματα και οι Ιδιότητες του Θε_ού (Αλ-Άσμα ουά αλ-Σιφάτ).
Αυτά τα βιβλία είναι τα εξής: η “Εξήγηση των αλ-Ουατζιμπάατ αλ-μουτταχχάττιμαατ” (Εξήγηση των επιτακτικών υποχρεώσεων” εκδόσεων “Ντιουάν αντ-Ντάουα ουάλ Αουάκαφ ουάλ Μασατζέντ φι Ουιλαουάτ Ράκκα”, του βορείου τομέα. Η “Δουλεία” (Ας-σαμπί) του ΙΚ και της Βιβλιοθήκης Ελ-Χέμμα που εκδίδει το συμβούλιο (ντιουάν) έρευνας και Ιφτά. “Η ανασκευή των Αμφιβολιών” (Κασφ αλπσουμπουχάατ) του Σεΐχη Μοχάμεντ Αμπντουλά Ουάχαμπ. “Το Εμπόριο του Τζιχάντ” (Τιτζαράτ αλ-Τζιχάντ) του σεΐχη Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν. “Τα Υπέρτατα Υποχρεωτικά Καθήκοντα Τα Οποία Οφείλει Να Γνωρίζει Κάθε Μουσουλμάνος” μαζί με ένα εγχειρίδιο για δευτεροετείς σπουδαστές που εκδόθηκε το 2013 με τον τίτλο “Αλ-Ταουάχιντ”.
Έπειτα από το στρατόπεδο της Σαρίας, ο μουτζαχίντ συναντάται με τον υπεύθυνο ασφαλείας της πόλης Ράκκα όπου του ζητούνται πληροφορίες για τη στρατιωτική του εκπαίδευση. Αν η απαντήσεις του δείχνουν πλήρη άγνοια ή ότι έχει εργαστεί ως υπάλληλος ή σε κάποιο άλλο τομέα, θα σταλεί στο στρατόπεδο Αλ-Μαναχέρ στα προάστια της πόλεως Ράκκα.
Κατά τη διάρκειας της στρατιωτικής εκπαίδευσης, ο μουτζαχίντ μαθαίνει τις τεχνικές μάχης με συγκεκριμένα όπλα. Στη συνέχεια προχωρεί στις τεχνικές μάχης, στη συμπλοκή, στις μετακινήσεις, στο καμουφλάζ και στο στάδιο του στρατιωτικού σχεδιασμού. Υπάρχει μία έκδοση για τον εκτοξευτήρα πυραύλων Κατιούσα και μια μέθοδος χρήσης του καθώς και μία άλλη για χάρτες και πώς να τους διαβάζεις, καθώς και της κατανόησης των συνεπειών τους. Υπάρχει και ένα βιβλίο με τίτλο “φιλοσοφία του πεδίου μάχης: διορατικότητα στο στρατιωτικό σχεδιασμό” που εκδόθηκε στη Γάζα το 2011 από τον Γιουσούφ Χάσαν Χιτζάζι.
Αφού εκπαιδευτεί στα στρατόπεδα της Σαρία και της στρατιωτικής εκπαίδευσης, ο μουτζαχίντ τοποθετείται στο πόστο που ταιριάζει περισσότερο στις ικανότητές του. Ορισμένοι αποστέλλονται στο μέτωπο. Άλλοι στα κέντρα των πόλεων όπου τους ανατίθενται μη-στρατιωτικά καθήκοντα. Επίσης, ορισμένοι εργάζονται σε μυστικές αποστολές εκτός “των εδαφών του Χαλιφάτου”. Τέτοια άτομα διαθέτουν συνήθως ικανότητες, δράσεις και τρόπους ομιλίας που κρύβουν τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.
Από τη στιγμή που φεύγει από το στρατόπεδο, ο τζιχαντιστής επιστρέφει στον αξιωματικό ασφαλείας στην πόλη της Ράκκα για να του ανατεθεί η αποστολή του, η οποία θα μπορούσε να είναι η τοποθέτησή του στο βόρειο μέτωπο, δηλ. στο στρατόπεδο Αλ-Μαμπρούκα, το οποίο βρίσκεται στη μεθόριο Συρίας-Τουρκίας δυτικά της πόλης Ρας αλ-Άιν στην επαρχία Χασάκα.
Μόλις ο μουτζαχίντ ενταχθεί στην οργάνωση και αρχίσει να μάχεται στις τάξεις της, υπάρχει ένα έντυπο που πρέπει να συμπληρώσει για κάθε μια ξεχωριστά αποστολή του στον πόλεμο του ΙΚ. Ένα από τα έντυπα χρησιμοποιείται για την καταγραφή των προσωπικών στοιχείων και ονομάζεται “έντυπο προσωπικών δεδομένων του μουτζαχίντ”. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την εργασία του μουτζαχίντ, με την αποστολή του στο ΙΚ, με τον αριθμό των γυναικών και των παιδιών του, το αριθμό των σεξουαλικών του σκλάβων και των παιδιών του μαζί με άλλα στοιχεία που αφορούν δεδομένα της Σαρία, με στρατιωτικά, επιστημονικά και εργασιακά δεδομένα. Ένα άλλο έντυπο ονομάζεται “επιχείρηση μαρτυρίου” και εκδίδεται από το Τμήμα Υποθέσεων των Μουτζαχιντίιν (σ.μ. ο τύπος “μουτζαχιντίιν” είναι πληθυντικός αριθμός της λέξη “μουτζαχίντ”). Το συγκεκριμένο έντυπο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τους λόγους για τους οποίος αναλαμβάνει τη αποστολή, όπως επίσης και ένα τμήμα αφιερωμένο στις επιθυμίες του προσώπου. Υπάρχει και ένα έντυπο με τίτλο “Υστέρηση στη συμμετοχή της Ταξιαρχίας Μάχης 93” στην “εισβολή” και το μέρος της μάχης όπου πήρε κάποιο λάφυρο”. Στο τμήμα του, με τίτλο “συμμετοχή στη μάχη κατηγορίας στρατιωτικού αεροδρομίου” περιλαμβάνονται δεδομένα για τους στόχους που έχουν επιτευχθεί. Όσο για τους σεξουαλικούς σκλάβους ο μουτζαχίντ υποβάλλει ένα έντυπο με το τίτλο “αίτηση για γυναίκες”, όπου αναφέρει τον αριθμό των γυναικών που θέλει και τις παρατηρήσεις του για το Τάγμα του Εμίρη.    
Αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες πασχίζουν να οργανωθούν, ώστε να “κάνουν” να αξίζουν την ονομασία τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΙΚ είναι η πλέον οργανωμένη ομάδα από άποψη εγγράφων, εντύπων και δημοσιεύσεων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη