1 Σεπ 2015

Επιστροφή στη Ρηγίλλης με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Στον κομματικό «πατριωτισμό» των παραδοσιακών κεντροδεξιών ψηφοφόρων στοχεύει το επιτελείο του αρχηγού




της Νέας Δημοκρατίας με την ομιλία που εκφωνήσει ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης το απόγευμα της Τρίτης από την «ιστορική» έδρα της «γαλάζιας» παράταξης στην Ρηγίλλης.

Τα στελέχη και εν γένει ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ κάνουν μεγάλη κινητοποίηση με επιδίωξη μια μεγάλη συγκέντρωση που θα στείλει μήνυμα συσπείρωσης των παλαιών οπαδών της Κεντροδεξιάς, που απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από το κόμμα που ψήφιζαν παραδοσιακά οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, αλλά και ολοκληρωτικής ανατροπής των πρόσφατων δημοσκοπικών συσχετισμών που έδειξαν ελαφρύ –πλην ανατρέψιμο, όπως πιστεύουν στη Συγγρού- προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη μιλούν ήδη για «κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη Ν.Δ.», καθώς θεωρούν ότι το κόμμα τους θα υποσκελίσει τον σπαρασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επενδύοντας» στη διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, τηρούν χαμηλούς τόνους, υπογραμμίζοντας ότι στόχος τους είναι «νίκη έστω και με μια ψήφο», καταλογίζοντας αλαζονική και καθεστωτική συμπεριφορά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για αυτοδυναμία και αποκλείει τις συμμαχικές κυβερνήσεις.

Στη Συγγρού έχουν δίνουν έμφαση στα… νοσταλγικά ανακλαστικά που μπορεί να λειτουργήσουν με τη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης. Είναι χαρακτηριστικό το κάλεσμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ, αναφέροντας: «δίνουμε ραντεβού εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18.

Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Όλοι μαζί, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες του χθες και του σήμερα, σας προσκαλούμε σε μία εκδήλωση - εκκίνηση της προσπάθειας στήριξης της Παράταξής μας ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα».

Οι χαμένες υποσχέσεις του Τσίπρα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τις επισκέψεις του σε περιοχές εκτός Αττικής, επιλέγοντας να θυμίζει όπου πηγαίνει τα όσα είχε εξαγγείλει πριν από τις τελευταίες εκλογές ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τις προεκλογικές του επισκέψεις εκεί. Μιλώντας τη Δευτέρα στην Πάτρα θύμισε ότι λίγους μήνες πριν ο κ. Τσίπρας είχε από την αχαϊκή πρωτεύουσα υποσχεθεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε "έχουμε δεσμευτεί ότι θα ελαφρύνουμε από τους φόρους τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα". Έλεγε "έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές συναλλαγές"», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε καμία επιπλέον σύνταξη, αλλά τις «πετσόκοψε» όλες. «Ο κ. Τσίπρας δεν κατάργησε, αλλά συνεχίζει τον ΕΝΦΙΑ. Τελικά, έσκισε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έφερε νέο Μνημόνιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε η ανεργία άρχισε πάλι να μεγαλώνει και υπογράμμισε πως μόνο τον Ιούλιο χάθηκαν 16,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ζήτημα επέρριψε ευθύνες στην απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας ότι τα κύματα προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και ότι το μόνο που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι πως έκλεισε την Αμυγδαλέζα και άνοιξε τον Βοτανικό.

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε: απειρία και ανεπάρκεια, συνέπεια και αναξιοπιστία. Απέδειξε, λίγο πριν φύγει, αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία», είπε ακόμη και σημείωσε πως ποτέ, κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο λίγο καιρό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Από μένα θα ακούτε μόνο αλήθειες. Δεν πιστεύω ότι κυβερνιέται ένας τόπος με ψέματα», συμπλήρωσε επαναλαμβάνοντας πως το στοίχημα της Ελλάδας μπορεί να το κερδίσει η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη