1 Αυγ 2015

Είχα δώσει εντολή για σχέδιο άμυνας

Παρακολουθώ μια προσπάθεια να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία και η προσπάθεια της
κυβέρνησης να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φ. Γεννηματά.

Αφορμή για αυτή την προσπάθεια έδωσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Όμως αυτή η κίνηση διαστρέβλωσης είναι επικίνδυνη όχι μόνο γιατί θέλει να ποινικοποιήσει την αυτονόητη προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών, αλλά και γιατί θέλει τη χώρα να πηγαίνει σαν πρόβατο επί σφαγή στη διαπραγμάτευση, σημείωσε.

Σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ποτέ δεν είχαμε. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης προφανώς είχαμε και θα έπρεπε να μας εγκαλέσετε αν δεν είχαμε, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δανειστές είχαν ετοιμάσει ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ από το 2012 το οποίο και επικαιροποιείται συνέχεια.

Αντί να ψάχνετε ευθύνες για σχέδιο Grexit από την Ελλάδα θα έπρεπε να απευθυνθείτε στην άλλη πλευρά. Απευθυνθείτε στην Κομισιόν. Δεν έχετε ακούσει τίποτα για τις 1.000 σελίδες σχεδίου της Κομισιόν που έγραψαν ο Spiegel και οι Times;, τόνισε ο ίδιος.

Αν οι εταίροι είχαν έτοιμο ένα σχέδιο Grexit η ελληνική κυβέρνηση δεν έπρεπε να προετοιμαστεί έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου;, διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Είναι σαν μια χώρα να απειλείται πολεμικά και εσείς να κατηγορείτε το επιτελείο της επειδή εκπονεί αμυντικά πλάνα, τόνισε απευθυνόμενος στη Φ. Γεννηματά.

Είχα δώσει εντολή προσωπικά στο Γιάνη Βαρουφάκη να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Δεν επιδίωκα όμως την έκτακτη ανάγκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και των προηγούμενων κυβερνήσεων λέγοντας: «Την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα και για πιθανή τέλεση παράνομων πράξεων να ψάξετε πρώτα στο κόμμα σας και στις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν αυτής της κυβέρνησης. Οχι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Οχι στον Βαρουφάκη για σκάνδαλα. Να ψάξετε λοιπόν, αν θέλετε για σκάνδαλα, στις υποθέσεις των υποβρυχίων, στην υπόθεση της συγκάλυψης και της απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ, στην υπόθεση της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στην υπόθεση του PSI που στοίχισε 25 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία».

Μας εγκαλείτε για το θέμα της ιδιοκτησίας του προγράμματος. Ο κάθε πολίτης μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης που διαπραγματεύθηκε σκληρά και του ΠΑΣΟΚ που ήταν στην ίδια πλευρά του τραπεζιού με τους δανειστές. Ταυτίζεστε για άλλη μια φορά με τους δανειστές, είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Μπορείτε να κατηγορήσετε τον κ. Βαρουφάκη ότι έχει κάνει λάθη, ότι πηγαίνει στην Αίγινα ή ότι φοράει λάθος πουκάμισα. Δεν μπορείτε να πείτε όμως ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν λαμόγιο. Ο κ. Βαρουφάκης όσο ήταν ΥΠΟΙΚ δεν μετέφερε τα χρήματά του στο εξωτερικό ούτε είχε κρυμμένες στο συρτάρι λίστες, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και ο δικός μου συνεργάτης κα Γεννηματά δεν είχε αφορολόγητα- όπως είχε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά- σε τράπεζες της Ελβετίας και ευτυχώς η δικαιοσύνη κινείται και έμαθα ότι σήμερα δίνει λόγο στη δικαιοσύνη, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη