25 Μαΐ 2015

Γκρίνσπαν – Μπάφετ “βλέπουν” έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έκανε το νόμισμα ισχυρότερο, τόνισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα






Euro am Sonntag.

Παραδέχτηκε πάντως ότι ο αντίκτυπος ενός Grexit είνια δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια.

Θέση στην διαμάχη της Αθήνας με τους εταίρους έλαβε και ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν. Οπως είπε στην εφημερίδα Het Financieele Dagblad, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου. Εκτίμησε δε ότι δεν θα οδηγήσει σε διάσπαση της νομισματικής ένωσης.

«Οσο πιο γρήγορα βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τόσο το καλύτερο για όλους», δηλώνει και προσθέτει πως σε αντίθεση με αυτό που πίστευε πριν από δύο χρόνια, η έξοδος της Ελλάδας δεν θα προκαλούσε διάσπαση της Ευρωζώνης. «Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως οι απώλειες δεν θα ήταν μεγάλες για τις χώρες που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους. Δεν βλέπω πως θα μπορούσε η Γερμανία να “αποζημιωθεί”. Το ίδιο ισχύει και για χώρες όπως η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο», επισημαίνει.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg να αναφέρθηκε στην πιθανότητα παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι δεν ενστερνίζεται αυτή την προοπτική. Το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας διέψευσε μέσω Twitter το δημοσίευμα.



www.moneypress.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη