1 Απρ 2015

Τσίπρας: Στείλτε τα στοιχεία για να έρθουν τα λεφτά

«Στείλτε άμεσα στοιχεία στους θεσμούς» είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στους υπουργούς του καθώς τα περιθώρια σε σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα στενεύουν ασφυκτικά.

Η Κυβέρνηση ευελπιστεί από το σημερινό Euroworking Group να ανάψει ένα πρώτο πράσινο φως για μια μικρή ένεση ρευστότητας ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Απριλίου καθώς ο «πονοκέφαλος» είναι η δόση προς το ΔΝΤ την επόμενη Τετάρτη .
Η μόνιμη γκρίνια των τεχνικών κλίμακίων για ανεπαρκή στοιχεία δεν φαίνεται να «ιδρώνεi» το αυτί της κυβέρνησης. Στο Μαξίμου έχουν επιλέξει την τακτική της αποστολής στοιχείων από την μια αλλά από την άλλη θέλουν να καθορίζουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες.Η ελληνική κυβέρνηση θέλει η διαπραγμάτευση να διατηρήσει τον πολιτικό της χαρακτήρα και να μην χαθεί στα γραφειοκρατικά γρανάζια.
Η πεποίθηση του επιτελείου του πρωθυπουργού ότι οι εταίροι δεν θέλουν ένα πιστωτικό γεγονός για Ελλάδα τους δίνει την δυνατότητα να «δοκιμάσουν» τις αντοχές των πιστωτών με το βλέμμα στην τελική διαπραγμάτευση για την συμφωνία του Ιουνίου αν και όπως αναγνωρίζουν αυτή η τακτική έχει μεγάλο ρίσκο.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει επαφές ή αφήνει να διαρρέει ότι κάνει κινήσεις προκειμένου να βρει και άλλες πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να διαθέσει έντοκα γραμμάτια ή να χρησιμοποιήσει άλλους τρόπους.
Είναι πιθανό, στο πλαίσιο των πολιτικών συζητήσεων σε επίπεδο κορυφής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να συνομιλήσει σήμερα και αύριο και πάντως μέχρι να λυθεί το τρέχον θέμα, με ηγέτες της ΕΕ και των θεσμικών της οργάνων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη