28 Απρ 2015

Άλλα λέει ο Τσίπρας, άλλα λέει ο Αλέξης !

«Εθνικό χρέος όλων των πατριωτικών δυνάμεων, πατριωτικός μονόδρομος είναι το δημοψήφισμα, το οποίο θα αποσκοπεί στο να ενισχυθεί η διαπραγματευτική βάση της κυβέρνησης» είπε.....
στον Alpha 989 ο Αλέξης Μητρόπουλος και πρόσθεσε ότι «διαπραγματευτικά οι δανειστές στηριζόμενοι σε κείμενα προηγούμενων κυβερνήσεων δημιουργούν μια λεόντεια σχέση σε βάρος της εκβιαζόμενης Ελλάδας». Πρότεινε μάλιστα και συγκεκριμένο ερώτημα: «θέλετε άλλα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές;»


Τόνισε, ωστόσο, ότι «μέσα στην ευρωζώνη θα λυθεί το ζήτημα, καμία άλλη θερμοκέφαλη πρόταση για μονομερή φυγή δεν πρέπει ούτε να ψελλίζεται».

Ο κος Μητρόπουλος παραδέχθηκε ότι «ενδεχομένως κάποιοι στην κυβέρνηση να υπερέβαλλαν ως προς την ισχύ της λαϊκής εντολής ή ως προς τη δυνατότητα να σκίσουν μνημόνια κλπ. Οι δανειστές επειδή δεν σέβονται τη δημοκρατία και θέλουν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή, θέτουν την κυβέρνηση σε εκβιασμό».

Για τη χθεσινή συνέντευξη του Α. Τσίπρα είπε πως «εξήγησε αρκετά πράγματα ο πρωθυπουργός, έδωσε πολλές απαντήσεις, το θέμα είναι τί θα γίνει με τον εκβιασμό των δανειστών, που δεν διαπραγματεύονται. Έχουν αφήσει τις σκληρότερες διατάξεις του μέηλ Χαρδούβελη και περιμένουν τί θα κάνει η κυβέρνηση. Όλο αυτό δεν μπορεί να δώσει έντιμο συμβιβασμό».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής στήριξε πλήρως τον Γιάννη Βαρουφάκη, λέγοντας πως «παραμένει ο ιδανικότερος διαπραγματευτής για το ελληνικό ζήτημα. Η οποιαδήποτε προσπάθεια για υποβάθμιση δεν λειτουργεί για το καλό του ελληνικού ζητήματος. Αυτός ο άνθρωπος έγινε καρφί στο μάτι τους, άρα δεν τον αποσύρεις, τον κανακεύεις για να σου φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι πλανητικός βροχοποιός».

Αναφερόμενος, τέλος, στο πρόβλημα ρευστότητας, εκτίμησε πως «υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις το επόμενο δίμηνο» αλλά κι ότι «έχουν εξευρεθεί για τις μεγάλες δόσεις Ιουνίου-Ιουλίου».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη