1 Απρ 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ ΣΕ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΔΙΚΤΥΩΝ!!!!

Οι  συναντήσεις  της ΥΜΑΘ κ. Κόλλια ,του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ Τζιτζικώστα των Βουλευτών και των
Δημάρχων του Ν. Σερρών με τους Αναπληρωτές Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου και Υποδομών κ. Σπίρτζη για τις πλημμύρες και τις βιβλικές καταστροφές στον Ν. Σερρών είχαν μια απρόσμενη εξέλιξη.
Όπως είναι γνωστό η οριακή κατάσταση της Λίμνης Κερκίνης λόγω των πολλών βροχοπτώσεων σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία και η μεγάλη εισροή υδάτων από τον ποταμό Αγγίτη οδήγησε στο άνοιγμα των θυροφραγμάτων της Λίμνης και στο σπάσιμο των αναχωμάτων του ποταμού Στρυμόνα .Αποτέλεσμα είναι να πλημμυρίζουν χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα στον έφορο κάμπο των Σερρών  και να δημιουργηθεί στην ουσία η παλιά λίμνη Αχινού η οποία υπήρχε πριν την δημιουργία της Λίμνης Κερκίνης.Πάνω από 50.000 καλλιεργήσιμα στέμματα έχουν πλημμυρίσει μέχρι στιγμής και το νερό σε πολλά σημεία ξεπερνά τα 4.30 μέτρα.
Η λύση λοιπόν που προτάθηκε από τους Αναπληρωτές Υπουργούς είναι απλή και ρεαλιστική. 
Να αγοραστούν με χρήματα της ευρωπαϊκής ένωσης βάρκες και δίχτυα και οι αγρότες του ν. Σερρών να γίνουν ψαράδες. Αυτό θα έχει και ένα επιπλέον όφελος στους Έλληνες καταναλωτές γιατί τα ψάρια δεν θα φορολογηθούν  με τον   φόρου ""λίπους".
Η πρόταση αυτή όπως είναι κατανοητό προκάλεσε σε πρώτη φάση ΣΟΚ τόσο στην ΥΜΑΘ όσο και στον κ. Περιφερειάρχη .Σύμφωνα όμως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και   μετά απο  μελέτη η πρόταση κρίνετε ικανοποιητική .Αυτό που απομένει είναι να την αποδεχθούν και οι αγρότες του Ν. Σερρών.
""onlyone""


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη