28 Απρ 2015

Έκτακτο: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ!

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κινητοποιώντας την Εθνοφρουρά λόγω
των ταραχών στη Βαλτιμόρη.
Επίσης, ο κυβερνήτης Χόγκαν προέβη στη λήψη της απόφασης αυτής κατόπιν αιτήματος του δήμου της Βαλτιμόρης, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια τη Δευτέρα.


Παράλληλα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μεταδίδει ότι οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε ένα νεόδμητο γηροκομείο στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Η νέα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς καταδίκασε τις "παράλογες πράξεις βίας" οι οποίες σημειώθηκαν χθες μετά την κηδεία ενός νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πέθανε ενώ κρατείτο μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία. Η Λιντς πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προσφέρει όποια βοήθεια του ζητηθεί.

“Καταδικάζω τις παράλογες πράξεις βίας από ορισμένα πρόσωπα στη Βαλτιμόρη οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνδρες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, να καταστραφούν περιουσίες και να διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη στην πόλη”, τόνισε στην ανακοίνωσή της η Λιντς, η οποία ορκίστηκε νωρίτερα χθες.

Ακόμη δήλωσε: “θα διαθέσω όλους τους πόρους του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία των ανθρώπων που απειλούνται, την έρευνα για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και την εξασφάλιση του τέλους της βίας”.



Η πολιτεία  Μέριλαντ, όπου ανήκει διοικητικά η Βαλτιμόρη, κινητοποίησε πολλές χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες της Εθνοφρουράς για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη, όπου νωρίτερα τουλάχιστον 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε ότι 500 αστυνομικοί έλαβαν τη διαταγή να αναπτυχθούν στη Βαλτιμόρη. Εξάλλου, τόνισε ότι ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις αποτελούμενες από 5.000 αστυνομικούς στην περιοχή.

Η στρατηγός Λίντα Σινγκ της Εθνοφρουράς τόνισε από τη δική της πλευρά ότι 5.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν “μαζικά”, άμεσα στη Βαλτιμόρη, για να συνδράμουν την αστυνομία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη