28 Απρ 2015

""Βαράτε νταουλτζήδες"'...Ο Τσίπρας συγκαλεί άρον άρον την Κ.Ο. και Π.Γ. για να «περάσει» τη κυβίστιση!!!

Στα κάγκελα φαίνεται πως είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που έρχονται καθώς όπως φαίνεται πολλά από αυτά που θα ληφθούν καταστρατηγούν τις κόκκινες γραμμές της
κυβέρνησης.
Ενα πρώτο δείγμα του τι μέλλει γενέσθαι έδωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησηςΓιάννης Δραγασάκης, ο οποίος -με συνέντευξη του στην Αυγή- αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να λάβει μέτρα που δεν θέλει… Έπειτα από αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε χθες ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο-σκούπα προκειμένου να επιταχυνθεί η επίτευξη συμφωνίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύεται να μην αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να μην ενισχύσει τα διακαιώματα των εργαζομένων στην εργατική νομοθεσία, να επιβάλει «φρένο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, να επιβάλει φόρο πολυτελείας στις πολυτελείς διακοπές και να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, αναμένονται έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία -όπως φαίνεται- θα προσπαθήσει να… καλοπιάσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συγκάλεσε κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα τους ενημερώσει, στις 3 το μεσημέρι, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.


Πάντως, αυτό που εκτιμάται είναι ότι το πολυνομοσχέδιο μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για τις πρώτες διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Βεβαίως, τα φώτα είναι στραμμένα κυρίως στην «αριστερή» τάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ακόμη απεμπολήσει απόψεις και θέσεις που φθάνουν μέχρι και την έξοδο από το ευρώ.


Ποιους φοβάται ο Τσίπρας

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας «φοβάται» τους συνήθεις υπόπτους και συγκεκριμένα:

- την «Αριστερή Πλατφόρμα» της οποίας ηγείται ο υπερυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ζητούμενο αποτελεί τι θα πουν και τι κυρίως θα πράξουν βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη όπως οι: Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Χουντής, Κώστας Ήσυχος, ΣτάθηςΛεουτσάκος, Γιάννης Αμανατίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Λίτσα Αμανατίδου, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Λαπαβίτσας, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ΔέσποιναΧαραλαμπίδου .

- την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ)

- την Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ). Επικεφαλής είναι ο δημοσιογράφος ΑντώνηςΝταβανέλλος, ενώ εκεί ανήκουν και η Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία απουσίαζε από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και η Ελένη Ψαρρέα.

Στο μεταξύ, ερωτηματικό αποτελούν οι λεγόμενοι «ΠΑΣΟΚογενείς», μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Αλέξης Μητρόπουλος. «Ανοιχτή» παραμάνει και η στασή των Ραχήλ Μακρή και Θεοδώρας Τζάγκρη.





crashonline.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη