28 Απρ 2015

Δόθηκε παράταση για τις 100 δόσεις και τη διαγραφή προσαυξήσεων

Παράταση μέχρι και τις 27 Μαΐου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς την Εφορία.
Όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, η παράταση δίνεται για ένα μήνα ανταποκρινόμενη στο αίτημα που υπάρχει να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους φορολογούμενους να κάνουν χρήση του μέτρου και να επωφεληθούν από το διπλό όφελος που συνεπάγεται η πληρωμή προσαυξήσεων, προστίμων και κεφαλαιοποιημένων φόρων η οποία επιφέρει και ισόποση μείωση του αρχικού χρέους.
Ουσιαστικά, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενεργοποιεί την τροπολογία που παρείχε τη δυνατότητα παράτασης μέχρι τις 27 Μαΐου της ρύθμισης που προβλέπει ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων για όσους καταβάλουν προκαταβολή ίση τουλάχιστον με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης μηνιαίας δόσης που αναλογεί στην οφειλή τους. Όσοι λοιπόν πληρώσουν ως προκαταβολή ποσό βασικής οφειλής τουλάχιστον ίσο με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης (ανέρχεται στα 20 ευρώ), δηλαδή τουλάχιστον 200 ευρώ, έχουν ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν.

Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την διαγραφή προσαυξήσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών, ισόποση με το ποσό που καταβάλουν για την εξόφληση της αρχικής οφειλής έκλεισε χθες. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η προσέλευση των φορολογουμένων ήταν ικανοποιητική, καθώς ο αριθμός των οφειλετών που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση ξεπέρασε τις 165.000. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε και την παράταση της δεύτερης φάσης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη