27 Φεβ 2015

Προσοχή και σήμερα λόγω καιρού

 

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (27/2) αναμένεται τα φαινόμενα να είναι…Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου Αττική Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 τοπικά 6 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Θεσσαλονίκη Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Μακεδονία, Θράκη Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: στη δυτική Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενίσουν. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα άλλα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενίσουν. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα νοτιά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανώς θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη