20 Δεκ 2014

Η Β.Κορέα πίσω από την επίθεση στη SONY;


Την εκτίμηση της Ουάσινγκτον ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony, αλλά ότι δεν συνεργάστηκε με κάποια άλλη χώρα για τον σκοπό αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει αντίδραση.

 Οι χάκερ που επιτέθηκαν στην εταιρεία «προκάλεσαν μεγάλη ζημιά» και «θα αντιδράσουμε» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στην επίθεση όποτε και με όποιον τρόπο κρίνουν προσφορότερο, υπογράμμισε. Αναφερόμενος στην αντίδραση της ίδιας της Sony, o Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφασή της να ματαιώσει την πρεμιέρα της ταινίας The Interview λόγω των απειλών που δέχτηκε. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί σε «έναν δικτάτορα» να επιβάλει λογοκρισία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατανοεί τις ανησυχίες της Sony και την ευθύνη της απέναντι στο κοινό όμως δεν πιστεύει ότι θα έπρεπε να πτοηθεί από τις απειλές αυτές.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι θα ήθελε οι υπεύθυνοι της εταιρείας να είχαν απευθυνθεί πρώτα στον ίδιο προτού αποφασίσουν να αποσύρουν την ταινία. Νωρίτερα, το FBI είχε ανακοινώσει ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Sony Pictures εκφράζοντας μάλιστα έντονη ανησυχία για το γεγονός. Η οργή του βορειοκορεατικού καθεστώτος κατά της εταιρείας προέρχεται από το γεγονός ότι χρηματοδότησε τη δημιουργία ταινίας στην οποία σατιρίζεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, μέσω της ιστορίας δημοσιογράφων οι οποίοι καταφέρνουν να του πάρουν συνέντευξη.
Η ταινία, μετά από απόφαση της εταιρείας, δεν θα προβληθεί στις αίθουσες, μολονότι κάτι τέτοιο ήταν προγραμματισμένο για τις 25 Δεκεμβρίου. «Τα εργαλεία και οι υποδομές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την κυβερνοεπίθεση έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από τους Βορειοκορεάτες», αναφέρει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη