21 Δεκ 2014

Ανάλυση σε μεγάλο βάθος του «Chaikalisgate»

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ως γνωστόν, στην ελληνική πολιτική σκηνή οι αλήθειες είναι πολλές. Ποικίλλουν αναλόγως του κόμματος και των μη αρχών και
μη αξιών, τις οποίες πρεσβεύει έκαστον εξ αυτών. Έτσι, λοιπόν, και η υπόθεση προσπάθειας [όχι απόπειρας] χρηματισμού του βουλευτή Χαϊκάλη έχει...
πολλές αναγνώσεις που λένε οι μορφωμένοι. Ας τις απαριθμήσουμε.

1] Ο Αποστολόπουλος ζήτησε εκδούλευση από τον Καμμένο, ο οποίος δεν την ικανοποίησε. Χολωθεἰς, αποστασιοποιήθηκε από το κόμμα των ΑΝΕΛ και θέλησε να εκδικηθεί. Έτσι, πλησίασε τον Χαϊκάλη δήθεν για να τον χρηματίσει, άφησε να τον καταγράφουν και την τελευταία στιγμή την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, ώστε να εκθέσει το κόμμα των ΑΝΕΛ. Δηλαδή, έσπαγε πλάκα γνωρίζοντας πως ό,τι έκανε δεν είναι ποινικώς αξιόλογον.

2] Ο Χαϊκάλης πλησίασε τον Αποστολόπουλο, για να χρηματιστεί, αλλά δεν τα κατάφερε και πήγε στον εισαγγελέα για ξεκάρφωμα. Ο Αποστολόπουλος του είπε ότι δεν κάνει τέτοιες ατιμίες.

3] Ο Σταμάτης έβαλε τον γνωστό του Αποστολόπουλο να κάνει την κίνηση χρηματισμού του Χαϊκάλη. Το σενάριο προέβλεπε ότι τελικά ο Αποστολόπουλος θα εξαφανιζόταν και μόλις γινόταν ντόρος, θα πήγαινε στον εισαγγελέα και θα έλεγε ότι τον έβαλε ο ίδιος ο Καμμένος να παίξει θέατρο για να σφίξουν οι κώλοι των βουλευτών των ΑΝΕΛ, ώστε να μην ξεφύγει κανείς από τη γραμμή «Όχι για ΠτΔ».
4] Ο Χαϊκάλης έχει οικονομικά προβλήματα, τον ήλεγχε προ έτους και το ΣΔΟΕ, και εκβιαζόταν για να ψηφίσει «ναι στον Δήμα». Για να αποφύγει τον εκβιασμό έστησε το παραμύθι με τον Αποστολόπουλο, ώστε να πει στους εκβιαστές «μετά από αυτό που έγινε, πώς να ψηφίσω Δήμα;».

5] Ο Καμμένος αρέσκεται στα σενάρια τρόμου. Για να προβληθεί το κόμμα του και η μούρη του, έστησε το όλο σκηνικό με τον Χαϊκάλη και τον πρώην στενό συνεργάτη του Αποστολόπουλο. Πήγε το υλικό στον Εισαγγελέα την 06.12.2014 βέβαιος ων ότι ο εισαγγελέας θα καθυστερήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, αφού το θέμα γνώριζε και ο εισαγγελέας Ντογιάκος, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι ψηλός και παναθηναϊκάκιας, εξ ου και θα ενημέρωνε αμέσως αυτόν στον οποίον είχε πει ο Σαμαράς «πες στον ψηλό τον παναθηναϊκάκια, τους άλλους τρεις να τους γαμήσει», ο οποίος θα του διεμήνυε να γαμήσει τον Καμμένο καθυστερώντας την έρευνα. Αμέσως μετά ο Καμμένος θα δημοσιοποιούσε το όλο θέμα.

6] Το όλο σκηνικό το έστησε ο Σεφερλής, ώστε να έχει υλικό για το Δελφινάριο το καλοκαίρι.

7] Το σενάριο είναι σκοτεινό. Προ πάντων αν αναλογισθεί κανείς, όπως διατυμπάνιζε ο ΑΝΤ1, ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διερωτώντο: «Γιατί ο Χαϊκάλης δεν ξαναπροσπάθησε να παγιδεύσει τον Αποστολόπουλο, αλλά εγκατέλειψε;». Η απάντηση στο ερώτημα αυτό που πλανάται στο πανελλήνιο είναι απλή: «από τη στιγμή που η υπόθεση είναι γνωστή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, την γνωρίζει η κυβέρνηση. Κι’ από τη στιγμή που η υπόθεση περνάει στα χέρια της Ασφάλειας, η οποία συγκροτεί ειδική ομάδα για να συλλάβει επ’ αυτοφώρω τον Αποστολόπουλο, κάποιος, είτε αυτοβούλως είτε κατ’ εντολήν, ενημερώνει τον Αποστολόπουλο να μην πάει στο προκαθορισμένο ραντεβού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκάστοτε κυβερνών τοπο
ανθρώπους, ώστε να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τα πάντα».

8] Κατά τον Αποστολόπουλο, ό,τι έκανε το έκανε για να δείξει πόσο ανήθικος και άτιμος είναι ο Χαϊκάλης. Το ερώτημα «αφού είναι έτσι, γιατί δεν πήγε με τα τουλά προσημειωμένα στον Χαϊκάλη, για να τον τελειώσει;» δεν πλανάται σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες.
Διαλέγουμε και παίρνουμε. Όποια τροπή κι’ αν πάρει η υπόθεση, όμως, ένα είναι γεγονός: η Δημοκρατία μας είναι θωρακισμένη όσο ποτέ άλλοτε και δεν κάμπτεται με τίποτε. Την υπηρετούν πανάξιοι λειτουργοί, προ πάντων δε βουλευτές που πάνω απ’ όλα έχουν το συμφέρον του Έθνους. Δεν κάνουν πίσω με τίποτε. Το άλλο γεγονός, δηλαδή ότι έχουν ταυτίσει το συμφέρον του Έθνους με την τσέπη τους και τα συμφέροντα των εργολάβων και εκδοτών που τους μπουκώνουν, είναι απλή λεπτομέρεια.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη