21 Νοε 2014

O MATωμένος περιπτεράς

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Το βίδεο έπαιξε παντού. Είδα και ξαναείδα άνδρες των ΜΑΤ να τραβολογάνε ένα νεαρό, ο οποίος έλεγε: «Πάτε να κλέψετε τα νερά ρε;». Και μετά είδα έναν άλλο «άνδρα» των ΜΑΤ να του καταφέρνει...
δυο γερές με το γκλομπ του στην πλάτη.
Μετά άκουσα ότι ένας αυτόπτης μάρτυς είπε πως είδε τα ΜΑΤ ν’ αφήνουν ένα χαρτονόμισμα για ν’ αγοράσουν εμφιαλωμένα νερά, αλλά δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ήταν χαρτονόμισμα των € 5 ή των € 20. Άρα, τα ΜΑΤ πήγαν να αγοράσουν νερά, αλλά ο περιπτεράς δεν ήθελε να τους πουλήσει. Αυτός δε που δεν ήθελε να τους πουλήσει ήταν υπάλληλος του περιπτέρου, όπως έλεγε. Άλλος αυτόπτης είπε ότι ο νεαρός έβρισε τα ΜΑΤ.
Στη συνέχεια άκουσα τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου να λέει ότι απουσίαζε και δεν ήξερε τί έγινε, καθώς και ότι ο δαρείς νεαρός δεν είναι υπάλληλός του. Απλώς τον βοηθάει περιστασιακά καμμιά φορά που απουσιάζει. Σε κάθε δε περίπτωση σιγά το πράμα. Τίποτε δεν άξιζε όλη η φασαρία.
Τί συμπεράσματα έβγαλα από το όλο σκηνικό;
1] ένα μπουκαλάκι νερό πωλείται προς 50Λ. Με € 5 αγοράζεις 10 μπουκαλάκια. Αν τα ΜΑΤ έδωσαν € 5 και ήθελαν μια εξάδα, ήταν γαλαντόμοι. Αν έδωσαν € 20 θα πρέπει να ήθελαν 6 εξάδες. Πόσα να ήθελαν άραγε να αγοράσουν;
2] Αν τα ΜΑΤ έδωσαν χρήματα και ο νεαρός δεν ήθελε να τους πουλήσει, καλά έκανε. Στην ελεύθερη αγορά συμβάλλομαι με όποιον γουστάρω. Δεν μου αρέσει η φάτσα σου, δεν σου πουλάω.
3] Ο νεαρός ήταν σίγουρα υπάλληλος του περιπτερά και δη ανασφάλιστος, εξ ου και ο περιπτεράς τον αποκήρυξε ως υπάλληλό του και υποβίβασε το όλο επεισόδιο ως ανάξιο λόγου. Άλλωστε, είναι γνωστόν ότι οι περιπτεράδες είναι ανέκαθεν οι καλλίτεροι πληροφοριοδότες της Ασφάλειας.
4] Όταν βρίσω έναν άνδρα των ΜΑΤ, νομιμοποιείται να με σπάσει στο ξύλο;
Ελλαδάρα αγάπη μου!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη