20 Νοε 2014

Οι περιουσίες και η προσωπική προστασία των πολιτών δίχως καμία ασφάλεια

Τι γίνεται όταν ένας ιδιώτης τοποθετεί κάμερα στο γκαράζ του στην πολυκατοικία που μένει για να επιτηρεί το αυτοκίνητό του;
Διαβάστε τι γίνεται:





Αξιότιμη διαχειριστική ομάδα του taxalia,

πριν από δύο μήνες, έλαβα μία Επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσω-πικού Χαρακτήρα, την οποίαν υπέγραφαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Παναγιώτης Ροντογιάννης και ο ελεγκτής της Υπηρεσίας κ. Λεωνίδας Ρούσσος, και μου ζητούσαν να αφαιρέσω τις δύο βιντεοκάμερες που έχουν τοποθετηθεί στα δύο γκαράζ της οικογένειάς μου στην πολυκατοικία στην οποία διαμένουμε, τα οποία προσπάθησαν να παραβιάσουν 3 φορές και ευτυχώς προλάβαμε να ειδοποιήσουμε το 100 και σώθηκαν τα αυτοκίνητά μας και άλλα χρήσιμα αντικείμενα που υπήρχαν στα γκαράζ. Μόλις ειδοποίησα την πλειοψηφία της πολυκατοικίας, αμέσως πήραμε μία απόφαση και την υπέγραψαν όπως προβλέπει ο Κανονισμός, η πλειοψηφία + ένας και παραπάνω των ιδιοκτητών-κατοίκων για την παραμονή των βιντεοκαμερών.

Εγώ, προσωπικά, πριν από 3 χρόνια, έπεσα θύμα κλοπής, ακριβώς έξω από τα γκαράζ και ομάδα κλεφτών μου επήραν τη τσάντα με πολλά χρήματα. Οι βιντεοκάμερες, δυστυχώς, τότε δεν υπήρχαν.
Διερωτώμαι, λοιπόν, για ποιους λόγους τώρα τελευταία μία μικρή πλειοψηφία τριών (3) ενοίκων, νέοι στην ηλικία, και για ποιους ειδικούς λόγους ατομικότητας επιμένουν με ιδιαίτερη εμμονή, μέχρι που έφτασαν να ζητήσουν την επέμβαση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για ν’ αφαιρεθούν οι βιντεοκάμερες.

Οι υπόλοιποι ένοικοι έστειλαν γραπτώς την άρνησή τους, γιατί πιστεύουν ότι οι βιντεοκάμερες είναι όργανα ασφάλειας (τα σύγχρονα μέσα για την ασφάλιση των κοινόκτητων και κοινόχρηστων χώρων μίας πολυκατοικίας) και εκφοβισμού των κλεφτών, ληστών και δολοφόνων όπως συνέβη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη με τη δολοφονία ηλικιωμένου και τον άμεσο προσδιορισμό των δολοφόνων από γειτονικές βιντεοκάμερες και προ ημερών στην Πεντέλη.

«... Περισσότερες από 100 κάμερες εντόπισαν τους απαγωγείς της νεαρής κοπέλας...» δήλωσε στα media (16-10-2014) ο Διοικητής Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος της Αστυνο-μίας κ. Π. Στάθης.

Πριν πέντε χρόνια, βραβευμένος με Νόμπελ, στις ΗΠΑ, είχε δηλώσει ότι «οι κάμερες Ασφαλείας για την εξιχνίαση εγκλημάτων είναι ισάξιες με την διερεύνηση του DNA...».
Η νομική και ανθρώπινη απορία μου είναι: τι είδους ατομικότητα επικαλούνται τα τέσσερα–πέντε άτομα που ζούνε μόνα τους και υπέβαλλαν την καταγγελία στην Υπηρεσία αυτή; Είναι ισχυρότερη του αγαθού της ζωής και της προστασίας της ατομικής μας περιουσίας;
Φαίνεται όμως, ότι κανείς ένοικος δεν ακολουθεί το Καταστατικό αν και το έχει υπογράψει, παρουσία Συμβολαιογράφου. Το αγνοούν συστηματικά.
Ενώ εξελίσσεται αυτό το γεγονός, ακριβώς απέναντι από την πολυκατοικία μας ομάδα κλεφτών ληστεύουν όροφο πολυκατοικίας «από πληροφορίες που έλαβαν ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν σε διακοπές», όπως δήλωσαν στην Ομάδα ΔΙΑΣ που αναζητούσε βιντεοκάμερες και δεν εύρισκε.

Δεν επιθυμώ να κατηγορήσω κανένα, ούτε είναι αυτός ο σκοπός μου. Απλά θέλω να πληροφορηθώ, τους λόγους και την αληθινή αιτία αυτών των πρωτοβουλιών εκ μέρους των κατοίκων της πολυκατοικίας που την υπογράφουν.

Τέλος, για ποιους τόσο σοβαρούς και απόρρητους λόγους η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Π. Ροντογιάννης και Λ. Ρούσσος) μου έχουν στείλει (τρεις) προειδοποιήσεις και αναφέρουν ότι θα μου επιβληθεί και πρόστιμο (!!) εάν δεν γίνει η αφαίρεση των βιντεοκαμερών...


Με τιμή
Καθηγητής Γιώργος Σ. Μάρκου
επ. Δικηγόρος Αρείου Πάγου, επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου, Επίτιμος Πρόξενος της Ι-ταλίας, Ιδρυτής–Πρόεδρος Μουσείου Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ
Ιδρυτής-Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Δωδεκανήσου

Κοινοποίηση: Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Άρειος Πάγος (Πρόεδρο και Ει-σαγγελέα), Μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης, Συμβούλιο της Επικρατείας (Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο), ΕΥΠ, ΕΛΑΣ, Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Α.Τ. Χαλανδρίου, Ασφάλεια Α.Τ. Χαλανδρίου, Δ.Σ.Α., Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρο, Στρασβούργο), Καθηγητές Νομικής Σχολής Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, Διοικητή Ασφαλείας Αττικής, Συνήγορο του Πολίτη, έγκριτους Έλ-ληνες και ξένους δημοσιογράφους και τέλος στη Διαχειριστική Εταιρεία του Ομίλου Clemic που ασχολείται με την πολυκατοικία μας...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη