22 Νοε 2014

Διεθνής διάκριση για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας!

O πρόεδρος της Πολιτικής Αεροπορίας της Πολωνίας, κ. Piotr Olowski, ως προεδρεύων, την περίοδο αυτή, της Εναλλασσόμενης Ομάδας της Κεντρικής Ευρώπης (Central European Rotation Group - CERG), ανακοίνωσε στην ΥΠΑ, με επιστολή του, της 4ης Νοεμβρίου 2014, την ομόφωνη απόφαση...
του CERG για την ένταξη της Ελλάδας στην εν λόγω Ομάδα.

Η ένταξη της χώρας στο CERG αποτελεί την ευτυχή κατάληξη πολυετούς προσπάθειας της ΥΠΑ, καθώς είναι αδιαμφισβήτητη η σημασία της συμμετοχής των χωρών-μελών της ECAC, σε μία από τις Εναλλασσόμενες Ομάδες.
Η προσπάθεια ένταξης μας στο CERG εντατικοποιήθηκε από την Διοίκηση της ΥΠΑ τον τελευταίο χρόνο, ιδίως μετά την συμμετοχή της στην 38η σύνοδο του ICAO.

Οι προσεκτικοί χειρισμοί και οι συντονισμένες ενέργειες του Διοικητή της Υπηρεσίας κου Δημήτρη Κούκη, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Εξωτερικών, πρεσβείες στο Βουκουρέστι και στη Βαρσοβία, ΜΕΑ ICAO), είχαν ως αποτέλεσμα να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αρθούν οι αντιρρήσεις που είχαν προκύψει το προηγούμενο διάστημα, εντός της Ομάδας, ως προς την αποδοχή της υποψηφιότητας μας.
Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα στην χώρα μας να εκλεγεί στο Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας ( ICAO), τη χρονική περίοδο που θα έχει και την Προεδρία του CERG.
Υπενθυμίζεται ότι ο CERG είναι μία από τις τέσσερις ομάδες ευρωπαϊκών χωρών-μελών του ICAO, τα μέλη των όποιων διεκδικούν τρεις θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο αλλάζει κάθε τρία χρόνια.
Αντίστοιχα, η ECAC ( European Civil Aviation Conference ) είναι ο κλάδος του ICAO, των Ευρωπαϊκών Πολιτικών Αεροποριών και απαρτίζεται από 45 χώρες.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη