28 Νοε 2014

Έφτιαχνε "μπόμπες"

 Είχε στήσει αποστακτήριο σπίτι του!



Συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης και Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διατηρούσε στην οικία του, παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχου ποτού (βότκα).


Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, παράβασης Νόμου περί σημάτων και παράβασης Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.


Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (27-11-2014) πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα, στην οικία του 25χρονου στην περιοχή του Κορδελιού, όπου διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό της είχε εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και είχε μετατραπεί σε παράνομο εργαστήριο παρασκευής βότκας.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς παρασκεύαζε το αλκοολούχο ποτό αναμειγνύοντας ποσότητα αλκοόλης και πόσιμου νερού και στη συνέχεια εμφιάλωνε το διάλυμα που προέκυπτε σε φιάλες, πάνω στις οποίες επικολλούσε πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, με την επωνυμία συγκεκριμένης εταιρείας αλκοολούχου ποτού.


Μετά την εμφιάλωση, ο 25χρονος διέθετε προς πώληση τις παραπάνω φιάλες, προσπορίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος, ζημιώνοντας τόσο ελληνικό δημόσιο, όσο και την προαναφερόμενη εταιρεία.


Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


  • Μία δεξαμενή, που περιείχε (200) λίτρα αλκοολούχου διαλύματος,
  • (421) φιάλες εμφιαλωμένες που έφεραν ετικέτες με την επωνυμία  συγκεκριμένης εταιρείας αλκοολούχου ποτού,
  • (7.241) πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες με την επωνυμία  συγκεκριμένης εταιρείας αλκοολούχου ποτού,
  • (18) πλαστικές διαφανείς φιάλες, που περιείχαν 180 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης,
  • (1) αλκοολόμετρο,
  • Αυτοτελής μηχανισμός εμφιάλωσης,
  • Πλήθος πωμάτων φιαλών με την επωνυμία συγκεκριμένης εταιρείας και με βαλβίδες ελεγχόμενης ροής,
  • Πλήθος κενών γυάλινων φιαλών.


Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν σχετικές δειγματοληψίες, προκειμένου τα δείγματα να αποσταλούν σε αρμόδια Υπηρεσία και να διευκρινιστεί αν το συγκεκριμένο διάλυμα εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.


Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για προσδιορισμό διαφυγόντων δασμών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη