27 Νοε 2014

ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ…….. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

του Βλάση Γωγούση
Διάβασα πριν λίγο σ`taxalia ένα άρθρο του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη με τίτλο:
«Εκπαιδευτική Επανάσταση, για να ξεφύγουμε από το παρελθόν»
Στο άρθρο- μεταξύ άλλων - αναφέρονταν και τα παρακάτω :


«Το ζητούμενο είναι, να ενεργοποιηθούν και να δυναμώσουν οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, ώστε μέσα από αυτούς να εκφραστούν τα πραγματικά αιτήματα της πλειοψηφίας που θέλει τα πανεπιστήμια σύγχρονα, ανοιχτά, ελεύθερα και λειτουργικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει καταθέσει τις προτάσεις της για την αναβάθμιση των φοιτητικών συλλόγων μέσα από τη δημιουργία νέας Ένωσης που θα δίνει στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, ενιαία δομή και οργάνωση.
Παράλληλα, θα πρέπει να επανέλθει η συμμετοχή των φοιτητών στις συνεδριάσεις των οργάνων, ώστε να καταθέτει προτάσεις που να αναβαθμίζουν την ποιότητα των σπουδών τους ».

Και λέω τώρα εγώ, ο ...παλιονκαιρίσιος, ο ..ξεπερασμένος, ο…απροσάρμοστος . ο…άσχετος (διδάκτωρ ων - εν τούτοις - της ιατρικής) Βλάσης Γωγούσης !
( προσέξ`τε , φίλοι αναγνώστες, αυτά που γράφω παρακάτω ΔΕΝ απευθύνονται μόνο στο ΟΝΝΕΔίτη Πρόεδρο , σε όλους τους προέδρους ( και τα μέλη ) ΟΛΩΝ των παρατάξεων απευθύνονται ). :
« Μας …πρήξατε στα…. μπλα μπλα μπλα , εσείς οι –δήθεν- σύγχρονοι επαναστάτες με τα κοφτερά μυαλά !
Δεν προλαβαίνουν τα «πρωτάκια» να παν στη Γραμματεία της Σχολής τους για να εγγραφούν και τα τραβολογάτε στημένοι σαν κοράκια γύρω - γύρω και κραυγάζοντας :
« Γράψου στο δικό μας κόμμα » και τα υπόσχεστε λαγούς με πετραχήλια.
Τι φοιτητικά κινήματα , τι οργανώσεις και τι συμμέτοχη των φοιτητών στις συνεδριάσεις των οργάνων και τι …κουροφέξαλα ! Ξεστραβωθείτε να προσέρχεστε έγκαιρα στις εξετάσεις, διαβάστε , παρακολουθείστε ανελλιπώς τις παραδόσεις στα αμφιθέατρα, συμμετέχετε στα εργαστήρια ( σε όσα τμήματα υπάρχουν τέτοια) , τελειώστε έγκαιρα τις σπουδές σας και δώστε την ευκαιρία στους ταλαίπωρους γονείς σας να προλάβουν να παραστούν στην ορκωμοσία σας ( προτού ….απέλθουν απ` τον…μάταιον τούτον κόσμον – που έλεγε και ο αείμνηστος … ..Βαλαωρίτης )!.
Τι άσυλα και ασυλίες για διακίνηση ιδεών στα Πανεπιστημιακά προαύλια όπου το λαθρεμπόριο, η διακίνηση ουσιών και το σκουπιδαριό οργιάζουν, ενώ μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία των καθηγητών πολλές φορές γίνονται συμπλοκές και καταλήψεις και ( τελευταίως) εναποθέσεις σκουπιδιών !!!!
Δωρεάν παιδεία λέγεται αυτό ή δωρεάν…αηδία.
Και μεις σπουδάσαμε ( πληρώνοντας μάλιστα κατά την εγγραφή μας ) αλλά – εκτός από εξαιρετικές περιστάσεις ( υποχρεωτική θητεία στον στρατό ) οι περισσότεροι τελειώναμε εγκαίρως τις σπουδές μας !

Τώρα ρωτάς :
«Κώστα σε ποιο έτος βρίσκεσαι ;»
« Στο τελευταίο» απαντάει ο…τελειόφοιτος !
«Πόσα μαθήματα χρωστάς ; »
κι` ακούς εμβρόντητος :
«…..17 » ! ( καλά ακούσατε , τα ….σέρνει ο κανακάρης σας από το …πρώτο έτος !!).
Ε Αϊ σιχτίρ λοιπόν κι`ύστερα διαμαρτύρεστε που θα κλαδέψουν τους λιμνάζοντες από…15ετίας αιώνιους φοιτητές !
Που οι καημένοι (δήθεν) εργάζονται τις νύχτες για να σπουδάζουν τις…ημέρες ( τις νύχτες ξενυχτάνε στα ..μπαράκια, τις μέρες παίρνουνε ...μεσημεριάτικα τον πρώτο τους φραπέ σε `ένα από τα…86 …...καφενέ Mikelle κι`’υστερα ψάχνουν για καμιά …συνέλευση ή για καμιά… καταληψούλα !
Βρε άει παράτα μας κύριε …πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ που θέλεις και «συμμετοχή των φοιτητών στις συνεδριάσεις των οργάνων !!».
Δρ Βλάσης Γωγούσης
ΥΣΤΕΡΌΓΡΑΦΟ :
Γίνονται αποδεκτά σχόλια μόνο …..( ταλαίπωρων) γονέων !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη