27 Νοε 2014

Βούλγαροι, χανούμισσες ξεφτίλες

“Ο,τι προσπαθούν να χτίσουν στο επίπεδο καλής γειτονίας με τους όμορους λαούς κάποιοι, όπως εν προκειμένω ο Μπουτάρης, το γκρεμίζουν με τις πράξεις τους εκείνοι που βλέπουν παντού εχθρούς. Εν ονόματι του «έθνους» φυσικά..”

Ποιοι διαφωνούσαν; “Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής”...

Γράφει ο προσεκτικός παρατηρητής

Έτσι έγραφε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 10 Οκτωβρίου 2014, εγκωμιάζοντας το Γιάννη Μπουτάρη που εγκαινίασε το πάρκο του Δυρραχίου κόντρα σε αυτούς που διαφωνούσαν κι είχαν οργανώσει αντιδιαδήλωση απέναντι.

Ποιοι διαφωνούσαν; “Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής”, που όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, “θεωρούσαν ότι η παρουσία ενός τέτοιου «μιάσματος» θα «μαγάριζε» την καθαρότητα της φυλής μας”.

Προχθές από τη μακρινή Αυστραλία, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: Αναγνωρίζω», είπε, «ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν μια ταυτότητα. Να είναι κάτι. Να μην ξεχνάμε ότι είναι Βούλγαροι. Δεν υπάρχει γλώσσα Μακεδονική. Όλα αυτά τα δημιούργησε ο Τίτο.”

Για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις, η διαπίστωση ότι η παραπάνω δήλωση στα Σκόπια δεν εκλήφθηκε ως “γέφυρα”, δεν αποτελεί έκπληξη.
Διπλωματικά και πολιτικά στελέχη έμειναν με το στόμα ανοιχτό, κάνοντας λόγο για ντροπή κλπ.

Δεν εξετάζουμε το περιεχόμενο της δήλωσης αλλά την πολιτική της διάσταση.

Ο Μπουτάρης αμφισβητεί ότι υπάρχει μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα. Υιοθετεί πλήρως την βουλγαρική θέση, η οποία στα Σκόπια δεν θεωρείται “υπόδειγμα γέφυρας” και για να διατηρήσουμε το λεξιλόγιο της εφημερίδας “μαγαρίζει την καθαρότητα της φυλής τους”.

Αλλά λέει και κάτι προσβλητικό: “Το θέμα πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί με μια συμβιβαστική λύση και ξέρω ότι αυτό θα είναι οδυνηρό για μας».

Από το προηγούμενο μέρος της δήλωσης του όμως δεν προκύπτει ότι υπάρχει θέμα: Καλεί την χώρα να συμβιβαστεί με κάτι που ο ίδιος λέει ότι δεν υπάρχει.

Με τι να συμβιβαστεί η Ελλάδα δηλαδή;

Ποιος είναι ο ρεαλισμός που προτείνει στην ελληνική κοινωνία;

Κανένας! Προτείνει ένα συμβιβασμό χωρίς βάση. Διότι όλα όσα λέει είναι χωρίς περιεχόμενο κι όχι μόνο δεν λειτουργούν ως γέφυρες αλλά αντίθετα ενισχύουν τα προβλήματα.

Ψάξαμε επισταμένως όλη την εφημερίδα μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Δεν υπήρξε καμία αναφορά, κανένα σχόλιο.

Τη λογική και την γραμμή την καταλάβαμε: Όταν υπάρχει έπαινος για το Μπουτάρη, είμαστε πρώτοι, όταν δεν υπάρχει, τον ξεχνάμε.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, επαίνεσαν το Σταύρο Καλαφάτη γιατί δεν όξυνε το κλίμα κατά την προεκλογική περίοδο.

Άλλος τρόπος να περάσεις σε αυτές τις εφημερίδες δεν υπάρχει. Κι όποιος υποτάχτηκε, υποτάχτηκε. Για ένα μονόστηλο, ρε γαμώτο!

Όπως εκείνος ο ηλίθιος του ΕΘΝΟΥΣ που επαίνεσε το Μπουτάρη για την πρόταση του να γίνει στη Θεσσαλονίκη, ο αγώνας Σερβία- Αλβανία, ενώ ο ίδιος ο Μπουτάρης την είχε αποκηρύξει...

Γιατί λοιπόν να μη λέει όσες επικίνδυνες βλακείες θέλει;

Μήπως μαθαίνουμε ποτέ τα διπλωματικά προβλήματα που δημιουργεί;

Εκτός αν αυτή τη φορά θα τα μάθουμε γιατί τα είπε για να δημιουργήσει προβλήματα.


Υ.Γ. Περισσότερες χανούμισσες εντός ολίγου...





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη