20 Νοε 2014

Τζιτζικώστας για Μετρό : Φιάσκο και τραγωδία - "Που είναι οι υπεύθυνοι να μας πουν γιατί το μετρό δεν θα τελειώσει στα τέλη του 2016- αρχές 2017 όπως είχαν ανακοινώσει;"

Παρόντες στη συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ορφανός, Καλαφάτης, Αναστασιάδης, Ιωαννίδης, Χαραλαμπίδου και Κωνσταντινίδης

Με το... βαμβάκι σφάζει ο Περιφερειάρχης τους υπαίτιους -και απόντες από το Συμβούλιο -για τις καθυστερήσεις


Επίθεση στην Αττικό Μετρό και τον ΓΓ Δημοσίων Έργων  από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα στην ειδική συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης για το Μετρό. Απείλησε με προσφυγή στην δικαιοσύνη αν δεν λυθούν τα προβλήματα μέσα σε 45 μέρες.

Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για φιάσκο και τραγωδία. Τόνισε ότι το έργο είναι στον αέρα κάνοντας λόγο για ανικανότητα και ανευθυνότητα ορισμένων που πληρώνει η Θεσσαλονίκη. "Δεν έχουν την ευθιξία, ούτε το σθένος να είναι παρόντες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους" τόνισε αναφερόμενος στον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Αττικό Μετρό Χρήστο Τσίτουρα και στον ΓΓ Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλο. Μάλιστα επιτέθηκε σφόδρα στον κ. Σιμόπουλο με αφορμή και σημερινή, πανικόβλητη όπως την χαρακτήρισε, ανακοίνωση του δεύτερου.

Ο κ. Σιμοπουλος ζήτησε με την ανακοίνωση του από όσους κατέχουν υπεύθυνες θέσεις να αποφεύγουν δηλώσεις και επικοινωνιακές φιέστες. "Επικοινωνιακές φιέστες δεν έκανα και δεν θα κάνω στην ζωή μου. Δεν χρησιμοποίησα δημόσια θέση για τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Άλλοι είναι ενόψει εκλογών και βγάζουν ανακοινώσεις" ανέφερε αρχικά. "Που είναι να μας πουν γιατί το μετρό δεν θα τελειώσει στα τέλη του 2016- αρχές 2017 όπως είχαν ανακοινώσει;" αναρωτήθηκε ο κ. Τζιτζικωστας. "Δεν είναι τεχνοκράτες. Συμπεριφέρονται σαν αποικιοκράτες. Η απρέπεια έχει όρια και τα έχουν ξεπεράσει. Μόνο τα όρια της ανικανότητας μένει να δουμε αν θα τα ξεπεράσουν" συμπλήρωσε. "Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εμπαίζει τους Θεσσαλονικείς. Υπάρχουν κάποιοι που πραγματικά δεν θέλουν να τελειώσει αυτό το έργο" τόνισε στη συνέχεια απειλώντας με προσφυγή στην δικαιοσύνη. "Η ανοχή μας τελειωσε. Θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους εκείνους που δηλώνουν αρμόδιοι.

Προειδοποιώ ότι αν μέσα στις επόμενες 45 ημέρες δεν γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προσωπικά και θεσμικά, διακοπτών κάθε συνομιλία με τον επιβλέποντα του έργου και θα απευθυνθώ στην δικαιοσύνη" κατέληξε στην τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.

Από το rthess
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη