28 Νοε 2014

11 κορυφαίοι Ισραηλινοί επιχειρηματίες στην Αθήνα

Συμμετοχή 11 Κορυφαίων Ισραηλινών Επιχειρηματιών σε Έλληνο-Ισραηλινό Εργαστήριο για τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις στην Αθήνα.

Έλληνο-Ισραηλινό Εργαστήριο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την καινοτομία και την τεχνολογία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις...
3-4 Δεκεμβρίου 2014. Η εκδήλωση με τίτλο "Experience sharing Workshops-Growth of Innovative Industries" διοργανώνεται από το Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης, το StartupGreece, την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Έντεκα κορυφαίοι Ισραηλινοί επιχειρηματίες στους τομείς των νεοφυών επιχειρήσεων, του επενδυτικού κεφαλαίο (VC), της υγείας, της πληροφορικής, της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και των οικονομικών συναλλαγών, καθώς και της αγροτικής παραγωγής υψηλής τεχνολογίας θα επισκεφθούν την Αθήνα προκειμένου να κάνουν παρουσιάσεις και να συμμετέχουν σε συζητήσεις με Έλληνες συναδέλφους τους από νεοφυείς επιχειρήσεις, εκκολαπτήρια (incubators) και επιταχυντές (accelerators) στους συγκεκριμένους τομείς ειδίκευσής τους. Η κυρία Inbal Arieli, Αντιπρόεδρος της εταιρείας Start-Up Nation Central θα έχει συντονιστικό ρόλο στις συζητήσεις.

Ο Έλληνας Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος και η Πρέσβυς του Ισραήλ, κυρία Irit Ben-Abba, θα απευθύνουν χαιρετισμούς σε επίσημο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου. Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Yoav Chelouche, Πρόεδρος της εταιρίας Israel Advanced Technology Industries (IATI).
H πρέσβυς του Ισραήλ στην Αθήνα, Irit Ben-Abba
Το Ισραήλ είναι γνωστό ως παγκόσμιο κέντρο νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. 5.000 νεοφυείς επιχειρήσεις βρίσκονται σε λειτουργία ενώ 2.500 πολυεθνικές εταιρίες έχουν κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα. Η χώρα διαθέτει ένα ανθηρό οικοσύστημα επενδυτικού κεφαλαίου και αγγέλων (angels), ενώ υπάρχει μεγάλη χρηματική και θεσμική υποστήριξη του κράτους προς τους τομείς της ακαδημαϊκής και βιομηχανικής έρευνας και ανάπτυξης.

Η Ισραηλινή Πρέσβυς, κυρία Irit Ben-Abba επαίνεσε την πρωτοβουλία του εργαστηρίου τονίζοντας ότι είναι χαρά του Ισραήλ να μοιραστεί την τεχνογνωσία του με την Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθεί συνεργασία μεταξύ Ελληνικών και Ισραηλινών εταιριών τεχνολογίας καθώς και μεταξύ ακαδημαϊκών θεσμών. Όπως δήλωσε: "Ο χώρος της καινοτομίας στην Ελλάδα αναπτύσσεται ραγδαία. Πολλές εγχώριες εταιρίες ήδη συνεργάζονται με Ισραηλινούς εταίρους στην έρευνα και ανάπτυξη, ενώ Ισραηλινά επενδυτικά κεφάλαια επενδύουν σε ελληνικές επιχειρήσεις. Υπάρχει άπλετος χώρος για την δημιουργία συνεργειών μεταξύ Ελληνικών και Ισραηλινών εταιριών. Η θετική πρωτοβουλία του Ελληνικού Υπουργείου Ανάπτυξης θα ενισχύσει την συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση."
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη