22 Οκτ 2014

Ποιος έδωσε λεφτά στην PROTON BANK για να δώσει δάνειο 13 εκ. στον Καπόν;

«Αν δεν με στηρίξετε, θα σας πάρω όλους μαζί μου. Δεν έκανα μόνος μου όσα κατηγορούμαι, αλλά με τη στήριξη και συχνά συμμετοχή υπουργών, κρατικών παραγόντων, εκδοτών, δημοσιογράφων, τραπεζικών». 

Γράφει ο προσεκτικός παρατηρητής



«Φήμες της αγοράς δείχνουν ισχυρά προβλήματα ρευστότητας στην εν λόγω τράπεζα, με αποτέλεσμα η πρόσφατη τοποθέτηση να αυξάνει τον πιστωτικό κίνδυνο του ελληνικού Δημοσίου περαιτέρω»

Με αυτήν την διατύπωση, στις 14 Ιουλίου 2011, ο διευθυντής της Δ49 Διεύθυνσης Χρηματοδοτικού Προγραμματισμού, Σ. Μαραβελάκης και ο εισηγητής της ίδιας διεύθυνσης Κ. Αναγνωστόπουλος, εξέφρασαν εγγράφως τη διαφωνία τους στην εντολή του τότε Υπουργού Οικονομικών, κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετηθούν εκτάκτως 100 εκ. ευρώ από τα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου στην PROTON BANK.

O κ. Βενιζέλος στην εντολή του είχε επικαλεστεί «λόγους ύψιστου δημοσίου συμφέροντος», αλλά οι δύο κορυφαίοι υπηρεσιακοί παράγοντες σχολίασαν ότι «η ανωτέρω τράπεζα μετά δυσκολίας επέστρεψε τα 65 εκατομμύρια ευρώ -λήξης 14/7- ενώ μας ειδοποίησε για αντικειμενικής αδυναμίας επιστροφή ποσού από τοποθέτησης ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ λήξης 15/7/11».

Σήμερα, χάρη στην παρέμβαση του εισαγγελέα της διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλου, μάθαμε ότι την ίδια ώρα που δεν μπορούσε να επιστρέψει το ποσό τοποθέτησης ύψους 70 εκ. ευρώ, αποφάσιζε να δώσει δάνεια 13 εκ. ευρώ σε μετόχους της.

Κι επειδή δεν είχε χρήματα, καθώς είχε ισχυρά προβλήματα ρευστότητας, για να καταβάλλει τα δάνεια, έπαιρνε χρήματα από το ελληνικό δημόσιο, με εντολή του τότε υπουργού, και παρά την αντίθετη γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων.

Δεν προκύπτει λοιπόν ότι ο κ.Βενιζέλος έδωσε στις 14/7/2011 τα χρήματα για να πάρει το δάνειο που του είχε εγκριθεί στις 11/7/2011 ο κ. Καπόν, ο οποίος είναι ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μπουτάρη, που, ως γνωστόν, εξελέγη δήμαρχος χάρη στην απαίτηση του κ.Βενιζέλου να μην ισχύουν για αυτόν κωλύματα;

Υπάρχουν ακόμη απορίες;

ΥΓ: Σύμφωνα με όσα έγραφε ο Κώστας Χαρδαβέλλας στο newsbomb στις 2 Ιανουαρίου 2013, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, από το κελί του στη φυλακή, είχε στείλει ένα μήνυμα σε διάφορα κέντρα εξουσίας.

«Αν δεν με στηρίξετε, θα σας πάρω όλους μαζί μου. Δεν έκανα μόνος μου όσα κατηγορούμαι, αλλά με τη στήριξη και συχνά συμμετοχή υπουργών, κρατικών παραγόντων, εκδοτών, δημοσιογράφων, τραπεζικών».

Ο πρώην ιδιοκτήτης της PROTON BANK, αποφυλακίστηκε στις 24 Ιουνίου 2014, αλλά μόλις προχθές στις 17 Οκτωβρίου έγινε γνωστό, ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα κακουργηματική δίωξη.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη