22 Οκτ 2014

EKTAKTO: Αεροσκάφος κατέπεσε στην ΑΟΖ της Κύπρου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κύπρο, καθώς ένα μικρό εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε στην ...
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου στο σημείο όπου βρίσκεται η τουρκική φρεγάτα.



ΝΕΩΤΕΡΟ 23.20' - Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια

Στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα εντοπίστηκαν γύρω στις 10 το βράδυ συντρίμμια του μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Diamond DA42, που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ, λίγες ώρες νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εντοπίστηκε από το πλοίο Spirit of Piraeus, το οποίο έτρεξε στην περιοχή για βοήθεια. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Πάφου με προορισμό τη Βηρυτό. Καθοδόν προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου κι ενώ πετούσε σε ύψος 9.000 ποδών και σε απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από τη Λάρνακα, έκανε επαναστροφή.

Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, να αναφέρει αν έχει πρόβλημα ή για τους λόγους της επαναστροφής, απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο ελάχιστο χρόνο μετά το αεροσκάφος πετούσε στις 6500 πόδια ύψος και αμέσως μετά χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Το μοιραίο αεροσκάφος ανήκει σε γνωστή εκπαιδευτική σχολή πιλότων της Πάφου και σε αυτή επέβαιναν ο επικεφαλής της σχολής Αυγουστίνος Αυγουστίνου και ένας ξένος υπήκοος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Λιβανέζο.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή που χάθηκε το σήμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ, συμπίπτει με την νότια πλευρά της ζώνης που δέσμευσε η Τουρκία για τις παράνομες έρευνες, ωστόσο την ώρα του συμβάντος η τουρκική ομάδα σκαφών βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο.

Στις έρευνες διάσωσης σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας συμμετείχε και το Ισραήλ.
ΠΗΓΗ: philenews.com


............................
...............................

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο έφυγε από το αεροδρόμιο Πάφου με προορισμό το Λίβανο.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, το μικρό αεροσκάφος κατέπεσε μόλις 40 ναυτικά μίλια από το σημείο όπου πλέει το τουρκικό Barbaros, ενώ φαίνεται πως στο αεροσκάφος βρίσκονταν δύο επιβάτες, ένας Λιβανέζος και ένας Κύπριος.

Ελικόπτερα κάνουν έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το Sigmalive, η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε επαγρύπνηση, ενώ και το Ισραήλ συμμετέχει στις έρευνες.

22.43' Ανακοίνωση του Υπ.Άμυνας
Σε εξέλιξη από τις 19.05 και με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης του αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, “από τις 19:05, βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης υπό το συντονισμό του ΚΣΕΔ για την ανεύρεση μικρού δικινητήριου αεροσκάφους με δύο επιβαίνοντες, που απογειώθηκε από τη Πάφο με προορισμό τη Βυρητό”.

Το αεροσκάφος, προστίθεται, χάθηκε από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ΝΜ Νότια της Λάρνακας. Αμέσως, ενημερώθηκε το ΚΣΕΔ, το οποίο οργάνωσε την επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ στο πλαίσιο της συμφωνίας Ερευνας-Διάσωσης μεταξύ των δύο κρατών.

Εξελίξεις για την επιχείρηση, καταλήγει το ΥΠΑΜ, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη