20 Οκτ 2014

Τους ξάφρισαν οι Κινέζοι!

Δύο Κινέζοι κατάφεραν να ξαφρίσουν υψηλής αξίας κοσμήματα από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης εμφανιζόμενοι μάλιστα δύο φορές!


Πριν τρεις μέρες, οι δύο αλλοδαποί μετέβησαν στο κοσμηματοπωλείο και προσποιούμενοι τους αγοραστές διαμαντιών, ζήτησαν από την 58χρονη ιδιοκτήτρια, είδος διαμαντιού με συγκεκριμένη πιστοποίηση, χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ.

Λόγω μη διαθεσιμότητας του συγκεκριμένου πολύτιμου λίθου τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα δύο μέρη ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την παραγγελία του.

Σε νεότερη συνάντησή τους, μεσημβρινές ώρες της 18-10-2014, που έλαβε χώρα στο κοσμηματοπωλείο, οι δύο άντρες απομόνωσαν τεχνηέντως την ιδιοκτήτρια και την υπάλληλο της επιχείρησης σε διαφορετικούς χώρους, όπου ο 40χρονος απασχολούσε την 58χρονη γυναίκα στο γραφείο της, προκειμένου ο 43χρονος συνεργός του να κινείται ανενόχλητος στο εσωτερικό του καταστήματος.

Κατά την περιήγησή του, ο δεύτερος δράστης, ζήτησε από την υπάλληλο να του επιδείξει κάποια κοσμήματα και χωρίς να γίνει αντιληπτός κατάφερε να αφαιρέσει δαχτυλίδι αξίας (4.000) ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τρία (3) διαμάντια
Ένα (1) ρολόι,
Ένα (1) δαχτυλίδι
Μία (1) χρυσή αλυσίδα,
Ένα (1) διαμάντι φο-μπιζού και
Δύο (2) ασημένιοι σταυροί
τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, θα διέφευγαν σε χώρα του εξωτερικού, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν τα σχετικά εισιτήρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη