20 Οκτ 2014

Ο κεντρικός Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης τίμησε το Μακεδονικό Αγώνα

Ο κεντρικός Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον όμιλο νεολαίας Rotaract στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του οργάνωσε επ' ευκαιρία της επαιτείου του Μακεδονικού Αγώνα, ομιλία του πρώην Υπουργού και βουλευτή Θεσσαλονίκης...
κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με θέμα "Μακεδονικός Αγώνας και η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης" η οποία πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις εγκαταστάσεις του ομίλου.
Kατά την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγησή του, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στα γεγονότα του θανάτου του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά παρουσιάζοντας ντοκουμέντα και μαρτυρίες, από το προσωπικό του αρχείο ως ιστορικός ερευνητής και δημοσιογράφος και συνέδεσε τα γεγονότα με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας άγνωστες πτυχές των γεγονότων, που όπως χαρακτηριστικά είπε, παραλείπονται από πολλές ιστορικές αναφορές.

Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Κων. Γκιουλέκα για την εξαιρετική ομιλία του, αναφερόμενος στα γεγονότα της εποχής του Μακεδονικού Αγώνα και της απελευθέρωσης από τον Ελληνικό Στρατό της Θεσσαλονίκης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο πρώτος πρόεδρος του Ρ.Ο.Θ. το 1934 ήταν ο Φίλιππος Δραγούμης, αδελφός του ήρωα του αγώνα, γεγονός που σηματοδοτεί και την 80χρονη σημαντική προσφορά και ιστορία του ομίλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής εξ άλλου και με την ευκαιρία της εθνικής επαιτείου του "ΟΧΙ", την προσεχή Κυριακή 19 Οκτωβρίου τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, του ομίλου νεολαίας Rotaract και τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης "Ο Αριστοτέλης" θα επισκεφθούν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στην φωτογραφία μας, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης πλαισιωμένος από τον Γεν. Γραμματέα κ. Ηλία Στεφανίδη, παραδίδει στον πρώην υπουργό και βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Κων. Γκιουλέκα αναμνηστική τιμητική πλακέτα των 80 χρόνων του ομίλου (1934-2014).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη