30 Οκτ 2014

Έκλεισαν στόματα Σαμαράς – Καραμανλής

(Ανανεωμένο) Έκλεισαν στόματα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής με τη δημόσια κοινή εμφάνισή τους στο ξενοδοχείο Χίλτον, μια κίνηση που εμφανώς ήθελε να στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, κυρίως σε κάτι ανεπάγγελτους βουλευτές της
ΝΔ που δηλώνουν ως μόνιμη ενασχόλησή τους τις διαρροές «από το περιβάλλον Καραμανλή».
Εκείνους δηλαδή που κάνουν καριέρα και αποκτούν προβολή λέγοντας «πόσο δυσαρεστημένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός», «τι σκέφτεται», «που θα πάει και που όχι», και αν «συμπαθεί τον Σαμαρά ή όχι».
Η επιλογή του τόπου και η δημόσια εμφάνιση, χωρίς να κρυφτούν σε κάποιο γραφείο, δεν ήταν τυχαία. Έγινε προκειμένου να φανεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους.
Επίσης, έγινε και διέρρευσε αργότερα ότι ο κ. Καραμανλής επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης. Και ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλα αυτά θα έπρεπε να γίνουν στο φως και όχι σε κλειστούς κύκλους.
Αλλά ουσιαστικά ξεκαθάρισαν και άλλα πράγματα οι δύο πρωθυπουργοί, νυν και πρώην. Ότι δεν χρειάζονται «μπροστινούς» για να συνεννοούνται. Ότι δεν χρειάζονται «τελάληδες» και «Σαμαρικούς» ή «Καραμανλικούς» (όπως δηλώνουν οι ίδιοι δηλαδή) προκειμένου να στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον.
Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε εθνικό κίνδυνο, τόσο με τις προκλήσεις της Τουρκίας όσο και με την οικονομία, δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαμένα στελέχη». Ούτε για προσωπικές στρατηγικές από κανέναν. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι εκείνοι που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα από εκεί που δεν υπάρχει.
Ο Σαμαράς και ο Καραμανλής μπορεί να μη γίνουν ποτέ «κολλητοί», να έχουν διαφορετικές απόψεις για πολλά θέματα. Αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να τα λένε, να εκφράζουν την αγωνία τους για την Ελλάδα και τη Νέα Δημοκρατία. Και να σχεδιάζουν τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποφευχθεί η λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται καβάλα στο άλογο και με το εμβατήριο του ΕΑΜ να παίζει δυνατά.
Αυτό όμως δεν έχει καμιά σχέση με τις διαρροές ότι ο Καραμανλής και το περιβάλλον του είναι δυσαρεστημένοι, ότι θέλουν ξανά το κόμμα στα χέρια τους, ότι ετοιμάζεται να έρθει ο πρώην πρωθυπουργός ως σωτήρας και άλλες τέτοιες ανοησίες.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ είναι ο Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός που πονά τη χώρα του και την παράταξή του είναι ο κ. Καραμανλής.
Όλοι οι υπόλοιποι γιαλαντζί Καραμανλικοί και Σαμαρικοί μπορούν να λουφάξουν τώρα και να σταματήσουν τα τουιταρίσματα και τα τηλεπαράθυρα.

http://www.antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη