23 Οκτ 2014

Έφοδος Λοβέρδου στο "Κοινωνικό Σχολείο"

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο 1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Τούμπας, έκανε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. "Χωρίς να το ξέρει κανένας, άνοιξα την πόρτα και μπήκα στην τάξη της Β΄ Λυκείου, την ώρα που οι μαθητές έκαναν το μάθημα της... Έκθεσης", περιέγραψε ο ίδιος ο υπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημείωσε: "Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης και ήταν μοναδική η εμπειρία μου από τη συζήτηση που είχα με τους μαθητές για τις σπουδές και τα όνειρά τους".

Ο κ. Λοβέρδος διαπίστωσε ότι το μάθημα της Έκθεσης γίνεται πολύ καλά, άκουσε με προσοχή και από θετική πλευρά τις σκέψεις για μείωση της ύλης και δήλωσε πως θα συνεχίσει τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε σχολεία όλης της χώρας.

Έξω από το σχολείο ο υπουργός συνάντησε μια ομάδα 40 μαθητών από την πόλη Σβέμπισχαλ της Γερμανίας, μαζί με τον διευθυντή τους, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγών. Τους καλωσόρισε, με χαρά τους είπε ότι στη συγκεκριμένη πόλη της Γερμανίας έχει ζήσει και ο ίδιος για δύο μήνες, ενώ έπιασε κουβέντα και για το ποδόσφαιρο κι ένα από τα παιδιά δήλωσε υποστηρικτής της Μπάγερν, παρά το γεγονός ότι η περιοχή τους είναι κοντά στην Στουτγκάρδη.

Ο κ. Λοβέρδος παραβρέθηκε στην επίσημη έναρξη του προγράμματος "Κοινωνικό Σχολείο" στη Θεσσαλονίκη σε σχολικό αθλητικό συγκρότημα της Πυλαίας και παρακολούθησε αγώνα ποδοσφαίρου παιδιών με σύνδρομο Down. Στο κλειστό γυμναστήριο Πυλαίας παρακολούθησε αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στην ομάδα του “Κοινωνικού Σχολείου” και στην ομάδα βετεράνων αποτελούμενη από τους Κωνσταντινίδη, Κούβελα, Νικολαΐδη, Παναγιωτίδη, Γιαννουζάκο, Κακιούση, Λάππα. Προπονητής της ομάδας του “Κοινωνικού Σχολείου” ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ στις εκδηλώσεις παρέστη και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη