30 Οκτ 2014

Έλληνες και Σκοπιανοί στην ίδια αρχαιολογική έκθεση: Μαντέψτε ποιοί παρουσιάζονται ως Μακεδόνες

Στις 30-31 Οκτωβρίου και 1-2 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιείται στο Σαλέρνο της Ιταλίας (για την ακρίβεια εκεί όπου βρίσκεται η αρχαία ελληνική αποικία της Πσειδωνίας, στα λατινικά...
Paestum) έκθεση αρχαιολογικού τουρισμού με τίτλο XVII Borsa Mediterranea del Turismo Archeologico http://www.borsaturismoarcheologico.it/ , στην οποία συμμετέχει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

Φέτος για πρώτη φορά (σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ) παίρνει μέρος και η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ). Στην λίστα των εκθετών (βλ. φωτογραφίες) η χώρα αναγράφεται με την συνταγματική της ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και όχι με την προσωρινή της ονομασία, σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία που υπογράφηκε το 1995.

Μάλλον, υποθέτω, έχουμε να κάνουμε με το αποτέλεσμα άλλης μιας ολιγωρίας από ελληνικής πλευράς, διότι δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι δυνατή η συνύπαρξη Ελλήνων και Σκοπιανών εκθετών σε μια έκθεση αρχαιολογικού κυρίως, αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος.

[Για να λυθεί η απορία επικοινώνησα με τον ΕΟΤ προ ολίγου ρωτώντας για τη στάση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τις ενέργειες στις οποίες έχει ενδεχομένως προβεί μέχρι τώρα, οπότε αναμένω απάντηση. Θα σας ενημερώσω αν υπάρξει κάποια εξέλιξη.]

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

(Σχόλιο taxalia: Θα περιμένει πολύ ο αναγνώστης απάντηση απ΄τον ΕΟΤ. Άσε που διαλύθηκε κιόλας κι έγινε διεύθυνση τουρισμού του υπουργείου...)



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη