22 Οκτ 2014

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (άρα ο Βενιζέλος) εγκαταλείπει τον Καπόν

Θέτει θέμα παραμονής του Χασδάι Καπόν στην αντιδημαρχία οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, η εφημερίδα Μακεδονία στο οπισθόφυλλο της.

"Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα διαφθοράς στην υπόθεση, η οποία, σημειωτέον, διερευνάται ήδη εδώ και καιρό από την εισαγγελία Αθηνών, θα περίμενε κανείς ο επιχειρηματίας να παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιδημάρχου και να παραμείνει μακριά από θέσεις ευθύνης έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη. Θα έπρεπε να το πράξει κυρίως για δική του προστασία".


"Επιπλέον, θα έπρεπε να ενημερώσει την πόλη, η οποία μόλις πριν από λίγους μήνες τον τίμησε με την ψήφο της, για ποιον λόγο πήρε αυτό το δάνειο, με αυτούς τους τουλάχιστον ασυνήθιστους όρους, ποιες ήταν αυτές οι περίφημες "προσωπικές ανάγκες" του, τι έκανε τόσα χρήματα, γιατί αθέτησε τους όρους της δανειακής σύμβασης κοκ.

Αντ' αυτού διάβασα μια λακωνική δήλωσή του με τη γνωστή κατακλείδα περί αστραπών και καθαρού ουρανού. Δήλωση πολύ φτωχή για ένα τόσο υψηλό δάνειο. Αλήθεια, ο Γιάννης Μπουτάρης (φωτ.) τι λέει για όλα αυτά;"

Το οπισθόφυλλο της συγκεκριμένης εφημερίδας χρησιμοποιείται όπως στις άλλες εφημερίδες το editorial. Ακριβώς επειδή δεν έχει υπογραφή, ουσιαστικά εκφράζει την άποψη της εφημερίδας.

Όμως είναι γνωστό ότι στη συγκεκριμένη εφημερίδα, μετά το μεγάλο θέμα με το Αλλατίνι, δεν υπήρξε ούτε μία φορά που το όνομα του συγκεκριμένου αντιδημάρχου να έχει αναφερθεί με αρνητικό ή έστω κριτικό τρόπο.

Ο αστυνομικός-δικαστικός δε συντάκτης της εφημερίδας μάλιστα στο σημερινό ρεπορτάζ επί της εισαγγελικής παρέμβασης, αμφισβητεί αυτό που ούτε ο ίδιος ο Καπόν δεν αμφισβητεί. Ότι ο αντιδήμαρχος πήρε το δάνειο.

«Στη διάθεση των αρχών τα περιουσιακά στοιχεία μου». Στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών θέτει τα στοιχεία περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν (φωτ.) μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον εισαγγελέα διαφθοράς για δάνειο 13 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται ότι πήρε από την Proton Bank", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα επικρίνει τον Καπόν για τον οποίο αντιδήμαρχος έλεγε ότι σε υπόθεση που παλαιότερα απασχόλησε τη συγκεκριμένη στήλη, η άποψη του συγκεκριμένου αντιδημάρχου κατεγράφη χωρίς καν να έχει γίνει ακόμη το θέμα.

Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι δεν πρόκειται για απλή αλλαγή γραμμής, αλλά για εγκατάλειψη του Καπόν από την εφημερίδα. 

Αυτό δεν είναι θέμα του συντάκτη που γράφει τη στήλη. Είναι γραμμή που χάραξε ο διευθυντής σε συνεργασία με την εκδότρια. Και μετά βεβαιότητος με την έγκριση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Διότι στην πόλη δε συμβαίνουν πράγματα χωρίς να τα ξέρει.
Διότι όπως είχε πει στη δίκη Παπαγεωργόπουλου, η Χρύσα Αράπογλου, ο πρώην σύζυγος της και διευθυντής της εφημερίδας, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, εξακολουθεί να είναι ΠΑΣΟΚ και να υποστηρίζει Βενιζέλο και Μπουτάρη 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη