22 Οκτ 2014

Ποινική δίωξη τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία Γκιόλια, κατ΄αγνώστων φυσικά....

Μα πόσο δυσκολεύονται να εντοπίσουν τους δολοφόνους του Σωκράτη ρε παιδί μου! Πόσο! Γιατί άραγε; Με τόσα μέσα στη διάθεσή τους και να μη μπορούν να βρουν τους φονιάδες!
Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για τα χτυπήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» από το Φεβρουάριο του 2009 μέχρι το καλοκαίρι ..
του 2010, που έπεσε νεκρός ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας στην είσοδο του σπιτιού του στην Ηλιούπολη.
Η ογκοδέστατη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται συνολικά τέσσερα χτυπήματα, έφθασε πριν από λίγες μέρες στην Εισαγγελία από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία που διενεργούσε έρευνα.
Η εισαγγελέας συσχέτισε τις τέσσερις δικογραφίες και άσκησε ποινική δίωξη για:
- συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης,
- ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση,
- έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα,
- διακεκριμένη κατοχή, κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές.
- κατασκευή, προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης
- διακεκριμένη κλοπή.

Τα χτυπήματα της Σέχτας
Η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 πραγματοποιώντας επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Τρεις ένοπλοι γάζωσαν το τμήμα με δυο όπλα, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και ένα αυτόματο τύπου scorpion. Τα όπλα αυτά θα αποτελούσαν στη συνέχεια την «ταυτότητα» της τρομοκρατικής οργάνωσης. Την ευθύνη για την επίθεση είχαν αναλάβει με προκήρυξη που άφησαν στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Σχεδόν δυο εβδομάδες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου του 2009, τέσσερις ένοπλοι πυροβόλησαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, ενώ στις 17 Ιουνίου του 2009 πυροβόλησαν και σκότωσαν στα Πατήσια τον υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββατο. Ο 41χρονος χτυπήθηκε οκτώ φορές από δυο όπλα μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο ενώ φρουρούσε μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ και συγκεκριμένα την πρώην σύζυγο του κατηγορούμενου τότε Αγγελέτου Καννά, Σοφία Κυριακίδου. Συνολικά έπεσαν 24 πυροβολισμοί. Η Σεχτα ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη που έστειλε σε εφημερίδα.
Το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν ο φόνος του Σωκράτη Γκιόλια. Στις 19 Ιουλίου του 2010 τα ξημερώματα εκτέλεσαν το δημοσιογράφο στην είσοδο του σπιτιού του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η έγκυος σύζυγος του. Τον πυροβόλησαν 20 φορές σχεδόν εξ επαφής. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξη, ενώ για πρώτη φορά έστειλαν και φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης.
newsroom naftemporiki.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη