23 Οκτ 2014

Μετά τα μπινελίκια Σαμαρά σε υπουργούς: αύριο κατατίθεται στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Έπρεπε να γίνει χαμός στο Μαξίμου, να απογειώσει ο Σαμαράς δύο – τρεις υπουργούς και να τους πει και πολλά... γαλλικά προκειμένου να ξεκουνηθούν ορισμένοι και να προχωρήσουν τη ρύθμιση για τα χρέη. Και...ω του θαύματος μέσα σε 24 ώρες δύο
υπουργοί ο Βρούτσης και ο Δένδιας μίλησαν σε ραδιόφωνα και προανήγγειλαν ότι η ρύθμιση πακέτο για κόκκινα δάνεια, χρέη σε εφορίες και ταμεία θα κατατεθεί άμεσα.
Και ξαφνικά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και ο Βενιζέλος με τον Χαρδούβελη ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση που θα δώσει ανάσα σε 160 χιλ. επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και σε πάνω από 2,5 εκατ. φορολογούμενους. Μιλάμε για 40 δισ. επιχειρηματικά δάνεια και συνολικά 100 δισ. ευρώ που μπορούν να ρυθμιστούν. Να μπορεί να πληρώνει κάποιος έως και 100 δόσεις για χρέη έως 15.000 ευρώ. Επίσης, θα προβλέπεται κούρεμα στο αρχικό κεφάλαιο των επιχειρήσεων και μείωση των επιτοκίων.
Το ερώτημα είναι πώς ένα τόσο φιλολαϊκό μέτρο είχε κολλήσει σχεδόν δύο μήνες; Γιατί δηλαδή έπρεπε να παρέμβει ξανά ο Σαμαράς για να λυθεί το ζήτημα; Οι υπουργοί μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ή να πάνε σπίτια τους;
Όσο για τον Βενιζέλο τον έχουμε συνηθίσει. Βγαίνει από το Μαξίμου και κάνει δηλώσεις για τα καλά μέτρα αλλά κρύβεται στα κακά. Δεν πειράζει, δεν ασχολείται κανείς μαζί του. Με τους αρμόδιους υπουργούς κάποιος πρέπει να ασχοληθεί.
Μιλάμε για μέτρα – σωτηρίας και ανακούφισης και κάποιοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου μέχρι να τους ξυπνήσει κανένας πρωθυπουργός.
Έτσι θα πάνε στις εκλογές; Μπλοκάρουν τα κρίσιμα θέματα και μετά βγαίνουν στα κανάλια και τα ραδιόφωνα για να καυχιούνται για τη σπουδαία δουλειά που κάνουν;
Πώς λύθηκε το εμπόδιο της τρόικας αμέσως μπορούν να μας το εξηγήσουν;
«Μιλάμε για 160.000, είτε επιχειρήσεις είτε ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πάνω από 600 - 700.000 θέσεις εργασίας. Είναι το ίδιο το ζήτημα, τεράστιο. Μιλάμε για οφειλές μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα 40 δισ. ευρώ. Εάν βάλουμε όλες τις οφειλές και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προσεγγίζουμε σχεδόν τα 100 δισ. ευρώ. Πρέπει αυτή η επιχείρηση να μπορεί συγχρόνως να κλείσει τις εκκρεμότητές της και με το Δημόσιο, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να μπορέσει να γυρίσει στην αγορά να δουλέψει, να παράγει πλούτο, να κρατήσει θέσεις εργασίας», είπε ο κ. Δένδιας.
«Δεν υπάρχει η παραμικρή απόκλιση από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός και από αυτά που είχαμε προγραμματίσει ως κυβέρνηση να καταθέσουμε… Ο μήνας υλοποίησης είναι ο Οκτώβριος, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις. Οι διατάξεις αυτές θα συμπεριλαμβάνουν ένα πλαίσιο ρυθμίσεων, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά: 100 δόσεις για χρέη 15.000 ευρώ και κάτω και θα υπάρξει εκεί μία προσαρμογή στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και για χρέη άνω των 15.000 θα υπάρχουν 72 δόσεις και μια γενναία, προς τα κάτω, προσαρμογή σε πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Ταυτόχρονα, θα έχουμε και μια γενναία μείωση επιτοκίου. Η κυβέρνηση προχωράει γιατί πιστεύει ότι αυτό πρέπει να γίνει τώρα και να εξυπηρετήσουμε, να ανακουφίσουμε τον κόσμο, τις επιχειρήσεις και αυτό θα γίνει τώρα. Θέλω μόνο να κάνω μία έκκληση: επειδή θα κατατεθούν οι ρυθμίσεις αυτό το μήνα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να εκπληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις, που λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου. Όλες οι υποχρεώσεις όλων, για να μπουν στη ρύθμιση», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης.

www.antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη