20 Σεπ 2014

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την πατρίδα σου όπως την θέλεις....

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την πατρίδα σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον: όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις»
Καβάφης παραφρασμένος κατά μία και μόνον λέξη.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Κωνσταντίνος Ηλιάκης: σμηναγός που, μαζί με δεκάδες άλλους, έδωσε τη ζωή του πετώντας στο καταγάλανο Αιγαίο ως άγρυπνος φρουρός του. Κάποιοι θα πουν ότι οδηγούσε μια ιπτάμενη φονική μηχανή που ακριβοπλήρωσε ο ελληνικός λαός [μίζας περιλαμβανομένης] για να φυλάξει άχρηστα σύνορα από μια γειτονική χώρα που εποφθαλμιά προσχηματικά τη γη μας, για να αγοράζουμε πολεμικές μηχανές και να δουλεύει η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ. Του απένειμαν τα εύσημα και στήθηκε προτομή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Καμμία διαδήλωση σε κάθε επέτειο του χαμού του.
Ματθαίος Μάντζιος: νεαρός πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του καθώς προσπαθούσε να σώσει από τις φλόγες μια γυναίκα. Κάποιοι θα πουν ότι ήταν ένας κακοπληρωμένος και κακοεκπαιδευμένος δημόσιος υπάλληλος που έχασε τη ζωή του υπηρετώντας το πανάθλιο σύστημα. Αν ήταν έξυπνος, θα καθόταν στ’ αυγά του. Δεν είναι καιροί για αυτοθυσίες.
Καμμία πορεία προς τιμήν του.
Παύλος Φύσσας: νεαρός αντιφασίστας που δολοφονήθηκε από έναν ανεγκέφαλο χρυσαυγίτη. Συνομήλικος του πυροσβέστη Μάντζιου. Τραγουδούσε αντιμνημονιακά, αντικαπιταλιστικά, αντισυστημικά, αντιφασιστικά τραγούδια. Προστάτευε τους αδύναμους. Του έστησαν μνημείο στον τόπο της δολοφονίας και έδωσαν [συμβολικά;] το όνομά του σε δρόμο του Κερατσινίου, για να τιμήσουν τη μνήμη του. Έτσι ακριβώς έχει συμβεί και με άλλους Έλληνες, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Ανδρούτσος, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο γιατρός Παπανικολάου, ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Πλαστήρας, ο Τρικούπης, ο Καποδίστριας και άλλοι πολλοί.
Μεγάλη αντιφασιστική πορεία με πανώ και τραγούδια για να τιμήσουν τη μνήμη του στην πρώτη επέτειο του άδικου χαμού του.
Μέγας Αλέξανδρος: ακόμη δεν έχει στηθεί ανδριάντας του στην Αθήνα. Μερικοί, όπως ο Τάκης Μίχας, θα πουν ότι υπήρξε σφαγέας των λαών, οπότε δεν του αξίζει τέτοια τιμή.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
Υ.Γ. Ούτε μία πορεία, ούτε μία διαδήλωση, ούτε μία συναυλία, ούτε μνημείο τω αγνώστω αυτόχειρι για τα 6.000 θύματα του ολοκαυτώματος της χώρας μας από το ΔΝΤ, τη Γερμανία και τους εγχώριους εγκάθετούς τους. Τί ειρωνεία! Την ώρα των αποκαλυπτηρίων τού μνημείου για τον Φύσσα, ένας άστεγος συμπατριώτης μας έπεφτε στο κενό από τον τέταρτο όροφο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη