23 Σεπ 2014

Είναι τόσο ματαιόδοξοι όλοι οι πολιτικοί ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Το ένα κομματίδιο ξεφυτρώνει μετά το άλλο. Έχουν τόσο πολλές διαφορετικές ιδεολογικές απόψεις όλοι αυτοί που αποσχίζονται από κόμματα, εξουσίας ή μη, και δημιουργούν νέους σχηματισμούς για να συγκεντρώσουν ένα 0,5-1% το πολύ; Ή ακόμη και αυτοί που στήνουν τώρα κάποιο κόμμα, για να ...
συγκεντρώσουν μερικές χιλιάδες ψήφων; Αν πιστεύουν ότι μπορούν, έτσι κατακερματισμένοι όπως είναι, να κατακτήσουν την εκλογική πρωτιά και να σχηματίσουν κυβέρνηση ή να επηρεάσουν τα πολιτικά πράγματα χωρίς χρήματα και διαφήμιση, κυρίως δε χωρίς στήριξη από ένα εκδοτικό συγκρότημα ή ένα κανάλι, πρέπει να είναι πολύ αφελείς, εξ ου και απλώς διασπούν το εκλογικό σώμα και δίνουν τροφή σε όσους ουρλιάζουν για κυβερνητική σταθερότητα, την οποία μόνον ο Ντέπιουτη και ο Τόνι μπορούν να εξασφαλίσουν. Ατράνταχτη απόδειξη ο κυρ-Σταύρος ο Τσουτσουλομύτης και το «Ποτάμι» του. Ξύπνησε μια μέρα και απεφάσισε να φτιάξει κίνημα χωρίς μέλη, αλλά με «εθελοντές», και χωρίς Πρόεδρο, αλλά με «επἰ κεφαλής». Και ω του θαύματος είχε τη στήριξη όλων των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και καναλιών, εξ ου και συγκέντρωσε 8% στις ευρωεκλογές. Ουάου!
Ας δούμε, όμως, τί έγινε στο παρελθόν με κόμματα που δημιουργήθηκαν από αποσπασμένους άλλων κομμάτων και δεν δημιουργήθηκαν αυθόρμητα από ενθουσιώδεις άδολους πατριώτες, όπως το «Ποτάμι» που απειλεί να μας πνίξει.
Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος – Αρσένης - σβου
ΔΗΑΝΑ – Στεφανόπουλος - σβου
ΠΟΛΑΝ – Σαμαράς - σβου
Κόμμα Ελεύθερων Πολιτών - Αβραμόπουλος [ΣΗΜ: δεν πιστεύω να ξεχάσατε ποιος ήταν εκπρόσωπος Τύπου. Ούτε ότι ο Αρχηγός δήλωνε πως η ΝΔ έχει κλείσει τον βιολογικό της κύκλο. Ρε οξυδέρκεια ο μπαγάσας!]. Σβου!
ΛΑΟΣ – Καρατζαφέρης – έλαμψε, συγκυβέρνησε, καταβαραθρώθηκε. Ανασταίνεται;
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ –Ντόρα -σβου
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – Καστανίδης, Κατσέλη - σβου
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – Λοβέρδος - σβου
Στο παρόν έχουμε προς το παρόν:
ΑΝΕΛ- Καμμένος με σημαντική πτώση στις ευρωεκλογές
ΔΗΜΑΡ – Φωτίγκος. Φυλλορροεί.
Βέβαια, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Φωτεινή Φούντα είχεν εκφράσει αμέσως μετά τις ευρωκλογές την αισιοδοξία της για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ. «Νέες πολιτικές, σύμβολα, σημαίες και, φυσικά, πρόσωπα» είπε. Και νέα σώβρακα, συμπληρώνω εγώ.
Άκου, νέες σημαίες και σύμβολα.
Πάντως, πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος ποιές είναι οι παλιές πολιτικές της ΔΗΜΑΡ, μήπως και υποπτευθώ ποιές θα είναι οι νέες. Και τούτο, επειδή εγώ δεν ξεχνώ την πλήρη ταύτιση του κώματος με το Mobility και λοιπούς μνημονιακούς θεσμούς. Θυμάμαι και τον Ρουπακιώτη που είχε στυλώσει τα πόδια και δεν υπέγραφε ένα νομοσχέδιο, αλλά τσακίστηκε και το υπέγραψε μόλις έλαβε εντολή από τον Φωτίγκο. Οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων δεν με φωτίζουν. Φωτίζουν μόνον τον Φωτίγκο που παραμένει αρχηγάρα.
Μήπως ήλθε επί τέλους η ώρα να συγκροτηθεί ένας ισχυρός αντιμνημονιακός συνασπισμός, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει με πιθανότητες επιτυχίας το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων; Οι πολίτες σήμερα δεν θέλουν ούτε σοσιαλισμό ούτε καπιταλισμό. Θέλουν μια αξιοπρεπή ζωή που θα τους επιτρέπει να προγραμματίζουν το αύριο. Το εκλογικό σώμα είναι ημιθανές από τις φοροεπιδρομές και τις ρεμούλες. Μπορεί να ψηφίσει οποιονδήποτε θα του ανοίξει μία χαραμάδα ελπίδας στο πηχτό σκοτάδι του μέλλοντος. Τίποτε άλλο. Πόσο μεγάλες μπορεί να είναι οι διαφορές όλων αυτών των γκρουπούσκουλων που θέλουν να παίζουν ρόλο στο πολιτικό σκηνικό; Μήπως το ζήτημα είναι η αρχηγία; Είναι δυνατόν να πένεται ο λαός, να φορολογείται αγρίως, αλλά και να φιμώνεται, και οι επίδοξοι σωτήρες του να ενδιαφέρονται μόνον για την πρωτοκαθεδρία;
Και βέβαια δεν μιλάω για σύμπηξη μετώπου από το συνταγματικό τόξο [ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ] που λανσάρει τελευταίως ο κ. Τράγκας, προκειμένου να αναχαιτισθεί η Μέρκελ. Είναι δυνατόν οι διεφθαρμένοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ που έστησαν και συντηρούν αυτό το σάπιο διαπεπλεγμένο σύστημα να μετάσχουν σε μία εθνική προσπάθεια εξοβελισμού τού εαυτού τους;
Σωτήριος Kαλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη