23 Σεπ 2014

Κύριε Μπουτάρη; Κύριε Πέγκα;

Αμείβονται τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής των Δημητρίων; Με τι ποσό; Και υπάρχει σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου;

Ρωτάμε, επειδή συγκεκριμένο μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής, διεκδίκησε και πέτυχε να εκδοθεί δικαστική απόφαση (Διαταγή πληρωμής) σε βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ποσού 14.760 ευρώ! 
                                                                                                          Γράφει ο Θάνος Τάκης



Ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγος υπήρξε μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής των Δημητρίων με την ιδιότητα του χορογράφου. 

Με αυτή του την ιδιότητα διεκδίκησε αμοιβή και επιπλέον, αμοιβή για την επιμέλεια την διοργάνωση και τον συντονισμό εκδηλώσεων.

Προφανώς και την δικαιούνταν, καθώς πέτυχε να εκδώσει δικαστική απόφαση (Διαταγή πληρωμής) σε βάρους του Δήμου Θεσσαλονίκης;




Τελευταία ερώτηση: 

Εφόσον δικαιούνταν τα χρήματα αυτά, γιατί δεν τον πλήρωνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης αλλά έπρεπε να καταλήξει η υπόθεση στα Δικαστήρια; Όπως γνωρίζουμε, για να εκδοθεί Διαταγή πληρωμής, αυτό σημαίνει ότι υπήρχε συμβόλαιο και τιμολόγιο. Άρα;

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την τοποθέτηση σας, την οποία δεσμευόμαστε να αναρτήσουμε αυθωρεί...


================================================

Υπενθυμίζεται:


Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011


Στην εισήγησή του  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας τόνισε:

«Η νέα διοίκηση του δήμου έχει κατά επανάληψη και τεκμηριωμένα δεσμευθεί για την αναβάθμιση και την ποιοτική εξέλιξη του θεσμού των Δημητρίων. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει αρχικά να προχωρήσουμε στην βασικότερη και αυτονόητη για μας οργανωτική αλλαγή: τον καλλιτεχνικό συντονισμό. Τα Δημήτρια αποκτούν πλέον και για πρώτη φορά τη δική τους καλλιτεχνική διεύθυνση με ουσιαστικό και όχι προσχηματικό ρόλο. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα σοβαρά και αναγνωρισμένα πολιτιστικά φεστιβάλ του κόσμου. Προτείνουμε για την καλλιτεχνική επιτροπή των Δημητρίων το μουσικό και συνθέτη Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, τη θεατρολόγο Ιφιγένεια Ταξοπούλου και το χορογράφο Κωνσταντίνο Ρήγο. Στηριζόμαστε στη διεθνή εμπειρία τους  και το ταλέντο τους και είμαστε σίγουροι ότι ο καθένας τους ξεχωριστά θα συμβάλλει στο όραμά μας για ένα σύγχρονο, εξωστρεφές φεστιβάλ πολιτισμού που θα αφουγκραστεί και θα αναδείξει τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της πόλης».



Σχόλιο Χρήστου Μάτη
Ιούλιος 2012

Μετά την παραίτησή από την καλλιτεχνική επιτροπή των «Δημητρίων» του Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Μάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δεύτερη παραίτηση από την τριμελή Καλλιτεχνική Επιτροπή των «Δημητρίων» υποχρεώνει τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, να διαψεύσει αμέσως την εικόνα που δημιουργήθηκε στην κοινωνία: Ότι μαζί της εξακολουθούν να δουλεύουν μόνο οι υπάκουοι και όσοι έχουν όφελος.
Δυστυχώς σε αυτή την εικόνα συμπεριλαμβάνεται και το τρίτο μέλος της Επιτροπής, το όποιο δεν παραιτήθηκε. Ο κύριος Κωνσταντίνος Ρήγος, ο οποίος είναι πλέον το μονό εν ενεργεία μέλος της Επιτροπής, συμμετέχει με δική του παράσταση στα «Δημήτρια», σε ευθεία παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας, που συμφωνήθηκαν κατά την ανάληψη των καθηκόντων της Επιτροπής. Σύμφωνα με αυτούς, η Καλλιτεχνική Επιτροπή δεν έχει καλλιτεχνική συμμετοχή, ακόμη και χωρίς αμοιβή, όπως έχει διευκρινιστεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τη συγκεκριμένη παράσταση.
Είναι κρίμα να εκτίθεται έτσι ένας άνθρωπος του πολιτισμού. Η παράσταση του κ.Ρήγου πρέπει να αποσυρθεί για λόγους αρχής και άσχετα με την καλλιτεχνική της αξία. Ας το καταλάβει η διοίκηση. Οι άνθρωποι δεν είναι αναλώσιμοι.»


================================================


Έγγραφο περί πληρωμής κ. Ρήγου, στη Διαύγεια: 



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη