23 Σεπ 2014

Αρνούνται την αξιολόγηση. Η Δούρου έδωσε εντολή γερού τσαμπουκά προς το κράτος !

Λογικό. Σ΄αυτή τη γελοία χώρα, που ο λαϊκισμός χτυπά κόκκινο στον αμετανόητα βλάκα ελληνικό λαό, που ψοφάει να του πουλάνε "προστασία" οι λαικιστές και να του χαϊδεύουν αυτιά, ποιός πολιτικός είναι κορόιδο να χάσει ψηφαλάκια δημοσίων υπαλλήλων; Και γιατί να μη λες...
"κατώτατος μισθός στα 1400 ευρώ", "να μην απολυθεί κανείς", "όχι στα διόδια", "να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ", "καμία κατάσχεση", "όχι εισιτήριο στα νοσοκομεία", "όχι εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς"...κ.ο.κ.;
Και γιατί να μη κάνεις το χατίρι όλων; Μήπως εσύ πληρώνεις; Όλο και κάποιος άλλος μαλάκας θα βρεθεί να πάρει τις επώδυνες αποφάσεις, που είναι έτσι κι αλλιώς εκ των ουκ άνευ και θα τις έπαιρνες -ακριβώς τις ίδιες- ΚΙ ΕΣΥ αν εσύ ήσουν ο "αρμόδιος"

Η ΕΙΔΗΣΗ:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε σήμερα κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Ρένας Δούρου να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια Αττικής η αξιολόγηση και ο νόμος 4250/2014, αλλά και το άρθρο 42 του νόμου που αφορά τον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου.

Την πρόταση υπερψήφισε η «Δύναμη Ζωής» της κ. Δούρου, η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που πρόσκειται στους ΑΝΕΛ, η περιφερειακή σύμβουλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η «Ανάσα για την Οικολογία», η «Ελληνική Αυγή», αλλά και η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού - που όμως καταψήφισε το «εντέλλεσθε».

Υπενθυμίζεται πως η περιφερειάρχης έδωσε εντολή σε όλες τις διευθύνσεις της περιφέρειας να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο και να μην συνδράμουν στην «ψευδοαξιολόγηση», όπως είπε χαρακτηριστικά, κατά την σημερινή ομιλία της στο περιφερειακό συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός τόνισε: «δεν μπορούμε να προβούμε στην αξιολόγηση με αυτούς τους όρους που είναι αντίθετοι στο Σύνταγμα. Ο επανέλεγχος των πιστοποιητικών πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί και η περιφέρεια δεν πρέπει να γίνει ορμητήριο κόμματος». Τέλος, πρότεινε στην κ. Δούρου να προσλάβει με κάποια κριτήρια τις απολυμένες καθαρίστριες».

Κύριο στοιχείο κατά τη διαδικασία της σημερινής συνεδρίασης ήταν η έντονη κριτική του κ. Κουμουτσάκου κατά της κ. Δούρου προσωπικά και του ρόλου της ως περιφερειάρχη, αλλά και η εξίσου έντονη απάντησή της.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε το ερώτημα αν είναι η κ. Δούρου Περιφερειάρχης ή αρχηγός ομάδας δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ. Κατόπιν, την κάλεσε "να αλλάξει ρότα" και αν τεθεί θέμα απόφασης, τόνισε ότι η παράταξή του θα αποχωρήσει.

Το θέμα της αξιολόγησης και του ελέγχου των μετατροπών συμβάσεων έχει αποτελέσει πεδίο σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ και των δημάρχων που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι θα γίνουν ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με επιθετική ανάρτησή της στο Facebook είχε προαναγγείλει την αρνητική στάση της στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα, αναφέροντας ότι «δεν μπορεί να είναι τιμητές του Δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν».

Η γραμμή που θα τηρήσει η κ. Δούρου στο πλαίσιο του συμβουλίου, είναι έλεγχος πλαστών πτυχίων από την Περιφέρεια, «όχι» στον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν με το διάταγμα Παυλόπουλου. Η ανάρτησή της στο Facebook είχε τίτλο «Κοίτα ποιοι μιλάνε» και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι επί 40 και πλέον χρόνια έστηναν το δικό τους πελατειακό κράτος. Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα “αξιολόγηση” καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία. Οποιος παραβίασε τον νόμο θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά. Η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα».

Η περιφερειάρχης αποκαλεί την αξιολόγηση «φερετζέ της περαιτέρω υποστελέχωσης και επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών», αναφέρει ότι ο έλεγχος των πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημόσιων υπηρεσιών. Σε περίπτωση που το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία, η πλειοψηφούσα παράταξη διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία όπως ορίζει ο «Καλλικράτης».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη