23 Σεπ 2014

Ξέρεις πού είναι το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης;

Αν και οι εκπαιδευτικές δράσεις στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι πολλές και το Μουσείο σπουδαίο, οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς, δεν ξέρουν καν πού βρίσκεται ! Δείτε το βίντεο:


Το Πολεμικό Μουσείο βρίσκεται στην οδό Γρ.Λαμπράκη 4 πίσω από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Μπορείτε να δείτε εδώ το πλούσιο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια στον διοικητή του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ.Γιώργου Φαρμάκη και αξίζει όσοι βρεθούν στη Θεσσαλονίκη να πάνε τα παιδιά τους να το επισκεφθούν. Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αποτελεί παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Άνοιξε τις Πύλες του στο κοινό το 2000. 

Η ιστορία του κτηρίου όμως, ξεκινά το 1900 όταν σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Vitalliano Posseli. Σήμερα φιλοξενεί στις συλλογές του περισσότερα από 10.000 κειμήλια ανασυνθέτοντας τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος. Ξεκινώντας από την προεπαναστατική περίοδο και φτάνοντας μέχρι την εμπλοκή στην Κύπρο το 1974, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να βιώσει την Ελληνική Επανάσταση, τους Βαλκανικούς Πολέμους καθώς και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο συναντάει κειμήλια των κρατών που συμμετείχαν σε όλες τις ιστορικές περιόδους ως σύμμαχοι ή αντίπαλοι του ελληνικού στρατού.

http://www.greekteachers.gr/?p=14507
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη