1 Σεπ 2014

Ο Μέγας Αλέξανδρος ταξιδεύει!

Διεθνή περιοδεία που απευθύνεται στο διεθνές κοινό ετοιμάζει για πρώτη φορά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με μια ροκ όπερα που έχει τίτλο «Alexander the Great».
Είναι ένα έργο που προσεγγίζει «τη μοναδική προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», όπως λέει η πρόεδρος του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου σε συνέντευξή της στον Αγγελιοφόρο, όπου προτρέπει την πόλη να στηρίξει έμπρακτα αυτό το εγχείρημα, το οποίο είναι αλήθεια θα αποτελέσει πολλή μεγάλη προβολή για τη Θεσσαλονίκη σε διεθνές επίπεδο. «Πιστέψτε με, όταν σχεδιάζαμε από πέρυσι τη διεθνή περιοδεία με τη ροκ όπερα, δε γνωρίζαμε για το μακεδονικό τάφο της Αμφίπολης!» λέει χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη θετική συγκυρία των σπουδαίων αρχαιολογικών ανακαλύψεων στο λόφο Καστά.   


Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

«Δεν επαναπαυόμαστε στις εξαιρετικές «τακτικές» συνεργασίες μας στο πλαίσιο της Ενωσης των Θεάτρων της Ευρώπης. Αυτήν τη στιγμή διαθέτουμε δύο διαμάντια. Το ένα έχει ήδη δοκιμαστεί, οι «Πέρσες». Το άλλο θα είναι η μεγάλη έκπληξη της ερχόμενης σεζόν, η ροκ όπερα «Alexander the Great». Πιστέψτε με, όταν σχεδιάζαμε από πέρυσι τη διεθνή περιοδεία με τη ροκ όπερα, δε γνωρίζαμε για το μακεδονικό τάφο της Αμφίπολης! Εμείς μιλάμε για τον Alexander της τέχνης, προσεγγίζουμε τη μοναδική προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όχι τα στρατιωτικά του κατορθώματα. Μπορεί η διεθνής περιοδεία να σας ακούγεται σαν κάτι παράξενο. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα καινούργιο πεδίο για το ΚΘΒΕ, για καβαφικούς «λιμένες πρωτοειδωμένους» για όλη την πόλη. Αλλά θεωρούμε ότι έπρεπε να τολμήσουμε. Η Θεσσαλονίκη διαθέτει τις δυνάμεις για σπουδαία πράγματα. Αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Είναι ένα στοίχημα που δεν αφορά μόνο το ΚΘΒΕ. Αφορά όλη την πόλη: επιχειρηματίες, δήμους, φορείς. Εξάλλου, επενδύοντας η πόλη σε ένα θεσμό - οργανισμό σαν το ΚΘΒΕ, ενισχύει το κοινωνικό και εκπαιδευτικό μας έργο αλλά και τον πιο ισχυρό συνεκτικό ιστό της κοινωνίας, που είναι ο πολιτισμός. Λέμε, λοιπόν: ελάτε να μας στηρίξετε, για να απογειωθούμε μαζί!»

agelioforos
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη