1 Σεπ 2014

Γενικοί Γραμματείς και γενικώς Φαρισαίοι

Είχε «ξεχάσει» ότι είχε στείλει επιστολή στο Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας, επισήμως, την λίστα Λαγκάρντ – Το θυμήθηκε με την δεύτερη κατάθεση, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής – Τον περιέγραψαν ως ψεύτη και ως ψευδομάρτυρα – Και οι βουλευτές θα τον έδιωχναν από την κυβερνητική θέση των 12.000 ευρώ που κατείχε – Πώς το λέει ο λαός; - Κόρακας κοράκου μάτι...

                                                                                                          Γράφει ο Θάνος Τάκης



Δεν το κρύβω. Είμαι συγκινημένος! Έφτασε Σεπτέμβρης και μαζί του τα τέταρτα γενέθλια της λίστας Λαγκάρντ, γερή και ανέγγιχτη να είναι! Διότι ήταν Σεπτέμβριος του 2010 όταν η καλή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δια του τότε Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη, έστελνε επίσημη επιστολή στο Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και ζητούσε τις σχετικές πληροφορίες που αφορούσαν σε Έλληνες πολίτες και εταιρείες με λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες. Με νύχια, δόντια και άλλα, το συγκυβερνών σύστημα προσπαθούσε να συγκαλύψει την ύπαρξη αυτής της επιστολής, αλλά τελικά ουδέν κρυπτόν υπό του ισχυρού ελληνικού ήλιου.

Όταν αποκαλύφθηκε, τρία χρόνια μετά, ο συντάκτης της επιστολής κλήθηκε από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, σε κατάθεση. Διότι παλαιότερα είχε ψευδομαρτυρήσει, ότι παρόμοια επιστολή δεν υπήρξε ποτέ, και οι οι παλινωδίες του κ. Ηλία Πλασκοβίτη «εξόργισαν» σε τέτοιον βαθμό τα μέλη της Επιτροπής, που ζητούσαν παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να ασκηθεί δίωξη για ψευδορκία.

Αυτό που έβγαλε τους βουλευτές από τα ρούχα τους (λέμε τώρα...) ήταν η «έκλαμψη μνήμης» του κ. Πλασκοβίτη, ο οποίος, αν και στην πρώτη του κατάθεση στην Επιτροπή, σε έναν αρκετά χαλαρό τόνο, είχε μιλήσει για κάποιες άτυπες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Γάλλους, κατόπιν, μην μπορώντας να κάνει αλλιώς, «θυμήθηκε» ότι είχε στείλει και μια επισημότατη επιστολή, την οποία είχαμε παρουσιάσει στο taxalia. Ο κ. Πλασκοβίτης, μάλιστα, υποστήριξε ότι η επίσημη και τυπικότατη διαδικασία της διπλωματικής οδού ακολουθήθηκε κατ’ εντολή μάλιστα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάτι που επίσης είχε αποκρύψει στην πρώτη του κατάθεση.

Και ήταν τότε, Ιούνιος του 2013, όταν, ως αυστηρότερος όλων, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, έμπλεος οργής, προχώρησε σε αυτή την δήλωση: «Ζητώ από όλα τα κόμματα να αναλάβουμε κοινοβουλευτική πρωτοβουλία ώστε να αποπέμψουμε τον κ.Πλασκοβίτη από τη θέση του μέλους του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τραπέζης της Ελλάδος τον κ. Πλασκοβίτη. Δεν είναι δυνατόν ο ψεύτης να πληρώνεται με 9.000 ευρώ τον μήνα από τον Έλληνα πολίτη» είπε χαρακτηριστικά.

Θα ήταν σχιζοφρενικό να εγκαλείς έναν ψεύτη, για τα ψέματά του, με ένα δικό σου ψέμα. Συνεπώς, ο μηνιαίος μισθός των 9.000 ευρώ (και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου 12.000 ευρώ) που ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης ότι πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και ενθυλακώνει ο «ψεύτης» Πλασκοβίτης δεν μπορεί παρά να αποτελούσε και να αποτελεί πραγματικότητα.

[Ανοίγει παρένθεση]: Ως ένδειξη της εντυπωσιακά σκληρής εργασίας που παράγεται σε αυτό το Συμβούλιο, τρομάρα τους, και καλύτερα, τρομάρα μας, παραθέτουμε τον πίνακα του πλήθους των Πράξεών του, για τα τελευταία δύο χρόνια! Απολαύστε το:











Τρεις πράξεις το 2013, τρεις το 2014, πατριώτη! Ιδρώτας πολύς, ποτάμι λέμε... Χαλάλι τα 12 χιλιάρικα επί τρία.[Κλείνει η παρένθεση].

Υποθέτω ότι ο σκληρός Άδωνις-Ιαβέρης, δεν πετά τα λόγια του στον αέρα για εντυπωσιασμό. Και εφόσον μιλούσε για αποπομπή, υποθέτω ότι το κίνησε το θέμα που ο ίδιος έθεσε και ο ψεύτης πήγε στο καλό.

Σωστά;

Λάθος, φυσικά!

Διότι ο «ψεύτης», ο «εξόφθαλμος ψευδομάρτυρας» κατά την Προανακριτική Επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ, συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει, ακλόνητος σαν τον κραταιό Όλυμπο, στην ίδια θέση. Παραμένει μέλος αυτού του ανυπερθέτως και απολύτως αναγκαίου για την συνέχεια του Ελληνικού Έθνους Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία, όπως καλώς γνωρίζουμε, ασκεί καμία νομισματική πολιτική, εφόσον αυτή εκπορεύεται τα τελευταία χρόνια εξ Εσπερίας. Αποκλειστικά.

Ιδού η απόδειξη, στην πλέον πρόσφατη Πράξη.









Κατά 












Κατά τα λοιπά, δίνουμε όρκους τήρησης των νόμων και του Συντάγματος, οι υποκριτές...

Την καλημέρα μου, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.



Υ.Γ. Με κορόιδεψες μία; Ντροπή σου.
Με κορόιδεψες δύο; Ντροπή μου!
Την οποία, σου υπόσχομαι, θα ξεπλύνω στην κάλπη, ψευταράκο...

Υ.Γ.2 Καλό μήνα και γλυκό φθινόπωρο!



Η άγνωστη επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών για τη λίστα Λαγκάρντ: http://taxalia.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7873.html
Μέλη Συμβουλίου Νομισματικής Επιτροπής Τράπεζας Ελλάδος: http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/Organization/governingbodies/members3.aspx
Πράξεις Συμβουλίου Νομισματικής Επιτροπής Τράπεζας Ελλάδος: http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/LegalF/monetary.aspx








 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη