22 Σεπ 2014

Βρούτσης: έρχονται δυο προγράμματα για ανέργους 22-66 ετών

Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης 21.620 ανέργων σε επιχειρήσεις τουιδιωτικού τομέα ξεκινά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τα οποία θα υλοποιηθούν από τονΟΑΕΔ.
 Όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Παρουσιάζουμε τις επόμενες ημέρες δύο ακόμη προγράμματααπασχόλησης και επανακατάρτισης που θα δώσουν ευκαιρίες εισόδου στην εργασία σε 21.620 ανέργους.
 Πρόκειται για προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και εθνικής χρηματοδότησηςπου ανήκουν σε μια νέα γενιά παρεμβάσεων με διαφορετικάποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν, ενώδιασφαλίστηκε η συμμετοχή ανέργων από περιφέρειες που αποκλείοντανσε προηγούμενα προγράμματα, όπως η Στερεά Ελλάδα και το ΝότιοΑιγαίο.
Ύστερα από απόφασή μου την προηγούμενη εβδομάδα,αξιοποιείται και εξελίσσεται περαιτέρω το πληροφοριακό σύστημα«Εργάνη» - αυτή η ελληνική καινοτομία, οι μεγάλες δυνατότητες τηςοποίας αποδεικνύονται καθημερινά σε συνεχώς νέα πεδία και εφαρμογές –ώστε πλέον να παρακολουθείται ηλεκτρονικά η πορεία κάθεανέργου από τη στιγμή που θα μπει σε ένα πρόγραμμα μέχρι καινα βρει σταθερή θέση εργασίας.
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση προχωρά με γοργούς ρυθμούς - πάλιμέσω του συστήματος «Εργάνη» - η δημιουργία μόνιμου μηχανισμούδιάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, ώστε ταπρογράμματα κατάρτισης και απασχόλησης να αναταποκρίνονται στηζήτηση και τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της οικονομίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη διατηρησιμότητα των νέωνθέσεων εργασίας.
Εξάλλου, αυτή τη φορά στόχος είναι όχι μόνο η μέγιστη δυνατήαπορρόφηση των κοινοτικών πόρων, αλλά να «πιάσει τόπο» καιτο τελευταίο ευρώ του νέου ΕΣΠΑ για την ουσιαστική στήριξη τωνανέργων».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη