27 Αυγ 2014

Το τερμάτισε το μαλακόμετρο

Είπαμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, που όσο περισσότερο αμφισβητείς την "εθνική αφήγηση", τόσο ψηλότερα σε ανεβάζουν κάποιες ...
ΜΚΟ και κάποιοι άλλοι μηχανισμοί, που όμως άρχισε να τους βαριέται ο κόσμος.
Κάποτε ήταν της μόδας να γίνεσαι διάσημος λέγοντας μια ανθελληνική μπαρούφα αλά Νάσσο Θεοδωρίδη ας πούμε, να αποδίδεις όλα τα κακά και άδικα του κόσμου στους ομοεθνείς σου Έλληνες, να καις και καμιά ελληνική σημαία, να λες και καμιά μαλακία, π.χ. όταν πανηγυρίζει ο κόσμος επειδή κέρδισε η Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο (όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο), εσύ να το βλέπεις ως "εθνικιστική παράκρουση",
να λες  ότι "το Αιγαίο ανήκει στους Τούρκους", "η επανάσταση του ΄21 ήταν φασιστική παρενόχληση των Οθωμανών προστατών μας" κι άλλες τέτοιες παπαριές, αλλά το παράκαναν όλοι αυτοί οι γραφικοί τρόμπες στο τάκα-τάκα και έγινε βαρετό όλο αυτό το ανθελληνικό παραλήρημα, από αυνανισμοσακατεμένους.
Παραέγιναν πολλοί όλοι αυτοί οι γραφικοί και δεν παίρνουν πια πολλή δόξα για τη λόξα που τους δέρνει.


Γράφει αναγνώστης:

"Φέτος το καλοκαίρι, εκτός των άλλων, ζήσαμε την εθνικιστική παράκρουση της Αμφίπολης. Με φρίκη έβλεπα τον Πρωθυπουργό ...να επιβλέπει (! δεν επέβλεπε καλή μου, μια απλή επίσκεψη πήγε ο άνθρωπος)
"Ο καταβασανισμένος λαός μας χρειάζεται μια μεγαλειώδη αφήγηση, μιας μεγαλειώδους ιστορίας, που εξικνείται ώς τον Σαγγάριο, όπου πνίγηκε μεθυσμένος ο Μεγαλέξανδρος"

ΚΟΥΪΖ
Ποιος έκανε την παραπάνω δήλωση;
Α) Ο Νίκος Δήμου
Β) Η Ρένα Δούρου
Γ) Ο Αλέξης Τσίπρας
Δ) Ιστορικός των Σκοπίων
Ε) Η κόρη του αρχαιολόγου Λαζαρίδη

Κι όμως, σωστή απάντηση είναι η Ε!

Όπως δηλώνει σε συνέντευξή της η κόρη του κ.Λαζαρίδη: (συνέντευξη στην οποία αποκαλεί την Θεσσαλονίκη "Σαλονίκη", πάλι καλά που δεν την λέει "Σαλούν", όλη η συνέντευξη στο κομματικό όργανο του συριζα"Εφημερίδα των Συντακτών" -προφανώς στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφια βουλευτής του συριζα).

"Ως φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής απ' το '70-'75, τον βοήθησα (αναφέρεται στον πατέρα της) με αποτυπώσεις στο τείχος της πόλης, μήκους 7 χλμ., (...) τον κατασκευασμένο τύμβο Καστά, όπου η πρώτη του ανασκαφική τομή ήταν πάνω στον εν λόγω τάφο, αλλά δεν είχε λεφτά να συνεχίσει. Βρήκε ωστόσο ένα νεκροταφείο της γεωμετρικής εποχής."

Η κόρη λοιπόν του κ.Λαζαρίδη,
που είχε το προνόμιο από φοιτήτρια ακόμη να εργάζεται και να αποτυπώνει αρχαιολογικά μέρη, ομολογεί ότι αν και ο πατέρας της έσκαψε επάνω από τον Μακεδονικό τάφο δεν κατάφερε να τον βρει και βγάζει όλο το "αντιεθνικιστικό της κόμπλεξ τόσο ενάντια στον Μεγαλέξανδρο που " πνίγηκε μεθυσμένος" όσο και ενάντια στον Ελληνικό λαό που "χρειάζεται μια μεγαλειώδη αφήγηση μιας μεγαλειώδους ιστορίας"!

Επιπλέον, προσπαθεί να υποβιβάσει την αρχαιολόγο κ.Περιστέρη:
"Ανάμεσα στις πολλές βοηθούς του που πέρασαν, ήταν και η μαθήτριά του Καίτη Περιστέρη. Ο πατέρας μου ήταν γενναιόδωρος άνθρωπος και γενικά μοίραζε τομείς στις βοηθούς του, υπό την αδιάκοπη γκρίνια της μάνας μου, (...) Ισως, εκ των υστέρων η μάνα μου να 'χε δίκιο."

Και επειδή δεν είναι η μόνη που έχει "λυσσάξει" με την ανακάλυψη του Μακεδονικού τάφου:
Το γαρ πολύ της "θλίψεως"-ή ζήλιας- γεννά παραφροσύνη
λέει ο σοφός λαός!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη