28 Ιουλ 2014

Βούτυρο στο ψωμί του Μπουτάρη οι "ρατσιστές Τουμπιώτες"

Αλοιφή του 'κατσε η υπόθεση του ξενώνα μεταναστών στην Τούμπα του (θριαμβευτικά επανεκλεγέντος) Δημάρχου. Υπάρχει ...δεδικασμένο και τεράστια τεχνογνωσία στο θέμα. Πάντα έτσι γίνεται. Αυτοί που θα βιώσουν τους μετανάστες δίπλα τους, όπως...
κι ένα κέντρο απεξάρτησης, μια ψυχιατρική μονάδα,κ.α. ανησυχούν κι εκδηλώνουν την ανησυχία τους. Χωρίς να το καταλαβαίνουν όμως δυναμώνουν το τάχαμου "αντιρατσιστικό κίνημα" κι άλλες τέτοιες (επιδοτούμενες) τρίχες.

Υπάρχει ένας ολόκληρος υπόκοσμος από τεμπέληδες που περιμένουν πότε θα εμφανιστούν τέτοιες αντιδράσεις για να φωνάξουν ανακουφισμένοι ότι βρήκαν "ρατσιστές", άρα οι ίδιοι είναι αντιρατσιστές.

Τέτοιες αντιδράσεις, βοηθούν τον ετεροπροσδιορισμό φασιστών, που αυτοαποκαλούνται "αντιφασίστες" για ξεκάρφωμα, που αν είναι μόνοι τους τη νύχτα σε μια ερημιά και δουν μετανάστη να τους ζητά μια σταγόνα νερό θα τον κλωτσήσουν, φασιστών που δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ ελεημοσύνη σε μετανάστη, φασιστών που δεν έχουν προσφέρει ούτε μια φέτα ψωμί σε μετανάστη, φασιστών που χτυπιούνται υστερικά όταν το Πακιστανάκι πλησιάζει το παρμπρίζ τους για να το σκουπίσει, αλλά γράφουν, γράφουν, γράφουν ακατάπαυστα πόσο πολύ αγαπάνε τους μετανάστες. Στην πραγματικότητα δεν αγαπάνε καθόλου τους μετανάστες, απλά μισούν τον διπλανό τους συνέλληνα.

Είναι μεγάλη ιστορία ο ετεροπροσδιορισμός. Άμα είσαι κομπλεξικός (επειδή έτσι μεγάλωσες) ψάχνεις να βρεις κουσούρια σε όλους τους υπόλοιπους ώστε να νοιώθεις ετεροπροσδιοριζόμενος, κάποια ανακούφιση από το δικό σου κουσούρι.

Οι κάτοικοι λοιπόν , γκρινιάζουν όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις για "υποβάθμιση της περιοχής" τους κι οι πονηροί πολιτικάντηδες, τους βαφτίζουν αμέσως "ρατσιστές" και κακούς, ετεροπροσδιοριζόμενοι έτσι ως οι καλοί της υπόθεσης.

Οι κάτοικοι δεν έχουν καμία τεχνογνωσία στην αντιμετώπιση των "ταμπελών" κι έτσι βρίσκονται με ένα ταμπελάκι "ρατσιστής" στο μέτωπο, που τους κολλάει κάποιος "προοδευτικός" όπως ακριβώς κολλούσαν οι φασίστες του Χίτλερ τα αστεράκια του Δαβίδ στους Εβραίους. Είναι δύσκολο να το διαχειριστούν, νοιώθουν οργή που τους συκοφαντούν, δεν έχουν όμως κανένα μηχανισμό με το μέρος τους. 

Αντίθετα, οι αληθινοί φασίστες, αυτοί που κολλάνε ταμπελάκια, είναι επαγγελματίες, έχουν τεχνογνωσία, έχουν λεφτά, έχουν άπειρο χρόνο στη διάθεσή τους, έχουν απέραντο μίσος για τον συνηθισμένο καθημερινό άνθρωπο και τις φυσιολογικές του ανησυχίες και κυρίως έχουν κίνητρο: να ενοχοποιήσουν άλλους για αυτά που είναι οι ίδιοι.

Ποιός θα βγει χαμένος από τη μάχη; 

Μα φυσικά οι κάτοικοι! Θα συντριβούν, όχι απλά θα χάσουν. Και θα γίνει ο ξενώνας και θα κατασυκοφαντηθούν μέχρι το CNN οι κάτοικοι. Άνθρωποι που δεν έχουν πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή τους, θα σημαδευτούν χειρότερα κι από λεπροί: θα τους πουν μέχρι κι ότι, θέλουν να αναστήσουν τον Χίτλερ κι ότι κρύβουν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου τους σαπούνι από εβραίο.  Κι αυτοί θα αναρωτιούνται αποσβολωμένοι: "μα τι σχέση έχουμε εμείς με αυτά τα παλαβά; Εμείς ανησυχούμε απλά για την ασφάλειά μας και την καθαριότητα της γειτονιάς μας, τι χίτλερ και ναζί λένε αυτοί στην τηλεόραση;"
Γιατί οι "αλλοι" έχουν τεχνογνωσία αιώνων και πολύ μεγάλο κίνητρο, που ξεπηδά από τα βάθη τη ψυχής τους. Όταν ξέρεις για παράδειγμα ότι ο πατέρας σου ήταν ελεεινός συνεργάτης των Ναζί, ξεφτιλισμένος καταδότης, επειδή ήταν δειλός παλιάνθρωπος, έχεις πολύ μεγάλο κίνητρο να ανακαλύπτεις παντού "ναζιστές" και "ρατσιστές" μπας και γλιτώσεις από τις Ερινύες και καλύψεις τα ίχνη της οικογενειακής ενοχής...Με αυτούς, που θα καταφθάσουν στην περιοχή όταν πέσει το σύρμα από τις ΜΚΟ, θα κληθούν να τα βάλουν οι κάτοικοι και θα συντριβούν (οι κάτοικοι).

Β.Π.

Υ..Γ. Με ρώτησε κάποιος "τελικά είσαι εναντίον ή υπέρ του ξενώνα;"
Απάντησα: "έχει καμιά σημασία; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να λάβει κανείς υπόψη τις θετικές ή αρνητικές απόψεις των δημοτών, για ένα ΤΕΤΟΙΟ θέμα;"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη