24 Ιουλ 2014

Στη Θεσσαλονίκη κατασκευάζεται ένα εργοστάσιο για το οποίο θα γίνει μεγάλος ντόρος !

Τους 500.000 εκτιμάται ότι θα υπερβούν οι επισκέπτες του...
«Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», το οποίο θα λειτουργήσει για έξι μήνες στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αρχής γενομένης από τις 6 Σεπτεμβρίου από τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.
Ήδη, το ενδιαφέρον για επίσκεψη στο εντυπωσιακό αυτό θεματικό πάρκο, που δημιουργεί η ΔΕΘ-HELEXPO στις εγκαταστάσεις της, είναι πολύ μεγάλο, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από γειτονικές χώρες.
Η Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, στελέχη της εταιρείας, εκπρόσωποι των χορηγών και οι εργαζόμενοι, που κατασκευάζουν το "Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας", μπροστά στην είσοδο του θεματικού πάρκου

Στο πλαίσιο αυτό, ταξιδιωτικά πρακτορεία από τα Βαλκάνια ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τουριστικά πακέτα επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη και στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», ενώ σχολεία από τη Βόρεια Ελλάδα εκδηλώνουν την πρόθεση τους να έρθουν στην πόλη για να ξεναγηθούν στο θεματικό πάρκο.
Όπως επισήμανε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, το σημαντικότερο συστατικό της ανοδικής πορείας του εθνικού εκθεσιακού φορέα είναι το γεγονός πως η έκθεση αρχίζει να καθιερώνεται ξανά στη συνείδηση του πολίτη της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και κατ΄ επέκταση όλης της χώρας, ως σημείο αναφοράς.
Από αριστερά προς τα δεξιά ο κ. Κώστας Δήμου, Αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, η κα. Ιωάννα Τζιρίτηmarketingsupervisor της ISOMAT ΑΒΕΕ, η κα. Αναστασία Ναζίδου, Διευθύντρια Καταστημάτων Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, οκ. Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, ο κ. Μιχάλης Φιλιππίδης, Υπεύθυνος Προιόντων της ΙΟΝ ΑΕ, ο κ. Δημήτρης Χατζηγιάννης, Διευθυντής Marketing της ΚΡΙ-ΚΡΙ και ο κ. Γιάννης Στεργής, Πρόεδρος του The AristonProject Ltd
Για το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» τόνισε πως είναι ένα ολόκληρο θεματικό πάρκο με εκπαιδευτικό, μορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, το οποίο δημιουργείται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ανάλογες κατασκευές στο εξωτερικό.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε πως η λειτουργία του θεματικού πάρκου θα πλαισιωθεί και τους έξι μήνες, που θα υποδέχεται τους επισκέπτες του, από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ανάλογα και με την εκάστοτε χρονική συγκυρία (Χριστούγεννα, Αγίου Βαλεντίνου κα).

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχουν σκέψεις να παραταθεί η εξάμηνη λειτουργία του, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο το project του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», που αποτελεί αποκλειστική ιδιοκτησία και παραγωγή της ΔΕΘ-HELEXPO, να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις, καθώς υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τα Βαλκάνια.
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κώστας Δήμου, δήλωσε πως η δημιουργία του θεματικού αυτού πάρκου είναι απόλυτα ενταγμένη στο σχεδιασμό της εταιρείας για ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων.
Ο υπεύθυνος προϊόντων του Μέγα Χορηγού, της βιομηχανίας σοκολάτας ΙΟΝ, κ. Μιχάλης Φιλιππίδης, είπε πως είναι η πρώτη φορά, που η εταιρεία πήρε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μία απόφαση για μία τόσο μεγάλη χορηγία, ενώ ενδεικτικά και σε πρώτη φάση η ΙΟΝ προμηθεύει εκτός των άλλων και με 5 τόνους σοκολάτας (κυρίως κουβερτούρα) το θεματικό πάρκο.
Χορηγός του θεματικού πάρκου είναι και η βιομηχανία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, για την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογράμμισε τη συμβολή της στην επιτυχία του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», όπου προσφέρει τα ποιοτικά προϊόντα της στο εργαστήρι μπισκότου.
Η διευθύντρια καταστημάτων Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Εθνικής Τράπεζας κα. Αναστασία Ναζίδου, επισήμανε ότι η τράπεζα μοιράζεται κοινά πεδία ενδιαφέροντος με τη ΔΕΘ-HELEXPO, όπως η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Η κα. Ιωάννα Τζιρίτη, marketing supervisor της βιομηχανίας δομικών υλικών ΙSOMAT ΑΒΕΕ, κατέθεσε τον ενθουσιασμό της για το γεγονός ότι η εταιρεία, που εκπροσωπεί, συμμετέχει μέσω χορηγίας στο project του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», το οποίο, όπως είπε, έχει προδιαγραφές ποιότητας, οι οποίες ταιριάζουν με τη φιλοσοφία της ISOMAT.
O διευθυντής marketing της βιομηχανίας γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ, κ. Δημήτρης Χατζηγιάννης, υπογράμμισε πως η εταιρεία του έκρινε ότι το ποιοτικό επίπεδο του συγκεκριμένου θεματικού πάρκου και η προσπάθεια, που χρειάζεται για την κατασκευή του, άξιζε να τύχει χορηγικής υποστήριξης, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το εγχείρημα υλοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του Βρετανικού φορέα The Ariston Project Ltd, κ. Γιάννης Στεργής, είπε πως ο φορέας που εκπροσωπεί θα αναλάβει την πιστοποίηση και την επιμέλεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», πρωτοβουλία που αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτιά για θεματικό πάρκο στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Tα σημαντικότερα τμήματα του "Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας" είναι τα ακόλουθα:

Ρεσεψιόν – υποδοχή
Στη ρεσεψιόν του Εργοστασίου, γίνεται η υποδοχή και η πρώτη ενημέρωση των επισκεπτών. Από εκεί προσφέρεται όλο το πληροφοριακό και έντυπο υλικό που θα χρειαστούν όσοι θα ξεκινήσουν το φανταστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο. Στον χώρο αναμονής παρουσιάζεται ακόμη η έκθεση της μεγάλης ιστορίας του Περιπτέρου 1 της ΔΕΘ, με πλούσιο φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό.
Βιβλιοθήκη της Σοκολάτας
Για τις στιγμές ξεκούρασης αλλά και αναμονής των επισκεπτών, δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη βιβλιοθήκη σε ένα χώρο χρήσιμο και λειτουργικό. Το έντυπο υλικό της βιβλιοθήκης (βιβλία, παραμύθια, εκδόσεις συνταγών, περιοδικά, εφημερίδες, κλπ.) θα έχει αποκλειστική θεματολογία σχετική με τη σοκολάτα, τα γλυκά, τη διατροφή και γενικά τη ζαχαροπλαστική. Σε αυτή θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Πάρκου και του Εκθεσιακού Κέντρου και μάλιστα χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου εισόδου στο ChocoFactory.
Μουσείο Σοκολάτας
Το πιο λαχταριστό μουσείο! Το «ταξίδι της σοκολάτας» έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και «ζωντανεύει» μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Πρώτη στάση μπροστά σε ένα μεγάλο κακαόδεντρο και στην πρώτη μουσειακή απεικόνιση της παγκόσμιας ιστορίας τής σοκολάτας, αλλά και την εξέλιξή της στον Ελλαδικό χώρο. Ταυτόχρονα με διάφορα εκθέματα μέσα από υπερμεγέθη βιβλία – βιτρίνες παρουσιάζονται τα βασικά στάδια επεξεργασίας και παρασκευής της σοκολάτας, από το δέντρο και τον καρπό, τα καζάνια και τα καλούπια, τα φύλλα μαύρης και λευκής σοκολάτας, μέχρι την τελική μορφή που φτάνει στον καταναλωτή. Η επίσκεψη συνεχίζεται μέσα σε ένα μοναδικό σκηνικό με εντυπωσιακές αναπαραστάσεις ζούγκλας και ερείπια ναών των Ίνκας.
Καλύβα του Αμαζονίου – Αίθουσα προβολών
Στον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας του κακάου ταξιδεύει τους επισκέπτες το σκηνικό με την πασσαλόκτιστη καλύβα του Αμαζονίου. Στην ειδική αίθουσα προβολών δημιουργείται μια μοναδική ατμόσφαιρα με την ιδιαίτερη απεικόνιση και παρουσίαση της ιστορίας της σοκολάτας.
Γκαλερί – Εκθεσιακός χώρος
Ένας τεράστιος ανάγλυφος και τρισδιάστατος χάρτης τής χώρας μας, κατασκευασμένος εξολοκλήρου από σοκολάτα, είναι το βασικό θέμα τού χώρου. Τα κυριότερα ιστορικά μνημεία, φτιαγμένα από σοκολάτα, κοσμούν τον χάρτη και παρακινούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν με ένα ξεχωριστό τρόπο την πιο «γλυκιά Ελλάδα». Στον χώρο εκτίθενται επίσης γλυπτά φτιαγμένα από σοκολάτα!

Εργαστήρια Σοκολάτας
Οι επισκέπτες εδώ αγγίζουν το όνειρό τους! Η συμμετοχή στα 2 εργαστήρια ξεκινά με ένα εντυπωσιακό πείραμα. Στη συνέχεια φοράνε σκουφάκια, γαντάκια, ποδιές και έρχονται σε επαφή με τον γλυκό πειρασμό: πάνω σε μεγάλους πάγκους, δίπλα στο μεγάλο σιντριβάνι σοκολάτας θα δημιουργήσουν και στη συνέχεια θα φιλοτεχνήσουν και θα συσκευάσουν τις σοκολατένιες κατασκευές τους. Η συμμετοχή των επισκεπτών στα εργαστήρια θα επιβεβαιώνεται με μία σφραγίδα.
Εργαστήρι Μπισκότου
Με άρωμα μπισκότου σε ολόκληρο τον χώρο, ένα από τα πιο «λαχταριστά» σημεία του πάρκου ζωντανεύει καθημερινά με τα αυθόρμητα χαμόγελα των επισκεπτών και τις παιδικές φωνούλες.
Μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μπισκοτένιες δραστηριότητες, θα παρακολουθήσουν την παραγωγή των αγαπημένων τους μπισκότων και θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους δημιουργικά αναμνηστικά δώρα!
Χημείο Σοκολάτας
Στο πολύχρωμο και εντυπωσιακό τμήμα του χημείου πραγματοποιείται ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων. Τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέχουν σε κάθε επιλογή τροφίμου (ημερομηνία λήξης, υφή, σχήμα κλπ.) και επιπλέον ανακαλύπτουν τη μαγική συνταγή της σοκολάτας.
Ζωγραφική προσώπου με σοκολάτα
Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μεταμορφώνονται με τα πιο γευστικά χρώματα. Ειδικά εκπαιδευμένοι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τα χαμογελαστά πρόσωπα, με πινέλα και πραγματική σοκολάτα.
Λαβύρινθος – Πειρατικό Καράβι
Ένας πραγματικός Λαβύρινθος που παραπέμπει στο «Ταξίδι της σοκολάτας», είναι το σημείο της περιπέτειας και της εμπειρίας. Μικροί και μεγάλοι σαλπάρουν με ένα παραμυθένιο «Πειρατικό Καράβι» και με λίγη τύχη η έξοδος προς τη μεγάλη έκπληξη είναι κοντά!
Καταρράκτης Σοκολάτας
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πάρκου, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών! Η λιωμένη σοκολάτα που ρέει ενθουσιάζει σίγουρα όλους τους επισκέπτες… ο μοναδικός Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης και ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου βρίσκεται στο Εργοστάσιο και Μουσείο σοκολάτας της ΔΕΘ-HELEXPO.


Αίθουσα Greenbox
Ομαδικές και ατομικές φωτογραφίες σε ένα ξεχωριστό σκηνικό για όλους τους επισκέπτες. Η αίθουσα του GreenBox θα κάνει το ταξίδι της σοκολάτας ακόμη πιο διασκεδαστικό αλλά θα αφήσει και τα καλύτερα αναμνηστικά της επίσκεψης.
Εκπαιδευτικός χώρος
Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με στοιχεία πολύχρωμου καρτούν, μια εκπαιδευτική αίθουσα, σχεδιασμένη όπως ακριβώς είναι το εσωτερικό ενός παιδικού στόματος. Εδώ γίνεται ενημέρωση για τις περιοχές της γεύσης, τους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας, την υγιεινή των δοντιών και του στόματος, με έναν ξεχωριστό τρόπο, εξαιρετικά διασκεδαστικό και ευχάριστο. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο αναλύονται και άλλα ζητήματα, όπως η υγιεινή διατροφή, η παιδική παχυσαρκία αλλά και οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας. Το εκπαιδευτικό θέμα αλλάζει με περιοδικότητα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου.
ΧΟΡΗΓΟΙ
Οι Χορηγοί του "Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας" είναι αποκλειστικά ελληνικές επιχειρήσεις, κορυφαίες στο είδος τους.
Ο Μέγας Χορηγός, η βιομηχανία σοκολάτας ΙΟΝ καλύπτει τις ανάγκες για τη συνολική λειτουργία τού "Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας" και υποστηρίζει την κατασκευή, τη διακόσμηση και την αναβαθμισμένη αισθητική τού χώρου.
Η βιομηχανία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με την προσφορά της δίνει τη δυνατότητα για να ικανοποιηθούν απαιτήσεις του θεματικού πάρκου, με έμφαση στο εργαστήριο μπισκότου.
Η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ είναι χορηγός της δροσερής "πινελιάς" του Εργοστασίου, με προιόντα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία του.
Η βιομηχανία δομικών υλικών ISOMAT και η χορηγία της αφορά στο τεχνικό σκέλος της κατασκευής του πάρκου, προσφέροντας υλικά και χρώματα για την υλοποίηση του Εργοστασίου.
Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τις δράσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, συμμετέχοντας στο πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα της εταιρείας και στο σύνολο των εκδηλώσεων, που αυτή διοργανώνει.
H εταιρεία Hyphen SA, πρεσβευτής του βρετανικού φορέα The Ariston Project Ltd, έχει αναλάβει την πλαισίωση και την επιμέλεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του "Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας".
Η αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟS δημιουργεί τη Βιβλιοθήκη της Σοκολάτας, η οποία θα έχει αποκλειστική θεματολογία σχετική με τη σοκολάτα, τα γλυκά, τη διατροφή και γενικά τη ζαχαροπλαστική.
Οι εταιρείες "Αφοί Δουρμούσογλου &ΣΙΑ ΟΕ" και "Δ. Παπακυριάζης ΑΒΕΕ" έχουν παραχωρήσει δωρεάν μηχανολογικό εξοπλισμό για το Εργοστάσιο.
Πολύτιμη είναι και η βοήθεια φορέων, όπως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, η Συντεχνία Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη