21 Ιουλ 2014

Ισραηλινή βοήθεια στην Κύπρο για την καταδίκη των εγκλημάτων πολέμου των Τούρκων

Για εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατηγορεί το Ισραήλ την Τουρκία. Ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θέτει την Άγκυρα η ...
ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Shurat HaDin-Israel Law Center κατηγορώντας την για εγκλήματα πολέμου.

Η Ισραηλινή ΜΚΟ διαθέτει τεράστια εμπειρία σε θέματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ουσιαστικά συνέταξε την καταγγελία. Η κοινοποίηση κατατέθηκε από τον κον. Κώστα Μαυρίδη, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου από την Κύπρο και την ομάδα Cypriots Against Turkish War Crimes (CATWR), μια ένωση Κυπρίων κυρίως προσφύγων από την τουρκική εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Η καταγγελία καταδεικνύει ότι η Τουρκία ασκεί κατάφωρη και συστηματική παραβίαση του Άρθρου 8(2)(b)(viii) του Καταστατικού του Δικαστηρίου, το οποίο απαγορεύει σε μια κατοχική δύναμη να μεταφέρει άμεσα ή έμμεσα πολίτες της σε κατεχόμενα εδάφη. Η Τουρκία στρατολογεί, ενθαρρύνει και μεταφέρει, συνεχώς μετά την εισβολή, Τούρκους από αγροτικές περιοχές της ενδοχώρας προκειμένου να εγκατασταθούν στα κατεχόμενα. Το δημογραφικό μέγεθος της εγκατάστασης των εποίκων απειλεί τη σκοπιμότητα ενός αμοιβαία αποδεκτού τέλους στη διένεξη.
H Nitsana Darshan-Leitner, Πρόεδρος της Shurat HaDin

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post  η Τουρκία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, με αφορμή την παράνομη πράξη της (όπως την χαρακτηρίζει την εισβολή του Αττίλα) να εισβάλει στην Κύπρο, πέντε μόλις ημέρες μετά το πραξικόπημα το καλοκαίρι του 1974. Τι σημαίνει αυτό; Η Άγκυρα θα πρέπει να λογοδοτήσει και για τη δραματική αύξηση του τουρκικού πληθυσμού στα κατεχόμενα, δηλαδή των εποίκων από το 1966, κάτι που αλλοίωσε το δημογραφικό χαρακτήρα των κατεχομένων κυπριακών εδαφών, σε μία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως στις τουρκικές προτάσεις του ενδο- κυπριακού διαλόγου ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ισχυρίσθηκε ότι δεν υπάρχουν έποικοι και πρέπει να εξομοιωθούν με τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό.
Η προσφυγή της ισραηλινής μη κυβερνητικής οργάνωσης είχε ξεκινήσει ως... αντίποινα στην υπόθεση «Μάβι Μαρμαρά», το 2010, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα δριμύ κατηγορώ για την τουρκική εισβολή του 1974.

Με τη βοήθεια των Ισραηλινών  η είδηση παίζει παντού, σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ  του πλανήτη (abcnewswww.washingtonpostdailymail κλπ) και σύντομα η Τουρκία θα κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου !

taxalia.blogspot.gr 21/7/2014
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη