6 Μαΐ 2014

Κύριε Καλαφάτη, μη λέτε μεγάλα λόγια, γιατί μπορεί να εκλεγείτε !

Το "θα πατάξουμε το παραεμπόριο" το λένε προεκλογικά (και το πιστεύουν!) ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι, σε όλη την Ελλάδα. Όλοι όσοι...
είναι σήμερα Δήμαρχοι, το είχαν ως "δέσμευση" στο "πρόγραμμά τους".
Δυστυχώς όμως, δεν αρκεί η πρόθεση. Η πάταξη του παραεμπορίου, που γίνεται κατά 99% από αλλοδαπούς, κυρίως Αφρικανούς, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση στην πράξη. Καλές είναι οι θεωρίες, αλλά οι Νιγηριανοί δεν πτοούνται απ΄αυτές.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι -πράγματι, ειλικρινά- όλοι θέλουν να εξαφανίσουν το φαινόμενο. Όμως -δυστυχώς για τους υποψηφίους- χρειάζονται σκληρά, πολεμικά μέτρα. Κάθε φορά που πάει να γίνει μια εκτεταμένη επιχείρηση, με ουσιαστικά αποτελέσματα, βγαίνει ένας άριστα εκπαιδευμένος στρατός (αυτοαποκαλούνται και "αντεξουσιαστές"), ο οποίος προβαίνει σε αντίποινα. Σκληρά αντίποινα, που φοβίζουν τους "αρμόδιους". Επιθέσεις, ξυλοδαρμούς -άγριους ξυλοδαρμούς-, βανδαλισμούς μνημείων, σπασίματα, μολότωφ, ενέδρες κ.λ.π.
Κανείς δεν θα σας πει την αλήθεια, αλλά Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ που δεν πατάσσεται το παραεμπόριο από αλλοδαπούς μικροεμπόρους είναι ο φόβος των "αντεξουσιαστών". Αυτή είναι η αλήθεια, που δεν θα τολμήσει φυσικά κανείς να σας πει. Και οι αστυνομικοί τους τρέμουν. Κάνουν τα στραβά μάτια, για να μη μπλέξουν. Μη ψάχνετε άλλες ερμηνείες.
Τα υπόλοιπα περί "ελλείψεως υπαλλήλων" κλπ., τα εφευρίσκουν οι Δήμαρχοι, όταν πάρουν τα πρώτα απειλητικά τηλεφωνήματα, από ακροαριστερούς τραμπούκους που τους λένε "θα σε τσακίσουμε φασιστόμουτρο, ακροδεξιέ, ρατσιστή, ναζιστή". Και τότε αρχίζει να ψυλλιάζεται ο Δημαρχούκος, ότι υπάρχει κάτω από τα πόδια του, ένας ολόκληρος κόσμος "προοδευτικών" τραμπούκων, για τους οποίους δεν είχε ιδέα.
Τεχνικά είναι πανεύκολο να εξαφανιστεί το παραεμπόριο. Αν δεν υπήρχε ο φόβος του "ντου" των "αντεξουσιαστών" (που δέρνουν. Δέρνουν, δεν μιλάνε όπως οι φαφλατάδες πολιτικοί), το παραεμπόριο θα είχε εξαφανιστεί σε μια βδομάδα. Με τα σπρέη βαφής των παράνομων προϊόντων. Δεν χρειάζονται ούτε συλλήψεις, ούτε κρυφτούλι, ούτε κυνηγητό στα στενά. Μια ομάδα 3-4 υπαλλήλων του δήμου με μηχανάκια, θα ορμούσε (αν δεν υπήρχε ο φόβος των ακροαριστερών τραμπούκων), θα έβαφε με ψεκασμό τα εμπορεύματα (ούτε 10 δευτερόλεπτα δεν χρειάζονται) και θα τελείωνε. Το σπρέη ψεκασμού μπογιάς, εφαρμόστηκε σε δεκάδες χώρες και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το έχουν προτείνει και στους ελληνικούς δήμους (και στο δήμο Θεσσαλονίκης), αλλά επειδή οι αρμόδιοι κατάλαβαν ότι θα έχει όντως άμεσα αποτελέσματα, δεν τόλμησαν να το χρησιμοποιήσουν. Για να μη φάνε ξύλο. 
Αυτή είναι η αλήθεια, κι όποιος σας υπόσχεται ότι θα "πατάξει το παραεμπόριο", θα πρέπει να απαντήσει πειστικά  στην ερώτηση "καλά όλα αυτά που μας λέτε κύριε υποψήφιε, αλλά όταν θα μπουκάρουν οι "αντεξουσιαστές", "αλληλέγγυοι" και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις από τα στενά, με λοστούς, μαχαίρια, μολότωφ, ξυραφάκια σε πατάτες και πιστόλια πιθανώς, τι ακριβώς θα κάνετε;"
Κι αν σας απαντήσει "μα η αστυνομία θα εφαρμόσει το νόμο" και λοιπές μπαρούφες, πείτε του ότι όλοι οι Δήμαρχοι θα ήθελαν να δουν την αστυνομία να εφαρμόζει το νόμο, αλλά έλα που η αστυνομία φοβάται όταν πρόκειται για ακροαριστερούς !
Στην πράξη λοιπόν! Να μας πουν οι υποψήφιοι τι ακριβώς θα κάνουν για να εξαλειφθεί το φαινόμενο. Όχι προθέσεις ! Πρακτικά. Πρακτικά, τι θα κάνουν. Στην πράξη, τι;

το ανεξίτηλο σπρέϊ το υποσχέθηκαν πολλοί, το έκαναν νόμο (!),
αλλά όταν ήρθε η ώρα να το πιάσουν στα χέρια τους  ...λάκισαν 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Ο Σταύρος Καλαφάτης στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
«Αδιαπραγμάτευτη θέση: να μπει τέλος στο παραεμπόριο.»

Θεσσαλονίκη, 6 Μαΐου 2014

«Στο δικό μου λεξιλόγιο δεν υπάρχει είπα - ξείπα! Από την επόμενη μέρα, αν οι συμπολίτες μου με εμπιστευθούν ως δήμαρχο, το παραεμπόριο στη Θεσσαλονίκη θα έχει έναν ορκισμένο αντίπαλο, μέχρι να εξαλειφθεί ως φαινόμενο.»
Τη δέσμευση αυτή, διατύπωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος Κωστής Χαντζαρίδης και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την αδιαφορία της σημερινής δημοτικής διοίκησης για τα προβλήματα και τις ανάγκες του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, την απουσία καθαριότητας και στο κέντρο της πόλης και βέβαια, την κατάληψη των πεζοδρομίων από τα σεντόνια του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου μπροστά στα καταστήματα που πληρώνουν φόρους, λογαριασμούς και ενοίκιο.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος έχει στηρίξει έμπρακτα το παραεμπόριο …ως πελάτης, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ είχε υποσχεθεί προεκλογικά να το πατάξει. Αντίθετα, όπως ειπώθηκε, δεν ξεχνά να επιβάλλει τα υψηλά πρόστιμα στους εμπόρους για τις αναγνωριστικές πινακίδες των καταστημάτων.
«Η ανοχή και η στήριξη της σημερινής δημοτικής αρχής και προσωπικά του κ. Μπουτάρη στο παραεμπόριο, είναι δυστυχώς προκλητική», τόνισε από την πλευρά του ο Σταύρος Καλαφάτης. «Ένας δήμαρχος που θέλει να είναι εντάξει, δεν μπορεί να σέβεται τη νομιμότητα a la carte, επιλεκτικά. Μου κάνει εντύπωση η διαφορά στάσης του δημάρχου έναντι του εμπορικού κόσμου στο θέμα των πινακίδων από τη μια και έναντι του φαινομένου του παραεμπορίου από την άλλη. Και αυτό δεν είναι θέμα αρμοδιοτήτων, αλλά είναι θέμα επιλογής στάσης, βούλησης και αξιοπιστίας.»
Απευθυνόμενος στη διοίκηση του ΕΣΘ, πρόσθεσε:
«Να είστε σίγουροι, πως η δική μου συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα είναι καθημερινή και εξαντλητική, για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Η πάταξη του παραεμπορίου, αποτελεί ένα από τα θεμέλια για την ανάταξη της τοπικής οικονομίας.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη