31 Ιουλ 2012

Ρε ναυαγοσώστη, είσαι μακάκας;

-ελα φιλαρακι,που σε πετυχαινω??
-εδώ μωρέ, ψωνίζω στο σουπερ μάρκετ
-μήπως μπορείς να ερθεις λίγο παραλία γιατί πνιγομαι;;;

Για το κρούσμα Φυματίωσης σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης...

...είχε γράψει πρώτο το taxalia, στις 25 Ιουνίου (http://taxalia.blogspot.com/2012/06/blog-post_8621.html). Τότε υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά η αλήθεια μαθεύτηκε, ένα μήνα μετά και αφού πολλοί πολιτικοί επικοινώνησαν μαζί μας.
Στις 26 Ιουλίου, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Και το BBC αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι οι Άγγλοι δημοσιογράφοι  γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική ιστορία. Γνωρίζουν και το θέμα με την ονομασία του γειτονικού κράτους, αλλά επιλέγουν με επιμονή, να αποκαλούν τη FYROM ως "Macedonia".
Μετά το MKD, που αντικατέστησε το FYROM, στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών αγώνων, το Macedonia σε όλες τις εφημερίδες της Βρετανίας στην..

Το πιο σύντομο ανέκδοτο :Ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου

Ας θυμηθούμε πρώτα μερικά ανέκδοτα που έχουν γελάσει ΟΛΟΙ:

Γιατί συγχαίρει τον Αντώνη Σαμαρά η Φαίη Σκορδά;

Με αυτό το μήνυμα στο twitter η Φαίη Σκορδά συγχαίρει τον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του για..

Προσοχή: Τέλος το 184, νέο τηλέφωνο για ραντεβού ΕΟΠΥΥ

Με χρέωση περίπου 1 ευρώ πλέον, ενώ μέχρι σήμερα η κλήση ήταν δωρεάν

Το 14784 Ραντεβού και Πληροφορίες Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του Ο.Τ.Ε. είναι ο αριθμός που καλείς για να κλείσεις ραντεβού με τους γιατρούς των μονάδων υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να λάβεις πληροφορίες για όλους τους ασφαλισμένους του ταμείου. Καλώντας στο 14784 μπορείς να:

Ακόμη εκτός λειτουργίας ο "Ποσειδών"

Το "Ποσειδών" είναι σύστημα καθημερινής πρόγνωσης της κατάστασης της θάλασσας, το οποίο είναι πολλές μέρες εκτός λειτουργίας. Δείτε γιατί http://poseidon.hcmr.gr/maintenance.html

Γεμάτη ημέρα για τον ΥΜΑΘ

Από σύσκεψη βγαίνει, σε συνάντηση μπαίνει!
«Η Βόρεια Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα γίνει “άγονη γραμμή”» δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Διοικητήριο, με θέμα...

Στην Κατερίνη ο Τσίπρας. Τι θα πεί, τι θα του απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το 15ο Εναλλακτικό Camping Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνεται στο Βαρικό Λιτοχώρου, από την Παρασκευή 27 Ιουλίου, μέχρι και το Σάββατο 4 Αυγούστου.
Με την ευκαιρία αυτή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, στις 8μμ και θα καταγγείλει την..

ΑΟΖ, Αρκτική, Η.Π.Α και Ε.Ε

Όπως το υπενθυμίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση το ιστορικό πλαίσιο της Αρκτικής είναι το εξής. Η περίοδος 2005-2010 υπήρξε η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αρκτική, και η περιοχή προβλέπεται ότι δεν θα έχει πάγους κατά το θέρος εντός των επομένων 30 έως 40 ετών.
 Οι ραγδαίες αυτές αλλαγές θα μπορούσαν δυνητικά να ελευθερώσουν την πρόσβαση σε

Πολύ καλή εκπομπή σε "μικρό" κανάλι κάνει ο Λάζαρος Λαζάρου

Μια από τις καλύτερες εκπομπές σε "μικρό" κανάλι, παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Λάζαρος Λαζάρου. Πρόκειται για την εκπομπή "Τύπος και υπογραμμός", στην "Εγνατία Τηλεόραση".
Με έμφαση στα εθνικά θέματα, ο καλός δημοσιογράφος, ...

Γιατί ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς απένειμε έπαινο σε δημόσια υπάλληλο

Κι όμως! Μία υπάλληλος, γλίτωσε το ελληνικό δημόσιο από δαπάνες 550 εκατομμυρίων ευρώ!
Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός κ. Aντώνης Σαμαράς απένειμε «Έπαινο» στην Προϊσταμένη του Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, κ. Ελένη Μαρτσούκου. Ο Πρωθυπουργός απένειμε τον «Έπαινο» αυτό, επειδή ...

BBC: Τα χωριά της Τουρκίας που μιλούν αρχαία ελληνικά

Εξαιρετικό ρεπορτάζ του BBC, που παραμένει πάντα επίκαιρο με τίτλο Turkish mountains where they still speak Ancient Greek, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Τα ...κορακίστικα

του Βλάση Γωγούση

« Διαμορφώνουμε ένα συνολικό στρατηγικό πλαίσιο για διαρθρωτική αλλαγή προς δημοσιονομική ,
επικαιροποιημένη προσαρμογή ! Γι` αυτό ,δηλώνω ότι : οι ισοδύναμες παράμετροι ακολουθούν..

Κύριε Μπουτάρη, γιατί είναι έξαλλοι οι κάτοικοι μαζί σας;

Διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα της Κεντρικής Μακεδονίας, ότι οι αγρότες στην περιοχή του Πάικου τα έχουν με την οινοποιία του Κυρ Γιάννη, επειδή λέει τους ...ψεκάζει!!!
Όχι! Δεν είναι ούτε ο Μπαχομέχ, ούτε ο Λιακόπουλος που κάνει αυτές τις  αναφορές!
Είναι οι αγρότες της περιοχής των

Όταν οι Τούρκοι κατέστρεφαν το σπίτι του παππού του Γ. Μπουτάρη

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΛΑΧΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι γνωστοί παραχαράκτες της σύγχρονης Ιστορίας – πρόκειται φυσικά για το ωθούμενο από αλλότρια κέντρα και αυτοαποκαλούμενο συμβούλιο των Αρωμούνων ή Μακεδονορμάνων – αναζητούν απελπισμένα για μια ακόμα..

Αυτό το είδατε;

δείτε το:

Κτηνίατρος ετών ...επτά (-7-)

«Λατρεύω τα ζωάκια και το όνειρό μου είναι να γίνω μια μέρα κτηνίατρος, για να μπορώ να φροντίζω και να θεραπεύω όλα τα ζωάκια…μικρά και μεγάλα»…είπε η 7χρονη Ανδριάνα στις εθελόντριες του Make-A-Wish (Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος) και...

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Ίων Δραγούμης

Ο Ίων (Ιωάννης) Δραγούμης (Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 1878 - 31 Ιουλίου 1920) ήταν διπλωμάτης, πολιτικός και λογοτέχνης. Υπήρξε βασικός οργανωτής των ελληνικών κοινοτήτων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα. Πρωταγωνίστησε..

Ιδού ο λόγος που αποκλείστηκε η Βούλα Παπαχρήστου

Οι τρεις γραμμές που δυστυχώς δε διάβαζε η Βούλα Παπαχρήστου ....
(ή ο προπονητής της, ή οι φίλοι της ή η ΕΟΕ)

Οι γραμμές αυτές είναι από το γράμμα της ΔΟΕ προς κάθε αθλητή:

Πέθανε ο Χρίστος Τσολάκης

Φτωχότερα είναι από χθες τα ελληνικά γράμματα μετά τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή Νεοελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρίστου Τσολάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 χρόνων.
Δείτε το σχετικό βίντεο της ΕΤ3:

Πόσο ...ακίνδυνα είναι τα "αντικλεπτικά" συστήματα στα μαγαζιά;

Μπήκα το πρωί σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας..κατά την είσοδο μου ακούστηκε ένα δυνατό μπιπ.
Από τότε απενεργοποιήθηκε η κάρτα sim του κινητού!!
Την έβαλα και σε άλλα κινητά και δεν υπήρχε!!!!! Πήρα την..

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος μήνυσε τις εταιρείες που διαφημίζουν φτηνές υπηρεσίας υγείας

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) μετά τα κρούσματα επιτηδείων, οι οποίοι με τη μορφή εμπορικών επιχειρήσεων υποκαθιστούν την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών, ξεκίνησε ανένδοτο αγώνα για να σταματήσει τον πρωτοφανή διασυρμό του λειτουργήματος του οδοντιάτρου και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Προς ...

H Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται αστυνομία !

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αποσπαστούν κατεπειγόντως 245 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη στη Θράκη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ο ...

Πέθανε ο εκδότης Νίκος Μανδραβέλλος

Σεηλικία 50 ετών, έφυγε από τη ζωή, χθες το πρωί, ο εκδότης της εφημερίδας " Νίκη", Νίκος Μανδραβέλλος. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, για την απώλεια του εκδότη και..

Νίκος Νικολόπουλος: "Δεν θα πάω σε άλλο κόμμα"

"Όχι, δεν θα με δείτε να εντάσσομαι σε άλλο κόμμα.", ήταν η σαφής απάντηση του Αχαιού πολιτικού της Ν.Δ., σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, σε ανεξάρτητους bloggers, που του έκαναν  ερωτήσεις-φωτιά. Δείτε τη συνέντευξη στο http://online-pressblog.blogspot.gr/2012/07/bloggers.html

Θ. Καράογλου: "Το ΥΜΑΘ ισχυροποιείται"

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο περιλαμβάνεται νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, στον τομέα των επενδύσεων, από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι...

Το άρθρο της ημέρας! Αθλιότητες στο Λονδίνο...

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου | kafeneio-gr.blogspot.com

Στο Λονδίνο και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβησαν αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδος, που παραδόξως (;) δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι περισσότερες περιγραφές και τα διάφορα σχόλια έμειναν στην κακουγουστιά της «παράστασης», ή στην εκ μέρους των διοργανωτών προπαγανδιστική επιχείρηση εξιδανίκευσης της αποικιοκρατικής χώρας τους. Ορισμένοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά μόνο μία από τις πολλές αθλιότητες που συνέβησαν. Αυτή ήταν όταν ο Πρόεδρος της……..

Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 1946-49


Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Ο κατά κανόνα προκλητικός Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε προ ημερών ότι θα αποφύγει να εκφράζει δημοσίως απόψεις, οι οποίες πιθανόν να δίνουν άλλοθι στην Ελλάδα και να αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση για το όνομα. Όμως η δήθεν καλή του διάθεση διανθίσθηκε από τις συνήθεις εθνικιστικές κορώνες της σκοπιανής προπαγάνδας περί «μακεδονικής μειονότητος» στην Ελλάδα και για το δικαίωμα επιστροφής των «πολιτικών προσφύγων του Ελληνικού Εμφυλίου», όπως ακριβώς είπε. Ας θυμηθούμε ποιούς εννοεί.

Πού να το φανταζόταν κανείς ότι «έσσεται πασοκονδΗΜΑΡ»


[μία ακόμη Μη Κυβερνητική Οργάνωση αποκαλύπτεται]

Επειδή διακατέχομαι από έμμονη εμπάθεια για τις ΜΚΟ, επανέρχομαι στο θέμα για πολλοστή φορά. Λυπούμαι που θα γίνω κουραστικός, αλλά τα βίτσια είναι βίτσια.
Ακριβής ορισμός τού όρου Μη Κυβερνητική Οργάνωση [ΜΚΟ] δεν υπάρχει....

Η κρίση θα μας ξεκάνει πρώτα αλλά μετά θα μας... "ξανακάνει" Ανθρώπους! Η εικόνα της ημέρας!

Ας το κανουμε και εδώ στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα!!

Δείτε την εικόνα!!

Έμμεση συγνώμη από τον βουλευτή Τατσόπουλο προς την Βούλα Παπαχρήστου!

Γύρισε τον χρόνο Πίσω ο Πέτρος! Έσβησε ή έκρυψε ότι είχε γράψει από τις 21 Ιουλίου ως σήμερα!! 
Ελπίζουμε η συμπεριφορά του να γίνει παράδειγμα προς μίμιση για όλους τους Λεβεντομαλ@κες (οι ορισμοί της λέξης εδώ)

Ξέρεις ο Έλληνας έχει φιλότιμο και επικροτεί την συγνώμη, έστω και όταν αυτή έρχεται έμμεσα. Ο βουλευτής Τσατσόπουλος λοιπόν, από σήμερα το πρωί, έπαψε να εκθέτει δημόσια τον εαυτό του αλλά πολύ περισσότερο την αθλήτρια κα Βούλα Παπαχρήστου την οποία και δημόσια διαπόμπευε με την ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ δήλωσή του που βλέπετε στα αριστερά!
Δηλαδή από σήμερα το πρωί....

Αληθεύει αυτό άραγε;; Αν ναι, τότε είναι πολύυυυ μεγάλο θέμα!!

Οι βουλευτές διαλέγουν ιδιωτική ή δημόσια ασφάλιση;


Υπάρχει μία ομάδα στο twitter (@Reducecostinpar) που προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες της Βουλής των Ελλήνων.

Αυτήν την φορά βγάλανε λαυράκι από την βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ στην Β’ Πειραιά, κ. Γιαννακάκη!!!

Ξέρετε τι επιβεβαίωσε η βουλευτής;;;;
Ότι οι βουλευτές των Ελλήνων, μπορούν να διαλέξουν μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλισης!....

Στον Έβρο συνοριοφύλακες και πλωτά υπό το φόβο μετανάστευσης λόγω Συρίας!


1.500 αστυνομικοί που φυλάνε πρόσωπα θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος
(την είδηση διαβάσατε πρώτα εδώ)

Στον ποταμό Έβρο κατευθύνονται 1.800 συνοριοφύλακες μαζί με πλωτά υπό τον φόβο κύματος μετανάστευσης λόγω και των γεγονότων στην Συρία, όπως ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Aντώνη Σαμαρά...

Κακώς βγαίνεις και μιλάς κ. Βενιζέλε...(βίντεο)

Τι είπε ο άνθρωπος πάλι....
Απίστευτο..κακώς λέει μιλάμε για μέτρα...
και γιατί να μιλάμε κ. Βενιζέλε, για διακοπές στις Μπαχάμες ή για επενδύσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;;
Πλάκα μας κάνεις..;

Ο Alpha θα πουληθεί σε τουρκική εταιρεία παραγωγών;

Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για ελληνικά κανάλια
Φούντωσαν πάλι τα σενάρια για τους επενδυτές που παρά τις δύσκολες συνθήκες φέρονται να ενδιαφέρονται για την εξαγορά ελληνικών media. Έτσι, μόνο αυτή την εβδομάδα ακούσαμε για το ενδιαφέρον της Γιάννας Αγγελοπούλου για την αγορά της Ελευθεροτυπίας ( επειδή, λέει, η εφημερίδα είναι πρόθυμη να υποστηρίξει το αγαπημένο κόμμα του γιού της, τον ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και για επαφές ισραηλινών επενδυτών με την ιδιοκτησία του Star. Ισραηλινή ήταν και η εταιρεία που....

e-Επιλογές της 30/07/2012

Kαταπληκτική φάρσα/promotion!

Δείτε το video!

Tο Ελληνάκι...

Ο Νίκος Καλογερόπουλος και οι Άποροι Άρχοντες τραγουδούν ''Tο Ελληνάκι''.
Αφιερωμένο στην Ελληνίδα Μάνα.

Ακούστε το...

Δεν θα γίνει… Ιφιγένεια, ο κ. Σγουρός.


Τι άραγε να εννοούσε  ο κ. Σγουρός(ο μικρός πρωθυπουργός κατά τον ΓΑΠ) ότι δεν πρόκειται να γίνει « Ιφιγένεια» για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική; 
Εννοούσε ότι δεν πρόκειται να θυσιασθεί; Αν διαβάσει καλά την  Μυθολογία ,ούτε η Ιφιγένεια θυσιάσθηκε.Οδηγήθηκε στον τόπο της θυσίας , χωρίς την δική της θέληση ,και την τελευταία στιγμή....

Όταν το tweet κελαηδάει απρόσεχτα....

Του Χρήστου Μαγγούτα

Οι Ελληναράδες που πίστευαν ότι η ΔΟΕ μας έχει βάλει στο μάτι επειδή μας ζηλεύουν όλοι οι λαοί, μπορούν τώρα να κοιμηθούν ήσυχοι. Το tweet (κελάηδισμα) κελαηδά για όλους τους λαούς.
Ο αμυντικός της Εθνικής Ομάδας της Ελβετίας Morganella ζήλεψε τα κατορθώματα της συμπατριώτισσάς μας και, μετά από τον αγώνα ποδοσφαίρου με την Νότια Κορέα, όπου η χώρα του έχασε με 1-2, έβγαλε τα απωθημένα του γράφοντας στο tweet του (να δούμε πόσους ακόμα θα καταβροχθίσει αυτό το μαύρο πουλί) ότι οι Κορεάτες είναι συμμορία καθυστερημένων και να παν να καούν. (σημείωση taxalia; δηλαδή καθαρός ρατσισμός και όχι ένα ανέκδοτο με μαύρους...) Φυσικά η Ελβετική Ολυμπιακή Επιτροπή....

30 Ιουλ 2012

Καινοτόμος και σοβαρή η πρόταση Τζιτζικώστα για τη ΔΕΘ

Όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, έτσι και φέτος άνοιξε η συζήτηση για τη ΔΕΘ και την παρουσία των πολιτικών αρχηγών και της στρατιάς των στελεχών που τους συνοδεύουν. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, η Διεθνής Έκθεση έχει απαξιωθεί πλήρως ως θεσμός και ταυτόχρονα οι καταστηματάρχες και η πόλη πληρώνουν τα σπασμένα από τις πορείες, τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις που νεκρώνουν το κέντρο και την αγορά, ενώ όλοι οι φορολογούμενοι πληρώνουμε τα ταξιδάκια αναψυχής των παραγόντων ακόμα και τώρα μέσα στην περίοδο της κρίσης....

Το σκίτσο της ημέρας....

Ο έρωτας είναι τυφλός...

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και …άλλα!


Από την Αλεξάνδρα Γωγούση- Σκανδάλη

«Ε, δεν είμαστε καλά», αναφώνησα όταν μου είπαν από  γνωστό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης ότι μπορώ, αφού διαβάσω το βιβλίο που μόλις είχα αγοράσει, να τους το πάω πίσω και να μου επιστρέψουν τα μισά χρήματα…
Μου ενεχείρισαν μάλιστα  και ειδικό έντυπο: «Κατάλογος και τιμές επαναγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων». Ο κατάλογος περιλαμβάνει και κλασικά βιβλία και μοντέρνα.

Αυστραλός Βουλευτής ποζάρει μπροστά σε αλυτρωτικό χάρτη της λεγόμενης “Μεγάλης Μακεδονίας!


Προκαλεί ο βουλευτής Harry Jenkins, που φωτογραφίζεται µπροστά σε χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και ζητά να αναγνωρίσει η χώρα του το κρατίδιο µε το όνοµα των ανιστόρητων ονείρων του.
Φωτογραφίζεται µε… καµάρι µπροστά σε χάρτες που δείχνουν τα Σκόπια να φτάνουν έως τη Χαλκιδική και τον Ολυµπο. ∆εν πρόκειται για άλλον ένα γραφικό Σκοπιανό, αλλά για γνωστό Αυστραλό βουλευτή, ο οποίος µάλιστα...

Τρισάθλια η παραλία στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης

Αυτές τις μέρες κάνω τις διακοπές μου στην Σαμοθράκη, δεν πήρα μαζί μου αυτοκίνητο, λόγω κόστους εισιτηρίου στο πλοίο (49€ στα δρομολόγια με προσφορά). Κινούμαι με την τοπική συγκοινωνία και κάνω μπάνιο στο χωριό που είναι το λιμάνι και μένω, την Καμαριώτισσα. Η παραλία είναι σε κακό χάλι, ΑΠΛΩΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ, δεν μιλώ για τις πέτρες αυτό όσοι επιλέγουν Σαμοθράκη το γνωρίζουν, ούτε για την θάλασσα που είναι πεντακάθαρη. Μιλώ για...

Σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων για κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Θερμαϊκού!


Αθλητική δράση του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Θερμαϊκού.
"Βόλτα με ποδήλατο"
Δημιουργήσαμε πιλοτικά ένα σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων
για όλους του κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Θερμαϊκού.
Για λεπτομέρειες (τι πως που) κλικ στο περισσότερα...

Το MEGA έκοψε την «Εμπόλεμη Ζώνη» του Δανέζη! Οι Λεβεντομαλ@κες να στείλουν βιογραφικά!


Δείτε τι έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος στο Facebook.
Θύμα περικοπών φαίνεται ότι θα είναι η «Εμπόλεμη ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη.
(Αν και μάλλον κάτι άλλο θα είναι από πίσω, μιας και ο συμπαθέστατος και ικανότατος ρεπόρτερ δεν έσκυψε το κεφάλι στα "αφεντικά" όπως πρόθυμα κάνουν οι Λεβεντομαλ@κες, δείτε τους ορισμούς του λεβεντομαλάκα εδώ)
Μία από τις καλύτερες και πιο ποιοτικές εκπομπές του Μεγάλου Καναλιού δεν θα συνεχίσουν την νέα σεζόν.
«Βαδίσαμε μαζί στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη και μοιραστήκαμε περισσότερες από...

Έκτακτο, 2000 αστυνομικοί άμεσα στον ΕΒΡΟ!!

Εγγραφο μέσα στη νύχτα από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης!
Την είδηση διασταύρωσε και το taxalia!
Με χθεσινή απόρρητη διαταγή από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης "επιστρετεύει" 2000 αστυνομικούς!

Ο Παπαθεμελής σχολιάζει την ΜΗ συμμετοχή της αναπολόγητης αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στην Ολυμπιάδα...


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κατόπιν μιας μικρόψυχης υπόδειξης του «προοδευτικού» ιερατείου, εξάντλησε την «αυστηρότητά» της, αποκλείοντας την συμμετοχή της αναπολόγητης αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους κατ’ ευφημισμό καλούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εξαιτίας ενός κακόγουστου (και μόνον) αστείου, που με επιπολαιότητα έγραψε η αθλήτρια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ραντεβού με το "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"

Ποιός γιατρός θα δώσει ένα φάρμακο στον ασθενή που θα του προκαλέσει σοκ και θα του ξαναδώσει το ίδιο σε μεγαλύτερη δόση; Η επιστημονική ομάδα της Τρόικας! Συνταγογράφησε μια θεραπεία χωρίς διάγνωση και την έδωσε στον Ελληνικό λαό με τραγικές συνέπειες. Η δικαιολογία είναι οτι βρέθηκε αντιμέτωπη με μια αρρωστημένη κατάσταση πρωτόγνωρη στα παγκόσμια χρονικά. Να τη δεχτούμε. Την σημερινή επιμονή της όμως στην ίδια αποτυχημένη θεραπεία πως να την ερμηνεύσουμε;

Νόμιμη η όχι δημοσιοποίηση της λίστας των αμοιβών του Alter;


Θυμάστε μια λίστα που είχε βγει κάποτε για μισθούς στο Alter; Ε, για αυτή τη λίστα και τα ποσά που αναφέρονταν είχε γίνει προσφυγή στο ΕΣΡ. Το όργανο απευθύνθηκε σε άλλο όργανο, συγκεκριμένα στην Αρχή προσωπικών δεδομένων για το αν υπήρξε αδίκημα. Μετά τόοοοσους μήνες υπάρχει απάντηση!!

Σαν παλιό σινεμά: Δήμος Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν πολιτικές και αποφάσεις διαφόρων δημοτικών αρχών. Θυμίζουν κινηματογραφικά έργα ή τίτλους μυθιστορημάτων, προκαλώντας από την άλλη βέβαια πολλές απορίες…Μη ξεχνάμε ότι είμαστε η 80η πιο διεφθαρμένη χώρα του πλανήτη!
 Του Δημήτρη Μάρδα

Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
 Ήταν γνωστή εδώ και καιρό η κουλτουριάρικη διάθεση του νέου Δημάρχου της Θεσσαλονίκης. Δεν περιμέναμε όμως να ζήσουμε τόσο έντονα, ημέρες παλιού κινηματογράφου ή λογοτεχνημάτων ή ακόμη κόμιξ μέσα από τις πολιτικές που αναπτύσσει ο Δήμος!
«Όσα παίρνει ο άνεμος», είναι ο τίτλος που θα ταίριαζε στην πολιτική....

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΙΣΕΩΝ


Βασίλης Βιλιάρδος

Φαίνεται πως η κυβέρνηση αδυνατεί να υιοθετήσει μία αξιοπρεπή εθνική στάση - ενώ η σιωπή των αμνών συνεχίζεται, γεγονός που σημαίνει πως όλοι εμείς οι Έλληνες έχουμε συμβιβαστεί πια, αποδεχόμενοι αδιαμαρτύρητα την πορεία της χώρας μας προς την καταστροφή

“Καθώς οι πιο σημαντικές συμφωνίες ιδιωτικοποιήσεων υπογράφονται πάντα εν μέσω οικονομικών ή πολιτικών κρίσεων, δεν υπάρχει ποτέ μία σαφής νομοθεσία, ή έστω ένα αποτελεσματικό ρυθμιστικό πλαίσιο – η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι χαοτική, οι τιμές είναι ρευστές και οι συνειδήσεις των πολιτικών ελαστικές..…

Γνωρίζεται γιατί τα τρένα του ΟΣΕ τον τελευταίο καιρό καθυστερούν να φτάσουν στον προορισμό τους; Άλλο ένα κατόρθωμα της κυβέρνησης ΓΑΠ!

Σκάνδαλο...

(Αφιερωμένο σε  όλους αυτούς που φτάσανε τα πράγματα εδώ  )
 Βιώνοντας καθημερινά το κατάντημα του σιδηροδρόμου και ειδικά την κατάρρευση του τροχαίου υλικού, μόνο αυτό θα μπορούσε να αναφωνήσει και ο πλέον αισιόδοξος εργαζόμενος στον Οργανισμό. Θερμά συγχαρητήρια! Ο στόχος σας επετεύχθη!
 Βιώνουμε αγαπητοί συνάδελφοι και επιβάτες του σιδηροδρόμου, τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων στη συντήρηση του τροχαίου υλικού, που χωρίς υπερβολή το κρατούν σε λειτουργία με τεχνητές αναπνοές.....

Λιγότεροι φόροι στον πολίτη για να μπορεί το υπόλοιπο να διοχετεύεται στην πραγματική οικονομία και να τροφοδοτείται η ανάπτυξη...


Κουίζ: Ποιος υφυπουργός της σημερινής κυβέρνησης έλεγε τα παρακάτω εννέα μήνες πριν..
Το φορολογικό σύστημα πρέπει να αντιμετωπίζει με θετικό πνεύμα το επιχειρείν και όχι να το τιμωρεί θέτοντας εμπόδια στις συναλλαγές ή υπερφορολογώντας τους φορολογούμενους.

Θύμα επίθεσης η 15χρονη στην Πάρο

Γενετικό υλικό που ανήκει σε άντρα βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα ρούχα και στο σώμα της 15χρονης κοπέλας που τραυματίστηκε σοβαρά σε παραλία της Πάρου, πριν από μερικές ημέρες, και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με το tovima.gr, αυτό οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση στην εκτίμηση ότι τελικά...

Θ. Καράογλου: "Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά"

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του κ. Μάρκου Μπόλαρη σχετικά με τις προοπτικές της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση...

Ρήμαξαν εργοστάσια στη Σίνδο

Τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μην θρηνήσουμε ακόμη και ανθρώπινα θύματα εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων κλοπών στη δυτική πλευρά της πόλης, κρούει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ). Σε επιστολή του προς τον...

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε

Οι πιο απαισιόδοξοι άνθρωποι στον πλανήτη είναι με διάφορά οι Έλληνες όπως προέκυψε από μεγάλη παγκόσμια έρευνα της «Gallup»! Θυμάστε τον Έλληνα τον έξω καρδιά, τον γλεντζέ, που αντιμετώπιζε τα πάντα με χαμόγελο και καλή διάθεση; Ξεχάστε τον! Πλέον...

Όλοι έχουμε δίκιο...

Γράφει για ta xalia ο Δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαίδης

Με το πνεύμα να αγαλλιάζει στον τεμπέλικο ρυθμό των διακοπών ο άνθρωπος βλέπει αλλιώς την επικαιρότητα... όσοι απολαμβάνετε το πανέμορφο ελληνικό καλοκαίρι αντιλαμβάνεστε πλήρως τι λέω...
Όπως και να' ναι, με πολύ διαφορετική προσμονή και αγωνία στέκεσαι απέναντι στην TV για να δεις την...

Πέτρο, δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι...

Ο βουλευτής Τατσόπουλος έχει 17.182 εγγεγραμμένους "αναγνώστες" (πολλοί από αυτούς -ίσως οι περισσότεροι- έχουν γίνει αναγνώστες του για να τους παρέχει διασκέδαση με αυτά που γράφει).

Από την άλλη του αρέσουν και ελάχιστες (επιλεγμένες σελίδες φίλων.) Μία από αυτές είναι και η .....

Π. Ψωμιάδης: "Οι πολίτες δεν έχουν διάθεση για φιέστες"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την έλευση πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών στην 77η ΔΕΘ, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Εμείς με δημόσιες παρεμβάσεις, τα τελευταία 6 χρόνια ζητούμε από τον εκάστοτε πρωθυπουργό και στις πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων να...

(Πολύ ύποπτη και..) Περίεργη επιλογή σε παιχνίδι για smartphone...


 Κατέβασα σήμερα ένα παιχνίδι για το smartphone μου της εταιρείας webelinx όπου σε μια ερώτηση σχετικά με το ποια χώρα είναι στην μαρκαρισμένη εικόνα είχε τις παρακάτω περίεργες επιλογές όπως φαίνονται στην εικόνα όπου φαινόταν ως επιλογή χώρας και....

Τι ζητά ο Δ. Ψωμιάδης από τον Λυκουρέντζο;

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Α. Λυκουρέντζο με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Υγείας Μ. Σαλμά έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με το...

Και όμως, λεφτά υπάρχουν!

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τα εμβάσματα που έφυγαν προς τράπεζες του εξωτερικού, τη χρονιά που η χώρα μας μπήκε σε τροχιά Μνημονίου. Το ρεκόρ του 2010 κατέχει ο συμπατριώτης μας Γ.Δ. (επώνυμο - όνομα) ο οποίος έβγαλε έξω...

Το'πε; Το έκανε!

Ο λόγος για τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος αύριο συγκαλεί σύσκεψη στο ΥΜΑΘ με θέμα την αεροπορική απομόνωση της Θεσσαλονίκης. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις...

Το -απίστευτο- σχόλιο του κ. Κασιδιάρη για το επεισόδιο του δημάρχου Κορίνθου με βουλευτή της Χ.Α. Στ. Μπούκουρα...


Τι να πει κανείς με όλα αυτά;
Τελικά άσχημο πράγμα τα άκρα, είτε άκροαριστερά είτε άκροδεξιά…

Αλλά για να μην το ξεχνάμε, το ότι ξαναεμφανίστηκε η ακροδεξιά στην Ελλάδα, αποτελεί μία ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχία της ακροαριστεράς... Βλέπετε όπως η πολιτική είναι σαν την φύση, βρίσκει τις ισορροπίες της…
Δείτε τι έγραψε!!


Δεν το κουνάει ρούπι η Τρόϊκα!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ οι Τροϊκανοί δεν το κουνάνε ρούπι από την Ελλάδα και δεν προτίθενται να μας αδειάσουν σύντομα τη γωνιά. Έτσι αποφάσισαν να παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ ευρώ. Ο Π. Τόμσεν, μάλιστα, φέρεται να είπε στον υπουργό οικονομικών ότι...

Φωτιά απειλεί χωριά στην Κρήτη

Σε ανεξέλεγκτο μέτωπο έχει εξελιχθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, στη Βιάννο του νομού Ηρακλείου, στην Κρήτη, αναγκάζοντας πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Νωρίτερα το πρωί...

Χωρίς συμπαραστάτη του δημότη η Θεσσαλονίκη

Εδώ ο συμπαραστάτης, εκεί ο συμπαραστάτης, που είναι ο συμπαραστάτης;
Για το φθινόπωρο μετατίθεται τελικά η συζήτηση περί ανάδειξης προσώπου που θα καταλάβει τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", αυτή θα είναι η...

Το κύμα πήρε τις μαρίνες στο Θερμαϊκό

Όχι κυριολεκτικά, μεταφορικά!
(Ρεπορτάζ της Ευτυχίας Βατάλη στον Αγγελιοφόρο)
Στις ελληνικές καλένδες οδηγείται ένα ακόμη μεγαλόπνοο έργο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Οι πολυσυζητημένες μαρίνες, που θα γέμιζαν με κατάρτια και σκάφη το Θερμαϊκό, αυτές που μόλις πριν από λίγο καιρό ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έλεγε από βήματος του δημοτικού συμβουλίου ότι «προχωρούν», τελικά...

Άκυρο το δημοψήφισμα στη Ρουμανία

Για την αποπομπή του προέδρου Μπασέσκου
Ο λόγος ήταν οτι η προσέλευση των εκλογέων δεν ξεπέρασε το...

Στα μαχαίρια οι σοσιαλιστές Χριστόφιας και Τσίπρας!


Η Κύπρος απαγορεύει τον απόπλου του «Στόλου της Ελευθερίας» για τη Γάζα!

Την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των σκαφών του «Στόλου της Ελευθερίας» -που σκοπεύουν να συναντηθούν στη Μεγαλόνησο για να ξεκινήσουν συντονισμένα το ταξίδι τους προς τη Γάζα, όπου θα προσπαθήσουν να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό και να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στον Παλαιστινιακό λαό- ανακοίνωσε, μέσα από τη συχνότητα ΡΙΚ, η υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Κλειστές σήμερα οι τράπεζες! Διαβάστε γιατί!

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Ένταση και πάλι στη Χαλυβουργία

Από το πρωί της Δευτέρας δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στην είσοδο του εργοστασίου, με το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων και τον βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, να καταγγέλλουν ότι...

Έτσι κλείνει το "πακέτο" των 11,5 δισ ευρώ!

Νόμιζαν πως θα τη γλίτωναν;
Μαχαίρι στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014. Οι περικοπές θα γίνουν από...

Αποκαλούσε τον κ. Μπούκουρα της Χ.Α. «φοβισμένο ανθρωπάκι»....

και αυτός τον... έδειρε; (!!;;)


Το δήμαρχο Κορίνθου, Αλ. Πνευματικό φέρεται να χτύπησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρας.

Μετά το συμβάν ξεκίνησε πόλεμος ανακοινώσεων με το ΣΥΡΙΖΑ να ζητά να παρέμβει η Δικαιοσύνη και τη Χρυσή Αυγή να απαντά πως η αξιωματική αντιπολίτευση "κλαίγεται δημοσίως".
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τοπικά ηλεκτρονικά μέσα, ο βουλευτής πλησίασε το δήμαρχο και με μία στρατιωτική λαβή τον έριξε στο χώμα. Το επεισόδιο έγινε σε χωριό της Κορίνθου κοντά στο οποίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη