31 Ιουλ 2010

Νέος εμφύλιος εν όψει!

Η πατρίδα μας στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί από διάφορες καταστάσεις οι οποίες έχουν αφήσει βαθιά τα σημάδια τους!
Ποιος έχει ξεχάσει την χούντα των συνταγματαρχών και ότι δεινά έφερε στην χώρα μας όπως και τον εμφύλιο που χάθηκαν και από τις δύο πλευρές άδικα συνάνθρωποι μας!
Όλες αυτές οι καταστάσεις είχαν ένα κοινό!
Ήταν ...ξενόφερτες όπου τα ξένα συμφέροντα για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους δεν δίσταζαν ένα λαό να τον ταλαιπωρούν βάζοντας μπροστά αυτούς που ήταν πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν!
Σήμερα άλλη, μια ξενοκίνητη δύναμη, το ΔΝΤ, το οποίο δουλεύει για τις αγορές , επιθυμεί την εξαθλίωση του ελληνικού λαού προς εξυπηρετήσει αυτών των...
συμφερόντων!
Και δυστυχώς όπως συμβαίνει πάντα ΄χει βρει τα κατάλληλα εργαλεία να το κάνει!
Εργαλεία ,τα οποία από το πρωί μέχρι το βράδυ ,λοιδορούν ,βρίζουν ,εκβιάζουν τον εργαζόμενο και το χειρότερο από όλα βάζουν την μία εργατική τάξη εναντίον της άλλης!
Και με αυτό , τον τρόπο σπρώχνουν την χώρα σε ένα νέο εμφύλιο, που αυτή την φορά δεν έχει όπλα ,άλλα τα ΜΜΕ , τα όποια εκμεταλλευόμενα την κατάσταση προσπαθούν να αρπάξουν όσο περισσότερο γίνεται και δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να πετύχουν στον σκοπό τους!
Και η κυβέρνηση;
Δυστυχώς στο όνομα της εξυγίανσης έχει γίνει το καλύτερο εργαλείο τους!
Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα το αντιλαμβάνεσθε!
Το θέμα είναι αν εμείς οι πολίτες θα ανεχθούμε και άλλο αυτή την κατάσταση;
Οι φορτηγατζήδες , που τους λοιδορούν οι ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ με τα εργαλεία , μας δείχνουν τον δρόμο!
Και προς θεού ,μην πέσουμε στην παγίδα , να βρίζει ο ένας εργαζόμενος το άλλο γιατί τότε ο εμφύλιος δεν είναι μακριά!

Υ.Γ. Η αγανάκτηση του λαού θα είναι πιο έντονη από τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !
Και τότε ,ούτε οι πράσινοι συνδικαλιστές, ούτε τα ΜΜΕ, θα μπορούν να τον σταματήσουν!
Και τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση; Θα επιστράτευση όλη την χώρα;
Νίκος Δ. Καράς.

http://emprosdrama.blogspot.com/

Το σκίτσο της ημέρας...

Δείτε το...




Η κρήτη πρέπει να έχει ωραίες παραλίες...

Δεν μπορεί... μιας και σήμερα έφτασε και ο Σαμαράς στην Κρήτη!


Συναντήθηκε με φορείς του νομού Ρεθύμνου.

Υπόμνημα με τα προβλήματα του νομού Ρεθύμνου και προτάσεις επίλυσης τους, παρέδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Γιώργος Γιακουμάκης στον πρόεδρρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΡ.
Στη συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα, παραβρέθηκε η βουλευτής της ΝΔ στο νομό Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς επίσης μέλη της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου.

Ο κ. Σαμαράς, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και δήλωσε πως θα ασχοληθεί με το υπόμνημα στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά τα βασικά προβλήματα του νομού, κλάδων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Ρέθυμνο.

Μεταξύ άλλων, στη μιάμιση ώρα που κράτησε η συνάντηση, ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τα εκτεταμένα προβλήματα στον τουρισμό, στον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έλλειμμα στην ενσωμάτωση καινοτομίας και τεχνολογίας στο νομό.

Σχετικά με τον τουρισμό, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, υπάρχει μείωση του τουριστικού εισοδήματος 10% σε σχέση με πέρσι με αποτέλεσμα πολλές τουριστικές επιχειρήσεις να έχουν οδηγηθεί σε αδυναμία.

Τεράστιο πρόβλημα για το Ρέθυμνο, παραμένει η σταθερή ύπαρξη ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, οι μη επενδύσεις στο λιμάνι, η προβληματική αεροπορική σύνδεση που γίνεται μέσω Χανίων και Ηρακλείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε συνάρτηση με τα προβλήματα στον βόρειο οδικό άξονα του νησιού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Θα το ξανασκεφτόμουν να κατεβάσω τη σημαία στα Ίμια”

Ποιος έκανε αυτήν την δήλωση;

«Θα το ξανασκεφτόμουν» λέει στο ΘΕΜΑ ο Τούρκος δημσοιογράφος κ.Σερτ Τσεσούρ, που σήμερα εργάζεται στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan News Agency και ο οποίος πριν από 14 χρόνια κατέβασε μαζί με έναν συνάδελφο του την ελληνική σημαία από τα Ίμια, σηματοδοτώντας την κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Λέει σήμερα... ο Τούρκος δημσοιογράφος κ.Σερτ Τσεσούρ...
Διαβάστε την είδηση!

Στα τηλεπαράθυρα βρέθηκε η λύση για την απεργία

Μέσω των τηλεοπτικών σταθμών φαίνεται ότι λύνεται η απεργία, με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιώργος Τζωρτζάτο να δέχεται θετικά την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Alter για άρση της επίταξης με ταυτόχρονη λύση της απεργίας. Από το Mega, o υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, συμφώνησε με την πρόταση. Το παρασκήνιο όμως ήταν έντονο καθώς από το απόγευμα οι συζητήσεις για λύση της απεργίας είχαν φουντώσει, σε μια προσπάθεια να αρθούν οι δυσμενείς συνέπειες που έχει προκαλέσει η απεργία στην κοινωνία και την οικονομία γενικότερα.

Ο κ. Ρέππας, ξεκαθάρισε πάντως ότι ο καινούριος διάλογος που θα αρχίσει θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

Το έντονο παρασκήνιο συνεχίζεται και στην πλευρά των απεργών, καθώς τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Τζωρτζάτος, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Βυτιοφορέων, εμφανίστηκαν σήμερα σημαντικά πιο διαλλακτικοί, λέγοντας ότι μετά τις θετικές αυτές εξελίξεις που προέκυψαν από τις δηλώσεις του υπουργού, είναι έτοιμοι να προτείνουν την αναστολή της απεργίας.

Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά, εκτιμάται ότι ίσως εντός και των επομένων ωρών να υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του κλάδου, αλλά τηλεδιάσκεψη, τις προσεχείς ώρες, των προέδρων των εννέα Ομοσπονδιών της Ένωσης, ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις.

Αγώνας δρόμου να γεμίσουν τα πρατήρια

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 250 πρατήρια στην Αττική έχουν εφοδιαστεί πλήρως και πιθανότατα μέχρι την Κυριακή (1/8) η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Στον Ασπρόπυργο, ο ανεφοδιασμός τον βυτιοφόρων γίνεται κανονικά, όπως και στα διυλιστήρια Καλοχωρίου, στο νομό Θεσσαλονίκης, μετά τις χθεσινές εντάσεις.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (31/7) επιταγμένα βυτιοφόρα αναχώρησαν για Θεσσαλονίκη από τα διυλιστήρια Καλοχωρίου, με συνοδεία περιπολικών, ενώ στην περιοχή ,από τους συγκεντρωμένους απεργούς, παραιτήθηκαν δύο μέλη του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών.

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα στα διόδια Ελευσίνας, όταν οι συγκεντρωμένοι οδηγοί, επιτέθηκαν σε βουλγαρικά βυτιοφόρα, θεωρώντας ότι σπάνε την απεργία.Ομάδα των ΜΑΤ, έσπευσε στο σημείο καταστέλλοντας τις μικρο εντάσεις που δημιουργήθηκαν.

Με ισχυρή αστυνόμευση 7 επιταγμένα φορτηγά ξεκίνησαν από το Βόλο προς ανεφοδιασμό της περιφέρειας όπου εντοπίζεται το εντονότερο πρόβλημα.

“Τρέχουν” να δώσουν τα φύλλα πορείας

Στο μεταξύ με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση.

Οι περισσότεροι οδηγοί δεν δέχονται τα φύλλα επίταξης και αυτά θυροκολλούνται, ενώ σύμφωνα με τον οδηγό φορτηγού δημόσιας χρήσης Χρήστος Κανελλόπουλο, που έχει λάβει φύλλο επίταξης, ο φόβος για εντάσεις και καταστροφή του οχήματος του, δεν του επιτρέπει να βγει στο δρόμο ακόμα και με συνοδεία αστυνομίας, παρατηρώντας περαιτέρω ότι δεν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες από τις Νομαρχίες για το ποιο θα είναι το ακριβές έργο των οδηγών και των οχημάτων.

Υπουργείο: Να απομακρυνθούν τα βυτιοφόρα από τις εθνικές

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλεί τους ιδιοκτήτες-οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών, νομαρχιακών, δημοτικών δρόμων, όπως παραλάβουν αυτά άμεσα, καθόσον δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Πέραν των παραπάνω κινδύνων για την οδική ασφάλεια, για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον Ποινικό Κώδικα, τονίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

http://www.cosmo.gr

Το video που σόκαρε...

Οι Γάλλοι αστυνομικοί που κλήθηκαν να τους απομακρύνουν τους μετανάστες της La Courneuve, χρησιμοποίησαν υπερβολική βία ακόμα και επάνω σε μητέρες και μικρά παιδιά, γεγονός που έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία.
Δείτε το video


100 τόνοι σταφυλιών εγκλωβισμένοι στον Πειραιά.

Εαν τα φορτηγά αυτοκίνητα δεν ξεκινήσουν να πάνε στις χώρες που έχουμε συνάψει συμφωνίες αύριο η Ένωση Ηρακλείου θα σταματήσει το κόψιμο των σταφυλιών τόνισε στο Agroschannel ο Μανώλης Γαβαλάς.Τα πέντε φορτηγά με ..... .. 100 τόνους σταφύλια έφυγαν χθές με εντολή του Εισαγγελέα , ωστόσο παραμένουν εγκλωβισμένα στον Πειραιά τόνισε χαρακτηριστικά.

Από το κανάλι των αγροτών το agroschannel

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι ροδακινοπαραγωγοί από τη Δευτέρα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα, οι ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας, διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές στο συμπύρηνο ροδάκινο, αλλά και για την αδιαλλαξία των βιομηχανιών να βρουν τη χρυσή τομή με τους παραγωγούς. Συγκεκριμένα, οι ροδακινοπαραγωγοί θα προχωρήσουν στο «κλείσιμο» των βιομηχανιών, αποτρέποντας την είσοδο σε φορτηγά γεμάτα με ροδάκινα. tvxsteam

Σε εξέλιξη η επίταξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων δημοσίας Χρήσης, που πραγματοποιείται προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις του κλάδου.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αρθεί η διαδικασία της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης, αν οι απεργοί αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και δεσμευτούν ότι εφόσον επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου δε θα προχωρήσουν ξανά σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο υπουργός πάντως ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

Παράλληλα, ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι παραμένει θιασώτης του εξαντλητικού διαλόγου και επέρριψε τις ευθύνες στους συνδικαλιστές απεργούς για την αποχώρηση από το διάλογο.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων διαμηνύουν ότι αν αρθεί η κυβερνητική απόφαση για την επίταξη τους θα επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Παράλληλα, στις τάξεις, των ιδιοκτητών φορτηγών είχαμε και το πρώτο ρήγμα στο μέτωπο των κινητοποιήσεων αφού στη Βόρεια Ελλάδα παραιτήθηκε το προεδρείο της επιτροπής αγώνα .

Ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά.

Σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, η εικόνα το Σάββατο ήταν πολύ καλύτερη, καθώς από το πρωί πάνω από 200 ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα, φόρτωσαν καύσιμα από τα διυλιστήρια της Ελευσίνας και στο λεκανοπέδιο Αττικής ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα και μάλιστα χωρίς να παρατηρούνται οι μεγάλες ουρές των προηγουμένων ημερών.

Σχεδόν ένα στα δύο πρατήρια έχουν εφοδιαστεί με καύσιμα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους ιδιοκτήτες - οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών και νομαρχιακών οδών να τα παραλάβουν άμεσα, καθώς δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος, με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση.

Η διαδικασία επίδοσης των περίπου 30.000 φύλλων, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ ή το αργότερο έως τη Δευτέρα το πρωί.
"Ανυπολόγιστη ζημιά στον τουρισμό"

Στο μεταξύ, για ανυπολόγιστη ζημιά στον τουρισμό έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Γιάννης Ευαγγέλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι πολλές ακυρώσεις σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα και στα Ιόνια νησιά, που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών από την Ιταλία και τα Βαλκάνια, οι οποίοι ταξιδεύουν οδικώς.

Επεσήμανε ότι η κίνηση είναι μειωμένη επίσης στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «το παιχνίδι δεν έχει ακόμα χαθεί».

Από τον ΣΚΑΙ

Η Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Δήμου Χορτιάτη δεν στηρίζει τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη

Η Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Δήμου Χορτιάτη ουδέποτε αποφάσισε – ανακοίνωσε την στήριξή της στον υποψήφιο δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη (ΝΔ). Οτιδήποτε άλλο ακούγεται ή γράφεται είναι αναληθές και κακόβουλο. Επιπροσθέτως, είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τις Τοπικές Οργανώσεις Πυλαίας και Πανοράματος, ως οφείλουμε έπειτα από την συνένωσή μας ως ενιαίος Δήμος.
Δείτε την ανακοίνωση!


Ο μύθος του “κλειστού επαγγέλματος” και η εκποίηση ενός εν δυνάμει Εθνικού κεφαλαίου

Γιατί το ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελε τους Κινέζους στο λιμάνι, τώρα δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για τον κλάδο των μεταφορών. Ποιά η σκοπιμότητα της εκποίησης του ΟΣΕ και του “ανοίγματος” των μεταφορών;

Για όσους γνωρίζουν τις βασικές αρχές του ελεύθερου εμπορίου υπηρεσιών και αγαθών, ακούγεται τουλάχιστον αστείος ο χαρακτηρισμός “κλειστό επάγγελμα” για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Όταν έχεις να κάνεις με τουλάχιστον 30,000 φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν τον κλάδο σε μία χώρα με πληθυσμό 10 εκ. κατοίκων, αυτό από μόνο του ακούγεται φαιδρό. Μην ξεχνάτε ότι κάθε ένας από αυτούς θεωρείται μία ξεχωριστή επιχείρηση με αυτονομία στη...

διαπραγμάτευση και τη μορφή παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Εκεί μάλιστα που ο όρος “κλειστό επάγγελμα” γίνεται τελείως αδόκιμος είναι στην πραγματική λειτουργία τους: Ρωτήστε τον οποιονδήποτε έμπορο, επιτηδευματία ή ακόμα και ιδιώτη που χρειάστηκε να μεταφέρει μία οικοσκευή, για το εύρος τιμών που βρήκε από ένα επάγγελμα που θεωρείται κλειστό. Σε πραγματικούς αριθμούς, η ίδια υπηρεσία μπορεί να κοστολογηθεί εως και με 60% διακύμανση στην τιμή! Συγκρίνετε τώρα με τη διακύμανση τιμών στις τηλεπικοινωνίες, στους εναλλακτικούς παροχους ρεύματος κλπ. Εκεί θα καταλάβετε τι σημαίνει κλειστό επάγγελμα με τους όρους τις πραγματικής αγοράς βέβαια και όχι με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Η φθίνουσα πορεία του κλάδου από την άλλη, μόνο αύξηση εσόδων δεν θα επιφέρει από το πολυπόθητο “άνοιγμα”. Αντίθετα, το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στο ΑΕΠ, ακριβώς στην κορύφωση της κύριας βιομηχανίας της χώρας: Του τουρισμού!

Αυτό μάλιστα με τρόπο προκλητικό, με τον ίδιο τρόπο που θα πήγαινε κάποιος σε έναν ιδιοκτήτη ακινήτου και του ανακοίνωνε ότι πλέον το ακίνητο του δεν έχει αξία μεταπώλησης. Οι αντιδράσεις του κλάδου ήταν δεδομένες, σε μία δύσκολη συγκυρία που προσφέρεται για δημιουργία αντιδράσεων κοινωνικού αυτοματισμού. Κοινώς, να παρουσιαστούν αντί για θύματα, θύτες ώστε να μην γενικευθεί η αντίδραση τους και με την προσθήκη άλλων κλάδων.

Επειδή η δικαιολογία της “αφέλειας” δεν υφίσταται πλέον για αυτή την κυβέρνηση, πρέπει να δούμε τη σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από αυτή τη μεθόδευση. Πως δηλαδή μία κυβέρνηση δίνει αφειδώς εκατομύρια Ευρώ στους εργαζομένους του ΟΛΠ που κρατούσαν το λιμάνι κλειστό 6 μηνες το χρόνο καταστρέφοντας την οικονομία; Με τι άνεση βρίσκεις 200,000 Ευρώ το κεφάλι για να σου αδειάσουν τη γωνιά, επιβαρύνοντας κατά 70 εκ Ευρώ μία συμφωνία που θεωρούσες “ξεπούλημα”;

Μα γιατί απλούστατα με την εξομάλυνση και αύξηση της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων λόγω Cosco, οι μεταφορές θα γίνουν η χρυσή αγελάδα της Ελλάδας! Ενώ τώρα που η κίνηση βρίσκεται στο ναδίρ και λόγω της κρίσης, ο όλος κλάδος θα εκποιηθεί σε πλήρη απαξίωση.

Φανταστείτε ένα λιμάνι έξι μήνες κλειστό, να αρχίσει πλήρη λειτουργία, να διπλασιάσει τις υποδομές και να τετραπλασιάσει τις εισροές προϊόντων λόγω της προνομιακής θέσης της Cosco ως κύριος δίαυλος των κινέζικων προϊόντων στη Νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη. Με πρόχειρους υπολογισμούς, μιλάμε για μία αύξηση 1200% με την ύφεση στα περυσινά επίπεδα.

Δίνουμε λοιπόν τα “κίνητρα” για τη δημιουργία “νέων εταιρειών” με απεριόριστες άδειες οχημάτων, άφθονη τραπεζική χρηματοδότηση μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης και δυνατότητα ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ απόσβεσης (πολύ σημαντικό και πονηρό σημείο), με συνέπεια να εξοντωθούν οι “μικροί”, οι υπάρχοντες κάτοχοι αδειών δηλαδή. Έτσι, αυτοί που θα καρπωθούν την ευεργετική είσοδο της Cosco και την ανάπτυξη που θα επιφέρει, δεν θα είναι το σύνολο των δεκάδων χιλιάδων σημερινών επιτηδευματιών αλλά κάποιες πολυεθνικές ομιχλώδους ιδιοκτησιακού καθεστώτος, μετρημένες στα δάχτυλα. Κατά τα πρότυπα των λοιπών απελευθερώσεων που έχουμε ζήσει, λ.χ. τηλεπικοινωνίες. Αυτού του είδους οι “απελευθερώσεις” είναι η μήτρες των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη δεινή θέση, ενώ τα έσοδα που δημιουργούν πηγαίνουν σε υπεράκτιες ή άλλες εταιρείες αντί να επενδυθούν ξανά στη χώρα.

Με απλά λόγια, η κόρη του κύριου Θανάση του μπακάλη της γειτονιάς, θα δουλεύει ταμείας στο Supermarket της πολυεθνικής αλυσίδας που άνοιξε στην περιοχή οδηγώντας στη χρεωκοπία δεκάδες μπακάλικα. Μπακάλικα που μπορεί να μην είχαν τις ίδιες τιμές στα απορρυπαντικά (πάλι κάποιας πολυεθνικής), αλλά είχαν πιο νόστιμη φέτα από το χωριό, έδιναν βερεσέ στη γειτονιά, σου έλεγαν μία ζεστή καλημέρα και το κυριότερο, τα λεφτά έμεναν στη γειτονιά και όχι στα cayman islands του ¨κρυφού μετόχου”.

Πέραν λοιπόν της όποιας ταλαιπωρίας που όλοι υφιστάμεθα, το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού είναι πολύ κακός σύμβουλος για το συνολικό συμφέρον και την πορεία της οικονομίας.

Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών μπορούν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με κοινωνική ευαισθησία κάνοντας τις ανάλογες υποχωρήσεις, αλλά το κυριότερο, εάν βρεθούν προ τετελεσμένων, ας αντιδράσουν κάνοντας την κίνηση που κανείς από τους “εκλεκτούς” δεν περιμένει: Έναν ευρύτατο φορέα εταιρικής μορφής σε πολυμετοχική βάση και μία συμφωνία με την Cosco που θα επιτρέψει την δημιουργία πάγιου τιμοκαταλόγου CIF για τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Να απαντήσουν λοιπόν με το ίδιο νόμισμα.

www.olympia.gr

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12Επίσημη επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Ισραήλ:Η επιστροφή της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή;

26 Ιουλίου 2010
Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας

Το (Ι.Α.Α.Α.)έχει ασκήσει δριμεία κριτική εναντίον της εξωτερικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά. Πέραν όμως της κριτικής, όταν υπάρχουν πρωτοβουλίες οι οποίες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτές πρέπει να καταγράφονται, να

αναλύονται και να προδιαγράφονται οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε απτά αποτελέσματα τα οποία θα κινούνται στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος.

Για τους αναλυτές του Ι.Α.Α.Α. ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Ισραήλ. Δεν είχε παρά μερικές ημέρες κυκλοφορήσει το ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του Ινστιτούτου που αναφερόταν στην ολιγωρία της ελληνικής πλευράς να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προέκυπταν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ως αποτέλεσμα της σημαντικής επιδείνωσης των σχέσεων Τουρκίας– Ισραήλ και των αναπόφευκτων επιπτώσεων στην γεωπολιτική ισορροπία της περιοχής.

Το Ι.Α.Α.Α. έχει επιχειρηματολογήσει εγκαίρως υπέρ της ανάγκης σύσφιξης των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ και την αναβίωση, με ουσιαστικό αυτή τη φορά περιεχόμενο, των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τα αραβικά κράτη, στο πλαίσιο μιας επιθετικής ελληνικής διπλωματίας με συγκεκριμένο προσανατολισμό και επιδίωξη παραγωγής θετικών αποτελεσμάτων για όλους τους εμπλεκόμενους. Κεντρικό επιχείρημα των εν λόγω αναλύσεων του Ινστιτούτου, ήταν και παραμένει, το ότι το Ισραήλ όχι μόνο δεν έχει λόγο να ενίσταται στη θερμή και ειλικρινή σχέση της Αθήνας με τα αραβικά κράτη, αλλά έχει κάθε λόγο να την επιθυμεί.

Η Ελλάδα, ως γεωπολιτική συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία το Τελ Αβίβ διατηρεί εξαιρετικό επίπεδο σχέσεων για μια σειρά λόγων αμοιβαίου συμφέροντος, αποτελεί τη γέφυρα με τον Δυτικό κόσμο, κυρίως με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, η Ελλάδα έχει σημασία για το Ισραήλ, καθώς αποτελεί μια χώρα – ανάχωμα στην εξάπλωση του ισλαμικού φονταμενταλισμού στην περιοχή των Βαλκανίων, ένας τομέας που αποτελεί τμήμα της ερμηνείας των στενών σχέσεων Λευκωσίας – Τελ Αβίβ (η ανησυχία προκύπτει από σχετικές πληροφορίες για δραστηριότητες εξτρεμιστικών ισλαμιστικών κύκλων στα κατεχόμενα από την Τουρκία κυπριακά εδάφη.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον χειρισμό της επίσημης επίσκεψης στο Ισραήλ επιτυχή;> Ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε κατηγορηματικά ότι η επίσκεψη συνδέεται με την επιδείνωση των σχέσεων Ισραήλ –Τουρκίας. Πρόκειται για ορθή τοποθέτηση, όχι για επικοινωνιακούς λόγους αλλά για ουσιαστικούς:

Η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να συνδέει την προσέγγιση με το Ισραήλ με το όποιο επίπεδο σχέσεων του τελευταίου με την Τουρκία. Προφανώς, η ελληνική ασφάλεια επηρεάζεται σημαντικά από τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, ωστόσο, αυτό συνηγορεί υπέρ μιας επιθετικής διπλωματικής συμπεριφοράς για την αυτόνομη ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Το Ι.Α.Α.Α. έχει τονίσει ότι οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας–Ισραήλ ουδέποτε αποτέλεσαν «άξονα» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ήταν μια διμερής συνεργασία που υπαγορεύτηκε από την ύπαρξη κοινών συμφερόντων, ή μάλλον για την ακρίβεια, κοινών απειλών. Οι απειλές αυτές που χαρακτήρισαν τη δεκαετία του 1990 εξέλειπαν σταδιακά, με αποτέλεσμα την πλήρη αντιστροφή της κατάστασης. Η Ελλάδα όφειλε να έχει δραστηριοποιηθεί ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο η περιφερειακή συνεργασία Τουρκίας–Ισραήλ να λάβει«ανθελληνικό προσανατολισμό».

Σε κάθε περίπτωση, συμπερασματικά, η Ελλάδα έχει τους δικούς της λόγους που επιβάλλουν την ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ, λόγοι οι οποίοι είναι εντελώς αυτόνομοι και δε σχετίζονται με την Τουρκία. Τα όποια οφέλη ενδεχομένως προκύπτουν στο ελληνοτουρκικό μέτωπο –τα οποία ασφαλώς θα πρέπει να επιδιώκονται– αποτελούν «παράπλευρες» θετικές συνέπειες μιας ορθής και χωρίς παρωπίδες ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς να ασκήσει μεγάλη πίεση(πώς να το πράξει άλλωστε αξιόπιστα μετά από τόσα χρόνια διπλωματικής απουσίας-ανυπαρξίας), διατύπωσε στους συνομιλητές του την ετοιμότητα της χώρας μας να συμβάλλει με κάθε τρόπο στη σύναψη ειρηνευτικών συμφωνιών μεταξύ των Ισραηλινών και των Αράβων.

Τόνισε μάλιστα, πολύ ορθά, το ότι «δεν θα επιβάλουμε την παρουσία μας», σε μια σαφή αιχμή που αφορούσε την Τουρκία: την προφανή απόρριψη κάθε τουρκικής μεσολαβητικής πρόθεσης από το Τελ Αβίβ, ακολούθησαν προ ολίγων ημερών δηλώσεις του Σύρου ηγέτη, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος επιχείρησε να εμφανίσει τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας ως προϋπόθεση επανέναρξης των συνομιλιών της χώρας του με το Ισραήλ, επί της ουσίας δηλαδή προέβη σε μια προσπάθεια επιβολής της Τουρκίας στη διαδικασία, της χώρας δηλαδή που ναι μεν απείλησε τη Συρία με πόλεμο το 1999 επ’ αφορμή της υπόθεσης Οτζαλάν, αλλά η οποία σήμερα έχει αλλάξει πλήρως το χαρακτήρα των διμερών της σχέσεων με τη συνομολόγηση στρατηγικών συμφωνιών με την Άγκυρα.

Η προσέγγισή τους έφτασε μάλιστα σε σημείο που η συριακή ηγεσία, για πρώτη φορά, διακήρυξε δημοσίως, ότι η εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στα κυπριακά εδάφη σε καμία περίπτωση δεν προσομοιάζει με την κατοχή των υψωμάτων του Γκολάν από το Ισραήλ!

Και μόνο αυτή η τελευταία αναφορά επαρκεί για να πείσει περί της ορθότητας του επιχειρήματος για την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής δραστηριοποίησης της ελληνικής διπλωματίας στη Μέση Ανατολή. Η γενική τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν εύστοχη: η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να συγκρουστεί διπλωματικά με την Τουρκία στη Μέση Ανατολή, ούτε και να επιχειρήσει να την υποκαταστήσει τον όποιο ρόλο της.

Η ελληνική παρέμβαση οφείλει να είναι αυτόνομη και να διέπεται από τις αρχές και τις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης, τις οποίες μόνο ένα κράτος μέλος που διαθέτει εξαιρετικές σχέσεις και με τις δύο πλευρές, ένα κράτος – πραγματικός ειλικρινής διαμεσολαβητής (honest broker), μπορεί να πρεσβεύει. Η παρέμβαση Παπανδρέου προδιέγραψε τις εξελίξεις. Εάν το επιθυμεί, το Ισραήλ που φέρεται να επιθυμεί τη συνέχεια της διαδικασίας συνομιλιών με τη Συρία, μπορεί να ζητήσει την εμπλοκή της Αθήνας, με τον ίδιο τρόπο που η Δαμασκός απαίτησε την παρουσία της Άγκυρας.
Σε περίπτωση βέβαια που συμβεί αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει με κάθε τρόπο την ταύτιση με το Ισραήλ, να διαπράξει δηλαδή το ίδιο σφάλαμε την Τουρκία η οποία μετά από μια ελπιδοφόρα αρχή, κατέστρεψε με συνοπτικές διαδικασίες τη μεσολαβητική της αξιοπιστία. Σε περίπτωση που ζητηθεί η ελληνική εμπλοκή στις ειρηνευτικές συνομιλίες, τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου θα έχει καταγάγει μια ξεκάθαρη διπλωματική νίκη (θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε θρίαμβο), καθώς θα έχει εισαγάγει εκ νέου την Ελλάδα στον γεωπολιτικό χάρτη της Μέσης Ανατολής.

Και στην πρώτη ευκαιρία θα νομιμοποιείται να συνδέσει ενδεχόμενη πρόοδο στις σχέσεις Ισραηλινών–Παλαιστινίων με τις εξελίξεις στην Κύπρο. Αποτελεί κραυγαλέα αντίφαση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής να κάνει λόγο –με τον πιο επιθετικό τρόπο– για«ισραηλινή κατοχή στη Γάζα», τη στιγμή που η ίδια ενέχεται για την κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου.
Και μόνο αυτό το επιχείρημα το οποίο ασπάζεται διαρκώς αυξανόμενος αριθμός Ισραηλινών πολιτικών, στρατιωτικών και αναλυτών, αρκεί για να θέσει την Άγκυρα προ των ευθυνών της, εκθέτοντας τη φιλόδοξη πλην όμως υποκριτική και «εθνικώς ιδιοτελή» εξωτερική πολιτική που έχει χαράξει ο υπουργός Εξωτερικών της, ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε μάλιστα εντυπωσιακά «διαβασμένος», όπως πρόδωσε η αναφορά του στο ότι η όποια λύση στο Κυπριακό θα μπορούσε να εφαρμοστεί ως μοντέλο – πρόπλασμα στη διευθέτηση των προβλημάτων Ισραηλινών – Παλαιστινίων: Για τους γνωρίζοντες, ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε να γνωρίζει το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και το κίνητρο που τροφοδοτεί αυτό το ενδιαφέρον.

Στο ζήτημα της κατοχής της Γάζας από τις Ισραηλινές δυνάμεις, η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν επίσης ορθή. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «θέλουμε να δούμε το τέλος του καθεστώτος κατοχής και τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, ενός σταθερού και βιώσιμου κράτους που θα ζει σε πλήρη συνεργασία και ειρήνη με το Ισραήλ», συμπληρώνοντας επίσης ορθώς, ότι «αυτή θα είναι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του Ισραήλ».

Το ζητούμενο πλέον για την ελληνική διπλωματία είναι να κατορθώσει να κεφαλαιοποιήσει τους δρόμους που άνοιξε το επιτυχημένο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ. Είναι περιττό να προσθέσουμε ότι το ταξίδι αυτό πρέπει να ακολουθήσουν επισκέψεις στις αραβικές πρωτεύουσες στο πλαίσιο μιας καλά οργανωμένης περιοδείας με πολύ συγκεκριμένους στόχους, και όχι μια απλή αποστολή δημοσίων σχέσεων της οποίας η δυναμική θα εξαντληθεί πολύ σύντομα.

Όσον αφορά στο μέλλον των σχέσεων Ελλάδας–Ισραήλ, θα αρκεστούμε σε μια καταγραφή όσων θα μπορούσε η Ελλάδα να ευελπιστεί, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η συνηθισμένη ελληνική αδράνεια δεν θα φροντίσει να καταστρέψει όσα φαντάζουν σήμερα ως θετικοί οιωνοί. Η εδραίωση των διμερών οικονομικών σχέσεων μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα – επιπτώσεις για την Ελλάδα.

Αφήνοντας στην άκρη την εξαιρετική επιρροή του Ισραήλ στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς κύκλους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν καθοριστικά στο να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση, η διμερής συνεργασία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς το Ισραήλ διαθέτει υπέρ-υψηλή τεχνολογία σε πολλούς τομείς. Η Ελλάδα πάσχει δραματικά στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Οι ευκαιρίες στον συγκεκριμένο τομέα είναι αναρίθμητες. Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της υφηλίου, εντελώς αναξιοποίητο.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τη δημιουργία μιας «Silicon Valley» στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με έδρα κάποια περιφέρεια της χώρας μας, με κοινή πρωτοβουλία των δυο χωρών. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας θα μπορούσαν να είναι θεαματικά, ενώ τα οφέλη θα μπορούσαν να αφορούν το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι αποκλειστικά τη χώρα μας, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας σε μέσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Η κρίση στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας και τα προβλήματα ασφαλείας που προέκυψαν για τους Ισραηλινούς πολίτες, έχει δημιουργήσει εκπληκτική ευκαιρία στον τομέα του τουρισμού. Αρκεί να αναφερθεί ένα μόνο στοιχείο: ο αριθμός των Ισραηλινών πολιτών που επισκέπτονταν σε ετήσια βάση την Τουρκία ανερχόταν στους 500 χιλιάδες! Το μέγεθος αυτό καθεαυτό καθιστά περιττή την περαιτέρω ανάλυση του τι ακριβώς εννοούμε με τη συγκεκριμένη πρόταση.

Η ανάπτυξη της διπλωματικής συνεργασίας δημιουργούσε ευκαιρίες αξιοποίησης της μεγάλης ισχύος του ισραηλινού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο. Προϋπόθεση επιτυχούς ανάπτυξης της συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος αποτελεί η επίδειξη από ελληνικής πλευράς συνέπειας και συνέχειας, αρετές οι οποίες, δυστυχώς, δεν χαρακτηρίζουν την ελληνική διπλωματία.

Αυτό συμβαίνει όχι λόγω έλλειψης ικανότητας, αλλά λόγω ασυνέχειας του κράτους και συστηματικής ενασχόλησης του πολιτικού κόσμου με βραχυπρόθεσμους στόχους προσπορισμού μικροπολιτικού –μικροκομματικού οφέλους, με προφανείς επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική, δηλαδή σε τελική ανάλυση την ασφάλεια της χώρας.

Τελευταίος αλλά όχι λιγότερο σημαντικός τομέας, είναι ο αμυντικός. Τα περιθώρια ανάπτυξης συνεργασίας είναι απεριόριστα. Οι διαθέσιμες τεχνολογικές καινοτομίες είναι πολυάριθμες, πρόκειται όμως για τεχνολογίες οι οποίες είναι διαθέσιμες μόνο σε κράτη που έχουν αποδείξει τις καλές τους προθέσεις με έργα, όχι μόνο στα λόγια. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ανατρέξει στη διμερή συμφωνία που είχε υπογραφεί το 1993, πάλι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με υπουργό Άμυνας τον Γεράσιμο Αρσένη. Εάν τη συγκρίνει με την αντίστοιχη που υπέγραψε η Τανσού Τσιλέρ για λογαριασμό της Τουρκίας, αφού η Ελλάδα απλώς ΔΕΝ υλοποίησε τη δική της, είναι ότι η ελληνοϊσραηλινή συμφωνία ήταν πολύ περισσότερο προωθημένη.

Πλέον το ζητούμενο δεν είναι τα λόγια αλλά τα έργα!

http://i-sda.org/isda/index.php?option=com_content&task=view&id=378&Itemid=41


http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=1274:--12-----------&catid=34:middle-east&Itemid=60



Αυτός που άνοιξε το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων καλοκαιριατικα, είναι ή αφελής ή υπάλληλος!

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η χώρα μας γίνεται΄'ρόμπα ξεκούμπωτη' διεθνώς μέσα στο κατακαλόκαιρο. Είναι δυνατόν σοβαρός πολιτικός να έχει ανοίξει ένα τέτοιο σοβαρό ...

θέμα και να βάζει σε κίνδυνο τον ένα απο τους δυο πυλώνες της οικονομίας μας;
Δηλαδή τι να περιμένουμε σε λίγο για τη ναυτιλία;
Να φορολογηθεί αυστηρά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στα καράβια των εφοπλιστών;
Με ποιους είστε κύριοι της κυβέρνησης και των εξαπτερύγων;

ΚΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ:

Khaled Abu Toameh: «Τα θύματα των Παλαιστινίων για τα οποία κανένας δεν μιλάει».

Πότε ήταν η τελευταία φορά που συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να καταδικάσει κάποια αραβική κυβέρνηση για κακομεταχείριση των Παλαιστινίων;
Γιατί οι ομάδες σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και τον Καναδά που αυτοχαρακτηρίζονται ως «φιλο-παλαιστινιακές» παραμένουν σιωπηλές όταν η Ιορδανία αφαιρεί την υπηκοότητα

από χιλιάδες Παλαιστινίους;
Τα δεινά των Παλαιστινίων που ζουν σε αραβικές χώρες γενικά, και συγκεκριμένα στο Λίβανο, συχνά αγνοούνται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ της Δύσης.
Γιατί κάνουν τα στραβά μάτια όταν η Αίγυπτος, η Συρία, ο Λίβανος, η Ιορδανία και πολλές αραβικές χώρες συνεχίζουν να επιβάλλουν αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους Παλαιστινίους;
Και ποια είναι η θέση αυτών των οργανώσεων και ατόμων σχετικά με την συζήτηση που γίνεται στο Λίβανο αναφορικά με το εάν πρέπει δοθούν στους Παλαιστινίους βασικά δικαιώματα που τους έχουν στερηθεί εδώ και πολύ καιρό όπως είναι το δικαίωμα στην εργασία, τη δημόσια ασφάλιση και την ιατρική περίθαλψη;
Ή μήπως δεν έχουν ακούσει καν γι’ αυτόν τον διάλογο; Μάλλον όχι, διότι το ζήτημα απέτυχε να τραβήξει την προσοχή των περισσότερων ανταποκριτών και σχολιαστών των ΜΜΕ στη Μέση Ανατολή.
Ένα ρεπορτάζ για τους Παλαιστινίους που δεν έχει μια αντι-ισραηλινή χροιά σπάνια φτάνει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δύσης.
Οι κατεδαφίσεις παράνομων σπιτιών αραβικής ιδιοκτησίας είναι για τους περισσότερους ανταποκριτές πολύ πιο σημαντικές από το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στον Λίβανο συνεχίζουν να υποφέρουν από μια σειρά ταπεινωτικών μέτρων.
Οι Παλαιστίνιοι στο Λίβανο όχι μόνο δεν έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν δική τους περιουσία, αλλά δεν έχουν δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη, ενώ ο νόμος τους απαγορεύει την απασχόληση σε μεγάλο αριθμό επαγγελμάτων.
Μπορεί κάποιος να φανταστεί την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας εάν αύριο το Ισραήλ ψήφιζε ένα νόμο που απαγόρευε στους Άραβες πολίτες του να δουλεύουν ως ταξιτζήδες, δημοσιογράφοι, ιατροί, μάγειρες, σερβιτόροι, μηχανικοί και δικηγόροι; Ή εάν το Υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ εξέδιδε οδηγία που απαγόρευε σε παιδιά Αράβων να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια ή σχολεία;
Αλλά ποιος είπε ότι οι αρχές του Λιβάνου δεν έχουν κάνει τίποτα για να «βελτιώσουν» την κατάσταση; Μάλιστα οι Παλαιστίνιοι στη χώρα θα έπρεπε να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στην κυβέρνηση του Λιβάνου. Μέχρι το 2005, η νομοθεσία απαγόρευε στους Παλαιστινίους να εργαστούν σε 72 επαγγέλματα. Τώρα, ο αριθμός των απαγορευμένων επαγγελμάτων έχει μειωθεί σε 50.
Αλλά μέχρι σήμερα οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να εργαστούν ως ιατροί, δημοσιογράφοι, φαρμακοποιοί ή δικηγόροι στο Λίβανο.
Η ειρωνεία είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο για έναν Παλαιστίνιο να αποκτήσει αμερικάνικη ή καναδική υπηκοότητα από το να αποκτήσει διαβατήριο σε αραβική χώρα. Στο παρελθόν, οι Παλαιστίνιοι που ζούσαν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας είχαν ακόμα και το δικαίωμα να λάβουν ισραηλινή υπηκοότητα εάν παντρευόντουσαν με ισραηλινό υπήκοο ή εάν γινόταν επανένωση με τις οικογένειές τους εντός Ισραήλ.
Οι πολιτικοί του Λιβάνου συζητούν τώρα μια νέα νομοθεσία που θα έδινε «δικαιώματα» στους Παλαιστινίους για πρώτη φορά σε 62 χρόνια. Η νέα νομοθεσία περιλαμβάνει το δικαίωμα στην απόκτηση της περιουσίας, της κοινωνικής ασφάλισης και της ιατρικής περίθαλψης.
Λέγεται ότι πολλοί Λιβανέζοι αντιτίθενται στη νομοθεσία επειδή θα άνοιγε τον δρόμο για την ενσωμάτωση των Παλαιστινίων στη δική τους κοινωνία και θα γίνονταν βάρος για την οικονομία.
Οι έντονες συζητήσεις οδήγησαν το κοινοβούλιο να αναβάλλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον άλλο μήνα.
Ο Nadim Khoury, Διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) στη Βηρυτό είπε ότι «ο Λίβανος έχει απομονώσει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα και το κοινοβούλιο πρέπει να αδράξει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να σταματήσει τις διακρίσεις εναντίον των Παλαιστινίων».
Ο Rami Khouri, γνωστός Λιβανέζος δημοσιογράφος έγραψε στην εφημερίδα «Daily Star» της χώρας του ότι «όλες οι αραβικές χώρες κακομεταχειρίζονται τους εκατομμύρια Άραβες, Ασιάτες και Αφρικανούς ξένους εργάτες οι οποίοι τυγχάνουν μεταχείρισης που δεν είναι καλύτερη από αυτή των ζώων ή των σκλάβων. Η κακομεταχείριση, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τα περιορισμένα δικαιώματα εργασίας, ασφάλισης και ιδιοκτησίας των Παλαιστινίων (στο Λίβανο) αποτελούν ένα μαύρο στίγμα».
Οι ξένοι δημοσιογράφοι δικαιολογούν συχνά την παράλειψη να μεταφέρουν τις ειδήσεις για τα δεινά των Παλαιστινίων στον αραβικό κόσμο κάνοντας αναφορά σε «θέματα ασφάλειας» και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην απόκτηση βίζας εισόδου σε αραβικές χώρες.
Αλλά αυτά είναι αδύναμα και απαράδεκτα επιχειρήματα δεδομένου ότι οι περισσότεροι θα μπορούσαν να γράψουν γι’ αυτά τα θέματα από την ασφάλεια των γραφείων και των σπιτιών τους στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι. Εξάλλου, αυτό δεν κάνουν και οι περισσότεροι όταν γράφουν για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και την Λωρίδα της Γάζας;

Αρχική πηγή: http://fullcomment.nationalpost.com/2010/07/24/khaled-abu-toameh-the-palestinian-victims-no-one-talks-about/


Αναδημοσίευση: http://www.athensjerusalemnow.blogspot.com/


http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=1277:khaled-abu-toameh-l---------r&catid=34:middle-east&Itemid=60


ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΔΩ Ο ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ;

Πήραμε αυτό το ανώνυμο σχόλιο και το αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη:
'Είμαι ο φορτηγατζής που απεργώ.
Μόλις έλαβα δια χειρός δύο αστυνομικών τα φύλλα επίταξης μου και του οχήματος μου με αριθμό κυκλοφορίας ΝΧΑ6480 (παρακαλώ να δημοσιευθεί) πουθενά στο φύλλο δεν αναφέρεται που να παρουσιασθώ ή τι να κάνω. Η Νομαρχία δεν εξηγεί τίποτα. Τα φύλλα δεν στάλθηκαν για να καλυφθεί η

ανάγκη της κοινωνίας, στάλθηκαν για να καλυφθούν νομικά αυτοί.
Δηλώνω ότι δέχομαι την επίταξη και ερωτώ..Που να παρουσιασθώ? Τι δρομολόγιο να κάνω? Ποιος έχει την ανάγκη της επίταξης μου?
Καμία απολύτως οργάνωση καμία απολύτως πληροφορία.
Οι αστυνομικοί δεν ήξεραν να μου απαντήσουν.
Γίνετε σκόπιμα για να μου ακυρώσουν την άδεια και να με φυλακίσουν?
Γίνεται λόγο αποδιοργανωμένης Νομαρχίας?
Γίνετε για τα μάτια του κόσμου?
Παρακαλώ δημοσιεύστε το αυτό για να έχω μια απόδειξη της αποδοχής μου και μια απόδειξη όλη η Ελλάδα της κοροϊδίας που παίζετε!

Τρεις ειδήσεις με οσμή σκανδάλου


Γράφει για ta xalia ο Δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαίδης
 
 
Τρεις ειδήσεις, από τις πρώτες των τελευταίων ημερών αποτελούν μοντέλα για την ανάλυση της ελληνικής και πολιτικής πραγματικότητας… Πέραν του ότι αποτελούν σκανδαλώδεις κινήσεις της κυβέρνησης…
Εξηγούμαι (με χρονολογική σειρά):
 
Είδηση πρώτη:Η υπουργός Περιβάλλοντος έρχεται στη Θεσσαλονίκη και ανακοινώνει παρεμβάσεις- μαμούθ για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη. Το γεγονός ότι για να καταλήξει στο σχεδιασμό αυτό δεν τήρησε το αξίωμα της «Διαβούλευσης» περνά απαρατήρητο τόσο από όλες τις εφημερίδες της πόλης, όσο και από τους (αρκετούς) υποψηφίους δημάρχους.
Κανείς σε αυτήν την πόλη δεν αισθάνεται την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί, ή να διαφωνήσει με αυτό το απίστευτο καπέλωμα. Όλοι θεωρούν ως αυτονόητο και δεδομένο ότι μία διορισμένη υπουργός, που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη Θεσσαλονίκη, είναι επαρκής και ικανή να εκπονήσει σχέδιο- μαμούθ δίχως να ρωτήσει κανέναν, ούτε από τους αιρετούς εκπροσώπους του Λαού της Θεσσαλονίκης αλλά ούτε και από το επιστημονικό και άλλο δυναμικό της. Από την παπανδρεϊκή προεκλογική εξαγγελία της προσφυγής σε ξένους ειδικούς (την θυμάστε) περάσαμε στην αυθεντία της κυρίας Τίνας.
Όλοι μας θεωρούμαι ότι επαρκέστεροι από τους επιστήμονες του Αριστοτελείου, του «Μακεδονίας» και του «Αλεξάνδρειου» ΤΕΙΘ, του ΤΕΕ/ΤΚΜ, και των αναρίθμητων συλλόγων και επιμελητηρίων είναι οι γραφειοκράτες του υπουργείου, που μόνο ως επισκέπτες έχουν δει τη Θεσσαλονίκη…  
Μπροστά στην αποθέωση της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης, όλοι οι Θεσσαλονικείς μένουμε άλαλοι. Πουθενά η μαχητικότητα από τους υποψηφίους δημάρχους… Συγχαρητήρια λοιπόν σε εμάς και όχι σε όσους μας καπελώνουν. Αυτοί, την δουλειά τους κάνουν…
 
Είδηση δεύτερη:
Πολιτική επιστράτευση αποφασίζει η κυβέρνηση. Πέραν της ουσίας του θέματος, υπάρχει όμως και η διαδικασία. Το ελληνικό κράτος του 2010 αποδεικνύει ότι χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις ημέρες αλλά και την επέμβαση του στρατού για να επιλύσει ένα εσωτερικό ζήτημα… Τα φύλλα επίταξης άλλοτε δεν φτάνουν, άλλοτε δεν επιδίδονται, άλλοτε είναι ελλιπή. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι μας ότι το ελληνικό κράτος όταν διατάσσεται να πράξει κάτι πέραν της καθημερινότητάς του, και αυτό αφορά την προστασία του κοινωνικού συνόλου, αδυνατεί για καθαρά πρακτικούς λόγους να το «τελειώσει»…
Και φυσικά η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση…
 
Είδηση τρίτη:
Ο δήμαρχος Πειραιά Παν. Φασούλας ανακοινώνει ότι ο δήμος του προχωρά σε στάση πληρωμών επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα περιοριστικά μέτρα που του έβαλε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από το οποίο έχει λάβει δάνεια. Ο πρώην μπασκεντμπολίστας δεν μας εξηγεί περισσότερα, ωστόσο από τα συμφραζόμενα αντιλαμβανόμαστε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν μπορεί να πληρώσει τα χρωστούμενα, ούτε καν τις δόσεις, οπότε το ΤΠΔ προχωρά στην παρακράτηση της κρατικής επιχορήγησης. Για να διασφαλίσει τα χρήματά του δηλαδή, όπως ακριβώς αναγράφεται και στη δανειακή σύμβαση…
Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των εφημερίδων που φιλοξενούν τις δακρυσμένες δηλώσεις Φασούλα, οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών ψηφίζουν τροπολογία «για τη διευκόλυνση των υπερχρεωμένων δήμων». Οι διευκολύνσεις ισχύουν μόνο μέχρι 31.12. Οι δύο υπουργοί μάλλον θεωρούν βέβαιη την «έξοδο» Φασούλα… Για τον επόμενο δήμαρχο, που θα είναι επίσης υπερχρεωμένος δεν ανησυχούν. Ίσως είναι «Δεξιός»…
Την ίδια ώρα, τα ίδια υπουργεία κρατούν παγωμένους τους λογαριασμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, επειδή –λένε- λόγω της υπόθεσης της υπεξαίρεσης ίσως βλαφτούν τα συμφέροντα του Δημοσίου… Προσοχή: Δεν πρόκειται για παρακράτηση λόγω οφειλών, το ρευστό κρατάν, όχι χρεωστούμενα…
Δύο μέτρα, δύο σταθμά… Διευκόλυνση και φροντίδα για τον «μπαταχτσή» Δήμο Πειραιά, ασταμάτητο κυνηγητό για τον «καθαρό» από χρέη Δήμο Θεσσαλονίκης…
Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Με απόφαση του ΣτΕ θα κατεδαφιστούν είκοσι μία βίλες στη Χαλκιδική!

Εχουν χτιστεί στη δασική και παραθαλάσσια περιοχή Σταυρονικήτα

Την κατεδάφιση των παράνομων πολυτελών κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία Σάνη αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, δεχόμενη την εισήγηση του κ. Δ. Σκαλτσούνη. Πρόκειται για 21 βίλες οι οποίες έχουν χτιστεί στη δασική και παραθαλάσσια περιοχή Σταυρονικήτα (Κασσάνδρα) Χαλκιδικής. Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες βίλες θα πρέπει να κατεδαφιστούν αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλαδή το φθινόπωρο. 

Ειδικότερα, η εταιρεία Σάνη την τριετία 1995-1998 κατασκεύασε βίλες και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών σε παραθαλάσσια δασική έκταση 2.233 

στρεμμάτων στην περιοχή Σταυρονικήτα. Στη συνέχεια τα ακίνητα αυτά πουλήθηκαν σε τρίτους. Ακολούθως προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο εκπρόσωποι δύο οικολογικών οργανώσεων από τη Θεσσαλονίκη και ο εκπρόσωπος της Κοινότητας Νέας Φώκαιας ζητώντας να ακυρωθούν οι οικοδομικές άδειες που είχε εκδώσει το τοπικό πολεοδομικό γραφείο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να επιτραπεί στην εταιρεία Σάνη η ανέγερση των κατοικιών. 

Τη διετία 2003-2004 η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με σειρά αποφάσεών της ακύρωσε ως παράνομες τις εν λόγω οικοδομικές άδειες. Τότε τις υποθέσεις αυτές είχε χειριστεί ως δικηγόρος, εκ μέρους της εταιρείας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος. Στη συνέχεια ανέλαβε την υπεράσπιση της εταιρείας ο ακαδημαϊκός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Επ. Σπηλιωτόπουλος . 

Ωστόσο ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών των πολυτελών κατοικιών προσέφυγαν εκ νέου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζήτησαν την «τριτανακοπή» των αποφάσεων. Ζήτησαν δηλαδή να ανακοπεί- ανατραπεί το αποτέλεσμα των αρνητικών για αυτούς δικαστικών αποφάσεων. 

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Σκαλτσούνης πρότεινε να απορριφθούν όλοι οι λόγοι που προβάλλουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων προκειμένου να «τριτανακοπούν» οι αρνητικές για αυτούς αποφάσεις του ΣτΕ. Επισήμανε δε ότι οι παλαιότερες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι ορθές. 

Ο εισηγητής ανέφερε επίσης ότι «η οικοπεδοποίηση και γενικότερα η χρησιμοποίηση για οικιστικούς σκοπούς ιδιωτικών ή δημοσίων δασών, που συνεπάγεται εξάλειψη της δασικής μορφής τους, απαγορεύεται από το Σύνταγμα», καθώς και ότι «η οικιστική αξιοποίηση δεν συνιστά λόγο υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος ο οποίος θα δικαιολογούσε, κατ΄ αρχήν, τη μεταβολή του προορισμού του δάσους». 

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι από την ακύρωση των οικοδομικών αδειών δεν υπήρξε επέμβαση στο συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Και αυτό διότι η ανέγερση των κατοικιών εντός δασικής έκτασης έγινε με παράνομες οικοδομικές άδειες. Ούτε όμως αποδυναμώθηκε και το δικαίωμα των ιδιοκτητών για οικιστική εκμετάλλευση των ακινήτων τους, για τα οποία, επειδή βρίσκονται μέσα σε δάσος, ουδέποτε ήταν επιτρεπτή η οικοδόμησή τους. 

http://www.tovima.gr

Στην Οξφόρδη μαθαίνουν αρχαία ελληνικά

Στην Οξφόρδη μαθαίνουν αρχαία ελληνικά
Εισάγεται το πρόγραμμα σε βρετανικά σχολεία

Οι μαθητές θα μάθουν την αρχαιοελληνική αλφάβητο, τη βασική γραμματική και το βασικό λεξιλόγιο, ενώ θα ερευνήσουν και την αρχαιοελληνική κουλτούρα, όπως την ιδέα και την υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κωμωδίες του Αριστοφάνη.

«Τα αρχαία ελληνικά είναι μια υπέροχη γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και εντυπωσιακά νοήματα», τόνισε η Λόρνα Ρόμπινσον η διευθύντρια του προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα »       http://toksipnitiri.blogspot.com/2010/07/blog-post_5494.html

Οι εφορίες "ξέχασαν" να ζητήσουν την πληρωμή του φόρου για τις διαφημίσεις...!

Τυχαίο;

Με τροπολογία που πρότεινε η κυβέρνηση -και στήριξε ο ΛΑΟΣ- αναστέλλεται μέχρι τον Οκτώβριο την είσπραξη του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, που είναι πλέον στο 20%.
Την αποκάλυψη για τη χαριστική ρύθμιση έκανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης. Σημειώνεται ότι ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε: “Αυτός ο φόρος είναι φόρος που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε κάτι το οποίο δεν υπήρχε και απλώς το μόνο το οποίο κάνουμε είναι η μετάθεση της είσπραξης του φόρου”. Δεν εξήγησε δηλαδή γιατί καθυστέρησε στην είσπραξη του φόρου και γιατί προχωρεί στην αναστολή της είσπραξής του.
Υπενθυμίζεται ότι στον νόμο 3845/2010 ψηφίσθηκε ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων να είναι στο 20%, το οποίο έπρεπε να εισπράττεται και να αποδίδεται μηνιαίως, όπως και οι υπόλοιποι φόροι για τα εισοδήματα των εργαζομένων. Όμως, για άγνωστο λόγο, όλες οι ΔΟΥ της χώρας δεν εισέπραξαν τον φόρο και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι θα τον εισπράξει από τον Οκτώβριο. “Μήπως με αυτή τη μετάθεση οδηγούμεθα στην αναβολή και με την αναβολή τελικά στην κατάργηση;” ρώτησε ο Π. Λαφαζάνης, χωρίς να πάρει απάντηση από την κυβέρνηση.


http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/blog-post_9291.html

Οι απαγορευμένες περιοχές της Τουρκίας: LTP1 και LTP2

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...taxalia μου μέσα!)

Όταν εξετάζουμε προσεχτικά τον χάρτη ΕUR N AFR 2 MID EAST 11 MAR 2010, L-15, βλέπουμε ότι υπάρχουν δύο περιοχές, LTP1 KAI LTP2, οι οποίες είναι απαγορευμένες.
Η πρώτη περιοχή είναι δομημένη με τον εξής τρόπο. Έχει ένα σημείο αναφοράς πάνω στην τουρκική ακτή, από το οποίο μία γωνία εξέρχεται έως την κοινή τομή με τα όρια του FIR. Αυτή η περιοχή εμπεριέχει την Ίμβρο και την Τένεδο, αλλά και το άνοιγμα των Στενών.
Η δεύτερη περιοχή έχει μια δομή πιο κλασική, αφού είναι ένα πολύγωνο. Αυτή η περιοχή ελέγχει τον

πιο κοντινό κόλπο των Στενών.

Γεωστρατηγικά, αυτές οι δύο απαγορευμένες περιοχές είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν τη μη πρόσβαση των Στενών και ταυτόχρονα να μην ενοχλούν την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και την περιοχή της Μυτιλήνης, όσον αφορά στο FIR. Με άλλα λόγια, αυτές οι περιοχές βελτιστοποιούν τον έλεγχο της πρόσβασης με το ελάχιστο εμβαδόν.

Αν ενσωματώσουμε αυτά τα δεδομένα στο ιστορικό πλαίσιο των Συνθηκών και των Συμβάσεων, τότε μπορούμε ν’ αντιληφθούμε πιο αποτελεσματικά το σκεπτικό της τουρκικής προσέγγισης. Το όλο πλαίσιο έχει ως αφετηρία το πρόβλημα των Στενών, το οποίο σχετίζεται, βέβαια, όχι μόνο με την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και της Ανατολικής Θράκης (βλέπε OPUS).

Το νομικό πλαίσιο, αρχικά, αφορά στη Σύμβαση των Στενών, η οποία ενσωματώθηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923. Αυτή Σύμβαση απαγόρευε, μεταξύ άλλων, την πρόσβαση των Στενών. Στη συνέχεια όμως, το 1936, αντικαταστάθηκε από τη Σύμβαση Montreux, η οποία απελευθέρωσε το πέρασμα με όρους. Μετά το 1956 μόνον το άρθρο 1 παρέμεινε και το οποίο εξασφαλίζει την ελεύθερη διέλευση. Κατά συνέπεια, η τουρκική προσέγγιση του θέματος, όσον αφορά στις απαγορευμένες περιοχές LTP1 και LTP2, μοντελοποιεί το πρόβλημα αποκλειστικά μέσω των αρχικών συνθηκών, δίχως να δίνει σημασία στην εξέλιξή τους με τις Συμβάσεις.

Η αποδοχή της τουρκικής προσέγγισης δεν είναι μόνον ένα γεωστρατηγικό λάθος, αλλά στην ουσία ανατρέπει de facto τις Συβάσεις σε ισχύ, οι οποίες αφήνουν εντελώς ελεύθερο το πλαίσιο της διέλευσης, δίχως κανέναν περιορισμό.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να δείτε το χάρτη:


http://www.lygeros.org/6050-gr.html

Το άρθρο του μήνα


ΣΟΚ: Ο Στηβ Μαγκάρετ εντόπισε τα απαχθέντα μέλη της Εξεταστικής για τη Siemens, λίγο πριν ψοφήσουν!

Αργά χθες το απόγευμα στη Κατεχάκη.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, έπινε τον έβδομο εσπρέσσο καθώς παρακολουθούσε με προσήλωση το δελτίο του Μegα (μου).

Ο Χρυσοχοίδης έχει γνωρίσει πολλά λαγωνικά στη ζωή του: Πράκτορες του FBI, φίλους του Αλέξη Παπαχελά απο τη CIA, συνταξιούχους της Στάζι που είχαν ιστορίες να του διηγηθούν για τον Ρόκο και τον Κασκαντέρ, στελέχη της Μοσάντ που...
μας βοήθησαν το 2004 και φυσικά τους μεθοδικούς Αγγλους πράκτορες της φοβερής M16.

Κανείς τους, μα κανείς τους, δεν διέθετε την σημερινή εξυπνάδα του Μανώλη Καψή.
Ο Χρυσοχοίδης θα θυμάται για πολύ καιρό εκείνη τη στιγμή που οι σκοτούρες ράπιζαν το μυαλό του σαν κολασμένος αέρας στην έρημο κι ένιωσε την ανάγκη ν ανάψει ένα τσιγάρο. Δεν έβρισκε τον αναπτήρα του αλλά δεν μπήκε στο κόπο να τον αναζητήσει. Πλησίασε με το τσιγάρο στο στόμα την οθόνη της τηλεόρασης. Ο Μανώλης Καψής ράπιζε με το εφηβικό σφρίγος της εφυίας του, τον πρόεδρο των φορτηγατζήδων. Ξαφνικά το τσιγάρο του Χρυσοχοίδη, άρχισε να καίει. Η μυρωδιά του καπνού πλημμύρισε την αίθουσα. Το σπινθηροβόλο πνεύμα του Καψή, είχε ανάψει το τσιγάρο του Χρυσοχοίδη!
Ο Καψής πριν γίνει έξυπνος, ήτο ο αγαπημένος ήρωας του Μητσικώστα. Πείσμωσε, διάβασε, εκπαιδεύθηκε -όπως τα μέλη της Σέχτας- και αναβάθμισε το λογισμικό του. Η μετάλλαξη του Καψή προς το εφυέστερο, είναι κάτι σπάνιο στην ιστορία της Μεταφυσικής.
Πολλοί το συνδέουν με το Πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Ακριβώς αυτό-το Πείραμα της Φιλαδέλφειας- ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης στην αίθουσα συσκέψεων του Υπ. Προστασίας. Μπροστά απο το τεράστιο οβαλ τραπέζι ένας μαυροπίνακας στον οποίο ήταν γραμμένα τα ονόματα των μελών της Εξεταστικής για την Siemens: Αηδόνης Χρήστος, Βαλυράκης Ιωσήφ, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Κεγκέρογλου Βασίλειος, Μακρυπίδης Ανδρέας, Νικητιάδης Γεώργιος, Οικονόμου Παντελής, Παπαγεωργίου Αθανάσιος, Ρήγας Παναγιώτης, Τσόνογλου – Βυλλιώτη Βασιλική, Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Νεράντζης Αναστάσιος, Καλαφάτης Σταύρος, Αποστολάκος Γρηγόριος, Καμμένος Παναγιώτης (Πάνος), Σταϊκούρας Χρήστος, Παφίλης Αθανάσιος, Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος, Παπαδημούλης Δημήτριος.

Η απαγωγή των μελών της Εξεταστικής απο συμμορία εξωγήινων, η μεταφυσική εξαφάνισή τους, είχε καταντήσει εφιάλτης για τον υπουργό. Τα ξένα ΜΜΕ αναρωτιόντουσαν διαρκώς πως μπορούν να εξαφανισθούν 20 τολμητίες βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, ενώ μερικοί απο τους πλέον διάσημους ντέντεκτιβ είχαν πλακώσει στην Αθήνα.

Ποιος είχε συμφέρον ν απαγάγει μια ολόκληρη Εξεταστική που ήταν έτοιμη να καλέσει τον Σωκράτη Κόκκαλη και τους Γεώργιο Καλδή και Αλέξανδρο Λέτσα, δικαιούχους των Placid blue και Fairways να καταθέσουν;

Η απαγωγή μυστήριο έκανε κόμπο το στομάχι του Χρυσοχοίδη.

Ηταν κι εκείνη η γαμημένη επιστολή -βόμβα με αποστολέα τον "Χρήστο Καραβέλα" που είχε σκοτώσει τον υπασπιστή του, λίγες ώρες μετά απο την έφοδο των ανδρών της ΕΥΠ σε βίλα των βορείων Προαστείων.

Ηταν όλα αυτά που τριβέλιζαν το μυαλό του βερροιώτη υπουργού στο οποίο άφηνε μια χαραμάδα ψυχαγωγίας η προτροπή: "κάντε διακοπές χωρίς ενοχές". Hταν ίσως η πιο έντιμη και ειλικρινής ατάκα πρωθυπουργού που ακούστηκε απο συστάσεως του Ελληνικού κράτους.

Αλλά για τον εργατικό Χρυσοχοίδη, δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο. Μια ολόκληρη επιτροπή είχε εξαφανισθεί. Τι απέγινε; Ηταν ζωντανοί; Τους είχε απαγάγει ο Χριστοφοράκος; Μάλλον όχι. Σίγουρα οχι. Ο Χριστοφοράκος θα τους λάδωνε, γιατί να τους απαγάγει;

Τουλάχιστο τέσσερα απο τα μέλη της Εξεταστικής που γνωρίζουν καλά τον εξόριστο- κάπου στο Αιγαίο- Χριστοφοράκο, θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν.

Το μυστήριο παρέμεινε!

Ο Χρυσοχοίδης πήρε τηλέφωνο τον Μανώλη Καψή για να του ζητήσει τη βοήθειά του.

-Υπουργέ μου, μεγαλομέγιστε, τα σέβη μου...Είναι τιμή μου και υποχρέωσή μου να επιστρατεύσω το φλογερό ταμπεραμέντο μου στη προσπάθειά σας να εντοπίσετε τους εξαφανισμένους συναδέλφους μου του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που θα σας πρότεινα μεγαλομέγιστε υπουργέ μου, είναι να επικοινωνήσετε με τον Στηβ Μαγκάρετ που βλέπαμε μικροί στο σήριαλ "Χαβάη 5-0". Πιστεύω οτι ο Στηβ μπορεί να εντοπίσει τους απαγωγείς...

Ο Χρυσοχοίδης δεν έχασε χρόνο. Επικοινώνησε με Χονολούλου και παρακάλεσε τον Μαγκάρετ να έλθει στην Ελλάδα. Στο μεταξύ...


-Πεινάω...Φέρτε μου τουλάχιστο κάτι να φάω. Θα ψοφήσω απο τη πείνα...
Απο το υπόγειο της φάρμας, κάπου στη Κόρινθο, η φωνή ακουγόταν σαν ψίθυρος καθώς τα μπεκ ποτίσματος του γκαζόν αλλοίωναν τη χροιά. Παρόλα αυτά ενα εκπαιδευμένο αυτί κουτσομπόλας πανελίστριας του Αλτερ, θα μπορούσε να διακρίνει την εξασθενημένη αλλά χαρακτηριστική φωνή του βουλευτή Πάνου Καμμένου.
-"Πάνο σκάσε, θα μας σκοτώσει η γριά..." ακούστηκε η κοφτή φωνή του Βαλυράκη.

Στο αεροδόμιο των Σπάτων ο ίδιος ο Χρυσοχοίδης θα υποδεχόταν τον Στηβ Μαγκάρετ και τον βοηθό του υπαστυνόμο Ντάνυ. Στο δρόμο καθ οδόν για το ξενοδοχείο κι ενώ ο υπουργός ενημέρωνε τους δύο καλεσμένους του, ο Στηβ Μαγκάρετ τον διέκοψε.

-Μιχάλη, θέλω να κατευθυνθούμε αυτή τη στιγμή στη Κορινθία. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Ο Χρυσοχοίδης έδωσε εντολή στον οδηγό να κινηθεί προς την Κόρινθο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθούσε ένα βίντεο στο You tube, που έδειχναν κάτι νέα μοντέλα κανό-καγιάκ με πέδιλα κάτω ακριβώς απο το σκάφος, που κατέληγαν σε πεντάλ μέσα στη καρίνα κάτι που επιτρέπει και στα πόδια να γυμνάζονται. Ο πρωθυπουργός ενθουσιασμένος αποφάσισε να πεταχθεί ως το Ελληνικό που βρισκόταν η αντιπροσωπεία για να τα δει απο κοντά.

Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το κινητό του. Ηταν η μητέρα του Μαργαρίτα. Του τηλεφωνούσε απο το κτήμα της στην παραλία Κάτω Αλμυρής στη Κορινθία.

-Γιώργο, κάτι συμβαίνει. Βλέπω έξω απο το Κτήμα ένα υπουργικό αυτοκίνητο καθώς και τα συνοδευτικά. Φοβάμαι οτι μας εντοπίσανε δεν μπορώ να τους κρατήσω άλλο.

. Μητέρα ψυχραιμία, σας παρακαλώ. Ως τώρα δεν μας πήρε κανείς χαμπάρι. Στέλνω αμέσως με ελικόπτερο τον Χάρη Παμπούκη, θα τηλεφωνήσω και στη Πρεσβεία να στείλουν δυνάμεις για να συλλάβουν τον Χρυσοχοίδη. Ξέρει πολλά, έχει καταντήσει σκέτος βραχνάς.

Μητέρα, θέλω να κερδίσετε χρόνο. Αμολήστε τα σκυλιά. Δεν υπήρχε άλλη λύση απο την απαγωγή. Δεν είναι δυνατόν εγώ να δίνω, απο σεβασμό στον Κόκκαλη, άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ, μέσω ΟΠΑΠ, και ο Καμμένος με τον Χρυσοχοίδη, να πάνε να τα τινάξουν όλα στον αέρα! Μην ξεχνάς οτι ο Χριστοφοράκος, ο Γιούνγκ και ο Καραβέλας είναι δεξιά χέρια του Σωκράτη.

Μητέρα, κερδίστε χρόνο σας παρακαλώ...Στέλνω ενισχύσεις!..


ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ BP!



Είναι πραγματικά άξια λόγου και συγχαρητηρίων, η στάση των στελεχών των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, απέναντι στο αίτημα του παραρτήματος ΕΚΑΒ νομού της Μακεδονίας για να εφοδιαστεί με καύσιμα! Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να στείλουν φάξ και ως εκ θαύματος...

εμφανίστηκε το βυτιοφόρο!
Και εγέμισαν αι δεξαμεναί! Και οι κάτοικοι ψάλλουσι ευγνωμονούντες:
Ωσαννά ευλογημένοι οι ερχόμενοι ΕΛΠΕτζήδες!
Ωσαννά!

Υ.Γ.
Σήμερα θα πάτε βενζίνη τουλάχιστον ή η μεταφορά ασθενών θα γίνεται με ...ΡΕΟ;

Ο 17χρονος παραμένει στην εντατική...

Στους πέντε έφτασαν οι συλληφθέντες αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής που συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο σε βάρος νεαρών Ελλήνων το βράδυ της Τετάρτης στον Διαβατό Ημαθίας.

Το εκπληκτικό είναι ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από το 2001, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ σε βάρος του ενός εξ αυτών εκκρεμεί και καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Και παρ' όλα αυτά, εδώ και 9 χρόνια μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα κανονικά και με το νόμο!!!

Όλοι οι συλληφθέντες ...οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμπλοκής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράνομη οπλοφορία. Ταυτόχρονα, διατάχθηκε η κράτηση τους ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τη σύλληψη τριών ακόμα ατόμων που εμπλέκονται στα επεισόδια.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των τραυματισμένων παιδιών, παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του 17χρονου Β. Β. ο οποίος δέχτηκε χτύπημα με μεγάλο αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά.
Σήμερα εισήχθη και πάλι στο χειρουργείο και οι γιατροί κατόρθωσαν να σταματήσουν την αιμορραγία.
Ο 17χρονος παραμένει στην εντατική, αλλά η κατάστασή του εμπνέει πλέον κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία.
Μετά και το σημερινό χειρουργείο, θεωρείται εξ ίσου κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για το φόβο τυχόν επιπλοκών.

Πάντως σχετικά με το θέμα αυτό η σημερινή μέρα αναδείχθηκε σε «θέατρο» ανευθυνότητας.. Δημοσιεύματα και αναρτήσεις που δεν αντέχουν σε κριτική και χαρακτηρισμό, εντελώς αυθαίρετα και ανεύθυνα ανέφεραν ότι 17χρονος πέθανε..

Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, δεδομένου ότι κάποιοι θεώρησαν σαν το πιο απλό πράγμα να «παίξουν» τη ζωή ενός 17χρονου παιδιού που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή με τις ευχές όλων!!!

Η αχαρακτήριστη αυτή διασπορά «ειδήσεων» πέρα από την ακραία ανευθυνότητά της και την απόλυτη ασέβεια στην κατάσταση του 17χρονου, ποικίλες αντιδράσεις οι οποίες προς το παρόν δεν είχαν συνέχεια.

Στον Διαβατό και στην ευρύτερη περιοχή από χθες το βράδυ υπάρχει έντονη κινητικότητα και το κλίμα είναι φορτισμένο.

Σήμερα στις 8 το βράδυ ομάδα είκοσι ατόμων πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και εξέφρασε διαμαρτυρία και αγανάκτηση για το αιματηρό επεισόδιο. Επρόκειτο για πολίτες - κατοίκους από διάφορα σημεία του νομού. Η διαμαρτυρία τους ήταν ειρηνική. Παρέμειναν για περίπου μισή ώρα στο σημείο, όπου είχαν συνομιλία με τον αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή και αποχώρησαν.


Μακεδονικό Δίκτυο - Verianet.gri

Χρόνια πολλά pyrgos-news!

Ένας χρόνος pyrgos-news.blogspot.com

Νέα χρέη 1,2 δισ. ευρώ από νοσοκομεία προς τους προμηθευτές σε επτά μήνες

Πεννυ Mπουλουτζα | Καθημερινή

Περίπου στο 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ ανέρχονται οι νέες υποχρεώσεις των νοσοκομείων από τις αρχές του έτους έως σήμερα προς τους προμηθευτές τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, οι μηνιαίες δαπάνες για την αγορά υγειονομικού και ορθοπεδικού υλικού, φαρμάκων και χημικών αντιδραστηρίων ανέρχονται το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε 179,4 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένες κατά 17,3% σε σχέση με το 2009 και κατά 6% σε σχέση με το 2007. Από αυτές τις αγορές, ένα ελάχιστο ποσοστό έχει εξοφληθεί. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας έχει δώσει σαφείς εντολές προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για τη συστηματική καταγραφή των απαιτήσεων των μονάδων υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία -που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν στο 80% των δαπανών- και την είσπραξη των σχετικών οφειλών από τη νοσηλεία των ασφαλισμένων, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος των δημόσιων νοσοκομείων για το 2010.

Ελλειμμα

Χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νίκος Πολύζος, σε συνάντηση που είχε με ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του τομέα Υγείας, επανέλαβε τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ότι «το έλλειμμα των δημόσιων νοσοκομείων δεν πρόκειται να φτάσει ξανά στα επίπεδα των προηγούμενων ετών».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, το έλλειμμα εφέτος δεν θα ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ έναντι του ενός δισεκατομμυρίου που ήταν πέρυσι. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Πολύζο, υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης για την εύρεση λύσης αντιμετώπισης αυτού του ελλείμματος. Οπως άλλωστε τονίζει, «δεν πρόκειται να μεταφερθεί έλλειμμα του 2010 στο 2011».

Κατά τη χθεσινή συνάντηση παρουσιάστηκε και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, η απορρόφηση των κονδυλίων βρίσκεται στο 48% για το πρώτο εξάμηνο του 2010. Την ίδια στιγμή, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι τα προβλήματα στον χώρο των προμηθειών Υγείας συνεχίζονται.

Χρέη

Οπως τονίζουν, οι πληρωμές για τις προμήθειες του 2010 είναι σε μηδενική βάση, με τα χρέη για την ίδια περίοδο, μόνο προς τα μέλη του συνδέσμου, να ανέρχονται στα 240 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο ρυθμίστηκαν νομοθετικά τα χρέη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «αναγκαστική προσχώρηση των προμηθευτών σε ένα σχήμα πενταετούς άτοκης χρηματοδότησης του ΕΣΥ» και προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στα κοινοτικά όργανα για την προσβολή της ρύθμισης και στα εθνικά δικαστήρια για την πλήρη πληρωμή των χρεών.

http://news.kathimerini.gr/

Σε καθυστέρηση δάνεια 25,5 δισ. ευρώ

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να εξοφλήσουν τραπεζικές οφειλές - Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση καθώς χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να εξοφλήσουν στην ώρα τους τις τραπεζικές υποχρεώσεις. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» αν και ο ρυθμός ανόδου των επισφαλειών περιορίστηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη για τα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία αναγκάζονται να διενεργούν αυξημένες προβλέψεις, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την κερδοφορία τους. 

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα της Ελλάδος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε 8,2% από 7,7% στο τέλος του 2009 λόγω της επιδείνωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Συνολικά χορηγήσεις αξίας μεγαλύτερης των 25,5 δισ. ευρώ βρίσκονται στο «κόκκινο», με τις διαγραφές έναντι επισφαλών απαιτήσεων των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων να φθάνουν την υπό εξέταση περίοδο το 1 δισ. ευρώ.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην καταναλωτική πίστη, με τις καθυστερήσεις να ανέρχονται στο 14,7% επί του συνολικού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 5,2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για δάνεια που στην πλειονότητά τους δεν είναι καλυμμένα με εμπράγματες εξασφαλίσεις, γεγονός που προβληματίζει έντονα τους τραπεζίτες. Ακολουθούν τα στεγαστικά δάνεια με 8,2% ή 6,65 δισ. ευρώ και τα επιχειρηματικά με 7% ή 7,8 δισ. ευρώ. 

Όπως τονίζουν κύκλοι της αγοράς, πλέον δραστηριότητες ακόμη και στη λιανική τραπεζική, όπου τα περιθώρια (spreads) είναι υψηλότερα, έχουν καταστεί ζημιογόνες. Τα πιστωτικά ιδρύματα προχωρούν συνεχώς σε αναδιαρθρώσεις των δανείων που έχουν χορηγήσει στο παρελθόν, ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό τους, που φτάνει ως και το 25% σε ορισμένες τράπεζες, παρουσιάζει εκ νέου πρόβλημα.

Παράλληλα, ο περιορισμός των εισοδημάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η άνοδος της ανεργίας και η γενικότερη αρνητική ψυχολογία των νοικοκυριών έχουν προκαλέσει σημαντική πτώση στην ιδιωτική κατανάλωση, με αποτέλεσμα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση. Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένας φαύλος κύκλος που οδηγεί τα εισοδήματα σε χαμηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα την αύξηση των υποχρεώσεων που δεν εξυπηρετούνται εμπρόθεσμα. 

Προς την κατεύθυνση περιορισμού των καθαρών εσόδων των επιχειρηματιών συντείνει και το «κίνημα των αποδείξεων». Έτσι, όχι μόνον ο τζίρος των μικρών επιχειρήσεων, εμπορικών και παροχής υπηρεσιών, βαίνει μειούμενος, αλλά την ίδια στιγμή καταβάλλουν υψηλότερο ΦΠΑ σε σχέση με άλλες χρονιές που το σύνολο των πωλήσεών τους, «αδήλωτων» και νόμιμων, ήταν σαφώς υψηλότερο.
Newsroom ΔΟΛ

30 Ιουλ 2010

Άσχετοι κλαψιάρηδες διαπραγματεύθηκαν με το ΔΝΤ; George????

του Στέφανου Μυτιληναίου

Διαβάζοντας το "αφιερωμένο" στην Αθηνά Δρέττα άρθρο του Ν. Χασαπόπουλου στο "Βήμα της Κυριακής", εξοργίστηκα! Η προερχόμενη από το Συνασπισμό γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας ομολόγησε, ότι "Μου ερχόταν να βάλω τα κλάματα" όταν διαπραγματευόταν με την τρόικα, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει, ότι δεν είχε ιδέα από το Ασφαλιστικό πριν βρεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο! Και όμως, αυτή η άσχετη κλαψιάρα ...

διαπραγματεύτηκε τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων με τα όρνια του ΔΝΤ! Να τη χαιρόμαστε!...

Η ανοησία, η ασχετοσύνη και η αδυναμία πολλών εξ αυτών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι τέτοια, που θέλουν να κρυφτούν αλλά η... χαρά δεν τους αφήνει! Πώς αλλιώς να περιγράψω τις απίστευτες δηλώσεις που έκανε μία εκ των νεο-πασόκων, η 45χρονη οδοντίατρος Αθηνά Δρέττα, γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, προερχόμενη από το χώρο του Συνασπισμού. Η εν λόγω πρώην "αριστερή" κυρία (και νυν αφοσιωμένη εκσυγχρονίστρια), περιγράφοντας στο δημοσιογράφο του ΒΗΜΑτος Ν. Χασαπόπουλο την εμπειρία της από τις διαπραγματεύσεις με τους ελεγκτές του ΔΝΤ, ομολόγησε με εκπληκτική αφέλεια ότι, "Τελειώναμε αργά το βράδυ τις διαπραγματεύσεις και πολλές φορές μου ερχόταν να βάλω τα κλάματα. Τόσο μεγάλη ήταν η ένταση". Αυτό με τα κλάματα, δεν μπορώ να γνωρίζω εάν είναι ενταγμένο στην ευρύτερη επικοινωνιακή κυβερνητική γραμμή που λέει, "το βράδυ μετά απ' όσα κάνουμε εις βάρος του ελληνικού λαού κλαίμε" (θυμηθείτε και τις πριν από μερικούς μήνες απίθανες δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, προς τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, ότι ο πρωθυπουργός το βράδυ δεν κοιμάται και... κλαίει), αλλά οπωσδήποτε μαρτυρεί, ότι οι σκληρές διαπραγματεύσεις έχουν ανατεθεί σε πρόσωπα ακατάλληλα, δίχως αντοχές και πολιτικό σθένος, κότες με άλλα λόγια, που στην πρώτη πίεση "σπάνε" και κλαίνε!
Η εν λόγω νεοπασόκα εκσυγχρονίστρια και πρώην συνασπισμένη γενική γραμματέας, δεν φθάνει που μας αποκάλυψε τις... ευαισθησίες της, δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι, όπως γράφει ο δημοσιογράφος του ΒΗΜΑτος, "Και να σκεφθείτε ότι πριν τοποθετηθεί στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας η κυρία Δρέττα δεν είχε ιδέα από το ασφαλιστικό" (sic). Μάλιστα αναγνώστες μου, η κυρία Δρέττα 8 μήνες πριν ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ με το Ασφαλιστικό, αλλά τοποθετήθηκε εκεί ως άριστη προφανώς και ως η κατάλληλη άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, όπως μας έλεγε προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου!
Ο ξεδιάντροπος κατήφορος έχει και συνέχεια, αφού η ίδια διευκρινίζει στο δημοσιογράφο: "Το έμαθα όμως με την καθημερινή τριβή (στου κασίδη το κεφάλι δηλαδή, σχολιάζουμε εμείς) και με την πολλή μελέτη". Και για να μην έχετε αμφιβολίες ότι η κυρία Δρέττα είναι μελετηρό κορίτσι, ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει, ότι "Η "πολλή μελέτη" είναι άλλωστε ένα από τα ατού της στην πολιτική αλλά και στην επαγγελματική της καριέρα. Στο σχολείο ήταν "σπασίκλας" όπως λέει και "κρατούσε το απουσιολόγιο". Προσόντα που φάνηκε να υπολογίζουν και οι διαπραγματευτές της τρόικας". Τι να πει κανείς εδώ, αλήθεια; Οι διαπραγματευτές του ΔΝΤ εκτίμησαν ότι η κυρία Δρέττα ήταν σπασίκλας και απουσιολόγος; Ή μάλλον, ότι πρόκειται για ένα άβουλο απολίτικο πλάσμα, που της έκαναν "μπουουου" και εκείνη έτοιμη να βάλει τα κλάματα, συμφωνούσε μαζί τους; Για το καλό της πατρίδας, του λαού και της δημοκρατίας, η κυρία Δρέττα να γυρίσει πάραυτα στο οδοντιατρείο της και να αφήσει την πολιτική για όσους δεν υπήρξαν σπασίκλες, ποτέ απουσιολόγοι και όταν διαπραγματεύονται τις τύχες του ελληνικού λαού δεν είναι έτοιμοι να ξεσπάσουν σε κλάματα! Έλος πια με όλους αυτούς τους νεοφιλελεύθερους καιροσκόπους και απάτριδες γιάπηδες που μάζεψε ο Παπανδρέου για να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό "χωρίς τύψεις", όπως επισημαίνει και η κυρία Δρέττα αναφερόμενη στις πράξεις της.

Διαβάστε το απίθανο άρθρο, για την απίθανη κυρία Δρέττα, εδώ: Αθηνά Δρέττα «Μου ερχόταν να βάλω τα κλάματα»‎

Πηγή: aliartos-city

Ψηφίστε: Τι πρέπει να γίνει με τους απεργούς φορτηγατζήδες;

Όπως πάντα, δίνουμε το λόγο σε σας:






















Αγαπητοί αυτοκινητιστές...

Ανοιχτή επιστολή του taxalia στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων
Φίλοι ιδιοκτήτες Δ.Χ. φορτηγών μεταφοράς καυσίμων και λοιποί απεργοί,
Είναι περιττό να εκφράσουμε την κατανόησή μας στην απεργία σας. Κανείς δεν ταλαιπωρείται έτσι στους δρόμους, αν δεν έχει σοβαρά αιτήματα. Ας μη μακρυγορήσουμε για το δίκιο των αιτημάτων σας. Δεχόμαστε ότι έχετε δίκιο σε όλα.
Όμως, καμιά απεργία, όταν προκαλεί προβλήματα τέτοιου μεγέθους και τέτοιας υφής δεν μπορεί να...
γίνει αποδεκτή από το κοινωνικό σύνολο.
Η μετακίνηση είναι μια από τις πιό βασικές ανάγκες του ανθρώπου.
Καλώς ή κακώς, σήμερα όλοι είμαστε εξαρτημένοι από το Ι.Χ.
Πολύς, πάρα πολύς κόσμος έχει φτάσει σε απελπισία εξαιτίας της απεργίας σας. Είναι βέβαιο ότι θα χάσετε κάθε συμπάθεια και θα κάνετε πιό εύκολο το έργο των "διωκτών σας¨. Όταν η απεργία είναι τόσο απόλυτη, χωρίς "φορτηγά ασφαλείας", χωρίς παύσεις, είναι προφανές ότι δεν θα βρείτε φίλους πλέον, πουθενά.
Στη θέση σας, θα σταματούσα σήμερα, ΤΩΡΑ, την απεργία, θα προσπαθούσα να έρθω ξανά σε συνεννόηση με την κυβέρνηση κι αν υπήρχε αδιαλλαξία, θα ξανάκανα άλλες 3 μέρες την επόμενη βδομάδα, άλλες 4 τη μεθεπόμενη κ.ο.κ.
Μην παρασύρεστε από "ηρωϊκές συμπεριφορές". Όταν κάποιος πρέπει επειγόντως να ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη π.χ. αύριο και δεν βρίσκει πουθενά βενζίνη, δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για σας όσο δίκιο κι αν έχετε.
Όχι στις άκαμπτες απεργίες διαρκείας λοιπόν. Δώστε μια ανάσα στον κόσμο και θα την εκτιμήσει.

taxalia/dimokratis

Βόμβα !

Η Ερωπαική Επιτροπή κινεί έρευνα σε βάθος σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε έρευνα σε βάθος βάσει του κανονισμού συγχωνεύσεων της ΕΕ σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines, αμφότερες ελληνικές αεροπορικές επιχειρήσεις που...
δραστηριοποιούνται στον τομέα της αεροπορικής μεταφοράς επιβατών. Η αρχική έρευνα της Επιτροπής στην αγορά έδειξε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, ιδίως εξαιτίας του ότι νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές και σε ορισμένες διεθνείς διαδρομές στις οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια και οι δύο επιχειρήσεις. Η Επιτροπή τρέφει επίσης σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα της πράξης αυτής με τον κανονισμό συγκεντρώσεων όσον αφορά την υποχρεωτική παροχή δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές στην Ελλάδα και την παροχή υπηρεσιών εδάφους στην Ελλάδα. Η απόφαση για την έναρξη σε βάθος έρευνας δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας. Η Επιτροπή έχει πλέον προθεσμία 90 εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως τις 7 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση ως προς το εάν η συγκέντρωση θα εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την άσκηση αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ή σε σημαντικό τμήμα αυτού.
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού, Joaquín Almunia έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έχουν μια ανταγωνιστική επιλογή αεροπορικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, όσον αφορά τόσο τους ναύλους όσο και τις διαδρομές, ιδίως σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.»
Στις 24 Ιουνίου 2010, η Επιτροπή έλαβε γνωστοποίηση προτεινόμενης συγκέντρωσης με την οποία ο όμιλος επιχειρήσεων Βασιλάκη, ο όμιλος Marfin Investment Group και ο όμιλος Λασκαρίδη θα αποκτήσουν κοινό έλεγχο μιας νέας επιχείρησης που θα προκύψει από την συγχώνευση των δραστηριοτήτων δύο ανεξάρτητων μεταξύ τους ελληνικών επιχειρήσεων:

*


της Aegean Airlines Α.Ε
*

της Olympic Air Α.Ε., της Olympic Handling Α.Ε. ("Olympic Handling") και της Olympic Engineering Α.Ε ("Olympic Engineering") (από κοινού "Olympic").

Ο όμιλος Βασιλάκη πραγματοποιεί επενδύσεις στους τομείς της εκμίσθωσης αυτοκινήτων, της χρηματοδοτικής μίσθωσης αυτοκινήτων, της εισαγωγής και διανομής αυτοκινήτων, των υπηρεσιών εδάφους σε αερολιμένες και των αεροπορικών μεταφορών (μέσω της Aegean Airlines)·
Ο όμιλος Marfin πραγματοποιεί επενδύσεις στους τομείς των τροφίμων και ποτών, των θαλασσίων μεταφορών (ιδίως μέσω του ομίλου Attica, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκουν οι εταιρείες Superfast Ferries και Blue Star Ferries), των αεροπορικών μεταφορών (μέσω της Olympic Air), των υπηρεσιών εδάφους σε αερολιμένες (μέσω της Olympic Handling), των υπηρεσιών συντήρησης, επισκευών και τεχνικού ελέγχου αεροσκαφών (μέσω της Olympic Engineering), της περίθαλψης υγείας, των ακινήτων, της πληροφορικής & των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού και αναψυχής, καθώς και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Ο όμιλος Λασκαρίδη πραγματοποιεί επενδύσεις στους τομείς των αεροπορικών επενδύσεων (μέσω της Aegean Airlines), των υπηρεσιών εδάφους σε αερολιμένες, των θαλασσίων μεταφορών και των ναυπηγείων, του τουρισμού και των ακινήτων.
Η Aegean Airlines και η Olympic Air παρέχουν αμφότερες υπηρεσίες αεροπορικής μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.
Εκτός αυτού η Olympic δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών εδάφους σε αερολιμένες και υπηρεσιών συντήρησης, επισκευών και τεχνικού ελέγχου.
Η αρχική έρευνα της Επιτροπής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συγκέντρωση θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς και ίσως σε μονοπωλιακή θέση σε πολλές εσωτερικές διαδρομές στην Ελλάδα καθώς και σε διάφορες διεθνείς διαδρομές.
Περαιτέρω αμφιβολίες δημιουργούνται σε σχέση με την αγορά υποχρεωτικής παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές στην Ελλάδα και με την παροχή υπηρεσιών εδάφους σε ορισμένους ελληνικούς αερολιμένες. Όσον αφορά τον πρώτο τομέα, η συγκέντρωση θα συνενώσει τους δύο ισχυρότερους και πλέον αξιόπιστους φορείς, σε σύγκριση με άλλες μικρότερες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, που υποβάλουν προσφορές σε διαγωνισμούς για διαδρομές προς αποκλειστική εκμετάλλευση έναντι επιδότησης. Όσον αφορά τις υπηρεσίες εδάφους, η συγκέντρωση οδηγεί τουλάχιστον σε καθετοποίηση μεταξύ των μερών σε διάφορους ελληνικούς αερολιμένες.
Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση διατίθενται στη διεύθυνση:
http://ec.europa.eu/competition/elojade/isef/case_details.cfm?proc_code=2_M_5830

Η άποψη του ΤαΧάλια για το θέμα της απεργίας των ΔΧ

(με την επιφύλαξη φυσικά ότι δεν γίνεται αυτά που γράφει ένας από την ομάδα να αντιπροσωπεύουν πλήρως όλους στο ΤαΧάλια) (Απόδειξη ότι όσο εγώ έγραφα το άρθρο άλλος φίλος έβαζε την παραπάνω δημοσκόπηση!)

Σαν TaXalia γενικά είμαστε κατά των ακραίων λύσεων, όπως αυτές των φίλων ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως αλλά και αυτή της κυβέρνησης.
Η καλύτερη λύση θα ήταν αναστολή κατάθεσης νομοσχεδίου ως τον Σεπτέμβριο και στο μεσοδιάστημα να κάνανε διάλογο. Αυτό θα είχε τερματίσει την απεργία και θα έφερνε άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης.

Από την άλλη, οι φίλοι οδηγοί έπρεπε από μόνοι τους να προβλέψουν την χορήγηση φορτηγών ασφαλείας στο κράτος, για ζωτικής σημασίας προϊόντα και υπηρεσίες.
Εξάλλου από εκεί έχουν και το όνομα Δημοσίας Χρήσεως (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας)

Φυσικά, υπάρχουν τρόποι που θα μπορούσαν να πετύχουν το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να ταλαιπωρήσουν ή/και ζημιώσουν τόσες ομάδες πολιτών. Νομίζουμε...

ότι είναι ξεκάθαρη αυτή η άποψη.

Από την άλλη όμως –πρέπει- να παρατηρήσουμε ακόμη τέσσερα θεματάκια

1. Όπως ήδη είπαμε… Θα ήταν πολύ πιο φρόνιμο το νομοσχέδιο να κατατεθεί μετά τον Αύγουστο και αφού προηγηθεί στοιχειώδης διάλογος (εξάλλου σοσιαλιστικό κόμμα κυβερνάει)
2. Η κυβέρνηση ΠΡΕΠΕΙ να βρει τρόπο οι άνθρωποι που επένδυσαν ή δανείστηκαν για να αποκτήσουν μία τέτοια άδεια (σχετικά πρόσφατα) να μην χάσουν τις περιουσίες τους. Φυσικά ότι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει ομαλά.
3. Όμως, πως είναι δυνατόν τα τελευταία είκοσι χρόνια να αφήνουμε την κάθε ομάδα (κακώς φυσικά) να κλείνει τους δρόμους και να κόβει την Ελλάδα στα τρία ή στα δεκατρία (ακόμη και για ψύλλου πήδημα) και σήμερα να κάνουμε επιστράτευση(!) και επίταξη(!!) στους οδηγούς, εξαντλώντας την αυστηρότητα και τις δυνατότητες που οριακά μας δίνει το σύνταγμα και οι νόμοι;(κυρίως για περιπτώσεις πολέμου ή λοιμού ή μεγάλων καταστροφών κλπ) Γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε το ίδιο όταν τα κανάλια αντέδρασαν με το αγγελιόσημο στο ίντερνετ; Γιατί εκεί έκανε πίσω;
4. Όμως τέλος, πως είναι δυνατόν να δείχνουμε το σκληρότερο και πιο απάνθρωπο πρόσωπο στους –σχετικά προνομιούχους δεν λέω- αλλά νοικοκύρηδες και τίμιους επαγγελματίες ιδιοκτήτες δημόσιων μέσω μεταφοράς, όταν από την άλλη τα τελευταία τριάντα χρόνια η εκάστοτε αντιπολίτευση (και ιδίως οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της αριστεράς) τους χτυπούσαν την πλάτη ότι τίποτε δεν θα αλλάξει; (όπως μας είπε φίλος, έως πολύ πρόσφατα, κυβερνητικά στελέχη, τους διαβεβαιώνανε ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά από τις άδειές τους….οι αθεόφοβοι!)

Αυτά σαν υλικό για σκέψη!
Οι αναγνώστες του ΤαΧάλια φυσικά δεν μπορούν να έχουν μία ενιαία άποψή αλλά σίγουρα είναι ενημερωμένοι για όλες τις απόψεις αλλά και τα ουσιαστικά επιχειρήματα της κάθε μιας από αυτές.

TaXalia/d

Ο Πάρης τα χώνει στο MEGA (ένας είναι ο Πάρης!)

Δείτε το βίντεο:


Περισσότερα για τον μοναδικό Πάρη, στο www.parisk.gr

Το πιο χαζό πέναλτι στην ιστορία (video)

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Το πιο χαζό πέναλτι στην ιστορία (video)

Το ποδόσφαιρο δεν ταιριάζει σε ορισμένες γυναίκες και μία από αυτές είναι μάλλον και η Νοτιοκορεάτισσα Jeong Yeonga, η οποία υπέπεσε σ’ ένα από τα πιο ανόητα πέναλτι...

όλων των εποχών.
Στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών και συγκεκριμένα στο 67′, η νεαρή παίκτρια έπιασε την μπάλα με τα χέρια, σαν να μην τρέχει τίποτε, έπειτα από σουτ της Γερμανίδας Alexandra Popp, που τράνταξε το δοκάρι. Η Jeong Yeonga προφανώς νόμισε ότι η μπάλα είχε βγει άουτ, πράγμα όμως που δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί.
Οι διαμαρτυρίες των Γερμανίδων έπιασαν τόπο και έτσι το πέναλτι καταλογίστηκε τελικά από τη διαιτητή Silvia Reyes από το Περού, η οποία για μια στιγμή… έχασε τη φάση. Για την ιστορία, την εκτέλεση ανέλαβε η ίδια η Alexandra Popp, που ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

sportsarena.gr

George i love you...είσαι εθνικός ήρωας αγορίνα μου!!!

Τα πήραμε τα συχαρίκια από την τρόικα, ο κύριος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του αφού έχουν ρουφήξει το αίμα του Ελληνικού λαού με το καλαμάκι, σε λίγο θα μας παρουσιαστούν και σαν εθνικοί ήρωες.
Έλα αγόρι μου πάμε λίγο γερά!!!
Τι έμεινε ακόμα; κάτι λίγα ασημικά και ξεμπερδέψαμε!!!


Διαβάζουμε στο Έθνος:

Περνάμε τις εξετάσεις της τρόικας...

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι "εξετάσεις" της κυβέρνησης ενώπιον της τρόικας των ελεγκτών, οι οποίοι είχαν μια τελευταία συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου. Αισιοδοξία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο.
Η τρόικα θα επιδώσει την προσεχή Δευτέρα ένα πρώτο απολογιστικό κείμενο στον κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα συντάξουν μια έκθεση προόδου, την οποία θα αποστείλουν στις Βρυξέλλες (έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), στη Φρανκφούρτη (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και στην Ουάσινγκτον (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).
Με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση και τα πορίσματα, που θα ακολουθήσουν από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να δοθεί στις 13 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση, ύψους 9 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα ενημερώθηκε ότι ο προϋπολογισμός υλοποιείται κανονικά και οι κίνδυνοι που υπάρχουν έχουν αναγνωριστεί.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, τα επόμενα βήματα θα αφορούν τον "Καλλικράτη", την εξυγίανση του ΟΣΕ και το...
άνοιγμα των "κλειστών επαγγελμάτων".

Ειδικά για τα "κλειστά επαγγέλματα", αναμένεται να υπάρξει έως το τέλος του έτους ένα νομοσχέδιο-σκούπα για την πλήρη απελευθέρωσή τους συνολικά. Όσον αφορά στην υλοποίηση του μνημονίου, το στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι θα υπάρξει εξειδίκευση και επικαιροποίηση των δεσμεύσεων έναντι της τρόικας και όχι άνοιγμα νέων θεμάτων.

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, οι ελεγκτές της τρόικας είχαν πλειάδα συναντήσεων με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, την Τράπεζα της Ελλάδος και φορείς, και συνέλεξαν στοιχεία για το κατά πόσον υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Μάιο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι το περιεχόμενο της αναφοράς της τρόικας θα είναι θετικό, καθώς όλες οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο υλοποίησης.

Πάντως, στο κείμενο αναμένεται να επισημαίνεται ότι παραμένουν δημοσιονομικοί κίνδυνοι και κυρίως στο σκέλος των εσόδων, τα οποία υστερούν σημαντικά έναντι του ετήσιου στόχου.

Ενώ, θα ζητείται η επιτάχυνση ορισμένων κινήσεων, όπως είναι η αντιμετώπιση του πληθωρισμού, η τοποθέτηση ορκωτών ελεγκτών στις ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και η ενίσχυση της διαφάνειας στις προμήθειες του δημοσίου.

Ο επόμενος έλεγχος από το κλιμάκιο των ελεγκτών της τρόικας προσδιορίζεται χρονικά για τα τέλη Οκτωβρίου.

Στη νέα επίσκεψή τους, θα έχουν στη διάθεσή τους και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, στο οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά οι δεσμεύσεις για το επόμενο έτος και τα αποτελέσματα που θα έχει η υλοποίησή τους ως προς τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ν.Δ. Συμφωνούμε με το ΠΑΣΟΚ για πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα -Θεσσαλονίκη

ΝΔ - ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛ. ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ότι εξετάζεται η χρήση πετρελαιοκίνητων ΙΧ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είχα προτείνει, τόσο στην προηγούμενη, όσο και στην σημερινή κυβέρνηση την επανεξέταση της σχετικής απαγόρευσης, που ισχύει εδώ και 20 χρόνια και χαίρομαι που, έστω και καθυστερημένα, η πρότασή μου βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

Είναι ένα μέτρο που, εφόσον εφαρμοστεί ολοκληρωμένα, πιστεύω ότι μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη και για το περιβάλλον και την οικονομία. Οι νέοι ντιζελοκινητήρες, ειδικά οι Euro 6, είναι τεχνολογικά εξελιγμένοι και δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον, είναι κατά πολύ πιο οικονομικοί στην κατανάλωση καυσίμου γεγονός που είναι εξαιρετικά σημαντικό στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία ενώ η άρση της σχετικής απαγόρευσης θα τονώσει την αγορά του αυτοκινήτου η οποία το τελευταίο διάστημα δοκιμάζεται.

Θέλω να επισημάνω ότι οι ενστάσεις για την ρύπανση η οποία προκαλείται από τα μικροσωματίδια που εκπέμπουν οι πετρελαιοκινητήρες είναι αβάσιμες, καθώς αυτό ισχύει για τα παλιά και όχι για τα νέα ντιζελοκίνητα οχήματα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι για να έχει αποτέλεσμα το μέτρο είναι ανάγκη να αντιμετωπιστούν ριζικά δύο ακόμα σημαντικά ζητήματα: η εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα και η κακή συντήρηση των κινητήρων των παλιών επαγγελματικών οχημάτων, ιδιαίτερα των φορτηγών, που κυκλοφορούν στις μεγάλες πόλεις. Όπως και να έχει, είναι εξαιρετικά σημαντικό που ανοίγει ο διάλογος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα με περιβαλλοντικές και οικονομικές διαστάσεις. Σε αυτόν η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να συμμετάσχει εποικοδομητικά με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Συρίκνωση της Δημοκρατίας η χρησιμοποίηση του στρατού

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεων για την παράκαμψη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά την επιστράτευση - κατά παραβίαση του Συντάγματος - των απεργών στα φορτηγά, η απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις ως μηχανισμό παράκαμψης της απεργίας, συνιστά ακόμη ένα βήμα για την περαιτέρω συρρίκνωση της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη χρησιμοποίηση του στρατού ως απεργοσπαστικό μηχανισμό

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει δυνάμεις του στρατού ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Πρόκειται για απόφαση επικίνδυνη και απαράδεκτη. Δείχνει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενεργοποιεί όλο το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο που...

έχει συγκεντρώσει η αστική τάξη, με σκοπό να τσακίσει κάθε δράση που στρέφεται εναντίον της βάρβαρης πολιτικής της. Την ευθύνη δεν την έχουν οι απεργοί, αλλά η κυβερνητική πολιτική που ενισχύει τη συγκέντρωση υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων και σε βάρος κυρίως των πιο μικρών ιδιοκτητών. Επιβεβαιώνεται ότι μπροστά σε αυτό τον οδοστρωτήρα δεν απομένει άλλος δρόμος από την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Περικοπή μισθών στον "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ", αντίδραση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Την αντίδραση της ΕΣΗΕΜ-Θ προκάλεσε η πρόθεση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του «Αγγελιοφόρου» να προβεί σε περικοπή του μισθού των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε αυτήν. Ταυτόχρονα το Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους εργαζόμενους στην εφημερίδα να μη συναινέσουν στην πρόταση για τροποποίηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

newsblog
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη