28 Φεβ 2010

Αφροδίτη της Μήλου Vs του γερμανικού Focus. Δείτε τα δύο αγάλματα.

Κάντε κλικ στο περισσότερα.







Χοντρούλη, μέχρι και άγαλμα σε κάναμε... οι Έλληνες! Άντε πάλι!

Αλλά αφού δίνουν αυτοί συνέχεια... δίνουμε και μεις....

Γράφει το Γερμανικό Focus
Οι γερμανικές θηριωδίες ήταν ένα τίποτα μπροστά στους νεκρούς του εμφυλίου γράφει σήμερα το περιοδικό. Την ώρα που ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το ατόπημα και δηλώνει θλίψη για το δημοσίευμα μέσω του γερμανού πρέσβη, το Focus ξαναχτυπά με ακόμα πιο προσβλητικά σχόλια αλλά και ιστορικές ανακρίβειες! Το περιοδικό αναρωτιέται αν μπορεί κανείς να καταλάβει τους Έλληνες λέει οτι κανείς στην Ελλάδα παθαίνει πολιτισμικό σοκ και ο κ. Klaus Botig γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού: «Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους. Το συμπαθητικό αυτό μικρό έθνος μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά. Οι Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση.

Γιατί να αλλάξει κάποιος, που είναι ήδη τέλειος; Οι Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος, γιατί μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή. Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α’ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι Γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες. Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το συναντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται.
Περισσότεροι σκοτώθηκαν στον εμφύλιο απ' οτι στην Κατοχή
Τα καλύτερα όμως τα λέει παρακάτω :«Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944 - 1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος!»
http://www.newsit.gr/


Συνηθίζουμε να λέμε σε πολιτικούς που δεν συμπαθούμε… δεν πας για ψάρεμα…

Αλλά πόσο εφικτό είναι αυτό;
Δείτε το mail που μας έστειλε αναγνώστης και χαλαρώστε…


Ποιος κάνει κουμάντο σπίτι σου ρε καραγκιόζη;

Μόνο αυτός ξέρει την απάντηση.

Στην Κομοτηνή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για ελάχιστες ώρες.

Μόνο Μουφτής και εργαζόμενοι ΕΑΣ είδαν τον Γιώργο Πεταλωτή

Έμεινε για ελάχιστες ώρες στην Κομοτηνή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Είδε και το πατέρα του που πέρασε ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο και την οικογένειά του

Στο Βερολίνο συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην συνάντησή του με την Μέρκελ στις 5 Μαρτίου και στις 9 Μαρτίου ταξιδεύει πάλι με τον Γ. Παπανδρέου για τις ΗΠΑ στην συνάντηση με τον Ομπάμα

Ελάχιστες ώρες στην Κομοτηνή βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και στο γραφείο του είχε δύο σημαντικές συναντήσεις. Η πρώτη με τους εργαζόμενους της ΕΑΣ για να δρομολογηθεί επιτέλους μια λύση σε σχέση με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους που εκκρεμούν και η δεύτερη με τον σοφολογιότατο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή, που του έθεσε συγκεκριμένα θέματα στην εφαρμογή του νόμου περί ιμάμηδων και άλλα αιτήματα της μουφτείας Κομοτηνής, ενώ του ευχήθηκε να πετύχει στην πολιτική του καριέρα.
Ο Γιώργος Πεταλωτής φρόντισε να δει την σύζυγο και την κόρη του στην ελάχιστη σχετικά ελεύθερη ώρα που είχε, αλλά και τον πατέρα του που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και αναχώρησε για το ταξίδι του στη Γερμανία. Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε δύο μεγάλα και σημαντικά ταξίδια όπως στη Γερμανία στις Μαρτίου όπου θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την καγκελάριο Ανχέλα Μέρκελ και στις ΗΠΑ στις 9 Μαρτίου για συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=53314

Το δίλημμα του Όλι Ρεν. Τι θα πει στους Έλληνες άραγε;

Τι να σκέφτεται άραγε; Κάντε κλικ στο περισσότερα...




ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ!

Από το trikalagr / Dr. Schneider Berrenberg
Γερμανική απάντηση
στο «Focus» από τον Αγιόκαμπο.
«Oι Έλληνες παραμένουν ένας σημαντικός λαός πολιτισμού με ένα ιδιαίτερο ανθρωπιστικό πρόσωπο, κάτι που το περιοδικό σας αγνοεί», γράφει ο φιλέλληνας καθηγητής Αρχαιολογίας-Ιστορίας προς το «Focus»


Το κύμα των αντιδράσεων που προκάλεσε στην Ελλάδα το εξώφυλλο του Γερμανικού Focus, με τη γνωστή απεικόνιση της Αφροδίτης της Μήλου, ήταν ποικίλες, πολυδιάστατες και διαβαθμισμένες... Ήπιες, οργισμένες, διακριτικές, αγανακτισμένες, ειρωνικές αλλά και ακραίες...
Όμως οι πιο ενδιαφέρουσες και ίσως αυτές με μια ξεχωριστή βαρύτητα, ήταν οι αντιδράσεις που διατυπώθηκαν και εκφράστηκαν από Γερμανούς πολίτες. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλε προς το περιοδικό «Focus», o Γερμανός ακαδημαϊκός Dr. Schneider Berrenberg, o oποίος εδώ και χρόνια και αφού έχει αποσυρθεί από τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων, διαμένει μόνιμα στον Αγιόκαμπο της Λάρισας.
Ο φιλέλληνας καθηγητής Αρχαιολογίας – Ιστορίας, αμέσως μετά την έκδοση του περιοδικού, απέστειλε επιστολή στην γραφεία του περιοδικού στο Μόναχο, στην οποία αφού χαρακτηρίζει ως «αισχρή» την απεικόνιση της Αφροδίτης της Μήλου, σημειώνει πως είναι δίκαιες οι αντιδράσεις των Ελλήνων, συμπληρώνοντας πως «οι Έλληνες παραμένουν ένας σημαντικός λαός πολιτισμού με ένα ιδιαίτερο ανθρωπιστικό πρόσωπο, κάτι που το περιοδικό σας αγνοεί».
Μάλιστα, ο Dr. Schneider Berrenberg, παρακολουθώντας εδώ και χρόνια την πολιτική ζωή του τόπου εκφράζει εμμέσως και πολιτική θέση, αφού απευθυνόμενος στα στελέχη του περιοδικού αναφέρει τα εξής χαρακτηριστικά:
«Θα είχατε προσφέρει ορθή εργασία και θα είχατε αποδείξει ουσιαστική γνώση της κατάστασης εάν χρησιμοποιούσατε την ελευθερία της δημοσιογραφίας και της σάτιρας για να απεικονίσετε τους κ. Καραμανλή και Μπαρόσο απέναντι στο μεσαίο δάκτυλο, μια που αυτοί οι δύο κ. είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και όχι οι Έλληνες». Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος που υπογράφει ο Γερμανός πανεπιστημιακός.
Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή του Dr. Schneider Berrenberg, προς το Focus, έχει ως εξής:
«Σύνταξη/ Focus
Μόναχο/Γερμανία
Αγιόκαμπος, 23.02.2010
Αφροδίτη της Μήλου

Κυρίες και Κύριοι,
Με τον χτεσινό σας τίτλο δεν προσφέρατε κάποια καλή υπηρεσία ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Ευρώπη (εκτός από την πιθανή αύξηση των πωλήσεών σας). Δικαίως οι Έλληνες «επαναστάτησαν» με την αισχρή απεικόνιση της Αφροδίτης της Μήλου στο εξώφυλλό σας διότι έτσι θίξατε ένα από τα πλέον ευαίσθητα σημεία, μια που οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι ένας λαός με υψηλό πολιτισμό με ιδιαίτερο ανθρώπινο πρόσωπο, κάτι που το περιοδικό σας αγνοεί.
Το φωτομοντάζ σας ακουμπάει τα κατώτατα αρχέγονα ένστικτα και αναζωπυρώνει έτσι τα μίση μεταξύ των λαών. Εκτός αυτού βάλατε και ένα αυτογκόλ στην Ευρωπαϊκή μας καταγωγή μια που το περίφημο έργο της Αφροδίτης της Μύλου ανήκει στα βασικά έργα της Ευρωπαϊκής τέχνης. Θα είχατε προσφέρει ορθή εργασία και θα είχατε αποδείξει ουσιαστική γνώση της κατάστασης εάν χρησιμοποιούσατε την ελευθερία της δημοσιογραφίας και της σάτιρας για να απεικονίσετε τους κ. Καραμανλή και Μπαρόσο απέναντι στο μεσαίο δάκτυλο, μια που αυτοί οι δύο κύριοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και όχι οι Έλληνες.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Dr. Schneider Berrenberg
(98ης γενιάς υπερήφανος πνευματικός απόγονος του Μεγάλου Περικλή)»
Πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ακαδημαϊκός με το πλούσιο βιογραφικό και τη σημαντική επιστημονική βιβλιογραφία - ο οποίος, παρεμπιμπόντως αποφεύγει συστηματικά την προβολή και τη δημοσιότητα - αποστέλλει κείμενα σε γερμανικά έντυπα για θέματα που αφορούν στη χώρα μας.
Χαρακτηριστικό είναι και το άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην και έγκριτη και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Γερμανίας «Frankfurter Allgemeine», με εγκωμιαστικό περιεχόμενο για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και γενικότερα για τον Ελληνικό πολιτισμό. Το συγκεκριμένο άρθρο αναδημοσίευσε και η «Ε» την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου του 2009.
Α.Ψ.
πηγη: ελευθερια εφημερίδα
http://trikalagr.blogspot.com/2010/02/blog-post_8076.html

Επιμένει ο Ερντογάν στην τροχιά σύγκρουσης με τους στρατηγούς – Τροποποιεί το Σύνταγμα

Επιμένει ο Ερντογάν στην τροχιά σύγκρουσης με το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας, καθώς εκτός από τις συλλήψεις στρατηγών και διοικητών στρατιωτικών μονάδων, τώρα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τροποποιήσει το Σύνταγμα. Όπως είπε ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, θα τροποποιηθούν οι διατάξεις ...που αφορούν στην απαγόρευση λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Το ισχύον Σύνταγμα της Τουρκίας έχει υιοθετηθεί το 1982 από το τότε κυβερνών στρατιωτικό καθεστώς.
(newsblog.gr)

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση διοργανώνει η ένωση των τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών στις 3 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου του Πολεμικού Μουσείου, Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2.
Ομιλητές:

Αριστείδης Αγαθοκλής, Πρέσβυς, τ. ΓΓ του ΥΠΕΞ
Παναγιώτης Ήφαιστος, καθηγητής πανεπιστημίου Πειραιά
Νίκος Λυγερός, καθηγητής πανεπιστημίου της Λυών
Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ...ΚΑΠΝΩΝ !!!


EFENPRESS-on line news

Μιά ακόμα πετυχημένη αιμοδοσία των ακροατών του Ράδιο Θεσσαλονίκη


Βοήθησε κι ο καιρός... και είμασταν εκεί!
Μια ακόμη επιτυχημένη Κυριακή της Αιμοδοσίας του Ράδιο Θεσσαλονίκη! Συγκεντρώθηκαν 611 μονάδες. Η παρέα αιμοδότησε και γέμισε η μέρα με όμορφες εικόνες ζωής και προσφοράς...

http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=673



Εξωτερίκευση κρίσης από την Τουρκία; – Πολεμικό πλοίο (F490 Gaziantep) “κάνει βόλτες” στο Αιγαίο

Μία τουρκική φρεγάτα “κάνει βόλτες” τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο, φτάνοντας στο σημείο να περάσει στα ανοιχτά από το Σούνιο, ενώ νωρίτερα βρισκόταν βορείως της Άνδρου. Το τουρκικό πολεμικό σκάφος (F490 Gaziantep) παρακολουθεί μία...ελληνική πυραυλάκατος (P67 Ρουσσέν). Εξωτερίκευση της κρίσης που εδώ και ημέρες ταλανίζει το εσωτερικό της Τουρκίας και έχει φτάσει στο σημείο να ακούγονται φωνές μέχρι και για πραξικόπημα;
(newsblog.gr)

Δηλαδή τώρα πρέπει να ασχολούμαστε με κάθε χαϊβάνι που βάλει κατά της Ελλάδος;

Για όσους δεν τον αναγνωρίζουν στον κάδο είναι ο ... Διογένης! No Comments, θα μας κλείσουν...
Ευχαριστούμε το http://3000-jahre-makedonien.blogspot.com για το video
Είπαμε να μην ασχοληθούμε με την ΚΑΘΕ γελοιότητα της κάθε εκπομπής ή του κάθε εντύπου της Ευρώπης. Αλλά, είδαμε το video και με υπότιτλους και αλλάξαμε γνώμη.
Πιστεύουμε θα συμφωνήσετε.
Δείτε λοιπόν ένα ακόμη προσβλητικό video της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης (που πιθανώς ήδη να το έχετε δει, αλλά τώρα με υπότιτλους είναι αλλιώς) και που αφορά-προσβάλει την χώρα μας.
Ειλικρινά τώρα που διαβάζω τι λέγανε... νευριάζω ακόμη περισσότερο...
Δείτε το και...με τις υγείες μας






Από το Φίλο http://3000-jahre-makedonien.blogspot.com

Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι στη Θεσσαλονίκη – Είχαν στην κατοχή τους σπάνια ευρήματα

Δύο αρχαιοκάπηλοι, ηλικίας 48 και 51 ετών συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, έξω από τη Θεσσαλονίκη στο ρεύμα προς Καβάλα, καθώς στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε ένα χάλκινο άγαλμα του 4ου π.χ αιώνα.Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους στη Δράμα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και άλλα ευρήματα, μεταξύ των οποίων...μία χάλκινη κεφαλή αγοριού της ρωμαϊκής περιόδου, μία ανάγλυφη πέτρα με παράσταση γυναίκας, νομίσματα χάλκινα, ασημένια, και χρυσά, καθώς και ένα χάλκινο κεφάλι νεαρού. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους το άγαλμα και το χάλκινο κεφάλι είναι αντικείμενα μοναδικής αρχαιολογικής αξίας. Οι αρχαιοκάπηλοι ζητούσαν 7 εκατ. ευρώ για την πώληση του και βρισκόταν σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές.
(newsblog.gr)

Οι δύο ιμπεριαλιστικές κακουργίες.

Από το resaltomag.gr

Με ουρλιαχτά και γαυγίσματα συσκοτίζεις την πολιτική σκέψη και επικαλύπτεις την αλήθεια. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι, αν όχι και ύποπτο, να ουρλιάζεις μόνον εναντίον μιας πλευράς του δράματος (Ε.Ε.-Γερμανία) και να αφήνεις στο απυρόβλητο το άλλο ιμπεριαλιστικό σκέλος: Τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.


Τα μονομερή σοβινιστικά γαυγίσματα εναντίον της Γερμανίας (με σοβινιστικά αναθέματα του τύπου «η χώρα του ναζισμού» και τα παρόμοια), είναι δόλια, παραπλανητικά και πολύ ύποπτα.

Το ίδιο παραπλανητικά και δόλια είναι τα απλουστευτικά σχήματα που ανάγουν τα πάντα σε μια έννοια ισοπεδωτική: Η «Δύση», λες και αυτή η Δύση είναι μόνο η Ευρώπη και δεν είναι το καπιταλιστικό σύστημα με την ιμπεριαλιστική του διάρθρωση και τις εσωτερικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς.

Κάποιοι δήθεν εχθροί της Νέας Τάξης (άλλη μια γενική δεισιδαιμονική αφαίρεση που επικαλύπτει τον καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα αυτής της «Νέας Τάξης), ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ μόνον εναντίον της Ευρώπης και της Γερμανίας, προσπαθώντας με απλουστεύσεις να παρακάμψουν τους ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να δικαιολογήσουν την εθνικιστική τους μονομέρεια (κατά των Γερμανών μόνο), καθώς και την παντελή απουσία λόγων και πράξεων εναντίον του αυτοκρατορικού δυνάστη: ΗΠΑ.

Αυτοί, λοιπόν παρακάμπτουν τον ενδοϊμπεριαλιστικό πόλεμο και τους ανταγωνισμούς με τούτο το τέχνασμα: Γερμανία και Ε.Ε. έχουν τους ίδιος στόχους με τους Αμερικανούς. Μόνο που ξεχνούν να κτυπήσουν τους Αμερικανούς και στρέφονται αποκλειστικά και χυδαία απλουστευτικά εναντίον των Γερμανών ληστών!!!

Το τέχνασμα αυτό είναι δόλιο, όχι μόνο γιατί κτυπάει το ένα σκέλος της ιμπεριαλιστικής διάρθρωσης και εμμέσως καλύπτει το άλλο, αλλά διότι παρακάμπτει την οξύτητα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, συσκοτίζει ισοπεδωτικά τα πράγματα και δημιουργεί θανάσιμες αυταπάτες.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ αντίθεση μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιθέσεις σχετικές. Αυτό είναι το αλφάβητο της πολιτικής επιστήμης.

Το γεγονός ότι θέλουν τα ίδια πράγματα Ευρώπη και Αμερική στην εκμετάλλευση και κηδεμονία των αδυνάτων δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αντιθέσεις και οξύτατους ανταγωνισμούς μεταξύ τους.

Κάθε ιμπεριαλισμός ταυτίζεται στην πολιτική προώθησης των συμφερόντων του. Και αυτή η πολιτική προώθησης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων είναι που οξύνει τους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλισμών.

Είναι πραγματικά, κουραστικό, να αναγκαζόμαστε να μιλάμε γι’ αυτά τα αλφαβητικά ζητήματα της επιστημονικής θεωρίας του ιμπεριαλισμού.

ΣΗΜΕΡΑ οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί, λόγω της κρίσης, μεταξύ της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης με ηγεμονική δύναμη το γερμανικό ιμπεριαλισμό και μεταξύ της Αμερικής, έχουν οξυνθεί σε υπέρτατο βαθμό. Ουσιαστικά υπάρχει πόλεμος μεταξύ των υπερεθνικών ανταγωνιστικών μονοπωλίων και των ισχυρών κρατών.

Ο στόχος όλων είναι ο ίδιος, αυτός που είναι σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο: Η αλλαγή συσχετισμών στην παγκόσμια αρένα, η αξιοποίηση της κρίσης από κάθε ιμπεριαλισμό προς δικό του όφελος, η ληστρική εκμετάλλευση και ολοκληρωτική υποταγή των δορυφόρων, καθώς και το παραπέρα ξεζούμισμα των λαών, η πλήρης εξόντωση εθνών και κοινωνιών.

Αυτό επιδιώκεται για την Ελλάδα και όχι μόνο από την Ε.Ε. και τη Γερμανία, αλλά και από την Αμερική, σε πιο βάρβαρες για τα εθνικά μας συμφέροντα διαστάσεις.

ΣΥΝΕΠΩΣ είναι μέγα πολιτικό λάθος, αν όχι τίποτε άλλο, το να μην κτυπάμε ταυτόχρονα και τα δύο σκέλη των δημίων μας και να μην αναδεικνύουμε ότι αυτός ο ενδοϊμπεριαλιστικός πόλεμος εντείνει και θεριεύει, και από τους Ευρωπαίους και από τους Αμερικανούς, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, για την ολοκληρωτική ληστεία της και διάλυσή της.

Η Ελλάδα οικονομικά είναι υποταγμένη ταυτόχρονα και στην Ε.Ε. (οι Γερμανοί ελέγχουν βασικούς τομείς της οικονομίας) και στους Αμερικανούς.

Πολιτικά ελέγχεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και αυτό καθιστά, πιο οδυνηρό για την Ελλάδα, τον οξυμένο ανταγωνισμό Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Δεν μπορούμε να απλοποιούμε αυτή την περιπλοκή των δεδομένων, όπως οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, οι υποταγμένοι στους Αμερικανούς (κόμματα, ΜΜΕ, κυβέρνηση, Πάγκαλοι, Καρατζαφέρηδες κ.λπ.) οι οποίοι φτύνουν σήμερα εκεί που έγλειφαν χθες, ουρλιάζοντας μόνον εναντίον του ενός σκέλους μετώπου του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Μια τέτοια επιλεκτική στάση οδηγεί από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Στρώνει το έδαφος στην ιμπεριαλιστική κακουργία των Αμερικανών με την απάτη της «απελευθέρωσης» από την κακουργία της Ε.Ε. και των Γερμανών.

Και οι δύο είναι κακουργίες εναντίον της Ελλάδας. Ο δρόμος είναι άλλος: να αγωνιστούμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ εναντίον και των δύο κακουργιών.

Ούτε με τη Σκύλλα ούτε με τη Χάρυβδη.

Και αν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στα δύο θηρία τότε το χειρότερο για την Ελλάδα δεν είναι το Ευρωπαϊκό και Γερμανικό θηρίο. Είναι το αμερικανικό κτήνος με τον τουρκικό του βραχίονα.

Το αμερικανικό κτήνος που άμεσα θέλει την εθνική διάλυση και κατάτμηση της ελληνικής κοινωνίας…

Από το http://resaltomag.gr/

Άλλες αναλύσεις πάνω σε όλα αυτά παρακάτω:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4242
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4241
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=23459#23459

Θα συνεχίσουμε με την ανάδειξη των στοιχείων που δείχνουν την οξυμένη σύγκρουση ανάμεσα στη ιμπεριαλιστική Ευρώπη και την καταρρέουσα αυτοκρατορία των ΗΠΑ…

Πρόταση του Προέδρου της Βουλής για δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ελλάδας

Από το Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης. Συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό κανάλι ΜEGA, ο κ. Πετσάλνικος .
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος διατύπωσε την πρόταση για δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά και πολιτών της χώρας, αλλά και Ελλήνων της διασποράς, που αναζητούν τρόπους συμβολής τους στην προσπάθεια εξόδου της πατρίδας μας από την πολύ δυσχερή θέση που έχει περιέλθει.
Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό κανάλι ΜEGA, ο κ. Πετσάλνικος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είμαστε σε μία εξόχως δυσχερή κατάσταση, από την οποία πρέπει να βγούμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας προσπάθειες και θυσίες. Μην περιμένουμε ότι θα μας σώσουν κάποιοι άλλοι. Δεν ζητούμε ούτε ελεημοσύνη από τους εταίρους μας, ούτε τα χρήματά τους. Εκείνο που ζητούμε, βεβαίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα που βρίσκεται επίμονα στο επίκεντρο των κερδοσκόπων των παγκόσμιων αγορών. Πρέπει να βγούμε από την κρίση, και θα βγούμε από τα αδιέξοδα αυτά, αρκεί να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους στόχους του προγράμματος για τη σταθερότητα και ανάπτυξη που έχει καταθέσει η χώρα μας. Τα μέτρα θα πρέπει να είναι αποτελεσματικά και οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να είναι δικές μας και να ληφθούν τώρα».

Δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ελλάδας
Πέραν αυτού, ο Πρόεδρος της Βουλής γίνεται αποδέκτης επιστολών, τηλεφωνημάτων και e-mail από συμπατριώτες μας, που του γνωστοποιούν την αγωνία και τη διάθεση να συμβάλλουν σε μία πανεθνική προσπάθεια. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε:
«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο τους φοροφυγάδες και τους εισφοροδιαφεύγοντες. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς ανθρώπους με ευαισθησίες και φιλότιμο, οι οποίοι καθημερινά με ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν με τις όποιες δυνάμεις τους, από το υστέρημά τους ή από το περίσσευμά τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν. Γι αυτό θεωρώ ότι θα ήταν θετικό να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά της κοινωνίας και των πολιτών. Είναι ενδεικτική η ευαισθησία και η διάθεση προσφοράς των συμπατριωτών μας Ελλήνων της διασποράς».
Ο Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι:
«Το Ταμείο αυτό πρέπει να στηρίζεται στην αυθόρμητη διάθεση προσφοράς εκ μέρους των πολιτών». Ο κ. Πετσάλνικος θύμισε τη δήλωση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Κέννεντυ, ο οποίος είχε πει: «Μην σκέφτεσαι καθημερινά μόνο τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, σκέψου τι μπορείς να κάνεις και εσύ για την πατρίδα σου».
Όπως ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος το Ταμείο αυτό θα μπορούσε να διευθύνεται από μία προσωπικότητα υπερκομματική, ευρύτατης αποδοχής, που θα πλαισιώνεται επίσης, από πρόσωπα κύρους πέρα και πάνω από πολιτικές παρατάξεις και κόμματα. Οι δε προσφορές των πολιτών θα μπορούσαν να διατεθούν π.χ. αποκλειστικά για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, σε άλλη συνέντευξή του, σε ραδιόφωνο της περιφέρειας, επισήμανε ότι οι βουλευτές και φυσικά ο ίδιος θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την εισφορά τους, στέλνοντας πρώτοι το μήνυμα της ανάγκης για συσστράτευση προκειμένου να βγει η χώρα απ’ την κρίση.

Κέρκυρα-Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα. Το κράτος πρόνοιας απών πάλι!

Το νόμιμο και το ηθικό μετά από ένα τραγικό τροχαίο με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία!
Με αίμα βάφτηκε, για ακόμη μια φορά, η άσφαλτος στην Κέρκυρα την Παρασκευή 26 Φλεβάρη στην περιοχή τοy 4ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Καρουσάδων - Σιδαρίου.
Δεν θα σταθώ στις συνθήκες και στην κατάσταση του οδικού δικτύου στο νησί αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω 2 σημεία της παραπάνω τραγικής περίπτωσης


Πρώτον στο γεγονός ότι η τραγική οικογένεια θα αναγκαστεί να μεταφέρει το νεκρό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων, με δικά της έξοδα, όπως τόσες άλλες τραγικές οικογένειες Κερκυραίων, τα τελευταία χρόνια, για τη διενέργεια νεκροψίας παρότι το συγκεκριμένο τμήμα στην Κέρκυρα, στα χαρτιά τουλάχιστον έχει τέσσερις υπαλλήλους!!!!!
Συνεχίζονται δηλαδή οι μεταφορές νεκρών στα Ιωάννινα !

Δεύτερον στο γεγονός ότι, παρόλο που ο οδηγός του αυτοκινήτου, αλβανικής καταγωγής, στερούνταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας.
Δηλαδή ο οδηγός του αυτοκινήτου παρόλο που δεν είχε δίπλωμα και ενεπλάκη σε τροχαίο με ένα νεκρό και ένα σοβαρά τραυματία δεν έμεινε ούτε καν 24 ώρες σε κράτηση!
Δεν γνωρίζω τους νόμους και δεν με ενδιαφέρει το νόμιμο των 2 παραπάνω γεγονότων , τα οποία όμως στερούνται ηθικής.
Τελειώνοντας όταν οριστεί δικάσιμος, τραβάτε ‘‘απέναντι’’ να τον βρείτε και να τον δικάσετε.
Αυτά τα λίγα από την βορειοδυτική περιφέρεια του Ελλαδιστάν!!!

Σχόλιο TaXalia: Μακριά από την Αθήνα και εσείς φίλοι μας...

Στα όρια του πανικού βρίσκονται πλέον μικρομεσαίοι και επαγγελματίες.

Από το olympia.gr
130.000 απολύσεις έως τον Ιούνιο από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σε κατάρρευση της Πραγματικής οικονομίας οδηγεί η ανευθυνότητα της “Νέας Διακυβέρνησης” . Αυτή η οικονομία που είναι ο τροφοδότης ενός αρρωστημένου δημοσίου τομέα και ενός διεφθαρμένου κράτους, λαμβάνει το χαριστικό χτύπημα.


Αοριστίες, ενασχόληση με τα δάνεια εξωτερικού και την αποπληρωμή τους, την ίδια στιγμή που η πραγματική οικονομία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της από τους ανεύθυνους και ανεπάγγελτους “γκουρού”.

Στα όρια του πανικού βρίσκονται πλέον μικρομεσαίοι και επαγγελματίες.

Ο τζίρος καταρρέει και οι 44 ημέρες των εκπτώσεων είναι απολύτως ενδεικτικές αυτού, η ρευστότητα ειδικά σε αυτή την κατηγορία των επιχειρήσεων είναι ανύπαρκτη και «η αγορά έχει στεγνώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνα της εταιρείας Μarc που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ περιλαμβάνει ορισμένα εξαιρετικά ανησυχητικά ευρήματα.

Ως τον Ιούνιο προβλέπεται ότι στην κατηγορία των μικρομεσαίων (με ως 50 απασχολουμένους) θα απολυθούν περί τους 130.000 εργαζομένους, ενώ όσοι εργαζόμενοι αποχωρούν δεν αντικαθίστανται.

Επίσης, περίπου το 80% των επιχειρήσεων είχαν μείωση πωλήσεων στη διάρκεια του 2009 ( «ήμουν τυχερός πέρυσι είχα μείωση πωλήσεων μόνο 5,5% » έλεγε παράγοντας των μικρομεσαίων) ενώ υπάρχουν κλάδοι, όπως των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, των επίπλων και του οικιακού εξοπλισμού που για έξι μήνες του 2009 είχαν μείωση πωλήσεων από 15% ως 24%, αλλά και οι προβλέψεις των ερωτηθέντων για την περίοδο των επομένων μηνών δεν είναι καθόλου αισιόδοξες.

Από το πολύ καλό: http://olympia.gr/

Δείξε μου το κατοικίδιό σου…. (να σου πω ποιος είσαι;)

Χαλαρό, Κυριακάτικο άρθρο
του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Μια φορά και έναν καιρό, εκεί πιο πάνω στην «Αγγελάκη» ήταν μια μεγάλη αλάνα όπου κλωτσούσαμε τη μπάλα και παίζαμε κρυφτούλι, μακριά γαϊδούρα, τσανταλίνα-μανταλίνα και αμάδες…

Μια φορά και ένα καιρό είχαμε τους φίλους και τους κολλητούς να λέμε τα μυστικά μας, να μοιραζόμαστε χαρές που έτσι διπλασιάζονταν και λύπες που μειώνονταν επειδή τις βγάζαμε από το στέρνο μαζί με τα δάκρυα από τα μάτια..

Μια φορά και έναν καιρό….είχαμε!..

Γιατί τώρα πια όχι μόνο στην πάλαι ποτέ τη δικιά μας τη νυφούλα του Θερμαϊκού, την ανοιχτόκαρδη, γενναιόδωρη και τόσο φιλόξενη «φτωχομάνα» Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς σε ολάκερη την αγαπημένη και μοναδική μας ελληνική επικράτεια που άκουγε στο παρατσούκλι της «Ψωροκώσταινας» σε εποχές που οι Αθηναίοι έδεναν τα σκυλιά με τα…λουκάνικα, τώρα πια δεν έχουμε ούτε αλάνες, ούτε παρέες παιδιών, ούτε κρυφτούλι και κυνηγητό, ούτε φίλους …

Μας τύλιξε μια απέραντη μοναξιά!

Θεέ μου!…Τι κρίμα!

θέλω να σταθώ στο μεστό νοημάτων θέμα της προσπάθειας κάποιων μοναχικών, και όχι μόνο, συμπολιτών μας να γεμίσουν τη μοναξιά του σύγχρονου Έλληνα με τη φιλοξενία ενός μικρού ζώου, ενός ψαριού, ενός φυτού στο σπίτι μας.

«Επικοινωνώ άρα…υπάρχω», έλεγε η παλιά μου εκπομπή στην ΕΡΤ-3 εκείνη που προσπαθούσε να μας θυμίσει ότι ο δρόμος προς τη μοναξιά είναι στρωμένος με υποσχέσεις για ανεξαρτησία, αυτοδυναμία, προσωπική επάρκεια και αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο της…παρέας!... Με παράδοση, αμαχητί, στην καθολικά πλέον διαδεδομένη παρέα όχι με ανθρώπους και μικρούς εκπροσώπους της φύσης αλλά με τη σαγηνευτική μας τηλεόραση που τα κατάφερε να μας αποκοιμίσει, μοναχούς, στην εικονική πραγματικότητα μιας δήθεν, μιας αντικειμενικά ανύπαρκτης «παρέας…»

82,000 συνανθρώπους μας μετρήσαμε να ζούνε μοναχοί μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης μας, της πάλαι ποτέ…φτωχομάνας! Για την Αθήνα, δεν τολμώ να αναφέρω τους αριθμούς γιατί είναι μαχαιριές στην ανθρώπινη καρδιά. Και η επαρχία μας, δυστυχώς, δεν πάει πίσω!

Μια γυάλα, ένα ενυδρείο, ένα μικρό ζωάκι σίγουρα δεν είναι τα πλέον επιθυμητά υποκατάστατα του φίλου, της παρέας.

Όμως θα το πω σε σας φίλες και φίλοι αναγνώστες που καμιά φόρα με κεκτημένη ταχύτητα και ανεξέλεγκτα στερεότυπα, εξισώνουμε τις γνωστές και δικαίως συχνά αντιπαθητικές φιγούρες της «κυρίας και του κυρίου» από το Κολωνάκι που βγάζουν βόλτα τον αζώρ και την μπουμπούκα…

Κάποτε λέγαμε, «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»

Τολμώ να πω δείξε μου το κατοικίδιο που διάλεξες για συντροφιά και θα σου πω ποιες ευαισθησίες σε διακρίνουν ως σύγχρονο άνθρωπο, πόσο κοντά θες να είσαι στη φύση εσύ και τα παιδιά σου, καθώς μπουχτίσαμε από άσφαλτο, πλακάκια πεζοδρομίου και, νοσταλγικά, θυμάσαι τις αλάνες, το κρυφτούλι, τις λάσπες στο δρόμο και τα σκυλιά που στην παλιά Αθήνα τα έδεναν με…λουκάνικα…

Δεν εννοώ να γυρίσουμε πίσω, αλλά τα κατοικίδια μας κρατούν στην πραγματικότητα της ζωής με σάρκα και οστά σε έναν κόσμο που γέμισε πλαστικά και εικονική πραγματικότητα ψηφιακής μορφής χωρίς…σάρκα και οστά, χωρίς τη χαρά και τον πόνο της ζωής και του θανάτου…

Ναι και του θανάτου, εάν τολμήσετε να ρωτήσετε αυτόν ή αυτήν που ο θάνατος τους στέρησε το αγαπημένο κατοικίδιο…

Μερικές φορές το κινητό ΠΡΕΠΕΙ να το "ξεχνάς" στην τσέπη!

Δείτε τον τύπο στην φωτογραφία… (ΚΛΙΚ μόνο από ενήλικους και άντρες...)
e-mail του αναγνώστη μας dim***@gmail.com

Εκτός και αν στέλνει μήνυμα στους άντρες των κοριτσιών...

Η κρίση με μία άλλη ματιά…. (Γράμμα στον Γιώργο…)

Άρθρο αναγνώστη μας
(Κίμων, kimon*******@yahoo.gr)

Πολυαγαπημένε μου Πρόεδρε γεια χαρά.
Δεν ξέρω ακριβώς ,πάντως απόψε στις ειδήσεις μου φάνηκες μάλλον στεναχωρημένος και αναστατωμένος,πράγμα που με πλήγωσε βαθειά ....

ξέρω καλά ότι τώρα με τα οικονομικά μας, περνάς κομμάτι δύσκολα, αλλά μην στενοχωριέσαι ψυχούλα μου όλα θα πάνε μια χαρά, έχεις ένα λαό μεγαλόκαρδο, ντελμπεντέρη, γλεντζέ που ξέρει να το ρίχνει έξω ειδικά όταν τα ζόρια είναι μεγάλα, να κοίταξε να δείς απόψε στη Ρώμη στο γήπεδο 6.000 Ελληνάρες αποθέωσαν τον ΠΑΟ, αλλά και τις προάλες που σεργιανούσα αργά στην πιάτσα τα σκυλομάγαζα ήταν φουλαριστά,με τον κοσμάκη να πίνει και να τρώει του καλού καιρού, αλλά κι απ’ τις στατιστικές που διάβασα αντιλήφτηκα πως στα αμάξια πολυτελείας σκίζουμε σε παραγγελιές, βέβαια κάτι τέτοια βλέπουν εκείνα τα καθίκια οι βορειοευρωπαίοι και μας λεν ασωτήλες και μπαγαμπόντηδες, εσύ όμως μη νοιάζεσαι έχεις στο πλευρό σου το 90% του κοσμάκη!!! καλά ....καλά το ξέρω πως διαφωνούνε εκείνα τα βρωμοκομμούνια, αλλά ότι και να κάνουν 10% μετά βίας είναι, στο κάτω κάτω της γραφής αν θές, εύκολα τους αδειάζεις ,στείλτους στην AGGELA πεσκέσι ,αυτή ξέρει πως να τους περιποιηθεί ,έχει τη παλιά συνταγή τους για μοσχοσάπουνα, κι έτσι δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις από κανένα!!!
Όσο για τα μέτρα καθυστέρησέ τα κι’ άλλο, δεν μας δίνει παράδες η AGGELA δεν δίνεις εσύ μέτρα για να πατσίζουμε δηλαδή,έχω βέβαια την εντύπωση πως η AGGELA μας δουλεύει ψιλό γαζί, γιατί ενώ η ίδια μας χρωστάει απ’ τους μακελλάρηδες της κατοχής,(έχω τη προσωπική εμπειρία του πατέρα μου τον πιάσαν στα 32 του μέσα στο σχολειό και τον κάναν αγγελλούδι) ,που μας τα εγκρίναν οι σύμμαχοι το 1946 στο Παρίσι κάπου 7,1 δις.δολλάρια σε τιμές του1938,δηλαδή πάνω από 55 δις δολ. σήμερα , συν βέβαια και κάτι δανεικά που μας τα πήραν με το ζόρι σε χρυσό και έπρεπε να μας τα δώσουν το 1989 που ενωθήκαν ,ανατολή και δύση ,αυτή κάνει την κουφή ,εσύ όμως όπως και οι προηγούμενες προεδράρες σαν άνθρωποι με ανώτερες αξίες και γαλαντόμοι δεν τα ζητήσατε ποτέ, εξάλου όπως έγραφε και εκείνο το βρωμοκομμούνι ο μπαρμπαγιάννης ο Σκαρίμπας «όποιος ζημιώνει το δημόσιο κανένα δεν ζημιώνει» σκέψου το αυτό καλά και μπορείς άνετα και ανέξοδα να τα χαρίσεις στην MADAM AGGELA.
Αν πάλι το μετανοιώσεις, δεν έχεις παρά να στείλεις το Θόδωρο για ψιλοκουβέντα με το 4ο ΡΑΙΧ, αυτός είναι ειδικού βάρους και ξέρει να καθαρίζει τέτοιες βρωμοδουλειές .
Αλλά τώρα που το καλοσκέφτομαι πολυαγαπημένε μου έχω την εντύπωση πως τους έχεις στο χέρι!!! όλους....όλους, εννοώ τους Ευρωλήγουρες αρχηγούς, το παιχνίδι είναι δικό σου , το παίζεις και χοντρά και καλά, κάπου άρχισες να μου θυμίζεις την παλιά αρχηγάρα.
Άκου λοιπόν!!! Το ευρώ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και το ΑMERIKA είναι ολο χαρούλες , μέχρι και πρόσκληση σου στείλανε,εξάλλου μας συνδέουνε παλιές κι αξέχαστες φιλίες και σπονδές υπερ του ελεύθερου κόσμου (Κορέα –Χούντα κλπ) εκεί λοιπόν θα παίξεις το παιχνίδι, αλλοιθωρίζοντας κατά δολάριο και ΔΝΤ,αντιλαμβάνεσαι πως η αξιοπρέπεια των Ευρωαρχηγών δεν το αντέχει αυτό, θα πέσει η υπόληψή τους με ξένα αφεντικά στη γειτονιά τους ,εξ άλλου έχουν χεσμένη τη φωλιά τους με τη EUROSTAT, τάτσι μήτσι κότσι τάχανε με τους δικούς μας ,τα χαύανε όλα χωρίς αντίρρηση κοινώς ήταν στο κόλπο.
Αν όμως δεν πιάσει αυτό έχουμε κι άλλα κόλπα, Αρχηγέ μην κολλώνεις θα τους τη φέρουμε αλλιώς!!! πες τους, παιδιά αφού δεν με παίζετε θα πάω σ’άλλη γειτονιά , θα φύγω απ’το ευρώ.... θα πάω πάλι στη δραχμούλα την νοστάλγησα.
Νάσαι από καμιά μεριά να δείς το τρέμουλο και την πρεμούρα τους, πιστόλι στον κρόταφο τους βάζεις, πάπαλα η ευρωζώνη και η ισχυρή οικονομία ,οι προεδράρες με τις μισθάρες και τις 800.000 ευρώ έξοδα κίνησης τρομάρα τους , θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι το παιχνίδι χοντραίνει και πρέπει να σοβαρευτούν.
Αν και τότε δεν συγκατανεύσουν να σου δώσουν κανένα δάνειο ευκαιρίας ,τότε
Γλυκέ μου ,πάς κατ’ευθείαν στα «πυρηνικά όπλα»!!!!για να τελειώνουμε, μην ντραπείς, σε θέλω ψύχραιμο,καλά ταπί είμαστε έτσι κι αλλιώς, αλλά αγαπημένε μου οι ωραίοι έχουν χρέη και εσύ είσαι ωραιότατος.
Πες λοιπόν στον πλανητάρχη, Μεγάλε γουστάρω να γίνω η 52 πολιτεία των ΗΠΑ, εκεί να δείς χαρές και τέλια, φιλιά και γέλια, θα μας πούν το ναι στο τσάκα τσάκα κι έτσι με ένα σμπάρο θάχεις όχι δυό μα τρία τρυγόνια:
Ενα η 52η πολιτεία των ΗΠΑ , δεύτερο το Αιγαίο όλο δικός σου κατά πως λένε , πάπαλα εκείνο το βαθύ κράτος της ανατολίας ,θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό, τέρμα τα εξοπλιστικά προγράμματα με άχρηστα όπλα , δεν ήταν και λίγα, 5% του ΑΕΠ περίπου και ξεχρεωνόμαστε ταχέως, τρίτον 300 εκατομμύρια αμερικανάρες θάναι έτοιμοι όλο το χρόνο κατά Αιγαίο πλευρά για βίζιτες,και να τα δολάρια και να τα πετρέλαια ,μούρλια σου λέω πετιμέζι!!!κι άσε την AGGELA το BAROZO και το λοιπό σκυλολόϊ να σκούζουν για απατεώνες και κλέφτες η κακία θα τους μείνει αμανάτι ,αφού δεν μας είθελαν καλά να πάθουν.
Κι αφού λοιπόν τακτοποιηθούν όλα κατα το ποθούμενο, θα σε προέτρεπα νά ριχνες και καμιά ματιά στο βιβλίο του Καναδού Πανεπιστημιακού και
παλιού συμβούλου,( της αλησμόνητης Αρχηγάρας Α.Π. ) ΛΟΥΙ ΛΕΦΕΜΠΕΡ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με τίτλο «Η σοσιαλιστική εμπειρία στην Ελλάδα» στο τεύχος του χειμώνα 1989-1990 πολύ ωφέλιμο για τας ψυχάς ημών όπως θα λεγαν και οι ρασοφόροι, ΄ετσι από ενδιαφέρον θα σου γράψω μιά παράγραφό του.
«Για να συμπληρωθεί η λίστα των προβλημάτων που κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να λεχθεί κάτι και για τους Έλληνες,παρά τον κίνδυνο των γενικεύσεων . Οι ΄Ελληνες έχουν ισχυρό αίσθημα εθνικών καταβολών και πιστεύουν στην αόριστη έννοια του Ελληνισμού,που διαπερνάει και τη διασπορά . Ωστόσο , στην καθημερινή πρακτική τους φαίνεται να καθοδηγούνται από ένα ατομικισμό ,που κυριαρχεί πάνω στην κοινωνική ευθύνη. Και παρ’όλο που οι Έλληνες στις καθημερινές τους συναλλαγές είναι έντιμοι,όσο και οι άλλοι λαοί , όταν πρέπει να συμπεριφερθούν ως πολίτες, σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία ή στην προσφορά μιας υπηρεσίας προς το κοινωνικό σύνολο ,τότε στις σχέσεις αυτές επικρατεί συχνά ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να έχει πρώτη προτεραιότητα του την αλλαγή αυτής της λανθασμένης νοοτροπίας του ατομικισμού. Αντίθετα συνάβαλε σ’αυτήν ,μεταξύ άλλων ,αποτυγχάνοντας να προχωρήσει στην επιβολή ενός κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, αποφεύγοντας να δώσει έμφαση στη συλλογή των φόρων και υπαναχωρώντας από τη λήψη φορολογικών μέτρων που θα κτυπούσαν τους φοροφυγάδες,τους κραυγαλέα μεγάλους ιδιοκτήτες περιουσίας και τους ελεύθερους επαγγελματίες που κέρδιζαν μεγάλα εισοδήματα.Σε συνδυασμό και με την παραδοσιακή έλλειψη προς την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η ΔΙΑΦΘΟΡΑ είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια δημοκρατική κοινωνικοπολιτική ανάπτυξη. Είναι επίσης το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη πρακτικών για μιά τάξη στην αγορά , γιατί το προβάδισμα που έχουν στον ανταγωνισμό οι φοροφυγάδες και εκείνοι που δωροδοκούν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους ,αναγκάζει και τους επιχειρηματίες που θα προτιμούσαν να μην ειναι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ να κάνουν το ίδιο» σοφά λόγια παλληκάρι μου.
Εχω και μια μικρή επιθυμία αγαπημένε μου Πρόεδρε, πότε άραγε θα δώ με βραχιόλια μπουζουριαζμένους στη μπουρού ΕΝΑ αριθμός (1) φοροφυγάδα και ΕΝΑ (1) πολιτικάντη ; να θυμάσαι πως τότε ο κοσμάκης θα σε ανακηρύξει επίγειο ΘΕΟ, αλλά και σύ θα καθαρίσεις μια και καλή με την κοινωνική λέπρα της φοροδιαφυγής και από δημοκρατία της διαφθοράς θα γίνουμε δημοκρατία της προκοπής.
Τέλος σου εύχομαι πάντα τα καλλύτερα,να φυλάγεις την αφεντιά σου από κάθε κακό και ιδιαίτερα από τους αυλικούς σου, μην πιστεύεις τα λιβανιστήρια τους,στα δύσκολα θα σ’ αφήσουν μόνο σαν την καλαμιά στον κάμπο,στηρίξου στον κοσμάκη...άλλωστε σου δώσε αέρα να ξεσκίσεις την «κακιά» δεξιά, και μην ξεχνάς ότι νεοελληνική ιστορία είναι γεμάτη από κενοτάφια ελπίδων, από λαϊκές συμφορές και εθνικές ταπεινώσεις, πάντως για ότι προκύψει στο μέλλον εδώ είμαι εγώ έτοιμος να προστρέξω.

Με λατρεία Κίμων

Υ.Γ. Ωραίος προχθές ό Αντρέας στο γυαλί ε.!!!για τον Βγενόπουλο λέω, βέβαια κάτι είπε και για «σαχλούς πολιτικούς» αλλά μην τα ακούς ...αυτά είναι για άλλους, εσένα πάντως φάνηκε να σε στηρίζει ,και μάλιστα έδωσε και νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Λεηλατούν την Ελλάδα με απίστευτα φορολογικά μέτρα, την ίδια στιγμή…. φορολογούν τον Πρόεδρο της ΕΕ με 17%!

Κυριακάτικο άρθρο του TaXalia...

Αυξάνουν τις δαπάνες τους οι ευρωβουλευτές…
Ο Μη εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΕ απολαμβάνει μισθό μεγαλύτερο του Obama…
Φορολογούν τον Έλληνα μισθωτό με 40% και τον Πρόεδρο της ΕΕ με 17%! (του έχουν χορηγήσει 30 βοηθούς! να κάνουν τι;)

Μην χάσετε τα δύο σχετικά video...

Τα τσακάλια μας οι (Έλληνες) δημοσιογράφοι μας, αντί να κάνουν αντεπίθεση στην ευρωπαική λαίλαπα, έχουν σκύψει το κεφάλι (δείτε εδώ...) και ασχολούνται με τις αποδείξεις, τα τεκμήρια και τα φορολογικά μέτρα… (φλυαρώντας και χάνοντας την ουσία) και φυσικά ασχολούνται με πάσης φύσης διαζύγια, δωροεπιταγές, και την κάθε δήλωση που κάνουν τα κομματικά στελέχη των κομμάτων (καλά δεν τους βαρέθηκαν ΟΛΟΥΣ τους;).

Τι άλλο θα κάνουν οι μπλόγκερς σε αυτήν την χώρα;
Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν αντιδρούν σε ανακοινώσεις σαν αυτή;
Γιατί δεν εκμεταλευόμαστε τουριστικά επετείους σαν αυτή;

Πως οι Έλληνες και η Ελλάδα είμαστε σίγουροι για την «υπερθέρμανση» του πλανήτη; Τα Ελληνικά πανεπιστήμια τι έχουν να πουν επ' αυτού;
Είναι τόση μεγάλη η συμβολή των Ελληνικών αυτοκινήτων στην παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη ώστε να πληρώνουν περιβαλλοντικό πρόστιμο μέσα από τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα; Διαβάστε (και εδώ).

Δείτε ένα χειροπιαστό παράδειγμα όπου το «Ζήτημα εθνικής κυριαρχίας» δηλαδή της απώλειας εθνικής κυριαρχίας, βρήκε εφαρμογή!

Έπρεπε να κάνουμε πολλά ποστ (εμείς και λίγοι, πολύ λίγοι φίλοι μας) (και εδώ αλλά και εδώ) για τα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια, για να ξυπνήσει και τελικά αντιδράσει(?) (καθυστερημένα) η Ελληνική κυβέρνηση;

Τέλος μετά από όλα αυτά διαβάστε και ένα άρθρο μας για την ανωνυμία των μπλογκς.

Να έχετε μία όμορφη Κυριακή...

Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη μερικώς προκαλώντας υλικές ζημίες στο υποκτάστημα της Τράπεζας Millennium στην οδό Βενιζέλου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Από τα τρία γκαζάκια εξερράγη μόνο το ένα με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στη βιτρίνα της Τράπεζας.newsblog.gr

Nigel Farage Vs Herman van Rompuy Σημειώσατε ένα. Τα δύο video που πρέπει να δείτε.

Μην χάσετε σήμερα στο TaXalia

Πρώτα εδώ, διαβάσατε για την μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ του Νάιτζελ Φάρατζ (Nigel Farage) και του Πρόεδρου της ΕΕ, Χερμαν Βαν Ρομπού (Herman van Rompuy)
Δεν λέμε το "πρώτα εδώ" για να έχουμε εύσημα, αλλά για να πεισθούν κάποιοι (ξέρουν αυτοί) ότι έχουμε καλά αντανακλαστικά (πραγματικά καλά όμως).

Φίλη του μπλογκ έκανε τον υποτιτλισμό δύο σχετικών video.
Σας τα παρουσιάζουμε λοιπόν. Ευχαριστούμε πολύ την φίλη μας.

Δείτε και τα δύο video κάνοντας κλικ στο περισσότερα/more




Δείτε και το δεύτερο video όπου συγκεκριμένα και στην Ελλάδα, υποστηρίζοντάς την!

Ο Δικέφαλος, το πρωτοσέλιδο.



Κλικ στην εικόνα για μεγένθυση.

Ενημέρωση για τον σεισμό στην Χιλή και το τσουνάμι.

Μικρό τσουνάμι στο Hilo Bay της Hawaii

Τρία νοσοκομεία κατεστραμένα στο Santiago.

Όλες οι ειδήσεις (για αυτούς που διαβάζουν αγγλικά) στο...
http://worldblog.msnbc.msn.com/    



27 Φεβ 2010

Όχι άλλο κάρβουνο!

Δεν με νοιάζει ποιος θα βγει στην ΟΝΝΕΔ (καθόλου όμως).
Δεν με νοιάζει καννένα κόμμα!
Με νοιάζει μόνο... Πως θα βγει η χώρα μου από την κρίση!

Understand you? ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!


TaXalia/D

Γερμανοί και σκίτσα του Μωάμεθ.... και η Αφροδίτη της Μήλου...

Μια διαφορετική άποψη.
Την σεβόμαστε και την δημοσιεύουμε φυσικά.
(αν και έχουμε λίγο διαφορετική γνώμη...)


Έχω τρελαθεί τις τελευταίες μέρες να βλέπω έναν έθνος «να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του» έτοιμος να κατασπαράξει οποιονδήποτε του πειράξει έστω και ως χιούμορ οτιδήποτε «ελληνικό». Σαν «φανατικοί μουσουλμάνοι» με τα σκίτσα του Μωάμεθ κάνουμε εμείς οι «προοδευτικοί» Έλληνες θέλουμε να κατασπαράξουμε το γραφίστα και εμπνευστή ενός εξώφυλλου.

Δηλαδή εμείς ποτέ δεν κάναμε σάτιρα με οτιδήποτε ξένο, θέλετε να θυμηθούμε περιπτώσεις? Ειδικά με γερμανούς και ναζί ξέρουμε εύκολα να το χοντρύνουμε το αστείο δεκα φορες εμείς και μία αυτοί.
Σιγά τι έγινε που ένα γερμανικό περιοδικό «έπαιξε» σε ένα εξώφυλλο με ένα αρχαίο άγαλμα και το «πρόσβαλε». Να τους αποκεφαλίσουμε φίλε συνέλληνα; Τι θέλεις; Γιατί δεν θυμωσες ούτε στο μισό όταν δικοί σου «συν-πατριώτες» έκαναν χειρότερα με ελληνικά σύμβολα.. Αφήνεις την «σάτιρα» (Λαζόπουλο, Ελληνοφρένια, Αρβύλες, Σεφερλή και ότι άλλο θες) να χλευάζει τσολιάδες, άγνωστο στρατιώτη, σημαία, σταυρούς άτομα υπολήψεις κτλ κτλ, και ΘΙΓΕΣΑΙ όταν ένα (ΕΝΑ) γερμανικό περιοδικό βγάζει ένα «πνευματώδες» εξώφυλλο που δεν σου αρέσει. Άλλο κράτος στην τελική δεν ξέρει και τις ευαισθησίες σου.. μη το εκτεέσουμε κιολας.. Τι να κάνουμε έτσι είναι η «σάτιρα» και το χιούμορ. Κάποιοι γέλασαν με το εξώφυλλο κάποιοι όχι, μην το κάνουμε και μεσανατολικό..
Μαζέψου και κοίτα να κάνεις τίποτα για το καταρρέον κράτος σου και μην ασχολείσαι με ανούσια εξώφυλλα. Άλλα είναι τα μεγάλα όχι της Παρασκευής το γάλα (που λένε και οι καλοί χριστιανοί). Και αυτά τα μεγάλα έρχονται και δεν θα φταίει ο Γερμανός πιο πολύ από τον ίδιο τον Έλληνα για την κατάντια του.
Δεν εγκρίνω αυτό που έκανε το περιοδικό, απλά δε τρελαίνομαι σαν φανατικός μουσουλμάνος. Το φανατισμό και υπερβολή που καταδικάζουμε στους άλλους (πχ φανατικούς μουσουλμάνους) ας τον διώξουμε πρώτα από μέσα μας..

Αναγνώστης (b*****man@gmail.com)

Για όσους δεν κατάλαβαν το μέγεθος του σεισμού στην Χιλή!

Μαθήματα από έναν φίλο μας μηχανικό.

Η κλίμακα αναπτύχθηκε το 1935 στην Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ από τον Αμερικανό φυσικό και σεισμολόγο Τσαρλς Ρίχτερ (Charles Francis Richter)[1] και τον Γερμανό Μπένο Γκούτενμπεργκ (Beno Gutenberg).

ΒΑΣΙΚΟ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ!
Αυτό, με απλά λόγια σημαίνει ότι: ο σεισμός πέντε (5) βαθμών με έναν (6) βαθμών δεν έχει την ίδια διαφορά με αυτή ενός σεισμου (6) βαθμών και (7) βαθμών.

Κάθε μονάδα της κλίμακας αντιπροσωπεύει...

δεκαπλάσια αύξηση στο μέγεθος του σεισμού, δηλαδή οι αριθμοί της κλίμακας Ρίχτερ είναι ανάλογοι των δεκαδικών λογαρίθμων των μεγεθών.
Αν και η κλίμακα δεν έχει, θεωρητικά, ανώτερο όριο, οι μεγαλύτεροι σεισμοί που έχουν καταγραφεί δεν έχουν υπερβεί την τιμή 9 έως 9,5 της κλίμακας.
Μια εμπειρική αντίληψη του βαθμού «1» της κλίμακας είναι η δόνηση που παράγεται από τη διέλευση ενός τρένου ή ενός ερπυστριοφόρου άρματος (σε άσφαλτο) με μέση ταχύτητα, ενώ βαθμός «2» είναι η δόνηση που αντιλαμβάνονται οι θεατές (παρέλασης) από διέλευση ίλης αρμάτων.


Μεγέθη σύμφωνα με την κλίμακα

Τεράστιος: 9+ R
Τεράστιες απώλειες ανθρώπινων ζωών και τεράστιες καταστροφές πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο

Μεγάλος: 8R - 8,9 R
Μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών και μεγάλες καταστροφές

Σημαντικός: 7R - 7,9R
Σοβαρότατες ζημιές και πέραν των 100 χλμ

Ισχυρός: 6R - 6,9R
Σοβαρές ζημιές εντός 100 τετραγωνικών χλμ

Μέτριος: 5R - 5,9R
Ζημιές συνήθως εντός 10 τετραγωνικών χλμ

Ασθενής: 4R - 4,9R
Αισθητοί, με ελαφρές συνήθως ζημιές γύρω από το επίκεντρο.

Ασήμαντος: 3R - 3,9R
Αισθητοί, χωρίς ζημιές

Με πληροφορίες από: http://el.wikipedia.org/

Τετρακόσιες χιλιάδες οι άστεγοι στην Χιλή! Μεγάλος μετασεισμός 6,3.

Μετασεισμός 6.3 βαθμών(!!) της κλίμακας ρίκτερ με επίκεντρο το Valparaiso.
Πηγή: U.S. Geological Survey

500,000 οικογένειες μετακινούνται στην Χιλή
TaXalia/Real Time update: 10:22


TaXalia/RT

Τα πάντα για τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μεγάλο σεισμό στο
http://earthquake.usgs.gov/


Τέλος δείτε video από την στιγμή του σεισμού από το BBC

Καλά δεν έχετε τίποτε ευχάριστο να γράψετε;

Ρώτησα προχθές κάτι φίλους συντάκτες μεγάλης απογευματινής εφημερίδας: - Τί γίνεται, ρε παιδιά; Παίρνεις την εφημερίδα στα χέρια σου και φοβάσαι να την ανοίξεις. Κατάρρευσε της οικονομίας, ΔΝΤ, φορολογικά μέτρα, απεργίες, εξεταστικές, ληστείες, φόνοι, βιασμοί… δεν υπάρχει τίποτα ευχάριστο να γράψετε; Και η απάντηση:

- Αυτά που λες είναι τα ευχάριστα… Τα δυσάρεστα δεν τα γράφουμε καθόλου…
...
Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)

Διάγγελμα Obama για το τσουνάμι. Γιατί ο Αμερικανός είναι τόσο –ιδιαίτερα- ευαίσθητος για την πιθανότητα δημιουργίας ενός τέτοιου φαινομένου;

Μα πολύ απλά διότι το νησί από το οποίο κατάγεται έχει πάρα πολλές πιθανότητες να πληγεί από ένα τέτοιο φαινόμενο.

Δείτε το σχετικό video Που βρήκαμε για σας…


Κάντε κλικ εδώ (Embedding disabled by request!)
Δείτε και
εδώ ένα πολύ ωραίο Video για το πως "γεννιέται" ένα τσουνάμι.
http://news.bbc.co.uk/

TaXalia/RT

Τσουνάμι «χτυπά» τα νησιά Marquesas στον ειρηνικό ωκεανό.

Έκτακτο,

Τσουνάμι ύψους 1,5 περίπου μέτρων χτυπά τα νησιά Marquesas στον ειρηνικό ωκεανό.
Πηγή:
Pacific Tsunami Warning Center

Ισχυρός σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Χιλή - 47 νεκροί μέχρι τώρα. Οι πρώτες εικόνες


47 νεκροί είναι τα πρώτα θύματα που αναφέρονται από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και το Reuters στη Χιλή, ύστερα από...τον καταστροφικό σεισμό, η ένταση του οποίου μετρήθηκε στα 8,8 Ρίχτερ. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι αναφορές για το σχηματισμό τσουνάμι, το οποίο μπορεί να πλήξει όλη τη Νότια Αμερική.
(newsblog)

Είδε το κλεμμένο δαχτυλίδι της σε… εκπομπή τηλεπωλήσεων κοσμημάτων

32χρονη, η οποία είχε δηλώσει κλοπή δαχτυλιδιού της από το Νοέμβριο του 2009 έκπληκτη ανακάλυψε ότι το ίδιο δαχτυλίδι προσφερόταν προς πώληση από τηλεοπτικό σταθμό σε εκπομπή τηλεπωλήσεων κοσμημάτων. Η 32χρονη αγόρασε το κόσμημα και στη συνέχεια αφού διαπίστωσε ότι ήταν το ίδιο κόσμημα με το κλεμμένο ειδοποίησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι ...πραγματοποίησαν έφοδο στον τηλεοπτικό σταθμό. Εκεί διαπίστωσν ότι μεγάλος αριθμός κοσμημάτων δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα αγοράς ή άλλο αποδεικτικά έγγραφα προέλευσης. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και φωτογραφία από το κλεμμένο δαχτυλίδι της 32χρονης ενώ κλήθηκε και η ΥΠΕΕ. Ο 63χρονος νόμιμος εκπόρσωπος του τηλεοπτικού σταθμού (T**) συνελήφθη.
(newsblog.gr)

Στο κενό πάλι οι εποχικοί δασοπυροσβέστες

7 χρόνια τώρα προσπαθούμε και διεκδικούμε τα αυτονόητα... ΜΟΝΙΜΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!
7 χρόνια τώρα εισπράττουμε «ΘΑ» και υποσχέσεις !!!
7 χρόνια τώρα θυσιαζόμαστε κυριολεκτικά και μεταφορικά για....

700 € !!!
7 χρόνια τώρα και άλλα 15 -20 χρόνια πριν, υπάρχουμε ως ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ- ΕΠΟΧΙΚΟΙ, ΔΑΣΟΚΟΜΑΝΤΟΣ, ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ !!!
7 χρόνια ΥΠΟΜΟΝΗΣ !!!
7 χρόνια ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ !!!
Η 1 Απριλίου είναι κοντά ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ, το ίδιο και το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, για ότι συμβεί δεν θα φέρουμε ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ !!!
λένε αγανακτισμένοι οι δασοπυροσβέστες μας στο http://spyth.blogspot.com

ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ


Πολλά ακούγονται, πολύ σκόνη σηκώνεται, αλλά μερικές φορές καλό είναι να ακούμε
και την ΑΛΗΘΕΙΑ. Ιδιαίτερα όταν η σκόνη αφορά την κορυφαία εκλογή του νέου
προέδρου της ΟΝΝΕΔ
ΣΚΟΝΗ: Γράφτηκε ότι ο Παπαμιμίκος δεν έχει επιστημονικά εχέγγυα
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είναι απόφοιτος της Σχολής Βαλκανικών, Σλαβικών

και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ζητάμε συγνώμη για τη
διευκρίνιση.
ΣΚΟΝΗ: Γράφτηκε ότι ο Παπαμιμίκος είναι απόφοιτος ενός περιφερειακού
πανεπιστημίου
ΑΛΗΘΕΙΑ 1): Είναι η Θεσσαλονίκη περιφέρεια της Ελλάδας; Κι εμείς νομίζαμε ότι
είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη αυτής. Μερικές φορές δε, καλείται και ως
ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.... Ζητάμε ξανά συγνώμη για τη διευκρίνιση.
ΑΛΗΘΕΙΑ 2) Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανήκει στα κορυφαία Πανεπιστήμια της
χώρας. Όταν άλλα Πανεπιστήμια ξεκινούν, λόγω καταλήψεων το δεύτερο εξάμηνο
τους μετά το Πάσχα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ετοιμάζεται για την εξεταστική
του περίοδο!!!! Απόφοιτοι του εργάζονται στους σημαντικότερους Διεθνείς
Οργανισμούς ανά τον κόσμο (Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.)...
Επαναλαμβανόμαστε, γνωρίζουμε ότι η απογοήτευση είναι μεγάλη, και γι’ αυτό
ζητούμε ξανά συγνώμη για τη διευκρίνιση.
ΣΚΟΝΗ: Γράφτηκε ότι ο Παπαμιμίκος εργάστηκε σε ΜΚΟ.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Είναι κακό να εργάζεται ο απόφοιτος της ιατρικής ως ιατρός; Ο
απόφοιτος της Θεολογίας ως Θεολόγος; ΌΧΙ ΑΣΦΑΛΩΣ!!!! Ωραία. Τώρα που το
ξεκαθαρίσαμε ας πάμε παρακάτω. Η επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος λέει ότι οι
απόφοιτοι του μπορούν να εργαστούν σε Διεθνείς και Μη- κυβερνητικούς
Οργανισμούς. Άρα...ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εργάστηκε σε χώρους για τους οποίους
προετοιμάστηκε από τις σπουδές του, λαμβανοντας ένα ομολογουμένως υψηλό επίπεδο
εκπαίδευσης.
Ξέρουμε, ξέρουμε. Είναι πολύ κακό μέσα σε 5 λεπτά να καταρρίπτουμε
επιχειρηματολογία που έκανε να σχεδιαστεί μήνες. Αυτά παθαίνετε όμως κύριοι
όταν η επιχειρηματολογία σας στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στη σκόνη...Θα
διαλυθεί με ένα φύσημα του ανέμου.....

Τώρα καταλάβαμε γιατί το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο…

Άρθρο του TaXalia
(ευχαριστούμε τον φίλο μας Σταύρο)
Και κινδυνεύουν και προσβάλουν οι βρετανοί!
Με έλλειμμα 13% (αντίστοιχο του δικού μας) και κάτι που λίγοι γνωρίζουν*, η Μ. Βρετανία πιθανών να είναι ο επόμενος αδύναμος κρίκος της γηραιάς ηπείρου.
Και αυτά δεν τα λέμε εμείς εδώ σαν TaXalia, τα λένε οι ίδιοι οι ευρωπαίοι ετάιροι μας.
*Εμείς εδώ έχουμε πολύ μεγάλη δημόσια περιουσία, εκεί όλα είναι ιδιωτικά και βασιλική περιουσία!
(π.χ. ο Παρθενώνας ανήκει στην Ελληνική Δημοκρατία όχι στο Βρετανικό μουσείου ούτε στο παλάτι όπως θα συνέβαινε στην χώρα σας κύριοι )
Διαβάστε λοιπόν άρθρο του RICHARD BARLEY
As the Greek debt crisis rumbles on, is a sterling crisis next?
With high-deficit countries in investors' sights, the pound fell to a nine-month low against the dollar this week and, perhaps more surprisingly, to a six-week low against the euro– even as Greece descended into national strikes. A crisis can be avoided, but the pound faces both internal and external vulnerabilities that will continue to make investors jittery.
Three key factors are ...Το άρθρο στα αγγλικά εδώ.
Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι Βρετανοί προκαλούν για μία ακόμη φορά με την προσβολή του Παρθενώνα αυτήν την φορά.
Διαβάζουμε από το Έθνος (εδώ).
Τα άγια των αγίων του ελληνικού πολιτισμού, ο Παρθενώνας, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σύμβολο της ΟΥΝΕΣΚΟ, χρησιμοποιεί μια άκρως ανθελληνική διαφήμιση που κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία.
Συγκεκριμένα γράφουν...«Αν πιστεύετε ότι το ευρώ βαδίζει στην καταστροφή, επικοινωνήστε μαζί μας», αναφέρει η χρηματοοικονομική εταιρεία IG INDEX, η οποία εικονογραφεί την... καταστροφή (ερείπιο στα αγγλικά) με τα... ερείπια του Παρθενώνα! Ετσι για να μη μείνει σε κανέναν η αμφιβολία ποιος θεωρούν ότι ευθύνεται για την επικείμενη «τραγωδία» του ευρώ, αλλά και τι εννοούμε όταν λέμε ερείπιο.
Σχόλιο TaXalia: Μα είστε ένας από αυτούς που τον κάνανε ερείπιο κύριοι!
Αλλά εμείς σας τα λέγαμε εδώ και εδώ όπως πάντα... Real Time (που λένε και οι φίλοι μας οι Βρετανοί)!

Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη

Ληστεία σημειώθηκε σε κατάστημα ψιλικών το οποίο βρίσκεται στην οδό Γ.Παπανδρέου στο Ντεπώ της Θεσσαλονίκης. Δύο οι δράστες οι οποίοι έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο κατάστημα στις 04.40 τα ξημερώματα έχοντας όπλα στα χέρια τους. Στην αντίσταση του ιδιοκτήτη τον χτύπησαν και χριεάστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.newsblog.gr

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΚΕΝΤΡΙ της 27ης Φεβρουαρίου 2010.


Κλικ στην εικόνα για μεγένθυση.

Από τον φίλο μας Χρίστο.

Φήμες για αγορά ελληνικών ομολόγων από Βρυξέλλες, Γαλλία και Γερμανία;

22 δις συνολικά (5 δις από τους Γερμανούς) και 4 Δις νέοι φόροι το επόμενο διάστημα. Μένει να δούμε αν είναι αλήθεια!

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, «έκλεισε» το παζάρι της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους, το οποίο προβλέπει άγρια λιτότητα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και εγγύηση για τον απρόσκοπτο δανεισμό της χώρας τους επόμενους μήνες, ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ.

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς ελληνικών ομολόγων μέσω του κρατικού τραπεζικού ομίλου ΚfW. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος όμιλος επεξεργάζεται μέτρα τα οποία εντάσσονται σε ευρύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο διάθεσης προς την Ελλάδα 25 δισ. ευρώ σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Αυτό δήλωσαν χθες τέσσερις Γερμανοί βουλευτές στο οικονομικό δίκτυο Βloomberg. Ακόμη τόνισαν ότι,αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση, η αγορά ελληνικών ομολόγων από τον ΚfW με την υποστήριξη γερμανικών κυβερνητικών εγγυήσεων θα είναι ένα έκτακτο μέτρο. Ανέφεραν μάλιστα ότι το μερίδιο της Γερμανίας σε ενδεχόμενη διάσωση της Ελλάδας θα είναι περίπου 5 δισ. ευρώ, δηλαδή το 1/5 της ευρωζώνης συνολικά.

Ο Όλι Ρεν κάλεσε από τις Βρυξέλλες τον Πρωθυπουργό, εξηγώντας του ότι τα πρόσθετα μέτρα ύψους άνω των 3,5 δισ. αποτελούν το ελάχιστο για να υπάρξει ευρωπαϊκή εγγύηση του ελληνικού δανεισμού. Ο κ. Παπανδρέου, όπως είναι φυσικό, ζήτησε σαφέστερες δεσμεύσεις για αυτές τις «εγγυήσεις»- οπότε δεν άργησε να έρθει και το τηλεφώνημα της κ. Μέρκελ, με το οποίο υποβλήθηκε και η πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 5 Μαρτίου.

Κατόπιν αυτού, ο πρωθυπουργός έδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου το «πράσινο φως» για να δεχθεί τις υποδείξεις των ελεγκτών της Κομισιόν για πρόσθετα μέτρα ύψους 4 δισ. Επισήμως, το σχέδιο για την εγγύηση του ελληνικού δανεισμού δεν πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα με λεπτομέρειες. Ωστόσο, ο Όλι Ρεν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα ανακοινώσει ότι «το σχέδιο υπάρχει» - έτσι ώστε και η ελληνική κοινή γνώμη να μπορέσει να «χωνέψει» τα σκληρά μέτρα. Τα τελευταία, θα προσδιοριστούν απευθείας από τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον επίτροπο, αλλά όπως έλεγαν κοινοτικές πηγές, «από τη στιγμή που η Αθήνα έχει αποδεχθεί πως πρέπει να είναι ριζικά και σε αυτό το ύψος, είναι λίγο πολύ μονόδρομος το τι μπορεί να γίνει». Οι ίδιες προσέθεταν ότι και να ήθελε ο κ. Ρεν, δεν θα μπορούσε να μιλήσει επακριβώς για το σχέδιο, δεδομένου ότι δεν είναι στα χέρια της Επιτροπής, αλλά στα χέρια της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: http://www.tanea.gr/

Η αλήθεια για την περιβόητη “πρόσκληση Ομπάμα σε Παπανδρέου”.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhduIzW5inUyvUSzR8R-DPGSHHvuLhas3lgw1Rvqiwrtyry2MrUprDvk4mqB8qOA-ZkThgQor_eHkKHWt9-yrSnMuo1-pis286vil6L4ND1expPNGBcKSrS7Cvx_s3uQp1ugeruEjlswlP_/s320/obama_greek_independence_day.jpgΗ περιβόητη “πρόσκληση Ομπάμα” στον Γιώργο Παπανδρέου η οποία έγινε σημαία από το Μαξίμου δεν ήταν τίποτε άλλο από μία τυπική πρόσκληση για τον καθιερωμένο εορτασμό της Εθνικής επετείου για την Εθνεγερσία του 1821, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο με δεξίωση στον λευκό οίκο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μάλιστα επέσπευσε την ημερομηνία του εορτασμού διότι θα λείπει εκτός χώρας την 25η Μαρτίου. Η 9η Μαρτίου λοιπόν ήταν η μοναδική ημερομηνία που θα μπορούσε να γίνει αυτή η δεξίωση.

Ο πραγματικός λόγος λοιπόν που ο Ομπάμα θα δεχτεί τον Έλληνα πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο, είναι ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, τον οποίο ο ανεκδιήγητος Έλληνας Πρωθυπουργός ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε όλες τις πρεσβείες μας παγκοσμίως. Έστω και αν γινόταν χωρίς κόστος μέσω χορηγιών.

Η πρωτοβουλία αλλαγής ημερομηνίας του εορτασμού ήταν του ίδιου του Ομπάμα (και όχι επιτελών του) αφού όπως εκμυστηριεύθηκε σε γνωστό Ελληνοαμερικανό, μέλος του κονγκρέσου, δεν θα ήθελε να απογοητεύσει την Ελληνοαμερικανική κοινότητα που τον στήριξε τόσο στην προεκλογική του εκστρατεία. Δεν θα ήθελε να απογοητεύσει επίσης την ομογένεια που πιέζει εδώ και καιρό για μία συνάντηση του προέδρου Ομπάμα με τον κύριο Παπανδρέου.

Ο Δεύτερος λόγος λοιπόν που ο κύριος Παπανδρέου θα βρεθεί για μερικά λεπτά με τον πρόεδρο Ομπάμα, είναι οι προσπάθειες των Ελλήνων Ομογενών. Αυτών που το ΠΑΣΟΚ πεισματικά αρνείται το δικαίωμα ψήφου σε αντίθεση με ανθρώπους που ενώ δε νιώθουν Έλληνες, θα γίνουν “υποχρεωτικά” για να απολάβουν κρατική μέριμνα.

Το μέγαρο Μαξίμου έπειτα από αυτή την ανέλπιστη εξέλιξη, έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ώστε το State Department να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση όπως γίνεται σε κάθε επίσημη πρόσκληση για διμερή συνάντηση.

Η μεγαλύτερη απόδειξη της παραπληροφόρησης ΜΜ”Ε” και κυβέρνησης είναιSEC...H συνέχεια εδώ: http://olympia.gr/2010/02/26/obama-invites-greek-pm/

Το αυριανό πρωτοσέλιδο του Κεφαλαίου.




Μα τι πολιτισμένοι που είναι οι Αμερικάνοι….

Δείτε μία πολύ ωραία ιδέα των Αμερικανών φίλων μας… Πινακίδα που δείχνει την παγκόσμια εκπομπή σε CO2.



Εμείς εδώ στο TaXalia θα προτιμούσαμε την επόμενη πινακίδα. Την θεωρούμε πιο χρήσιμη! Update: Η την μεθεπόμενη...





Δείτε τον μετρητή να δουλεύει εδώ..

Αναβρασμός στην Αμερική για την κατάσταση στην Τουρκία. Επενδυτές προεξοφλούν πραξικόπημα…

http://i.ytimg.com/vi/ovtafmbPJoQ/0.jpg…ή το επιδιώκουν με τις ενέργειες τους.

Κόκκινος συναγερμός τις τελευταίες ώρες στο State Department σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Τις τελευταίες ώρες έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 70 συλλήψεις (έχουν ανακοινωθεί μόλις οι 19) απόστρατων και εν ενεργεία αξιωματικών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στοιχεία στα χέρια τους που δείχνουν κορύφωση της έντασης, για τα οποία όμως δε μπορούμε να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτό όμως που μεταδίδουμε με σιγουριά είναι η έντονη ανησυχία των αξιωματούχων (έχει ενημερωθεί και ο Ομπάμα) για κάποιες εξόφθαλμες επενδυτικές κινήσεις Αμερικανικών κεφαλαίων που δείχνουν να …προεξοφλούν πραξικόπημα στην Τουρκία!

Συγκεκριμένα: Η λίρα κατέρρευσε τις τελευταίες ώρες και πακτωλοί χρημάτων πέφτουν σε συμβόλαια παραγώγων που προεξοφλούν συνθήκες πολιτικής και όχι οικονομικής κρίσης.

Το ίδιο πιστεύουν Άγγλοι και Γάλλοι τραπεζίτες με μικρότερες όμως τοποθετήσεις.

Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη μέσα στην Αμερική που λέει ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται ακριβώς για να εκβιάσουν εξελίξεις! Φήμες που εντείνονται μάλιστα αφού τις τελευταίες ώρες σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν πρόωρες εκλογές για να “γλιτώσει η χώρα την κατάρρευση”.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο “θρύλος” του Τουρκικού Ισλάμ, ο μουφτής Φετουλάχ Γκιουλέν που διατηρεί άριστες σχέσεις με την ηγεσία των Δημοκρατικών, ζήτησε την επέμβαση της Αμερικής για να αναχαιτισθούν τα στρατιωτικά σχέδια “που θα γκρεμίσουν την δημοκρατική κυβέρνηση”. Η γνώμη και η πληροφόρηση του Γκιουλέν, ιδρυτή της περιβόητης “FGH” που ήταν ο εφιάλτης των Κεμαλιστών ενισχύεται από τις κινήσεις κάποιων Κεμαλικά προσκείμενων Αμερικανικών TT Που “βλέπουν” ανικανότητα του Ερντογάν να ελέγξει την οικονομία και την “αναπόφευκτη” καταστροφή.

Ξεσηκωμός της αντιπολίτευσης λοιπόν που μπορεί να σημαίνει ότι αυτές οι κερδοσκοπικές κινήσεις αποσκοπούν ακριβώς στο να στρώσουν τον δρόμο για πραξικόπημα με πρόσχημα την αποτροπή της οικονομικής καταστροφής. Ενδεικτική ήταν η στυγνή παραδοχή ενός από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Τουρκίας, του Ακιμάν Σινάν (Garanti asset mngt με 4 δις $):


Ποντάρουμε συνεχώς στην υποτίμηση της Λίρας και την πτώση των μετοχών γιατί αναμένουμε είτε πρόωρες εκλογές ή απαγόρευση του ΑΚΡ από το ανώτατο δικαστήριο!*

Αυτή λοιπόν η κατάσταση δημιουργεί πολύ άσχημες συνθήκες στην περιοχή και -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- ενδέχεται να ωθήσει τον Ομπάμα να απαιτήσει “υποχωρήσεις” στο Αιγαίο από τον Γιώργο Παπανδρέου χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανάγκη ενίσχυσης του Ερντογάν υπό την απειλή θερμού επεισοδίου.

Επαναλαμβάνουμε, είναι πληροφορίες τελευταίας στιγμής, για οτιδήποτε νεώτερο θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

*Διαβάστε επί λέξει την απίστευτη δήλωση του Τούρκου μεγιστάνα στο Bloomberg: “It’s a nauseous situation,” said Sinan Akiman, deputy chief executive at Garanti Asset Management, Turkey’s third- largest fund manager with the equivalent of $4.1 billion in assets. Akiman said he’s betting on the lira’s depreciation and stock declines on concern the clash may trigger early elections or push the courts to seek the closure of Erdogan’s Justice & Development Party.

Olympia

26 Φεβ 2010

Θες να πας στην Αγγλία; Πρέπει να είσαι ασφαλισμένος. Αλλιώς κάτσε εκεί που είσαι.

Αποκλειστικό!
Η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σκέφτεται να θέσει σαν προϋπόθεση εισόδου στην χώρα, οι επισκέπτες να έχουν ασφάλεια ζωής (σε ισχύ)!
Διότι όπως θα διαβάσετε παρακάτω (όσοι γνωρίζετε αγγλικά), τους φεσώνουν το 1/5 του σχετικού τζίρου αυτοί που πάνε για ιατρικές υπηρεσίες εκεί)!
Έχουν βέβαια τους ενδοιασμούς τους, τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στον τουρισμό κλπ.
Επειδή όμως γνωρίζουμε τους Άγγλους καλά… τους έχουμε ικανούς να το κάνουν και θα το κάνουν.
Με απλά λόγια Όχι μόνο δεν θα μπαίνει λαθρομετανάστης εκεί (αυτό ισχύει και σήμερα), αλλά ούτε τουρίστας αν δεν έχει σε ισχύ την ασφάλεια ζωής του!
Αυτά τα είπε ο κύριος Γκόρντον Μπράουν στον κ. Παπανδρέου στην πρόσφατη συνάντησή τους άραγε;

Τέλος σκεφτείτε και αυτό.

Θες να δεις τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο Έλληνα; Κοίτα πρώτα να έχεις ασφάλεια ζωής!

Η Είδηση στα Αγγλικά.
Visitors to the UK could be required to hold health insurance before they can enter the country, the government says.
The move is an attempt to crack down on "health tourists" who come for treatment but fail to pay for it.
In a separate immigration review, the UK could also refuse entry to foreigners owing money for health care.
Ministers said this would stop people from overseas taking advantage, but the Tories said Labour had allowed the problem to develop in the first place.
The NHS in England is paid more than £25m a year by overseas visitors, but writes off another £5m in unpaid bills.

Περισσότερα εδώ (στην αγγλική)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8539014.stm

Θέμα συζήτησης η οικονομία της Ελλάδας μεταξύ Ομπάμα – Μέρκελ – Μπράουν

Το ζήτημα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία της Ελλάδας συζήτησε σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα με την Καγκελάριο Μέρκελ και το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου. Δεν διευκρινίστηκε ποιός ξεκίνησε αυτές τις επικοινωνίες και αν ...πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία του Ομπάμα ή των άλλων συνομιλητών του. Όπως επίσης δεν διευκρινίστηκε που… “κολλάει” η επικοινωνία με τον Μπράουν, όταν η Βρετανία είναι εκτός Ευρωζώνης και όταν η πραγματική οικονομική της θέση είναι πολύ – πολύ χειρότερη από αυτή της Ελλάδας. Πάντως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι “οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και θα δράσει κατάλληλα προκειμένου να διασφαλίσει μία αποτελεσματική απόκριση στην κρίση στην Ελλάδα”.
(newsblog)

Αν η ισοτιμία €/$ φτάσει το ένα προς ένα, τι θα γίνει με την ανταγωνιστικότητά μας;

Ερώτηση φίλου.
Γιατί η υποτίμηση του ευρώ ωφελεί μόνο την Γερμανία (περισσότερες εξαγωγές) και όχι –και- εμάς, αφού -αν η ισοτιμία €/$ φτάσει το ένα προς ένα (ή κάτι τέτοιο)- το χρέος μας σε δολάρια θα μειωθεί αυτόματα;

(Πολλές τράπεζες στην διεθνή αγορά εκτιμούν τις αγορές σε δολάρια... σωστά;)

Παρακαλούμε οι οικονομολόγοι του taxalia να απαντήσουν.

Παρουσίαση του βιβλίου ‘ΙΟΚΑΣΤΗ’ στη Λευκωσία.

e-mail από ianj*****@hotmail.com
Ο συγγραφέας Γιάννος Λαμπής σας προσκαλεί στη παρουσίαση του
βιβλίου ‘ΙΟΚΑΣΤΗ’ που κυκλοφορεί από τις βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις.

Το έργο θα προλογίσει η διευθύντρια των Αναζητήσεων κυρία Μαρία Στυλιανού και ανάλυση θα κάνει ο συγγραφέας Γιάννης Μελέσιος.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα ‘ΗΛΕΚΤΡΟΝ’ στο ισόγειο του κτηρίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, στη Λευκωσία.

Εύκολα κάποιος θα έλεγε ότι πρόκειται για μία άσχετη είδηση. Εμείς θα του πούμε ότι μία παρουσίαση ενός βιβλίου παρουσιάζει ενδιαφέρον και στο TaXalia θεωρούμε ότι πρέπει να προωθούμε κάθε νέα προσπάθεια.

H Ελένη Μενεγάκη πιό σέξυ από ποτέ, με σούπερ μίνι στη σημερινή εκπομπή της

Πάλι και σήμερα η Ελένη Μενεγάκη ήταν σε τρελά κέφια! Όπως πάντα όμορφη και λαμπερή, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα από όσα λέγονται και γράφονται και που η ίδια έχει...

ανακοινώσει, φόρεσε ένα super μίνι, άκρως ανοιξιάτικο συνολάκι, και τα ψηλοτάκουνα πέδιλα αναδείκνυαν τα όμορφα πόδια της.

Όλα έδειχναν και σήμερα την ανεβασμένη διάθεσή της.Η συμπεριφορά της δεν συμβαδίζει καθόλου με την πραγματικότητα κάτι που γεννά πολλά ερωτηματικά! Ακόμη έδινε συμβουλές στις γυναίκες πώς να ρίχνουν τους άντρες στο κρεβάτι από το πρώτο κιόλας ραντεβού για ερωτικές περιπέτειες !!!

Σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του χωρισμού της από τον Γιάννη Λάτσιο, η ωραία Ελένη των Γερμανών δείχνει να βρίσκει τον παλιό καλό της εαυτό πριν ακόμα παντρευτεί!!!

Αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν ότι είναι στα πρόθυρα αναζήτησης νέου ερωτικού συντρόφου, αν δεν τον έχει βρει ήδη, και φαίνεται να είναι ανοιχτή σε όλες τις ερωτικές προτάσεις.

Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία την αποκάλυψη του νέου μνηστήρα της "Ωραίας Ελένης".




Πηγή: sportime.gr/View.aspx?ArticleID=18577

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα ΕλληνοΤουρκικά








Αποδοκίμασαν τον Ιερώνυμο στον Αγιο Παντελεήμονα

Σήμερα το απόγευμα* ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα για τους χαιρετισμούς.Όταν εισήλθε ο Ιερώνυμος στην Εκκλησία αμέσως σχεδόν όλοι οι Ενορίτες άδειασαν τον Ναό και...
έμειναν μέσα σε αυτόν μόνον πέντε δέκα άτομα.
Αρκετοί από τους πιστούς που αποχώρησαν τον αποδοκίμασαν. Έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε και ο πατήρ Μάξιμος γιατι όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι της περιοχής κλειδώσε Έλληνες κατοίκους εκτός της Εκκλησίας ώστε να γίνει δυνατή η προσαγωγή τους από την αστυνομία και να εμποδιστεί η συμμετοχή τους σε εκδήλωση που γινόταν από τους κατοίκους της γειτονικής πλατείας Αμερικής.

*Σύμφωνα με e-mail που λάβαμε (φυσικά θα επιβεβαιώσουμε την είδηση μιας και ζούμε στην βόρεια Ελλάδα)

Τελικά η Ε.Ε έχει λεφτά – Δάνειο 180 εκατ. δολαρίων στην Αλβανία για …. δρόμους

Τελικά φαίνεται ότι η Ε.Ε έχει λεφτά, καθώς μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι χορηγήθηκε δάνειο στη γειτονική Αλβανία ύψους 180 εκατ. δολαρίων για να εκσυγχρονισθούν και να κατασκευασθούν καινούργιοι δρόμοι. Το επιτόκιο είναι χαμηλό, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας της Αλβανίας. Η … Μέρκελ το ξέρει ή καμία Γερμανική εταιρεία .. συντονίζει το όλο έργο;newsblog

Νέο blog

Ένα νέο blog δημιουργήθηκε με το όνομα http://kontiloforos.blogspot.com/. Ο kontiloforoς έχει ως σκοπό να προβάλει με την δικιά του σατυρική και καυστική πλευρά τα γεγονότα της επικαιρότητας ενώ επίσης θα αναδημοσιεύει άρθρα από άλλα blog και site.

ΕΣΥ υπουργέ μας, κ. Ξενογιαννακοπούλου…

Υπέροχα ήχησε στα αυτιά μας η προτροπή του πρωθυπουργού, προς τους διοικητές και υποδιοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών ότι «... πρέπει να τελειώνουμε με τις παλιές πρακτικές, τα φακελάκια, τις σπατάλες, το παράλογο κόστος των προμηθειών, που...

εξοργίζουν -και δικαίως- τους πολίτες...». Θα χάρηκαν, υποθέτουμε και οι παριστάμενες κυρίες, που έχουν την ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Αλλωστε και οι ίδιες από αντιπολιτευτικής καθέδρας είχαν επαναλάβει πάμπολλες φορές το ίδιο …τσιτάτο.

Οι διοικητές και υποδιοικητές, όμως, μάλλον θα είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια (ενδομύχως φυσικά…). Όχι, βέβαια, όλοι, τουλάχιστον, όσοι εξ αυτών κατέχουν και …διακονούν την τέχνη του Ιπποκράτη, δηλαδή οι γιατροί…

Τα έως τώρα δείγματα γραφής είναι αποκαρδιωτικά, καθώς το ΕΣΥ παραμένει στον αυτόματο πιλότο.

Περίπου πέντε μήνες μετά τις εκλογές δεν έχουν ακόμη επιλεγεί οι διοικήσεις των 140 νοσοκομείων, ενώ μόλις την περ. βδομάδα ορίσθηκαν οι διοικητές και υποδιοικητές των υγειονομικών περιφερειών.

Η θητεία των περισσοτέρων διοικητικών συμβουλίων έχει λήξει, με αποτέλεσμα να έχει ουσιαστικά παραλύσει τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Αυτή η απίστευτα αδικαιολόγητη και .........
επικίνδυνη δυστοκία και στο χώρο της Υγείας, δείχνει ότι, η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει αντίληψη της κατάστασης!...

Ωστόσο, ο Ανδρ.Μαρτίνης, εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Πριν λίγες μέρες σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» σχετικά με τους γιατρούς, τις αποδείξεις που (δεν) κόβουν και τα φακελάκια που παίρνουν από ασθενείς και συγγενείς, πρόβαλε, με κομψό τρόπο, την …κουλτούρα της διαφθοράς. Απολαύστε τον.

"Καλός γιατρός είναι αυτός που δεν ζητάει φακελάκι, αλλά απλώς δέχεται ό,τι φακελάκι του δώσει ο ασθενής"

"Δεν πρέπει να απενοχοποιήσουμε και τον ασθενή, διότι θεωρεί πως εάν δεν δώσει φακελάκι, δεν θα έχει καλές υπηρεσίες".

"Υπάρχει τεράστιο θέμα, ανθρωπισμού και προσφοράς καλής υγείας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι με 1.500 και με 1.700 ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει ένας γιατρός, γι' αυτό γίνονται και δέσμιοι των φαρμακευτικών εταιρειών. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι που λυγίζει τα νοσοκομεία. Ολες οι υποτιθέμενες μετεκπαιδεύσεις και τα επιστημονικά ταξίδια κτλ. είναι επιχορηγούμενα από φαρμακευτικές εταιρείες."

Απόλυτα σύμφωνη και η νυν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ανεμουδουρά. Κουνούσε επιδοκιμαστικά το κεφάλι της, δηλώνοντας ότι «ο κ. Μαρτίνης τοποθετήθηκε πολύ καλά»!

Μήπως είδατε την κ. Ξενογιαννακοπούλου, να παρεμβαίνει, έστω για να πεί ότι, καλός γιατρός είναι αυτός που δεν ζητάει, ούτε δέχεται φακελάκι από ασθενείς, ούτε βεβαίως δέχεται τις μίζες των εταιρειών υγειονομικού και εμφυτεύσιμου υλικού;

Και όμως το είπε ένας γιατρός, από την Πάτρα, ο Δημ. Βαρνάβας.

«Καλός γιατρός είναι αυτός που ζει από το μισθό και τις εφημερίες του, που αγωνίζεται ν΄ αυξήσει και να διατηρήσει τις νόμιμες αποδοχές που λαμβάνει ως δημόσιος λειτουργός. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν τον κ. Μαρτίνη και την κ. Ανεμουδουρά να πάψουν να μας διασύρουν και μας διαπομπεύουν. Αν θέλουν ας μιλούν αποκλειστικά για τη προσωπική τους ηθική κι ας αφήσουν ήσυχη και ανέγγιχτη τη δική μας».

Πώς το είπε, χθες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης; «Κάποιοι υπουργοί, στερούμενοι πολιτικού βάρους, κρύβονται πίσω από τον πρωθυπουργό!»
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_1161.html

"Ηρθε στη βουλή το ν/σ για τον αφελληνισμό"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. Α.ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ...

ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ -ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΤΕΣ!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ !!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
WWW.METHARROS.GR

Achte auf Deinen Rücken Samara – Du wirst Sterben

„Achte auf Deinen Rücken Samara – Du wirst Sterben! „ - schrieb ein Militärangehöriger der ehemaligen jugoslawischen Republik (FYROM) in seinen Videofiles die er in YouTube...

veröffentlichte. Seit mehr als einem Jahr erhielt der neue Vorsitzende der griechischen Partei „Nea Dimokratia“ Antonis Samaras Drohanrufe und Morddrohungen die ebenso in YouTube veröffentlicht wurden, mit dutzenden von Videofiles ,Fotos und Video-Aussagen, begleitet von Anti-hellenischen und spöttischen Kommentaren in Verbindung mit rechtsextremer Propaganda gegen Griechenland.
weiter...

Ένα σχόλιο για ανάρτηση σχετικά με την ΟΝΝΕΔ

Συγχαρητήρια στον κο Παπαμιμίκο και στο ΔΣ της ΕΥΑΘ για τον/τους οποίον/οποίους τόσο πολύ κόπτεται ο συγγραφέας...
έχω ωστόσο κάποια ερωτήματα:

1) με ποιά προσόντα πήρε ο κος Παπαμιμίκος τη θέση στο ΔΣ της ΕΥΑΘ...μήπως, λέω ΜΗΠΩΣ επειδή ήταν/είναι φοιτητοπατέρας της ΝΔ;;;

2) ποιά προσόντα έχουν οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί του στη διεκδίκηση του "φοιτητο- και νεολαιό- πατερικού" θώκου της ΟΝΝΕΔ;...μήπως, λέω ΜΗΠΩΣ το ότι ήταν/είναι κλακαδόροι και υπάληλλοι ενός σάπιου συστήματος, αυτού των ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ νεολαιών στη χώρα μας;;;; (περισσότερα για την άποψή μου επ'αυτού σε προηγούμενη ανάρτηση http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_2577.html )

3) τι καλό/θετικό έχει προσφέρει ο κος Παπαμιμίκος και οι συνυποψήφιοί του στην κοινωνία μας, ώστε οι ίντριγκες και οι μηχανορραφίες τους να αξίζουν το ενδιαφέρον έστω και ενός νοήμονος πολίτη...


Αρκετά πια με τις κομματικές νεολαίες!...Αηδιάσαμε...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για πιθανή ανάρτηση του παρόντος.
α.α.
firstnamea.lastnamea@yahoo.com

Ετοιμάζει ανασχηματισμό ο Γιώργος Παπανδρέου

Όχι δεν έχουμε καμιά αποκλειστική πληροφορία εμείς.
Το free press ATHENS POST, που κυκλοφορεί σε Αθήνα και Πάτρα, το έχει πρωτοσέλιδο.
Δείτε το:



Όλη μέρα γύριζα στη Θεσσαλονίκη και δεν βρήκα ΑΤΜ με λεφτά!

Ο Αναγνώστης μιλά για την ALPHA BANK, αλλά ξέρουμε ότι συμβαίνει όλο και πιό συχνά. Δεν υπάρχει χρήμα, ούτε για τα ATM'S και δεν είναι αστείο.
Ξεκίνησα στις 6 το απόγευμα (Παρασκευή 26/2/) να βγάλω μερικά χρήματα από το ΑΤΜ της Αγίου Δημητρίου-κοντά στο Τουρκ.Προξενείο.
Φθάνω και τι να δω:
Ρολά κατεβασμένα μέχρι κάτω χωρίς να υπάρχει πρόσβαση στο ΑΤΜ (που έβλεπα να λειτουργεί μέσα όμως από το ρολό).

Τι να κάνω, Παρασκευή, χρειάζομαι χρήματα για το σαβ/κο, περπατάω μέχρι την Ιωνος Δραγούμη πάνω από την εγνατία) να βγάλω χρήματα από εκεί.
Φθάνω και τι να δω;
Κλειστό και αυτό, καμία πρόσβαση στο ΑΤΜ.

Θυμόμουν ότι υπήρχε ένα άλλο μεγάλο κατάστημα της alpha Bank απέναντι από το Α.Τ. στο Βαρδάρι.
Πάω και εκεί. Και αυτό κλειστό (καμία πρόσβαση στα 3 ΑΤΜ που υπήρχαν).

Αναγκάστηκα να πάω μέχρι Αριστοτέλους (Τσιμισκή) για να μπορέσω να βγάλω χρήματα (μετά από μεγάλη αναμονή σε ουρά αφού όπως άκουγα και από άλλους όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά).
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.
Ντροπή.
Πως θα βγάλει χρήματα ο κόσμος που τα χρειάζεται για το σαβ/κο;
Για ποιο λόγο να υπάρχουν τα ΑΤΜ αν είναι να τα έχετε κλειστά;
Είναι υπηρεσίες αυτές σε πελάτες σας;

Ένας θεσσαλονικιός
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη